Advocaat Kanhai tegen dWT: ‘Bouterse zal geen verzet aantekenen tegen vonnis’

72
Advocaat Bouterse wil beëindiging strafzaak Decembermoorden zonder oplegging straf
Advocaat Irvin Kanhai.

De advocaat van de Surinaamse president Bouterse zal geen verzet aantekenen tegen het vonnis van twintig jaar gevangenisstraf. Dat heeft advocaat Irvin Kanhai woensdagmiddag aan de Surinaamse krant de Ware Tijd (dWT) meegedeeld.

Op de vraag waarom de oud-bevelhebber afziet van voornoemd rechtsmiddel en niet in verzet wenst te gaan zegt de advocaat tegen de krant dat hij geen behoefte heeft gehad om zijn cliënt te vragen waarom hij dat niet wil.

Bouterse is veroordeeld tot 20 jaar cel voor de Decembermoorden in 1982. Hij was destijds leider van het militaire regime in Suriname en volgens de Krijgsraad betrokken bij de martelingen en executies van 15 Surinaamse critici.

Kanhai houdt echter wel een slag om de arm. Tegen de krant zegt hij namelijk dat zijn cliënt nog tien dagen heeft om te bedenken wat hij wil. “Misschien verandert hij nog van gedachten,” aldus Kanhai.

UPDATE: Het advocatenteam van de Surinaamse president Desi Bouterse heeft toch verzet aangetekend tegen de 20 jaar celstraf die hij heeft gekregen voor zijn rol bij de Decembermoorden. Advocaat Irwin Kanhai zei eerder dat hij geen verzet zou aantekenen, maar zegt nu dat een collega van hem dat heeft gedaan. ‘Een strategie’, aldus Kanhai.

- Advertentie -

72 REACTIES

 1. De Moordenaar wenst geen gebruik meer te maken van zijn rechtsmiddelen om de gevangenisstraf van 20 jaar ongedaan te maken.

  Heeft deze MOORDENAAR zijn knopen geteld en tot de conclusie gekomen dat ook deze weg een heiloze zal blijken te zijn.

  Hij moet bij Verzet in eigen persoon voir de rechters verschijnen.

  Deze rechters vindt hij te Min omdat hij zichzelf ziet als de Messias.

  Voor mij is hij wel een Criminele Messias.


  Maak melding

 2. Deze man voert iets in zijn schild.En wat het ook moge zijn het is sinister,demonisch,bloeddorstig,onheilspellend.Het voorspelt in ieder geval niks goed.


  Maak melding

 3. Bijna Sinterklaasavond dus wij hebben een Piet nodig. Of het nu een roetveeg Piet is of een andere maar wat wij al heel lang wisten is dat de zwarte piet geschoven wordt in handen van Irvin Kanhai.
  Of er verzet tegen het vonnis aangetekend zal worden is nu GEEN aangelegenheid meer van Irvin Kanhai.


  Maak melding

 4. Mooi zo, Mi Lobi Pres
  Die knappekoppen zullen zich afvragen wat u van plan bent
  Laten ze maar nadeken
  Mijn pres is een strateeg
  W’e kome
  Ung kang tang teki


  Maak melding

 5. De massa moordenaar zegt dat hij gewoon op lijst komt om verkozen te worden tot assembleelid.Daarmee gaat hij de voorzitter in grote problemen brengen.In zijn geloofsbrieven zal staan “veroordeeld voor massa moord”.


  Maak melding

 6. Nee hoor, hij voert niets in zijn schild
  En ook al, dat is zijn democratisch recht
  Die bobo rechter had niet de durf om gevangenneming te gelasten
  Dus Bouta heeft alle ruimte te doen wat hij wil volgens de wet


  Maak melding

 7. Ik vind surinamers zijn dom.. Deze man haalt. Successen voor zijn land. Maar. Ineens komt deze uitspraak. Het is alleen om zijn succes te dwars bomen.. Nl speelt grote rol hier in


  Maak melding

 8. Als hij hoger beroep aantekent geeft hij hiermee aan dat hij de rechtbank en de uitspraken van deze rechtbank niet betwist. Hij accepteert de rechtbank dan volmondig en betwist hij haar bevoegdheid niet
  Bovendien kan hij zich dan niet herkiesbaar stellen

  Tekent hij geen beroep aan dan blijft hij bij zijn standpunt dat de rechtbank en haar uitspraken voor hem van geen waarde zijn, omdat hij hun bevoegdheid in deze rechtszaak betwist.
  Maar dan weet hij wat de consequentie kan zijn.

  Een duivels dilemma


  Maak melding

 9. Wellicht dat Bouterse met amnestie op de kieslijst kan komen. In dat geval moet hij ook afzien van hoger beroep. Dna moet amnestie dan bekrachtigen. Hij kan altijd nog de noodtoestand uitroepen.


  Maak melding

 10. NDP hoeft niet te denken dat Rusland van Poetin deze schurken gaan ondersteunen .

  Mensen binnen zes maanden is er geen tarwe en kippen voer in Suriname .

  NDP gaat eigen tarwe en mais planten Abrahams en Graanoost gaan deze project uitvoeren .

  NDP aanhangers aan melden aan de Kern kampweg Ocer partij centrum van Kip Ezels,Geit Koe ,Varkens Schapen ,en Apen dit soort Nederlands word daar gesproken .
  Regering van Brazil erkend deze NDP Regering niet meer einde wedstrijd .

  Alle Ambassadeur trekken zicht nu terug want is al december vakantie tijd .

  Beleid makers NDP jullie leven naast de realiteit van de wereld .

