EBS stroompalen vallen weer om, auto geraakt

17
Stroompalen met transformator vallen op auto
Foto (c) Wish Mish - via Facebook groep Verkeers Update Su

Deze auto raakte gistermiddag beschadigd toen twee stroompalen van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS) omvielen aan de M.R. Pierkhanweg. Er vielen daarbij geen gewonden.

De auto in kwestie werd geraakt door een zware dubbele stroompaal met transformator, zoals op deze foto van Facebook gebruiker Wish Mish te zien is. Op een andere foto (hieronder) is te zien dat er ook een andere paal die langs de weg staat, omviel.

Door de ontstane situatie was er geen doorgang voor het verkeer mogelijk. Medewerkers van de EBS waren snel ter plekke om de schade aan het netwerk te herstelen.

Het is niet de eerste keer dat een EBS stroompaal met transformator omvalt. In mei dit jaar viel een paal met transformator op deze auto. Eerder werd een langsrijdende auto ook geraakt door een betonnen paal.

In vele gevallen wordt de oorzaak toegewezen aan de hevige regenval die de grond rond de palen zacht maakt.

17 REACTIES

 1. het wordt een enorme investering, maar er moet in fase gewerkt worden om de bedrading ondergronds te plaatsen. te beginnen bij de nieuwe bouwprojecten


  Maak melding

 2. Het aantal successen van de regering wordt steeds meer.
  Toch papiritigri.
  Of is het de dynamiek van de regering, Rob
  Het is de schuld van de Hollanders toch huile en kale.
  Boring


  Maak melding

 3. Het lijkt erop alsof er koebie’s daar bij ebs werken. Het regent toch niet voor het eerst???!!!! Ik snap dat het weer een beetje aan het veranderen is, maar de regen verandert toch niet??!!
  In plaats van het weer te beschuldigen, laten ze eerst kijken naar hoe dun die palen zijn en hoe groot die transformatoren zijn.
  Het word tijd dat jullie ondergrondse kabels moeten gaan overwegen, ebs.
  Want als ze niet omvallen, worden ze geraakt door de bliksem met ook alle nare gevolgen van dien. Vervelend allemaal.
  Gelukkig dat er geen gewonden gevallen zijn.


  Maak melding

 4. Preventie is en blijft de beste manier om ongewenste uitdagingen te voorkomen.

  Ondergrondse kabels dienen geïsoleerd te zijn en men kan dan niet meer overal graven.
  Naast de isolatie, zijn strategie en communicatie (voorlichting) zeer belangrijk

  Communicatie is aantoonbaar het moeilijkste vak in Suriname, waardoor vele processen zeer moeizaam verlopen.


  Maak melding

 5. Gewoonlijk halen de auto’s de palen naar beneden. Nu zijn de palen boos. Komen zij op de auto’s. Eigenaar krijgt geld voor een andere auto. ik ziu zelfde merk o en van zelfde bouwjaar willen. Geen geld. Ebs koopt ht maar


  Maak melding

 6. Als die grond zacht is dan moet die grond weer hard maken. Vele van die palen hangen scheef en is levensgevaarlijk. Onderin kan ook niet zien of die paal al verrot is in de grond. Elke 50 jaar die dingen moeten vervangen, is nu wel tijd. Op drukke wegen zij kan beter die kabels ondergrond doen. Maar alles kost geld he. Had ik maar families bij EBS, dan ik krijg ook korting op stroom. Bedragen nu zo omhoog ik overweeg zonnepanelen. Dan al slaat iemand paal en stroom valt uit dan ik heb toch nog stroom.


  Maak melding

 7. Geluk bij een ongeluk in die zin dat niemand letsels heeft opgelopen. Slechts voertuigschade,flink schrikken en palen die weer de grond in moeten. Ik kan me voorstellen dat de palen zich doodvervelen en af en toe zin hebben in actie. Het is toch uitermate treurig de hele dag op een been te moeten staan. De dichtstbijzijnde paalvriend staat meters verder links en rechts. Ik zou bij God niet weten wanneer er ondergronds wordt aangelegd. Een peperdure zaak. Maar er zal toch een tijd aanbreken. Bijvoorbeeld bij de aanleg van een splinternieuwe stad.


  Maak melding

 8. @Robles
  In heel europa heb je ondergrondse kabels.Ja soms gaat er iets mis met graafwerkzaamheden maar het wordt snel in orde gemaakt.In Nederland mag een kabel niet boven de grond liggen.


  Maak melding

 9. 800 miljoen vaten olie, 200 miljard in de grond, wekelijks nationaal en internationaal miljoen lenen, maar een fatsoenlijke stroompaal plaatsen is niet mogelijk. Wat een imbeciele bende in dat land.
  De nationale dorpsidioten en randdebielen Paki-RAT-igri, Domsco, RobGay zullen hier ongetwijfeld een verklaring voor hebben, weliswaar op schoolpleinen en bouwketen nivo.


  Maak melding

 10. EBS kan het beste van St. Maarten leren door een kijkje te gaan nemen. Vanwege de jaarlijks terug kerende orkanen zijn zij al een aantal jaren overgestapt op ondergrondse kabels en dat werkt positief. De hele romp slomp om na elke orkaan het hele eiland in het donker te hebben en overal loshangende kabels is hiermee verholpen.


  Maak melding

 11. En ze willen in Suriname gebouwen met 10 verdiepingen gaan bouwen.Ze hebben niet eens controle over een paar stroompalen.Het regenweer maakt de grond drassig en een ramp is zo gebeurd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.