Newmont arbeider plakt gouderts aan dijbenen en probeert terrein te verlaten

25
Newmont arbeider plakt gouderts aan dijbenen en probeert terrein te verlaten
Voorbeeld van gouderts -

De politie in Suriname heeft een arbeider van goudbedrijf Newmont aangehouden voor diefstal van gouderts. De man had een hoeveelheid erts aan zijn dijbenen geplakt en probeerde het terrein zo te verlaten, meldt de Surinaamse krant Times of Suriname vandaag op haar voorpagina.

Volgens de krant viel de arbeider bij de poort tijdens controle door de mand. Daar werd geconstateerd dat hij erts had geplakt aan zijn dijbenen. Het erts werd afgehaald en de politie werd ingeschakeld.

De krant laat weten dat hij vervolgens werd aangehouden. De arbeider was van plan het goud uit het erts te halen en zou dat vermoedelijk zelf verkopen om aan geld te komen. Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

Een erts is een gesteente dat een economisch winbare concentratie van een bepaalde delfstof bevat. Na de winning van de erts dient de delfstof (bijvoorbeeld een bepaald metaal of een mineraal) uit het erts onttrokken te worden, waarna een economisch waardeloos residu overblijft, dat ganggesteente of gangue genoemd wordt. Goud komt meestal in ongebonden vorm voor in gouderts.

De recherche is belast met het verdere onderzoek in deze zaak.

25 REACTIES

 1. Groot gelijk heeft deze arbeider, jammer dat hij is opgepakt.
  Stelen praat ik niet goed, maar hij moet ook leven en zijn ( gezin ???) onderhouden

  Jacko


  Maak melding

 2. Hoe meer ze hebben hoe meer ze stelen. Je hebt dus eerlijk werk en hoef dus niet te stelen. Kom je geld tekort dan is het ook niet nodig om je tekort te gaan stelen. Nog nooit van sparen gehoord??
  Deze gast weet dus niet met zijn geld om te gaan. Op grote voet leven. De meesten die hier werken verbrassen hun geld. Sopie, hoeren, feestbeesten ” het moeten” hebben anders hoor ik er niet bij.Dus stelen maar. Hij heeft duidelijk het vertrouwen geschaad. Newmont betaald zijn werknemers goed,medische zorg is via hun ook goed geregeld. Mijn neefje werkt er ook. Wanneer diefstal in je genen zit, is het moeilijk het eruit te timmeren en kom je in de problemen.Deze gast die aangehouden is, leeft op de grote voet. Nu heeft hij niets, is zijn baan kwijt en mag gaan brommen voor diefstal. Een hele oerdomme actie van deze gast.

  Sarie Torie.


  Maak melding

 3. Mijn motto is het achtste gebod. Gij zult niet stelen. Het verbiedt alle handelingen en vergrijpen waarmee wij het bezit van onze naaste in handen proberen te krijgen.In het achtste gebod gebiedt de Heere God dat ik mijn naaste zo behandel als ik zelf behandeld wil worden. Ik wil niet bestolen worden, dus ik ga mensen ook nooit bestelen. Ook mijn vijanden zal ik niet bestelen omdat er geen zegen rust op het geroofde. Deze man moet wel behoorlijk dom zijn geweest. Bij alle grote goudbedrijven heeft men speciale detectoren die smokkel goud ontdekken bij werknmers. Dat had hij moeten weten. Uit hebzucht is hij nu zijn baan kwijt.


  Maak melding

 4. @ RobG

  Jij houdt niet van stelen, maar daar in het Parlement en de grote dames en heren doen niets anders dan dat ! Er lopen in Su meer boeven dan eerlijke mensen rond, deze heerschap heeft gestolen en gelukkig niet gemoord, en dat is al heel wat vind ik.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. als newmont al die arbeiders gewoon in US$ betaalt, gelijk de arbeiders in Amerika, dan is er niks aan de hand de zelfde faciliteiten verschaaft , dan zijn de arbeiders ook blij en kome tot grote ontwikkelingen net als in Amerika..
  maar nu krijgen ze waardeloze s r d die al op is voordat de arbeider thuis aankomt.. dus wordt er gestolen ..


