Commissariaat Saramacca pakt belangrijke lozingen aan

7
Commissariaat Saramacca pakt belangrijke lozingen aan
Foto: (c) Archieffoto BIC Saramacca

Het districtscommissariaat van Saramacca is gestart om belangrijke lozingen in het district aan te pakken. De lozingen in het ressort Calcutta worden momenteel ter hand genomen. De werkzaamheden zijn dinsdag gestart bij een gedeelte van de hoofdlozing vanaf de Catharina Sophiastraat tot de Calcuttaweg in Suriname. Deze gedeelte van de lozing is door de jaren heen, over een strekking van tweehonderd meter dichtgeslibd.

Volgens het Burger Informatie Centrum gaat het in deze om een heel belangrijke ontwateringsweg die zorgt voor de ontwatering van delen van het Kauw A Tjoe project en de percelen ten zuiden van Catharina Sophiastraat vanaf km 57 tot en km 60 naar de Saramaccarivier toe. Bovengenoemde gebieden zijn dicht bewoond. In deze Surinaamse gebieden wordt ook actief aan landbouw gedaan, met name verschillende drooggewassen.

De werkzaamheden aan de lozingen in Calcutta worden door het aannemingsbedrijf SL Equipment, in opdracht van districtscommissaris Sarwankoemar Ramai, uitgevoerd. Het gaat in deze om het opschonen en eventueel uitdiepen van lozingen in het ressort Calcutta. Ook de lozing ten zuiden van de Catharina Sophiastraat tussen km 57 tot en met km 60 zal opgeschoond worden.

Districtscommissaris Ramai is druk bezig het district op tal van gebieden aan te pakken.

7 REACTIES

 1. deze district leent zich goedt voor om een goedt infrastuctuur aan ieleggen ,te beginen met de electriciteits netwerk in de grondt te verwerken , de wegen moderner aan teleggen met voet en fiets paden
  En een kanalen infrastrutuur , bevaarbaar en bedoeld om zoetwater en water verlast opteslaan door 2 sluissen, belangryk voor de landbouw en gezien de klimaatverandering en het graven van de kanalen zal ook voor verrasingen zorgen ,en zorgd ook voor werkgelegenheidt .het vergd wel durf van de commessaris


  Maak melding

 2. Nabestanden kom in opstand plat branden de boel:

  PARAMARIBO – Familieleden van de 25-jarige Furgill Aloeboetoe, die op 28 juli is doodgeschoten op een concessie van Rosebel Gold Mines, verzetten zich dat deze zaak in de doofpot belandt.


  Maak melding

 3. Lozing.
  , ik zie het als een sloot, bij het geringste neerslag is het vol met regenwater, laatst staan, derest van het achterland wat aan regenwater moet afvoeren, deze lozing/Sloot moet breder en dieper.


  Maak melding

 4. @Firgill dit artikel goed lezen, gaat niet over Rosebell Gold Mines en Aloeboetoe. De familie van deze overledenen kunt je het beste bijstaan door hun lijfelijk bij te staan met hun verdriet.
  Sterkte en zijn familie ook.


  Maak melding

 5. ik vind dat alle arbeiders daar bij I Am Gold in US$ betaald moeten worden..
  het is een buitenlands bedrijf, die kennen geen s r d ze betalen hun arbeiders in hun land ook in US$ en alle faciliteiten waarop ze recht hebben die ze ook krijgen..

  Waar is die schreeuwerd Hooghart die het volk vertegenwoordigt in de poppenkast met zijn grote mond..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.