  Wanner de straal jagers gaan komen ga je Abrahams Bouterse en Graanoost zien .

  De VN ondersteunt zulke gasten van NDP niet stelletje brandstichters avond klok rovers .


  Maak melding

 11. Ozcan Ozturk
  4 december 2019 At 22:02

  Ik vind surinamers zijn dom.. Deze man haalt. Successen voor zijn land. Maar. Ineens komt deze uitspraak. Het is alleen om zijn succes te dwars bomen.. Nl speelt grote rol hier in

  =============================

  Welke sucessen haalt Bouterse dan. Noem me 10 voorbeelden. Deze uitspraak komt niet zomaar ineens. Ga je eerst verdiepen in de geschiedenis van Suriname. We hebben het over een meervoudige moordenaar.


  Maak melding

 12. De Misdadige Moordenaar … Desire Delano Bouterse … moet niet alleen … geen verzet aantekenen. Hij moet OPSTAPPEN per direkt en zich vrijwillig aanmelden bij de poort van Santo Boma. Dat is zijn hacienda voor de komende 20 jaar.


  Maak melding

 13. Amnestie gaat met 32 stemmen NDP heeft maar 26 en 3 overlopers

  Amnestie moest hij sedert bij het maken van de Grondwet regelen in de vorige eeuw 1986.

  Om te zien hoe de mensen in NDP Hoog opgeleid zijn en nu past Amnestie gaan regelen .

  Wijdenbosh is zo geschoold waarom had hij geen Amnestie gegeven aan Bouterse .

  Met jullie bruine bonen partij Waar is Dagoe Hoogie Hooghart begin Tarwe en mais te planten koop een vracht schip om vracht op te halen in Nederland .


  Maak melding

 14. Trump zal hem op laten halen dat is zeker staat als een paal boven water .

  Trump heeft dat besproken in verjaardag van de Navo .

  Minister van buitenlandse zaken is al de hoogte gebracht door de Ambassadeur zij heeft jaren in Guyana gewerkt .

  America ziet Bouterse als een gevaar voor de Olie zaken in de Regio .


  Maak melding

 15. Niet verzetten tegen de vonnis is recht evenredig met ontoerekeningsvatbaar. Dus zinloos en dat hij nog president is van dat land, blijft het nog een raadsel . Denk a tori !???


  Maak melding

 16. Kondremangs
  De DiDiBri lovers moeten hun smoelwerk gaan spoelen met zoutzuur. …denken ze dat hij untouchable is? ??? Dat dachten andere machtswellustelingen ook. ….deze schijtpijp hft altijd een bigi bek gehad. ….zijn donornier speelt zeker op. ….niemand gaat hem kunnen redden. …
  Btw. ….4 december 1982 was de dag dat de studenten demonstratie bij spanhoek uit elkaar geslagen werd door de politie olv inspecteur vogelland. ……wie weet. .die weet. …..gevolgd door de martelingen en executies van de 15 mannen door DiDiBri en zijn boevenbende. ……en de Grote Leugen door DiDiBri himself. ….OP DE VLUCHT NEERGESCHOTEN. ….dus MOORDENAAR. …..VOOR ALTIJD
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 17. Na verstreken verzettijd moet hij meteen worden opgepakt.

  En hierbij adviseer ik degenen (hoge officieren) die hem met geweld willen redden.
  Hou u aan wet en moraal, want u zal zwaar gestraft worden en gedegradeerd.
  Want het recht is nu aan de winnende hand.


  Maak melding

 18. Geen verzet dus geen hoger beroep dus zoveel als Niet verschijnen in de rechtbank want die erkent hij dus niet dus waarom volgens de regels van de wet “bij hoger beroep persoonlijk verschijnen voor de rechtbank”.

  Ben benieuwd wat Bouterse uit zijn hoge hoed tovert.
  Amnestie is de meest denkbare.
  Bouterse treedt af en Adhin wordt President
  Adhin als president verleend Bouterse gratie (want hij tekent geen verzet dus accepteert de uitspraak)
  In de tussentijd gaat Bouterse buurten bij de gewapende macht om steun en is dus de vraag of hij deze krijgt van het leger en de politie
  zal gaan gebeuren
  Ben benieuwd wat de komende 10 dagen zal gaan gebeuren


  Maak melding

 19. En narcistische psychopaat gaat nooit uit vrije wil voor de rechter verschijnen.
  Die wil altijd de baas spelen en als verdachte voor de rechter gaat dat niet kunnen.
  In de speelkamer van OCER en op toneel, ja daar kan hij de baas spelen voor de kleuters en opportunisten.


