Verhoogde surveillance van politie in binnenstad werpt vruchten af

23
Verhoogde surveillance van politie in binnenstad werpt vruchten af

De Algemene Surveillance Dienst van de politie Regio Paramaribo is afgelopen week van start gegaan met verhoogde surveillance in de binnenstad. De wetsdienaren hebben diverse acties gevoerd, welke meteen hun vruchten hebben afgeworpen. Dat meldt het Korps Politie Suriname in een officieel bericht.

Zo werd er op donderdag 5 september een actie gevoerd onder de markt. Daarbij is een manspersoon aangehouden voor het verkopen van verschillende drugssoorten aan de Jodenbreestraat. Ook stuitte de politie op verzet dan wel ongehoorzaamheid van enkele ‘hosselaars’. Acht hunner werden naar het politiebureau overgebracht ter afkoeling.

De Surinaamse politie meldt dat de acties op zaterdag 7 september wederom uitgevoerd werden in het centrum van Paramaribo, waarbij twee verdachten die een hoeveelheid drugs in hun bezit hadden aangehouden. Zij werden overgedragen aan het ressort centrum ter afhandeling, waarna zij werden voorgeleid aan een hulpofficier van justitie.

Op de centrale markt werden 12 mobiele toestellen onbeheerd aangetroffen en in beslag genomen. Op de overige personen werden steekvoorwerpen aangetroffen. Met betrekking tot de marktwet werden enkele illegale verkopers opgebracht en zijn de goederen in beslag genomen. De illegale verkopers zijn heengezonden nadat zij hun opgelegde boetes hadden betaald. De goederen zijn afgestaan aan een tehuis.

Tot slot werden drie voertuigen, die verkeerd stonden geparkeerd, door de sleepdienst naar de berging gesleept. Een bestuurder heeft de aanrijkosten betaald aan de sleepdienst om te voorkomen dat zijn voertuig werd weggesleept.

23 REACTIES

 1. Wat een “geweldig” resultaat!!
  Ze doen er beter aan om in de wereld van de grote (drugs)criminelen actie te gaan ondernemen.
  De Korpschef heeft tijdens zijn inauguratie hierover grote woorden gebruikt maar de daden blijven uit.
  Wacht hij soms om zijn forensische computer op de slagen toe te brengen aan de grote criminaliteit.
  Meneer de korpschef de computer is slechts een hulpmiddel, het werk moeten jou manschappen uitvoeren.

  Je hebt de eerste slag gemist, bootje is van Sur naar Wales gevaren.
  Wakker worden en de juiste prioriteiten stellen please!


  Maak melding

 2. Lets Make Surinam Great Again

  De Politie heeft een achterstand van zeker 4 a 5 jaar. Met als gevollig dat de politie op alle fronten de monopolie en regie is kwijt geraakt

  Er zijn 10 tallen dosiers van onopgelosten moorden 10 tallen dosiers van onopgelosten geweldadig overvallen die ook op gelost moeten worden .. de daders lopen nog rond. De doorsnee burger voelt zich niet meer veilig .

  De politie gaat 4 a 5 jaar over uur mtn draaien om de achterstand in te halen.. daarna kan men pas praten over Vruchten afwerpen..


  Maak melding

 3. En dit noemt de politie geweldig resultaat ? Een paar hosselaars opgepakt en markthandelaren die hun waren zonder vergunningen aanboden zijn beboet. Pas maar op beste agenten der politie dat u niet overwerkt. Beter is om de grote drugsbaronnen op te pakken en vast te zetten.


  Maak melding

 4. Goed zo, preventief, want als ze dit niet doen, is de kans groot dat het zelfde zal gebeuren wat in Brazilie gaande is, bande oorlog tegen de staatspolitie, nu indammen anders is het te laat. elimineren die handel, zonder enige pardon. genoeg is genoeg, dat gedoog beleid moet afgelopen zijn, en dat ongeorganiseerde boel weg verdampen.


