donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGrote partij smokkelwaar uit Suriname onderschept in Guyana

Grote partij smokkelwaar uit Suriname onderschept in Guyana

-

Does Travel - naar Suriname

Maandagavond hebben leden van de CANU, de belastingsdienst (GRA) en een speciale politie-eenheid van Guyana een grote partij smokkelwaar in beslag genomen die vermoedelijk uit Suriname afkomstig is. Het smokkelwaar werd onderschept in een boot te Bee Hive, Mahaika. Het gaat om 820 dozen kip, 390 dozen Corona bier, 65 dozen alcohol, 10 dozen Milo en een paar dozen gecondenseerde melk.

Volgens Guyanese media hebben de smokkelaars het vuur op de autoriteiten geopend nadat zij gedirigeerd werden om naar de oever te varen. Een douaneambtenaar liep daarbij een schotverwonding op in zijn schouder die inmiddels operatief is verwijderd.

Naast het smokkelwaar hebben de autoriteiten ook de een houtenboot met daaraan een 75 PK buitenboordmotor in beslag genomen. Niemand is gearresteerd bij de operatie. De autoriteiten hebben een sterk vermoeden dat een vorig jaar in vrijheid gestelde smokkelaar van Mahaica achter deze smokkel staat.

Het hoofd van de CANU heeft laten weten dat de identiteit van de smokkelaars al bekend zijn. Er wordt gewerkt aan hun opsporing en aanhouding.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Ergens moeten er mensen grof geld hieraan verdienen toch. Ik denk dat het merendeel van de goederen uit Brazilië komt omdat deze daar goedkoper zijn.
  Zie de brandstof en sigaretten smokkel die welig toert en waarvan de overheid precies weet wie het zijn en waar dit plaatsvindt het is dus gewoon publieksgeheim.
  Maar de mensen bij de overheid die dit weten zijn soms zelfs de personen die grof hieraan verdienen


  Maak melding
 2. De partij was voor vice President van Nickerie Doehkie van NDP .

  WaIdo als overloper naar NDP heeft ook mee gewerkt Hooghart en van der San hebben ook mee gewerkt alleen oude studenten van Universiteit .

  Doehkie wanneer gaat de pont naar Guyana weer varen zelf dat kan NDP Regering niet regelen .

  Waido President Nickerie wanneer wordt de haven en vliegveld van Nickerie gemaakt

  Wij van de Oppositie wijken niet voor onderdrukkers van NDP die zelf leven middelen
  smokkelen naar een buurland Guyana .

  Door de slopers van NDP leven mensen in hongersnood jong en oud .

  Bo Bo Bouterse is de gierigste leider wat ik heb gezien daarom zijn ze alleen Regering gaan vormen met de 26 zetels .

  Deze verkiezing heeft elke partij een President kandidaat geen NDP alleen

  Wij van Oppositie gaan deze fout niet meer maken dat stem kaarten in karton dozen worden gezet door de hoofd stem buro .


  Maak melding
 3. Zie maar hoe creatief Surinamers zijn, er zullen uiteindelijk van beide kanten van de rivier mensen zijn die hier flink aan verdienen en dus voordeel hebben. De regels zijn er dus voor niets. Zo is het ook met de regering gewoon voor spek en bonen en hun zakken rijkelijk vullen met het zweet van de hard werkende burgers. Als het Surinaams volk hier verbetering in wil brengen, dan is het dringend advies : In 2020 niet stemmen op deze boeven partij, de NDP voor orde en fatsoen geeft de VHP een kans, en zij zullen met de andere partijen de glorietijden van Suriname terug doen keren


  Maak melding
 4. “Een douaneambtenaar liep daarbij een schotverwonding op in zijn schouder die inmiddels operatief is verwijderd.”

  Dus die loopt nu met 1 schouder rond?


  Maak melding
 5. In de 80-er jaren, zeker indirect na de staatsgreep van 1980 was de “familie Chander “ beter bekend als Daniram, toon aangevend op dit onderwerp. Die familieleden beschikken de hele smokkel monopolie op de corantijn rivier. Alle smokkel waren gingen via nickerie naar Guyana . Het is totaal niet IETS nieuws. Bouterse heeft het juist de tonnages VERGROOT. Thats it .


  Maak melding
 6. Kom bouta halen! Hij is de oorzaak van alle crime !!Met een crimineel als lijder is het onmogelijk om welk land dan ook,serieus te nemen.
  De surinamers volgen de voorbeeld van hun lijder.Sinds de lijder niet gestraft word maar juist wordt beloond met de lijderschap voor gepleegde crimes ,zo de rest volgt zijn voorbeeld.Wat een voorbeeldfiguur is crimineel bouta.Hij inspireert velen om het criminele pad te bewandelen.


  Maak melding
 7. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Grote partij smokkelwaar uit Suriname onderschept in Guyana.

  GrietjeBie 22 november 2019 At 10:49

  Was mij ook opgevallen bij het lezen van bovengenoemd artikel.
  Soso Lafu.


  Maak melding
 8. Ooooh wat een mega fake verontwaardiging bij het tuig van de oppositie over de smokkel naar Guyana. Gelukkig weten wij beter. De motieven van het tuig zijn bij ons bekend. Vanaf de jaren 60 en 70 is er een weelderige smokkel van producten van Suriname naar Guyana. Ook de smokkel vanuit Surtiname naar Frans Guyana dateert uit die periode. Naar het schijnt zijn de producten op de Surinaamse markt veel goedkoper dan in Guyana en Frans Guyana. Het gaat om allerlei producten. Potloden, pennen, schriften, benziene,eieren, groenten, kruiden, uien knoflook, noem maar op.


  Maak melding
 9. Alleen maar rook gordijnen worden hier opgetrokken maar de mensen weten wel beter net als de 400ton pasi die verdween als de drugs die onder de neus van chan verdween hoe vaak wórdt er al smokkelaar in het buitenland onderschept in machines in rijst en wij weten wel in welke partij de daders zitten sinds jaar en dag oranje gekleurd


  Maak melding
 10. In jaren 60 tot 80 was er een overschot aan landbouw gewassen vruchten groeten en rijst .

  De laatste tien jaren leven de Bewoners in Suriname in hongersnood .

  Kommetje tomaten 20 srd
  1- pepers 12 srd
  1 Sigaret 2 srd
  1 kleine Fernandes 5 srd
  1 kippen ei 1,50 srd


  Maak melding
 11. Deze mensen smokkelen voedsel!!!

  In vergelijking wat wij naar het buitenland smokkelen is totaal niet te matchen …wij doen coke smokkel.

  Probleem bij ons is dat men altyd vinger zal wijzen naar een ander zodat wij met onze shit doorkunnen.

  Waarom kunnen ze dit wel aanpakken en onze cokeshit …word niet naar om gekeken

  Wanneer zullen volwassen worden en onze huiswerk doen…hoelang houden we het nog vol om deze fucking hypocriete president nog te dulden.

  Zien jullie niet dat hij jullie als schild gebruikt om celstraf te ontwijken.

  Sorry ..maar heb weinig respect voor de surinaamse rechtstaat die een moordenaar laat lopen..en hem president laat blijven!!

  Corruptie is overal in suriname…..grote boeven genieten bijna bescherming vd rechtstaat.(bouta)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES