Surinaamse ambassadeur Nelson biedt geloofsbrieven aan Engelse koningin Elizabeth

20
Surinaamse ambassadeur Nelson biedt geloofsbrieven aan Engelse koningin Elizabeth

De Ambassadeur van Suriname in Frankrijk, Reggy Martiales Nelson, heeft formeel zijn geloofsbrieven aangeboden aan Hare Majesteit Koningin Elizabeth II in London, Engeland. Tijdens de ceremonie, op 20 november 2019 in Buckingham Palace, heeft de Koningin blijk gegeven geïnformeerd te zijn over Suriname en de loopbaan van Ambassadeur Nelson.

Verder waren aanwezig tijdens de ceremonie de echtgenote van de ambassadeur, Haidy Nelson, en de ambassaderaad, Elaine Woode.  Ambassadeur Nelson had op 5 juli 2019 reeds zijn kopie geloofsbrieven aangeboden aan de Vice Marshal, van het Diplomatiek Korps en mocht vanaf dat moment zijn werkzaamheden als niet-residerend Ambassadeur van Suriname in Engeland aanvangen. Eveneens is hij vanaf laatstgenoemde datum lid van het diplomatieke korps in Engeland, geheten de “Court of St. James’s”.

Tijdens het persoonlijk onderhoud sprak de Koningin haar waardering uit voor de inspanningen van Suriname op het gebied van milieu en vond de aanplant van mangroves zeer goed. De informatie over het overlijden van de ambassadeur belast met milieu aangelegenheden, Winston Lackin, vond zij triest. De Koningin sprak verder de hoop uit dat het streven van ambassadeur Nelson om de bilaterale betrekkingen met de UK te versterken met een grotere rol voor de private sector, een succes wordt.

Als laatst gaf zij aan ambassadeur Nelson gaarne te verwelkomen op 11 december, tijdens de Queen’s Evening Reception in Buckingham Palace, een formele receptie voor het Corps diplomatiek.

Ambassadeur Nelson heeft voorts gebruik gemaakt van zijn aanwezigheid in London om met de top van enkele investeringsorganisaties en bedrijven besprekingen te voeren. De Honorair Consul van Suriname in Engeland, Amwed Jethu, heeft een grote bijdrage geleverd tijdens deze gesprekken.

20 REACTIES

 1. Ik snap het niet in Suriname verkondigt de oppositie dat suriname geïsoleerd is maar 6 ambasadeurs bieden hun geloofs brieven aan de president krijgt regelmatig bezoek en hij wordt uitgenodigd door de Chinese regering en nu dit.Wordt het nu geen tijd dat de oppositie daadwerkelijk in het belang van het land gaat werken en stopt met het verkondigen van onzin. liegen en klagen is hun voornaamste bezigheid Bigup Suriname nog 5erbij


  Maak melding

 2. Dat geloofsbrieven gedoe is gewoon is een standaard ding.
  Een ambassadeur die naar een ander land wordt uitgezonden, toont geloofsbrieven van zijn staatshoofd aan het staatshoofd van het ontvangende land. Dit gaat vaak gepaard met enig ceremonieel. Als het om de ambassadeur van een koninkrijk gaat, betekent dit dat hij of zij namens zijn vorst de eerbied ontvangt, die volgens de diplomatieke traditie een koning of president.


  Maak melding

 3. @Praserie, verdiep je een beetje in de wereldpolitiek en de diplomatieke betrekkingen. De conventies daarover kun je vinden op het internet en kom daarna terug.


  Maak melding

 4. Kari wolfenbuttel, JE LUL UIT JE FUCKING VETTE NEK BOI, je bent en zal ook NEGATIEF BLIJVEN DENKEN LUL, denk positief en vooruit,snap je wel wat PRASERIE bedoeld, neem zijn voorbeeld van denken over dan zal je wel verandering zien in jou ‘””MISERABELE LEVEN, JE BENT GEWOON EEN HYPOCRIET ” mensen zoals jij brengen t land ,ONS GELIEF SURINAME alleen maar achteruit met dit achterlijke manier van denken. GWA SKORO BOI ACHTERLIJKE LUL.


  Maak melding

 5. Over enkele maanden worden ze allemaal teruggeroepen
  en hopelijk wordt hen de titel van Ambassadeur ontnomen.

  Jongens als Panka { pas benoemd in Mexico } horen in Santo Boma thuis.

  Panka, Bouva en Mi-sji-keba zijn de grote “grabbelaars” … zweef teki … in de Naschoolse Opvang pot … boeven … bandieten … ze horen in Santo Boma thuis.