  Maak melding

 20. Ondertussen te Abra Broki twijfelen nog meer ndp zombies en paria’ s. Langzaam maar zeker ontwaken ze uit hun sinistere paarse slaap. Isidoor taki, eeeh Tjallie beng habi litie, baas dus werkelijk tjirie sma en gi opdracht, zomaar gaan ze je niet vonnissen toch, is geen politiek dus. Gwendoline Jubitana aksi, eeh, dan baas ka noh? Veel ndper’ s zijn helemaal overstuur geworden en radeloos om gratis ete en pakket. Motjo mLena taki, a keba nanga gratis pakket. Ondanks dat vele ndp dwazen paars schijten en pissen hoe rond te komen blijven ze echter hopen op gratis ete, drinke, pakket en kabouter huisje van baas. Tjallie taki, kaka wo tjisie moro, baas e go sroto vroeg of laat, dan wordt alles teruggedraaid. Ebicilio taki, mi dati e wagtoe sinds 2010. Andre taki, het is ook muistil bij de paarse marionetten en stinkend corrupte rijke paarse adviseurs, ministers, overlopers, parlementariers en eliten. Opa taki, wees nuchter op let op de tekenen alla revo tijd, een stilte voor de paarse storm. Oma taki, baas en gewetenloze roversbende bokstoven hoe ze uit dit dilemma kunnen komen. Oma Tine taki, soortoe dilemma, ze zijn al gewaarschuwd door de grootmachten, meki deng doe leki 8 dec bakka, na baas en roversbende deng e go ka en dede, plus deng dong aanhangers. Maar ze hebben veel te verliezen, baas kan nergens meer gaan en als hij in eigen land een burgeroolog ontketend dan na moro ka, ook voor ministers en zijn familie, ook zij worden daar zeker weten slachtoffer van. Dus gaan ze ook te rade in de occulte wereld van boze geesten en demoenen, hoe hun oerdomme debiele dwaze idiote volgelingen verder geestelijk te ketenen, te verblinden en te manipuleren, a revo fasi. A wijze foe Stef Meyje, Andre Misjoieka no jepi moro.Tjallie taki, eeh dan a no dong ie moes dong foe dede gi baas. Baas e lafu deng dong no mpp volgelingen uit in zijn binnenkamer vol duisternis.


  Maak melding

 21. Adhin en Kanhai hebben weer eens domme dingen gezegd.
  1>> Kan nog wel 10 jaar door procerderen.
  2>> Er zijn nog genoeg rechtsmiddelen.

  Nu horen we dat na een verstek veroordeling geen hogerberoep mogelijk is!

  Verder is Bouterse te laf om bij verzet in persoon te verschijnen in de rechtbank. De kans is dan immers groot dat hij terplaatse wordt aangehouden.

  Als Bouterse van beroep en verzet afziet (wie weet wat er voor volgende week vrijdag mog gebeurd) dan is hij veroordeeld, dan heeft hij een strafblad en dan voldoet hij niet meer aan de vereisten om tot president gekozen te worden.

  wellicht gaat de DNA nog een geheel nieuwe wet maken die Bouteree helemaal wit wast van alle schuld en veroordelinge.
  Wie zal hem, dan nog serieus kunnen nemen. Wie kan er Suriname nog geld lenen als er een president aan zit die duidelijk crimineel is.

  Er gaat een konijn uit de hoed getoverd worden. De geloofwaardigheid neemt met de dag af.


  Maak melding

 22. Waarom laat De Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse zich niet … OP DE VLUCHT …
  DOODSCHIETEN. Er zijn genoeg … Bermpartij leden … die de trekker willen overhalen.
  Dan zijn wij in één{1} keer af van alles.


  Maak melding

 23. Steekt Bouta dat gek uit China in eigen zak???? Wat gebeurt er met de miljoenen USD. Pe a moni de????? Het zeker al verdeeld onder hem en zijn delegatie consorten en kennissen. Vraag is dat geld gebleven. Bouta en consorten houden hun mond stijf dicht herover.


  Maak melding

 24. Op de valreep gaan ze nog snel proberen om de Hakrin voor 200 miljoen SRD te bezwaren door aandelen, verkopen en leningen.
  Er is veel geld nodig voor de betalingen on tafel en niemand gaat de regering nog geld lenen.
  Ook China gaat het geld van de leningen echt niet sturen. Het risico dat een volgende regering de betaling als illegaal zal bestempelen nu Bouterse formeel geen president meer kan zijn is te groot. China zal liever ff wachten. Net als andere financiers.


  Maak melding

 25. Van de grootste misdadiger in de surinaamse geschiedenis gesteund door zijn handlangers kan je van alles verwachten.Hier schuilt zeker ook iets achter.Tik ie ai luku!


  Maak melding

 26. Misschien gaat hy de rechters omkopen vr elk 5 tot 10milj dollars? Is n zeer verlydelyke aanbod joh of hun gezinnen laten gyzelen mt zo’n duivel weet je ht nooit. Maar rechters neem ht geld niet aan ht is bloedgeld vn ht arme volk n ht gaat aln maar onheil brengen in uw huis gezin n familie.


  Maak melding

 27. Gods plan is altijd groter en beter omdat hij god de almatige is .hij weet wat de beste is voor zijn werk arm . A rokomang foe gado hahahaha ik sta voor goed en toekomst van onze kinderen .1000% baka mie press .vurr dja


  Maak melding

 28. Oja en jullie duivels hier die negatieve reageren doen jullie meer jullie best .vervloek vervloek vervloek vervloek vervloek vervloek .loveee is vergif voor jullie .hahahahahah


  Maak melding

 29. @ 1 Uitspraak van BOUTA himself,en jullie zijn al nerveus..sang weh BROEJA..Hij heeft een stok in jullie Hoenderhok gegooid. En jullie beginnen als verdwaalde UILSKUIKENS TE KAKELEN.SANG WEG FREDE A STRATEGIE.
  BOUTA BIGIE !!!!!


  Maak melding

 30. De 14 miljoen USD die Bouta van China heeft gekregen, vraag mij inderdaad af waar het is gebleven bij terugkeer in Suriname. Men hoort niets meer hierover?? In eigen zakken gestopt van hem en zijn kornuiten??? Het volk heeft recht op informatie want deze boevenbende is zeer onbetrouwbaar. Ramon Abrahams heeft vast zijn deel USD gekregen voor het optrommelen van de aanhangers. Ingrid Bouterse heeft ook haar deel voor haar vakantie en delegatie gereserveerd. Boefdraad en Yildiz Geile-Pollack hebben hun deel gestort op de Zwitsersebank. Getrouw van Justitie pikt ook een graantje mee. Pe a monie de?????