  Maak melding

 5. Wat een machtsvertoon van de KPS om de kleine “hosselaars en verkopers zonder vergunning zo aan te pakken. Als ze ook met dezelfde enthousiasme en machtsvertoon de grote drugsbaronnen en criminelen/moordenaars/rovers zouden aanpakken had ik meer respect gehad voor ze!


  Maak melding

 6. He daar worden we niet voor betaald mang.
  Ik ga die grote mannen nie pakken mang. Jongoe mie no law, dalijk ding mang nak mie mang, ding fong mie mang, ding mang kier mie familie, no no mie no law mang , mie fridi mag. Mi doe rustig
  Mik tik ding ptjie mang, ding mang dat no mang doe ka.
  ji sjie tok a mang Adhin a mang i tik a moro dier kamra, da a mang i tik ing vrouw mee toe.
  if a mang abie kan, da mie toe toch. Ji graboe. Mie na littie dang. Ji fierie

  De echte picolaas


  Maak melding

 7. Worden wij hier voor de gek gehouden. Horenden kilo’s cokes wordt het land uitgesmokkeld en men gaat de kleine man op de markt lastig vallen om zodoende eigen vallen te verdoezelen. Dit moet ook gebeuren maar probeer ook een keer een grote vis te vangen. Of zijn er nog steeds blinde muren net als in de jaren 80.


  Maak melding

 8. Elke dag controleren, want er zijn rondom de markt veel personen illegaal bezig met het kopen en verkopen van goud en drugs en andere spullen. Ze zijn behoorlijk agressief en een vervuiling van de binnenstad.


  Maak melding

 9. KPS handelt goed ten opzichte van de kleine hosselaars en verkopers. Juist zei vertonen agressief en opdringerig gedrag, vallen ook toeristen lastig. Ze dwingen mensen van ze te kopen en lopen deze mensen achterna. Dit is zeer beangstigend want de mensen zijn bang beroofd of aangevallen te worden. Zie ik vaak gebeuren. Het is goed dat KPS grootscheeps ingrijpt, moeten ze dagelijks blijven doen om de markten en de hele omgeving veiliger maken en behouden. De kleine hosselaars en verkopers, kunnen ook hun verkoopwaar vanuit huis aanbieden, dat houdt ze van de straat. De hele markt en zijn omgeving is een grote chaos, wir war van mensen en voertuigen. De ene probeert harder dan de andere te schreeuwen. Er heerst geen rust en veiligheid in de hele wijde omgeving. Wanneer je niet oplettend bent, kun je over hun struikelen op stoepen van de winkels, ze bezetten zowat alle stoepen van de winkeliers en verkopen vaak niets. Dit verkoopgedrag op de stoepen van diverse winkels is ook geen visite kaartje voor ons land. Laten de toeristen wegblijven. Zo fraai is onze binnenstad.Dit straatbeeld moet wettelijk verboden worden.


  Maak melding

 10. Alle beetjes helpen uiteraard. De gewone man op straat heeft er baat bij. De knelpunten die je regelmatig tegenkomt zijn verkeersovertreders waarbij er slachtoffers vallen met dodelijk verloop of wel zware verwondingen overhouden voor de rest van het leven. Inbraken vormen ook een knelpunt. Zedendelicten en natuurlijk de grote boys die honderden kg coke transporteren van A naar B. De ene verslaving kan ertoe leiden dat het leven een andere wending aanneemt. Drugsverslaafden die de misdaad ingaan of andere vergrijpen plegen om aan drugs te komen . En dan heb je ook nog de overvloed aan casino’s. Ook dat brengt de nodige verslaving met zich mee met consequenties. Sommige processen zijn van maatschappelijke aard waarbij de politie niet echt een grote rol in heeft te vervullen anders dan wanneer dezelfde processen getransformeerd worden naar overtredingen dan wel misdrijven. Preventie is een keyword waarbij alle actoren die rechtstreeks of zijdelings met de politie contact hebben ,allemaal hun bijdrage moeten leveren. Ook de burger is een belangrijke actor. Maar voor nu heeft de politie zijn werk gedaan. Zolang het maar op frequente basis gebeurt.