  Maak melding

 6. @Praserie, verdiep je een beetje in de wereldpolitiek en de diplomatieke betrekkingen. De conventies daarover kun je vinden op het internet en kom daarna terug.

  Als het nou nps ndp abp vhp nz
  Er zijn stapen van 3 voor uit gemaakt en 8 achter uit dus ja wat zal ik zeggen niemand wil dat zien of kan dar zien alleen aals je wakker ben en aangezien heel veel onduidelijk is en erg veel negatief in de geest van mensen zijn en geen eenheid is zal het mogelijk niet veel veranderen


  Maak melding

 7. Steeds meer wegen openen zich voor Suriname. Dit mede door keihard lobbyen. Vooral in het kader van alternatieven zoeken. België vervangt Nederland steeds meer. De UK is een uitdaging. Die gasten zijn in het verleden ook in Suriname geweest. De grootste pijlen zijn gericht op China. Het betekent wel wat als de president himself naar China gaat en bijvoorbeeld niet (nu) India waar men ook goede betrekkingen mee heeft. Suriname maakt gretig gebruik van alle landen die iets kunnen betekenen voor haar. Het feit dat Suriname een HFLD – land is, kan op termijn economisch voordeel bieden. Wijlen Lackin was mede een grote aanjager. Additioneel, de (mogelijke) oliebronnen. Aanpakken, doorpakken of inpakken!


  Maak melding

 8. Engeland is het land dat Pinochet en Julian Assange vast zette.Als deze admiraal Nelson van Sur.maar een vlekje heeft op zijn blazoen,gaan de Engelsen hem kielhalen.


  Maak melding

 9. Praseri,
  Goed uitgelegd.
  De tegenstanders zien bij elk bericht en overal DDB in of het nou goed of slecht is.
  De oppositie heeft veel te klagen (het gaat om drugs of moordenaars) maar met concrete oplossingen, komen ze niet.
  Zelfs bij het behalen van de eindronde van de Gold Cup..is het DDB en consorten, kwalijk door ze te nemen.
  Ik ben objectief en ik ben gewoon voor Suriname voor ons allemaal.
  Ik irriteer mij doorgaands mateloos hoe mensen alleen negatief blijven haten.


  Maak melding

 10. Met een charme-offensief en bedeltour denkt politiek Suriname (lees NDP) het tij van de teloorgang te kunnen keren! Door te stellen dat de oppositie niets bijdraagt en alleen maar klaagt? Oppositie wordt gewoon overruled door de paarse bende die alles wat in hen opkomt doordrukt. Laat men zich bezighouden met de laatste rating i.p.v. te veinzen en hoog van de toren blazen dat Suriname zulke geweldige contacten heeft in het buitenland!


  Maak melding

 11. Buitenland sraat in de rij,vandaar al die geloofsbrieven van hun. Ze weten dat er een stelletje oer,oer domme surinamers die voor een paar miljoen alle bezittingen van het land verkwanselen. Ambassadeurs komen niet voor niets ,ze weten dat er veel te halen is, en dat hun land er baat bij heeft.
  Politieke benoemingen van nelson en panka zijn waardeloos,net zoals de salarissen van alle ministers ,oud en nieuw, dna leden en dc’s ,zullen worden teruggedraaid. Is een kwestie van tijd. SVS


  Maak melding

 12. PARAMARIBO – Ratingbureau Fitch gevestigd in New York, heeft vrijdag in een publicatie zijn ernstige bezorgdheid uitgesproken over de toenemende schuldpositie van Suriname. De onlangs aangekondigde verhoging van het leenplafond, bovenop de andere investeringsplannen van de overheid en grote operationele tekorten te midden van toenemende externe druk, brengen risico’s met zich mee voor de houdbaarheid van de overheidsschuld, zegt Fitch Ratings.

  De aanstaande verkiezingen van mei 2020 verhogen ook het risico dat de uitgaven van de overheid gaan stijgen. Dit zou de binnenlandse kapitaalmarkt ernstig kunnen beïnvloeden en leiden tot verhoging van de wisselkoers. In de publicatie maakt Fitch melding van de wijziging van de Wet op de Staatschuld door NDP-coalitie in een controversiële stemming van politieke partijen. De schuldlimiet is verhoogd nar 95 procent van het bruto binnenlands product (bbp).

  Fitch zegt dat het begrotingstekort en de zwakke schuldpositie van Suriname belangrijk factoren zijn voor de B-negatieve (B-)status van het land en de negatieve verwachtingen voor de toekomst. Verwacht wordt dat de buitenlandse schuld van Suriname nog verder zal oplopen en zelf het toegestane plafond dat geldt voor een B-rating zal overstijgen. De schuldratio van Surinames buitenlandse schuld is gestegen met 75 procent in september dit jaar, dat is een stijging van 72 procent ten opzichte van 2018.