  Maak melding

 31. Damsco volgens mij zit jij in de hoenderhok,als er één loop te springen ben jij het. Je vriendin Rob gay dok op dit moment is hij aan googlen om Jojo een antwoordt te geven.


  Maak melding

 32. NIET VERGETEN!!!
  Geintimideerde en naar belastingsgeld hunkerende, kapot gemalen hersenloze debielen blijven hangen, teren op andermans portemonnee en blijven hangen, tussen de benen van Bouterse.

  Op 01 december 2019 brabbelt de moordenaar in bijzijn van geregiseerde pers, voor de onbehandelbare zieken, de onbekende, inhoudsloze anasi tori uit. En 1500 toekomstloze, smeerlappen juichen, de slechtste leider volop toe. Nu is het wachten tot de stemming omslaat naar, bedelen en roven voor het bestaan aandient.

  Wat er in Suriname gebeurd is, mag nooit meer gebeuren, is een veel gehoorde en gezegde kreet.

  Hopelijk is dit een nieuw begin en een mensonterende nieuwe tocht langs de gevangenissen, voor Bouterse. Ik ben benieuwd. En wij kunnen stilletjes
  optimistisch zijn over de toekomst van land en mens in SURINAME.

  Degenen die op zondag 1 december, verplicht stoom moeten afblazen en daarna TEVREDEN zullen zijn, zal ruw wakker geschud worden en terugkeren naar het” tussen 1975 en nu”.

  Bouterse en zijn vrouw, zijn aangeslagen na de veroordeling. ‘We zijn ondersteboven, maar hou jullie rustig’.
  De tot 20 jaar cel veroordeelde president van Suriname, Desi Bouterse, zal op één december terugkeren in Paramaribo. Zijn vrouw zegt dat in een bericht aan partijleden van de Bouterses NDP. Ze roept hen op ‘rustig’ te blijven tot hij terug is van hun staatbezoek aan China.
  ALDUS HET BERICHT. ….

  “RUSTIG” tot zei terug zijn??? Wat schuilt achter deze zin? ???
  Het leven van de nabestaanden zijn, al 37 jaar onderste boven en hebben zich al die tijd rustig gehouden.

  De gedachten, sneden door de zielen van velen en zeker van de nabestaanden.
  Vijftien mensen zijn vermoord, honderden staan bij een lijkkist. Zij treuren om hun overledenen. Hun dierbaren zijn onmenselijk behandeld, wreed gemarteld, als beesten mishandeld en vermoord. Ze waren voorstanders van het volk.

  Nabestaanden van de slachtoffers feliciteren elkaar na het vonnis.
  En vandaag ben ik blij, vandaag is een prachtige dag.” Ook, ik feliciteer de nabestaanden en voor hun geduld.
  Voor geborenen, vanaf 1975, is erg moeilijk om de waarheid te achterhalen, daar zij de Surinaamse geschiedenis niet ( goed) kennen.
  LEES VOOR HEM OOK HAAR, ik gebruik de mannelijke vorm alleen voor het leesgemak.

  Dat de waarheid wordt verdraaid ten gunste van hun idealen en uitbuiting van surinamers. Veel surinamers, hebben zich dom laten houden en daarin zijn ze blijven rollen.

  Ook ik heb de beelden van het ontvangst gezien. Aan de lichaamstaal, de bewegingen van armen, voeten en de gezichtsuitdrukkingen te zien, leek het meer op een geregisseerde, toneelstuk zonder “visie “.

  Voor de aanwezigen, was de inhoud van het bezoek totaal niet belangrijk en dat ze voor een moordenaar staan . De linkerhand, de kijkrichting en de glimlach, had het verhaal van “ik heb de andere EZELS in het gareel.

  Oprechte vriendelijkheid, heb ik niet gezien, alleen maar vriendelijkheid uit eigenbelang.

  Deze “vriendelijkheid” gebruikt Bouterse, en het is de ezel niet opgevallen, het valt pas op, als het te laat is, zoals de surinamers, gewend zijn.
  In Ocer, zullen ze een stoel breken en de arme onderdanen: uiteindelijk zullen ze het moeten betalen en excuses aanbieden.


  Maak melding

 33. Uit de beelden en geluiden, blijkt dat de voorouders, zijn geleefd en dat de nakomelingen, ook geleefd willen worden. Zit het in de genen?

  Hij maakt dingen mee die hij niet wil. De schreeuwende, man op de beelden denkt, dat hij er niks kan doen. Hij is altijd geleefd, dus iemand moet de schuld krijgen, dat hij niet aan het leven is. De slaven hadden niet gevraagd om geleefd te worden. ERG PIJNLIJK. Al gauw, kwamen ze er achter dat ze niets konden veranderen.
  Erg vernederend, dus lieten ze zich “leven”.

  Nu ze kunnen leven, maar *laten* zich leven. Hun voorouders waren de slachtoffers van de witte mensen.
  Nu bepaalt de zwarte eigenaar afkomstig van een witte zaadcel het leven van de moderne slaven. Alleen is het jammer, dat er niets gebeurt.

  Oliedom, dat ze niet beseffen en niet zien dat ze niet vooruit komen. En als je niet vooruit komt? Heel makkelijk, dan blijft hij zitten waar hij zit.

  Stoer en beweren dat alle ellende, de schuld is van Nederland.
  Duik in de geschiedenisboeken, misschien krijg je heel duidelijke inzicht in vele vormen van slavernij.

  En als je iets te maken hebt met het onderwerp, dan lees en herlees je het telkens weer. Hopelijk, laat je het verleden los en begin je te leven.


