LVV treft voorbereidingen voor donatie aan SOGK

7
LVV treft voorbereidingen voor donatie aan SOGK

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), treft voorbereidingen i.v.m. Wereld voedseldag. In het kader van deze dag zal het ministerie vandaag een 3-tal broodvrucht plantjes op het terrein van Stichting Ontspanningsoord voor Gehandicapte Kinderen (SOGK) planten.

Daarnaast zal minister Parmessar een landbouwpakket overhandigen als ondersteuning naar de organisatie ter versterking van hun voedselprogramma. Dit project is een van der activiteiten georganiseerd door LVV in het kader van Dag der Agrariërs en wereld voedseldag. De stichting heeft om technische ondersteuning gevraagd van het ministerie.

Minister Parmessar heeft in aanloop naar de activiteit reeds opdracht gegeven aan het onder directoraat landbouw om de bijstand te verlenen. SOGK is een stichting die zich bezighoud met het begeleiden en de zorg van kinderen met een beperking, daarnaast wordt ook voor ontspanning gezorgd door activiteiten te organiseren voor deze doelgroep.

Parmessar heeft reeds aangegeven dat behalve het beleid met betrekking tot voedselzekerheid, ook voedselveiligheid van enorme belang is voor het ministerie en in algemene zin voor het land Suriname. De bewindsman is voorstander dat de Surinaamse samenleving zelf gaat planten en zichzelf kunnen voorzien van gezonde groenten en fruit.

7 REACTIES

 1. Versterk liever de landbouwers. Zorg voor goede afwatering en besproeing. In plaats van geld stoppen in een Israëlisch bedrijf. Wanneer gaan de Joden compensatie betalen voor de slavenarbeid op Jodensavanne? Al het in Suriname verdiende geld hebben ze toentertijd naar de VS overgebracht. Geen enkele loyaliteit aan Suriname dat ze zoveel gaf.


  Maak melding

 2. Terecht hij brengt niets vernieuwens in het land, het lijkt als of de tijd stil staat in Suriname, Als je het niet kan treed af, want je houdt de boel op, tot verval en teleurgang.


  Maak melding

 3. Is het éénmalig of iets dat elke maand plaats gaat vinden, want alles gebeurt éénmalig, pakketten worden éénmalig uitgedeelt weer wachten wanneer de president 75 is geworden.whaaaaaaaaa


  Maak melding

 4. De doelgroep ‘mensen (kinderen) met een beperking’ is van oudsher een achtergesteld kindje.
  Onvoldoende empathisch vermogen , het wegkijken en andere factoren hebben ervoor gezorgd dat het recht van deze doelgroep op recreatie, werk ,sport enz. ,slechts mondjesmaat vordert. De laatste tijd is er wel een verbetering hierin gekomen. Neemt niet weg dat er nog veel huiswerk overblijft. De laatste alinea geldt voor de totale maatschappij en is aanbevelenswaardig. Dit initiatief is zonder meer goed te noemen. Nog vele na deze .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.