Kanalen Weg naar Zee opgehaald

23
Kanalen Weg naar Zee opgehaald

Het Sital Singh- en Bloemfontuyn kanaal te Weg naar Zee in Suriname zijn in opdracht van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) wederom opgehaald.

Het ministerie acht het van belang dat deze kanalen op tijd worden opgehaald, zodat hierdoor de productie van de landbouwgewassen in dit gebied kan worden verhoogd. Verder wilt zij als voorzorgsmaatregel voorkomen dat door de harde regenbuien, landbouwgronden in het ressort Kwatta en omgeving onderwater lopen.

Het geregeld onderhouden van de kanalen in landbouwgebieden en wel landelijk is een der taken van het ministerie van LVV. Bij uitbraak van calamiteiten waar wateroverlast een groot probleem vormt, werkt LVV samen met andere ministeries, om zodoende de Surinaamse samenleving te kunnen dienen.

Minister Rabin Parmessar heeft onderhoud van de waterwegen en de controle op de werkzaamheden als prioriteit gesteld en ziet samen met zijn staf en stakeholders erop toe, dat het geregeld plaatsvind, aldus LVV in een persbericht.

23 REACTIES

 1. Off topic:
  In de staatskas zit er nu meer geld door het strak economisch beleid van de regering Bouterse. Dit bedrag is zelfs veel hoger dan het bedrag toen men in 2010 het overnam van de waardeloze regering Venetiaan/Sardjoe/Santoki. Venetiaan kon ook nog beschikken over grote stromen ontwikkelingsgelden en andere inkomsten van het land. Stof tot diep nadenken voor de aanhang van de oppositie. Ik houd de profeten van VHP, NPS, Abop maar een spiegeltje voor.
  De regering Bouterse heeft de crisis van 2017 goed doorstaan en overwonnen. Proficiat.


  Maak melding

 2. Het is wel erg opmerkelijk. Nog enkele maanden tot de verkiezingen 2020en plotseling heeft deze regering wel oor en aandacht aan de klachten van de uitgemergelde bevolking. Nu ineens is er geld voor allerhande dingfen en werkzaamheden. Hetis zo doorzichtig als ik weet niet wat. Zal deze arme en als lammetjes geleide bevolking, er weer in trappen of zijn ze EINDELIJK wakkeren wijs geworden???????????????
  we zullen het over enkele maanden eindelijk weten.
  EEN advies, pak alles aan wat deze regering uitdeelt, want je hebt het nodig, en laat zeop de verkiezingsdag duidelijk zien wat jullie al lange tijd gevoeld hebben. Denk vooral aan de toekomst van jullie nakomelingen.


  Maak melding

 3. Parmessar is met een charme offensief bezig. Eerst alles verwaarlozen en als de verkiezingen nadert, dan allerlei goedkope acties ontketenen om zand in de ogen van het volk te strooien. Irrigatie heeft structurele aanpak, en geen incidentele show bezigheid.


  Maak melding

 4. Een van de taken van elke. overheid, is het ,,, verplicht ,, het land met alle infrastructuur te onderhoUden.. Dit is geen stunt of dik doenenrij, maar verplichting anders moet je weg gaan..


  Maak melding

 5. Buro staatsschuld geeft andere cijfers verlopig is de schuld 2,5 Miljard USD binnenlanse en buitenlandse schuld .op gebouwd in 10 jaren NDP Regering
  Onwikkelings gelden waren 3,5 miljard NF omgerekend in euro is dat minder dan 2 miljard euro .

  Het bedrag van 3.5 miljard NF hebben ze gebruikt in 45 jaren er is nog 80 miljoen over in Nederland .