  Maak melding

 34. De meest geruchtmakende zaak van afgelopen 37 jaar is, ongetwijfeld die van de decembermoorden.

  De verdachte is steeds op de vlucht voor de eindigheid.
  Dat noem ik, in deze tijd de ziekte van de moderniteit.

  Surinamers, hebben in de topfuncties, keer op keer onervaren personen, neer geplaatst. ” Het” de rug toekeren van landgenoten aan de betekenisloze, uitspraak, dat Suriname erg lang onderdanig van Nederland is geweest en nu op weg is om een veilig – en rijk land te worden, ondermijnen bijna alle landgenoten de presidentschap van het land.

  Als ik op deze site de, genoegen en ongenoegen, een beetje heb begrepen, dan durf ik de opmerking te maken, ” dat de president ” heeft aangetoond dat hij niet in staat is zich te gedragen zoals bij het ambt hoort en het volk verwacht.

  En ik denk dat de president, in zijn morele opzicht weet dat hij compleet, ongeschikt is om op deze plek te zitten.

  Mij lijkt belangrijk om dit nu te zeggen, want als we dat niet zien, voelen en het verstand niet gebruiken, zal dat alleen maar verergerend zijn voor de instortende visie op de leiderschap en hij in mei, weer gekozen wordt.

  Fort Zeelandia, heeft haar eigen verhaal, mensen die tussen,1934 en 1973 geboren zijn, vertellen hun eigen verhaal, misschien een tikkeltje, gedramatiseerd, maar het blijft “moorden “.
  Geborenen na 1973, hebben ook een verhaal en vertellen het op hun eigen manier, hetzij, een tikkeltje “verbloemd” , maar het blijft “moorden”.

  Wat zich in Fort Zeelandia afspeelde, vormt een van de gruwelijkste dieptepunten van het land sinds, de afschaffing van de slavernij en de beëindiging van de contracten, der contractarbeiders.

  In 2010 hebben wij een man ingehuldigd als president van ons land “Suriname “.

  OP VRIJDAG 29 november 2019 is de president, veroordeelt “20 jaar” celstraf.
  Bouterse, heeft alle tijd gehad om over zijn moorden te vertellen, maar nog steeds staan de nabestaanden in de wacht.
  Er zijn situaties die kunnen verhinderen dat iemand zijn verhaal ooit hoort: zijn sterfgeval, een vreselijke ziekte. Of de zoon waar hij lang naar op zoek is.

  DE NACHT VAN 7 op 8 DECEMBER 1982 , zal ik misschien vergeten, maar de nabestaanden ZULLEN het nooit vergeten en de waarheid horen !


  Maak melding

 35. Met veel bombarie wil men de indruk wekken alsof het hele Surinaamse volk achter het vonnis staat. Niets is minder waar. Het is maar en klein deel van het volk dat achter het vonnis staat.


  Maak melding

 36. Sedert vorig eeuw bij maken van de Grond wet moesten de Hoogopgeleiden van NDP fluiten .

  Hoogopgeleiden van NDP hebben een hebi ,vuil van de vorige eeuw meegenomen naar de nieuwe eeuw .

  Grote Grondwet makkers waren de miltairen in jaren 1980 tot 1990 waarom hadden geen Amnestie geregeld met hun inzicht van die tijd .

  Geen enkel Diplomaat gaat de komende 7 maanden naar NDP activiteiten als van hun is besmet onrein .


  Maak melding

 37. Noem men dit verbroedering politiek van NDP of verloedering van de bevolking groepen .

  Geen enkel overschot aan fruit rijst mais werk heeft NDP bevordert in 40 jaren .

  Mensen als Bouterse Abrahams Graanoost Boereveen Hooghart leven naast de realiteit van de wereld .

  Met welke vergadering komt Vrouw Simons met haar trukke doos of Bouka en Msikaka .

  Indien de Amnestie nog recht geldig is volgens Aboel en Misikaka waarom gaat men dan in hoger beroep dan .

  DNA kan weer overuren draaien 22 uren werken per dag vergaderen .

  Moestaja en Adhin gaan jullie 20 uur vergaderen ,is het wettetelijk toe gestaan dat een mens zo lang macht werken of vergaderen in DNA .

  Er is groot ruzie in NDP men wel dat Bouterse nu moet gaan rusten .

  En dat Bouterse zich terug trek als President kandidaat dat zeggen mensen in de top van NDP .


  Maak melding

 38. Dit is de grootste schande in d geschiedenis vn sur. Vader moordenaar zoon in ht gevang vr terroristiche activiteiten n ook drugs net als papa stiefzoon ook moordenaar n crimineel.de naam bouterse is vreselyk bevlekt n vervloekt.


  Maak melding

 39. Kakahaai hft toch verzet getekend n vertelt achteraf dat ht n strategie was. Deze bende is aln mr goed in misleiden liegen n manipuleren. Hopelyk gaat hy niet mt n wientie nr d rechtbank om d rechters angst aan te jagen n zich vry te pleiten.mt zulke laffe smeerlappen weet je ht nooit.


  Maak melding

 40. Daarom mi lobi mi press. Hij laat ze altijd een poepe ruilen. Hahahahahahaha.
  Ik will get nog meemaken ,wie deze veroordeelden gaat opmaken en opsluiten . Deze gasten zijn zo dom dat ze vergeten dat hij de president is en dat hij met kerst zichzelf en de ander verdachten gratie mag verlenen. Big up press.


  Maak melding

 41. Afro mens wordt wakker en ken jezelf. Laat je niet meer overheersen en verdrukken want je hebt een vrije wil en God voert geen heerschappij over de wil van de mensheid dat doen wereldbeheersers.