  Verwacht wordt dat de schuldpositie van Suriname uiteindelijk zal komen op 88 procent van het bbp. Dit ligt ruim boven het gemiddelde van 57,5 procent dat geldt voor een B-rating. Terwijl de bilaterale kredietlijnen van China momenteel sommige openbare werken financieren, leidde de financieringsdruk ertoe dat de regering leenovereenkomsten sloot bij lokale banken met een historisch precedent. De acquisitiestrategie van de overheid voegt ook externe risico’s toe.

  De netto internationale investeringspositie / bbp van Suriname verslechterde naar een aansprakelijkheidspositie van 89 procent in 2018 van een aansprakelijkheidspositie van 26 procent in 2014. Het verwerven van de Afobaka-waterkrachtcentrale, een NDP verkiezingsprioriteit, verhoogt de financieringsbehoeften van de regering met 150 miljoen US dollar. Er is externe druk ontstaan en ook de wisselkoers staat enorm onder druk.

  De reserves van Suriname (688 miljoen US dollar in oktober), hoewel stabiel, bieden slechts een beperkte buffer voor externe schokken en kunnen afnemen als het tekort op de lopende rekening groter wordt of als er een kapitaalvlucht optreedt. Bruto internationale reserves worden ondersteund door repatriëring van buitenlandse activa van commerciële banken en goudaankopen van ingezetenen. De Centrale Bank van Suriname heeft ook een swap-lijn uit China ter waarde van 150 miljoen US dollar.

  Lees meer: Fitch bezorgd om schuldpositie Suriname – DWT online


  Maak melding

 13. Een geloofsbrief van een ambassadeur is een verklaring van zijn staatshoofd, dat de persoon in kwestie, de staatshoofd als ambassadeur vertegenwoordigt. Meer als dat is het echt niet.
  Het verwondert mij wel een beetje dat er op geen enkele wijze geprobeerd wordt om diplomatieke banden te hebben met het voormalig moederland waar de andere helft van het Surinaamse volk zich om wat voor redenen bevindt.
  Met al dat voorgaande getreuzel is er nog geen enkel land waar Suriname een bilaterale relatie mee heeft, die ervoor heeft kunnen zorgen dat er ook vooruitgang is in het land. Anders gezegd Suriname heeft nog niet kunnen profiteren van al deze diplomatieke betrekkingen…hahaha, los van alle leningen.


  Maak melding

 14. Wat opvalt in het bericht is de volgende passage:

  Ambassadeur Nelson heeft voorts gebruik gemaakt van zijn aanwezigheid in London om met de top van enkele investeringsorganisaties en bedrijven besprekingen te voeren”

  Daar gaan we weer op zoek naar geld pffffff het houdt maar niet op !!!!!! En voor de NDP fans die dit gebeuren groter willen maken dan het is heb ik slecht nieuws ; het zijn normale procedures tussen landen in het diplomatieke verkeer dus doe even kalm !!!!!


  Maak melding

 15. @Brasserie . Suriname is niet geïsoleerd???????? Waar kan Bouta naar toe alleen Cuba en China NERGENS anders.
  Zodra hij ergens anders gaat wordt hij opgepakt wegens drugssmokkel en moord van 8 december.


  Maak melding

 16. Engeland was onze kolonisator geweest…deze honden schamen zich niet met hun stelende liegende praktijken bij queen granny te gaan beliegen.

  Het lijkt wel een afgesproken zaak om met wereldleiders om te gaan …zal hun cv wel goed doen.

  Mer onze corrupte leiders die wereldwijd bekend zijn zullen we nooit serieus genomen worden…denk je dat de queen niet weet dat we een coke natie zijn.

  Stiekem zal de queen wel lachen wat deze gasten in dienst van een presidentiele coke dealer pogen te doen!!!

  Laten we elkaar geen mietje noemen elk land op de wereld weet wat suriname is….vandaar dat elke schurk in suriname wilt zijn.

  Paspoorten vergunningen rijbewijs die zijn zo gereleld voor elke buitenlander…en dit onder toeziend oog van de politiek.

  Corruptie is een mf een kanker gezwel (bouta) jammer voor de bevolking die alles accepteerd en hun eigen glazen inslaat.

  Bouterse mocht totaal geen president worden met een coke en moord reputatie!!!!

  Dit laat gewoon zien dat de gevolgen niet mis zijn…onze politiek bestaat louter uit clonws!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.