  Maak melding

 11. Heel mooi om te horen dat er resultaten worden geboekt. De politie moet de vinger aan de pols blijven houden. Mensen die kritiek hebben op het functioneren van de Surinaamse politie moeten maar naar de regio van Suriname kijken. In vergelijking met de regio en ook in vergelijking met Nederland doet men het in Suriname nog niet zo slecht. Vooral de vergelijking met Nederland is opvallend omdat de Surinaamse politie over veel minder middelen en manschappen beschikt om de orde te handhaven.


  Maak melding

 12. Met doet het in Suriname zeker niet slecht ………….wat betreft het omleggen/neerknallen van mensen die dichtbij de bron van de grote criminelen komen. Of je van de inlichtingendienst bent of niet je krijgt een schot door je hoofd. Daar hoor, lees ik niet over actie, aanhoudingen en opsluiting van deze boeven.

  Stoer doen tegen de de kleine hosselaars die van de hossel moeten leven kunnen ze wel.
  En dan verbaasd zijn als de kleine “krabbelaars” veranderen in brute roofovervallers!!!
  Een half jaar geleden was er ook al zo een actie, heeft iemand iets over de duur van de actie en de echte resultaten gezien?
  Ik niet! Feit is dat het niet heeft geholpen.
  De Surinaamse politie is a big Joke.


  Maak melding

 13. haha, wat een dwaas die wil vergelijken.
  Boi wat heb je gegeten? Ka no?
  Of gewoon ie dong no ka. Ie no sap vergelijk, sa je vergelijk dang, kong verteer mie.
  If ie no mnag kong en soor mie sa je vergelijk, dang oor ie go


  Maak melding

 14. @ Mango
  Hoe kom je daarbij? Niemand heeft gezegd dat ik boeven moet gaan vange. Ik moet gewoon kijke en dan kijk ik toch. Nu zeggen ze dat ik iets moet doen deze maand.Wel dan doe ik t toch


  Maak melding

 15. @ Arnold
  haha. Perfect verwoord

  We zijn trots, wij van de NDP wij hebben vandaag gewerkt, bij de oppositie gebeurde er nooit iets, aldus Rob en hij jankte door.zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
  En in andere landen, zzzzzz en me moeder en me vader en die anderen en anderen.
  Dan heb je nog pakiri
  Die gaat verwijzen naar Trump en nog een lo ka. Zodra hij in de hoek gezet wordt a mang of oema a wang fittie.
  Het voorbeeld van een ongeschoolde hufter


  Maak melding

 16. Nathalie, de herfst is in aantocht.De bladeren zijn nog niets eens van de bomen gevallen en het geweeklaag van jou begint. De somberheid, de depressiviteit slaat bij jou nu al toe.Waterkant is voor jou en je soortgenoten een soort van klaagmuur. Wat een trieste gedoe in jouw hoofd. heb je teveel alcohol gedronken? De politie in Suriname doet haar best en daar mag je trots op zijn.


  Maak melding

 17. @Nathalie,
  Blijf in een wijde boog om me heen. De actieradius van een pakiratigri is ongeveer 30 vierkante kilometer. Je mag wel een vrouwelijke naam gebruiken maar ik vermoed dat jij een man bent. Verder verdenk ik je ook ervan meerdere aliassen te gebruiken. Doe je vooral niet slimmer voor dan je bent. Houd de boog in acht . Je moet met open vizier strijden net zoals pakiratigri dat doet. En als je zo doorgaat ga ik mijn actieradius nog groter maken. Wees gegroet.


  Maak melding

 18. He rob boi
  kan je niet zelf iets bedenken. Echt ndpstijl. na sam tak ji doe, now ji tak mie i doe. Foermang op en top
  na soema e klaag dja altijd dang? O no mie a no NDP, na ding bakra, na ding amerkang.
  tji potie
  Pakiri
  Mie tajgi toch, ti ji lassie, ji binging oor kofoe.
  Na ndpstijl


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.