  Maak melding

 42. Daarom mi lobi mi press. Hij laat ze altijd een poepie ruiken. Hahahahahahaha.
  Ik will het nog meemaken ,wie deze veroordeelden gaat oppakken en opsluiten . Deze gasten zijn zo dom dat ze vergeten dat hij de president is en dat hij met kerst zichzelf en de ander verdachten gratie mag verlenen. Big up press. Hey zijn de mensen die op mij kijken van de VHP die hier achter zitten .


  Maak melding

 43. Kondremangs
  Daarom is je mislijder de grootste misdadiger in de Surinaamse geschiedenis vanaf 1975. ….hij ruikt angstscheten die zijn verrot karakter weergeeft. ….lafaard die bang is om voor zijn misdaden wil boeten. …ga de FEITEN maar na. ..ken je geschiedenis. ….en vraag je af waar JIJ was op 8 december 1982 en tijdens die gruwelijke binnenlandse oorlog en kijk goed in de spiegel. …….dan zie je of je Rechtvaardig en Integer genoeg bent. ….de grootste misdadigers in de geschiedenis hadden genoeg bewonderaars en volgelingen. ..zo ook DiDiBri. …
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 44. Suresh ook van de paarse gestolen geld aan genieten? Terwijl jou pres een 3e wereld heeft gecreëerd. Jij en nog een paar hier zijn gewoon laag het soort dat zijn eigen moeder zou verkopen.


  Maak melding

 45. @ Suresh, Mensen als jou kan je Flapdrollen noemen die de Moordenaar adoreren en profiteren voor van de onverteerde duivelse voedsel (wat je bij de maaltijd tot je neemt)Bent ook helemaal verwarde schepsel.


  Maak melding

 46. Puberaal gedrag van een stel oude mannen die het contact met de realiteit kwijt geraakt zijn

  Wel verzet , geen verzet, toch wel verzet aangetekend maar ik heb niet gelogen hoor. Alle maal strategie die nergens toe leidt.

  Beste RobG uw reactie bevestigd de angst van de president en zijn oude mannen denk tank
  U stelt

  “Met veel bombarie wil men de indruk wekken alsof het hele Surinaamse volk achter het vonnis staat. Niets is minder waar. Het is maar en klein deel van het volk dat achter het vonnis staat.”

  Wie maken er bombarie, niemand behalve de oude mannen van de NDP.
  Zij hebben Suriname over de hele wereld in de schijnwerper gezet. De rest is gewoon nieuws en daar op reageren door stakeholders met een legitiem belang.
  1>> De nabestaanden prijzen het vonnis en willen zo snel mogelijk genoeg doening.
  2>> De oppositie zal gerechtvaardigd de legitimiteit van het presidentschap van Bouterse zo groot mogelijk etaleren.
  3>> De oude mannen proberen de achterban met 70 bussen en wat porties rijst met kip (bruine bonen en zoutvlees is te duur geworden) in slaap te sussen en het vertrouwen er in te houden.

  Helaas zwetste Adhin en Kanhai over veel rechtsmiddelen terwijl er slechts 1 is namelijk verzet en daarvoor moet de heer Bouterse in persoon binnen 2 maanden (in februari) de verschutting onder gaan voor het kanton gerecht te verschijnen.
  Bouterse is door zijn eigenwijsheid en voorspelbaarheid en er met open ogen ingestonken.

  Beste RobG binnen de NDP is een mega probleem want Bouterse roept keihard dat hij kandidaat is terwijl de grondwet dat verbiedt. De kieswetten aanpassen zal nog gaan maar voor Grondwet aanpassingen zijn 34 stemmen in de DNA nodig.
  Bouterse probeert alles te overschreeuwen en u helpt daarbij een handje.

  Echter het volk weet onder tussen wel beter. Het volk weet dat er mensen niet meer bang zijn. Het volk en Bouterse weten dat de rechtelijke macht beschermt worden door Amerikaanse Mariniers en Franse Legionairs.
  Bij het verkrachten van de kieswetten zal mevrouw Silos van Dijk moeten optreden, zo niet dan staat een en ander wereldwijd op de agenda.

  Niet door de oppositie maar door Bouterse zijn gedrag.

  1.500 tot 2.100 joelende aanhangers op Pengel als ontvangst comité maakt weinig indruk op een ieder. Beter gezegd het valt enorm tegen als je er vanaf halt wie er al ambtshalve moeten zijn, hoeveel kader haar gezicht zal moeten laten zien (organisatie), hoeveel er dus functioneel moesten zijn. Dan valt het heel zwaar tegen beste RobG


  Maak melding

 47. Deze MOORDENAAR had toch gezegd dat hij NOOIT voet zou zetten in de RECHTBANK.

  De dag zal aanbreken dat deze MOORDDADIGE LAFAARD dat nu zal moeten doen.

  Hij heeft altijd een grote BEK gehad.

  30 jaar of levenslang ligt op de loer bij een HOGER BEROEP.

  ALTIJD A MAN DIESIE BROKO FATTOE TAPOE DENG NABESTAANDEN.


  Maak melding

 48. In mijn beleving is het echt een zeer kleine groep van olie domme Surinamers die deze moordenaar nog steunen. Een ding staat vast, hij gaat zich niet laten oppakken dus, gaat hij die domme aanhangers mobiliseren wat uiteindelijk zal resulteren in een regelrechte burgeroorlog. Daar is hij op uit. Watch and see!
  Waarom durven mensen op straat zich niet uit te laten over de veroordeling? De NDP aanhang schroomt niet om anders denkenden te intimideren en te bedreigen, daarom dus!