  Maak melding

 6. Deze dief moet een ndp-er zijn.
  Zo geleerd zo gedaan.
  Nu nog leren om het in het openbaar te zijn en schijt te hebben aan het volk net als de vo en alle nrp-ers


  Maak melding

 7. Er staat niet vermeld hoelang de man daar werkte. Voor zover hij misdadig aangelegd was ,wat nu wel blijkt ,gaat iemand niet direct de eerste dag gouderts aan zijn benen plakken. Hij weet dat er controle is. Dan maak je een risico inschatting. De kans van slagen moet minimaal 65 procent zijn. En als je helemaal geen zin hebt alles op het spel te zetten in de vorm van het verliezen van je baan ,een tijdje zitten ,enz, moet het slagingspercentage toch wel 85 procent zijn en hoger. Het betekent als de man deze stap pleegt, hij tenminste moet hebben geweten hoe je een detector kan omzeilen. Maar hij is dus gepakt. Heeft hij het misschien een keertje gedaan en het toen wel lukte ,maar de tweede keer niet? Dit soort risico’s moet je niet nemen als je niet precies weet hoe het eraan toegaat. Go sidon yere.


  Maak melding

 8. Pakiratigri. Wat geef je een goed kansberekening. Je stijgt in de ndp pikorde man. Maar laat ik je vertellen bij controle is er allee; maar 0 of 100% zowel positief als negatief. De persoon die deze actie heeft uitgevoerd is natuurlijk een simpele ziel dus die wil je helpen. Jammer is dat die man geen werk meer heeft en nog een rechtszaak staat te wachten. Krijgt hij in idee geval iedere dag pakket eten.


  Maak melding

 9. Baja, oeng arkie pakiri
  Foermang eerste klas a kil i djie les of na wang oema
  of gewoon oemawidji
  Foe soema ie mang leer a moro best? Foe wang tra foer mang toch


  Maak melding

 10. Laat die man met rust, jammer dat hij gepakt is. Dit buitenlandse goud bedrijf genaamd Newmont die moet aangepakt worden met het leeg roven en zich verrijken van surinaams goud. Maar ja dat mag van de regering.


  Maak melding

 11. Jan je schreeuwt dat we domme zwartjes en bolletjesslikkers zijn enz enz. Ik zal me even tot jou niveau verlagen. Jij bent waarschijnlijk een roze varken en hoop ik geen pedofiel of potloodventer maar in ieder geval een zwijn met vooroordelen je bent gewoon zielig. Ik ken een leuk liedje voor je: er waren twee soldaatjes de ene hete Piet de ander heet Jan, kom Piet weg Jan…………… dus Jan met je kleine pik……………………………GA WEG!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 12. hmmm me begi den ndp haters jere a man na wan kaouli baboen lik den haters je word goed betaald ipv vooruitdenken hmmm maar nee ai chille zwaar alla dey meid man van so heb je me niet hmm no a skeer Dan je go foeroe want i no wan volg dat i skeer hmmm we loekoe now San psa trawan tak na ndp Schuld hmm wel if na ndp Schuld Dan teigi rechter dat no Dan Joe loesoe gelijk hahahaha ka takoe fesi mongi


  Maak melding

 13. Stelen geleerd van de blanke kolonisten ze hebben zich verrijkt en nu doen ze alsof ZIJ hard hebben gewerkt.
  Hoe komt het koningshuis aan hun gouden koets?
  Waar in Nederland zijn er goudvelden?
  Stelen mag niet want daarna moet je dealen met de consequenties.
  Weer eentje die nadat hij zijn straf heeft uitgezeten op de hoek bij omu te vinden is en deze gasten klagen dat ze geen werk kunnen vinden en dat a kondre no drai en nog meer van shit.


  Maak melding

 14. Hy wilde zyn buitenvrouw verrassen n bly maken mr hft pech gehad. Liever had hy dat spul in zyn achterhol verstopt zoals de vrouwen ht doen die in supermarkten stelen.


  Maak melding

 15. @ Jan

  A.U.B. De meeste mensen zijn niet slecht in Su, een handjevol verpest het voor de goeie ! Dat heb je overal ter wereld dus niet alleen in Su,hou op met generaliseren !

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.