  Maak melding

 6. De koers was 3 srd op 1 euro oude politiek

  De Koers is nu 8.50 op 1 euro NDP Koers

  Schoonmaakster verdiende 1000 srd was 300 euro oude politiek

  Schoonmaakster verdien nu 1000 srd is 125 NDP loon van schoonmaakster


  Maak melding

 7. Misschien is het een idee dat een team van onafhankelijke( niet politiek gebonden) boekhouders of economen gaat uitzoeken wat met alle staatsinkomsten is gebeurd de afgelopen decenia .
  Beter dan van alles maar lopen roepen want aan loze kreten heeft niemand wat.
  Dan kan men ook gaan terugvorderen als er onregelmatigheden zijn geweest.
  Dan is tenminste iedereen tevreden en beschuldig je ten onrechte.


  Maak melding

 8. RobG
  Graag cijfers over de bedragen in de Staatskas, anders is het gewoon gezwets
  Deze cijfers moet je gemakkelijk kunnen achterhalen, zeker nu je dit hier stelt. je hebt deze cijfers al eerder gezien.

  Strak economisch beleid, kan je mij uitleggen wat jij daaronder verstaat.
  Kan je me daarna wat voorbeelden geven van dit strak economisch beleid dat gevoerd wordt.
  Graag ook nu weer met cijfers. Ik neem aan dat je weet welke cijfers relevant zijn.
  Weet je dit niet, dan kan je mij of Pico of Jojo rustig om advies vragen


  Maak melding

 9. Robg,
  Jij bent echt zielig , hebt je nu gesnoven man , lenen is geen inkomsten ,Suriname zit tot 2 mtr onder waterspiegel in de geld zorgen , pseudo econoom, eidereen weet het en jij zegt welnee we zijn een 2e Dubai, wel een beetje triest


  Maak melding

 10. @RobG,
  Je bent weer aan het keffen.
  Het gedrukte geld, die ligt in de staatskas.
  Nu plotseling is er geld in de staatskas.
  Waarom is Boefdraad aan het bedelen voor een lening dan Rob gebrek???


  Maak melding

 11. Beste RobG u bent een grappenmaker.
  Er wordt een noodwet gemaakt om enorm te kunnen lenen en u roept dat er door beleid van Bouterse een meer geld is de las zit. Helaas loopt alles vast door geld gebrek en wordt er ook nog eens een factuur in de kast gevonden van Alcoa ter grote van $ 80.000.000. ongeveer een maand staatsinkomsten.

  Venetiaan heet met ongeveer SRD 25.000.000.000 (incl Nl steun) in 10 jaar de puinhoop van Wijdnebosch opgeruimd Balian II en III uitgevoerd (Oost \West/ Brokopondo en Atjoni geasfalteerd) de kredietcrisis verwerkt en de economie laten ver 3 voudigen.

  Bouterse heeft met ongeveer SRD 55.000.000.000 en tot nu toe SRD 17.000.000.000 bijlenen kans gezien niets te presteren en de economie met 40% te laten krimpen.

  U zwetst.


  Maak melding

 12. Vooral nu het regenseizoen nog ver voor ons ligt, is het wel zo praktisch om nu alle grachten en slootjes te ontdoen van overtollig groen en afval. Da’s goed voor het milieu en voorkomt veel onnodige wateroverlast voor buurtbewoners.


  Maak melding

 13. Robg.
  Als er zoveel geld over is, waarom pinaren wij dan?
  En waarom moet boefi dan zoveel geld lenen om zogenaamd projecten te financieren terwijl dat geld het land verdwijnt?
  Kun je hierop antwoorden?


  Maak melding

 14. @Smatje 26 oktober 2019 at 22:25
  “Vooral nu het regenseizoen nog ver voor ons ligt, is het wel zo praktisch om nu alle grachten en slootjes te ontdoen van overtollig groen en afval. Da’s goed voor het milieu en voorkomt veel onnodige wateroverlast voor buurtbewoners.”

  Dat is wat een normale regering ook doet. Alleen heeft de regering Bouterse geen geld voor onderhoud. Nu maakt de regering reclame met de dingen die normaal uit gevoerd zijn voor dat de regentijd uit breekt.

  Goede zaak maar normaal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.