  Maak melding

 49. Robles 4 december 2019 At 23:39

  Benny 4 december 2019 At 23:26

  Wie gaat dat doen?
  ————–

  De procedures worden gewoon doorlopen.
  Zodra de verzettijd is verstreken, is de veroordeling weer van kracht. Dus moet er opdracht worden gegeven tot arrestatie en opsluiting.
  Eigenlijk moet hij toch nu al worden opgesloten, want t vonnis is al geveld.

  De rechterlijke macht is op dit moment de gangmaker en dus heel belangrijk. Deze geeft opdracht tot arrestatie.

  Wie gaat hem arresteren, vraagt Robles dan.
  Hij noemt de naam al: Het Arrestatie Team; dat is toch gebruikelijk. Waarom vraagt hij dat dan?!

  Amnestie-gezeik:

  Ee veroordeelde moordenaar kan gee president zijn [als hij dat niet mag worden].
  Na verstreken verzettijd meteen uit zn ambt afzetten en dan arresteren.


  Maak melding

 50. Ook kan amnestie niet zomaar.
  Niemand kan zichzelf amnestie verlenen.
  Of kan hij gewoon maar raak mensen vermoorden en daarna telkens weer zichzelf amnestie verlenen?

  Ook wordt amnestie niet aan iem., die (nog) niet is veroordeeld, verleend.

  En ook wordt amnestie niet door vrienden of familie of politiek-gezinden of geloofsgenoten enzo verleend.
  Maar in 1ste instantie door de slachtoffers, vrijwillig!
  Wie ore heeft, die hore!


  Maak melding

 51. Benny 5 december 2019 At 17:03

  Ik zal het dan duidelijker vragen omdat je met veel woorden duidelijk maakt dat je me niet begrijpt. Wie heeft het lef om hem vast te zetten? Ze hebben niet eens het lef om hem 20 jaar te geven als hij in het land is. Ze wachten tot ie aan de andere kant van de aardbol zit. So much voor onafhankelijke rechtspraak. T’is gewoon 1 grote oppositionele boevenbende die vlak voor de verkiezingen spelletjes aan het spelen is. Laat me niet lachen stelletje sukkels.


  Maak melding

 52. Voor eind januari zal Bouterse dus toch persoonlijk in de rechtzaal voor deze rechters moeten verschijnen. Hij wil niet want als narcistisch psychopaat wil hij altijd de baas spelen en daar moet hij netjes op elke vraag reageren met “Ja/ Nee edelachtbare” en mag hij alleen praten als het hem gevraagd wordt. DAT WORDT LACHEN.
  Maakt niet uit hoeveel paarse er als toeschouwer zitten. Die dagoes weten zich toch niet te gedragen dus binnen 5 minuten zijn die verwijderd.


  Maak melding

 53. Moordenaars mogen niet vrij rondlopen.
  Dat staat ook i/d bijbel.
  Booi, als dat gebeurt, jonge.

  Hij moet gewoon opgesloten worden, ook al komt er een burgeroorlog.


  Maak melding

 54. @Robles

  “k zal het dan duidelijker vragen omdat je met veel woorden duidelijk maakt dat je me niet begrijpt. Wie heeft het lef om hem vast te zetten? Ze hebben niet eens het lef om hem 20 jaar te geven als hij in het land is. ”

  beste Robles, de President durfde tijdens de zitting niet in Suriname te zijn. U draait zoals gewoon de zaak om.

  De heer Bouterse had nooit de lef om naar de rechtbank te komen en heeft hemel en aarde getracht te bewegen om het proces te frustreren. U heeft gelijk onder een NDP regering zal de minister van JusPol niet de lef hebben te doen wat hij gezien de wet zoi moeten doen.

  Het interessante is dat Bouterse door zijn gebrek aan lef, zich zelf de strop heeft omgedaan en dat Silos van Dijk die strop zal moeten aantrekken. Hij heeft er voor gekozen bij verstek veroordeeld te worden. Of hij komt in persoon voor medio februari naar de kantonrechter of het vonnis is definitief.
  Bouterse zal niet naar de kantonrechter durven want dan kan hij aangehouden worden zonder dat zijn lijfwachten op kunnen treden. wie weet is er al een celletje voor bouterse gereserveerd (grapje).

  beste Robles Bouterse creëert een constitutionele crisis want als de kantonrechter hem niet op pakt dan zal mevrouw Silos van Dijk hem van de kieslijst moeten verwijderen als zij de grondwet hanteert. Als Bouterse een vinger uitsteekt naar de rechtelijke macht , reken maar dat de VS ambassadeur dan wat Mariniers zal uitlenen aan de rechters en dat de legionairs er binnen een uur of 3 zullen zijn.


  Maak melding

 55. De vraag die rijst is of de daden die Bouterse nu al begaat, of zal begaan genoeg zijn voor een strafklacht bij het ICC.

  Daarnaast is de kans zeer groot dat SR straks te maken krijgt met sancties zoals Venezuela en Iran die kennen. Geld lenen is nu al nagenoeg onmogelijk. Valuta gaat schaars worden en gevraagd door alle NDP-ers die het schip willen verlaten.


  Maak melding

 56. Elke profeet die rust, vrede en voorspoed, zonder oproep tot bekering predikt en ook niet werkt, maar tienden eist van zijn volgelingen is een valse profeet. Dat zijn terecht alle valse paars verworden ndp voorgangers. Wat een groot verschil met de grote profeten zoals Jesaja. Onderstaande waarschuwing geldt dan ook aano 2020 voor Suriname en het misdadig paars minnend ddb dwaas slecht volk, de ndp paria’ s.

  Een opstandig volk
  1Dit zijn de boodschappen die Jesaja, de zoon van Amos, kreeg in visioenen tijdens de regeringsperioden van de Judese koningen Uzzia, Jotam, Achaz en Hizkia. In deze boodschappen liet God Jesaja zien wat er zou gebeuren met Juda en Jeruzalem.
  2Luister, hemel en aarde, naar wat de Here zegt: ‘De kinderen die Ik heb opgevoed en voor wie Ik zo lang en liefdevol heb gezorgd, hebben zich van Mij afgekeerd. 3Het rund en de ezel kennen hun eigenaar en zijn dankbaar als hij hun eten geeft, maar bij mijn volk Israël is daar geen sprake van. Zij zien niet in dat Ik voor hen zorg. 4Wat een zondig volk is het! De Israëlieten lopen krom onder de zware last van hun schuld. Zij zijn net zulke boosdoeners als hun voorouders. Van jongs af aan zijn ze slecht geweest en hebben zij de Here de rug toegekeerd en de Heilige, de God van Israël, links laten liggen. Zij hebben zich afgekeerd en zich zo van Mij vervreemd. 5O mijn volk, hebt u nog niet genoeg straf gehad? Waarom dwingt u Mij steeds weer u te slaan? Blijft u dan altijd opstandig? 6U bent van top tot teen ziek en verzwakt, overdekt met wonden, striemen en builen, die niet zijn verbonden of met zalf zijn verzacht. 7Uw land is één grote puinhoop, uw steden zijn platgebrand. Terwijl u toekijkt, vernietigen en plunderen buitenlanders alles wat ze tegenkomen. 8U staat daar hulpeloos en verlaten als een hutje van een bewaker op het land, nadat de oogst is binnengehaald. Even machteloos als een omsingelde stad.’
  9Als de Here van de hemelse legers niet had ingegrepen om enkelen van ons in leven te laten, dan zouden wij vernietigd zijn als Sodom en Gomorra. 10Ja, dat is een goede vergelijking! ‘Luister, leiders van Israël, mannen van Sodom en Gomorra, naar wat de Here te zeggen heeft. Zet uw oren goed open!
  11Ik heb genoeg van al uw offers, stop er maar mee. Ik wil uw rammen en het vet van uw gemeste kalveren niet meer. Het bloed van uw stieren, schapen en bokken doet Mij geen genoegen meer. 12Waarom brengt u Mij offers als u toch geen berouw hebt over uw zonden? 13Ik walg van de geur van het reukwerk dat u voor Mij verbrandt. Uw heilige vieringen van de nieuwe maan en de sabbat en uw speciale vastendagen, ja, al uw bijeenkomsten zijn huichelachtige vertoningen! Ik wil daar niets mee te maken hebben. 14Ik haat ze uit de grond van mijn hart. Ik kan ze niet meer zien! 15Vanaf nu luister Ik niet meer als u met opgeheven handen bidt. Hoe vaak u dat ook doet, Ik luister niet, want uw handen zijn de handen van moordenaars, aan die handen kleeft het bloed van onschuldige slachtoffers. 16Ga u wassen, maak u schoon! Maak een eind aan uw misdaden, ga het kwaad uit de weg! 17Leer goed te doen, wees rechtvaardig en help de armen, de wezen en de weduwen. 18Kom en laten we kijken wie er gelijk heeft,’ zegt de Here. ‘Al waren uw zonden rood als scharlaken, Ik maak ze wit als sneeuw. Al waren ze vuurrood, ze zullen worden als witte wol. 19Laat Mij u helpen en gehoorzaam Mij, dan zal het land u volop te eten geven! 20Maar als u Mij de rug blijft toekeren en weigert naar Mij te luisteren, zullen uw vijanden u doden. Ik, de Here, heb gesproken. 21Jeruzalem, u was eens mijn trouwe echtgenote! En nu pleegt u overspel met vreemde goden! Eens was u een stad die bekend was om gerechtigheid en rechtvaardigheid, maar nu zijn uw inwoners moordenaars geworden! 22Eens was u een stuk puur zilver, maar nu is het zilver vermengd met onzuivere bestanddelen. Eens was u als een edele wijn, maar nu is die wijn met water vermengd. 23Uw leiders zijn opstandelingen en gaan om met dieven! Zij zijn omkoopbaar en hebzuchtig, rechtvaardigheid tegenover wezen en weduwen is er niet meer bij.’ 24Daarom zegt God, de Here van de hemelse legers, de Machtige van Israël: ‘Ik zal mijn toorn over u, mijn vijand, uitgieten! 25Ik zal u in een smeltoven omsmelten en de slakken die daarvan overblijven, zal Ik met bijtend loog zuiveren! 26En daarna zal Ik u weer goede raadgevers en eerlijke rechters geven, zoals u die vroeger had. Dan zal uw stad weer “stad van de gerechtigheid” en “trouwe burcht” worden genoemd. 27Zij die naar de Here terugkeren, zullen door recht worden verlost. 28Maar overtreders en zondaars zullen worden verpletterd en zij die de Here verlaten, zullen sterven. 29U zult zich diep schamen en blozen als u denkt aan al die keren dat u in uw tuinen met de “heilige” eiken offers bracht aan de afgoden. 30U zult zich voelen als een boom die zijn bladeren verliest en als een tuin zonder water. 31De sterksten onder u zullen verdwijnen als stro dat verbrand wordt, uw slechte daden zijn de vonk die het stro aansteekt en er zal niemand zijn die het vuur blust.’


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.