Zandwegen district Saramacca opgeknapt

9
Zandwegen district Saramacca opgeknapt

Verschillende zandwegen van Jarikaba wooncentrum en het BLO-project in het district Saramacca in Suriname zijn opgeknapt. Op verzoek van districtscommissaris Sarwankoemar Ramai, heeft het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie een nivelleermachine ter beschikking gesteld voor het district. De wegen zijn op zaterdag 7 september geëgaliseerd middels de nivelleermachine.

Het gaat om de navolgende wegen, te weten: Appelbacovenweg, Kongobakbaweg, Grosmichelweg, Soekroebakbaweg, Pisangradjaweg, Ingibakbaweg, Bananenbacovenweg, Autar Ramdewweg, Ramdhani Mahadeiweg, Akloe Sahadeweg, Ramkhelwanweg, Isrie Nankoeweg, Goerdien Dajanandweg en Lalbiharie Sookhdewweg.

De nivelleermachine zal de komende weken alle ressorten van Saramacca aandoen, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Ook de diensttractor van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij is ingezet voor het egaliseren van verschillende zandwegen in het Surinaamse district.

De zandwegen in de verschillende districten worden langzamerhand aangepakt.

9 REACTIES

 1. De zandwegen worden geëgaliseerd. Dit zou een frequente gebeurtenis moeten zijn, want zandwegen krijgen allerlei problemen bij zware regenval.
  Die tractor en nivelleermachine kunnen ze daar permanent achterlaten.

  Eerst Commewijne, nu Saramacca. De Highway. Ineens gebeurt er wat.
  Komt God binnenkort op bezoek in Suriname?


  Maak melding

 2. Het beste is deze wegen meteen te asfalteren en voorzien van de nodige faciliteiten.Het is precies de omgekeerde wereld in ons land. Traag denken of niet kunnen nadenken. Dit probleem zal blijvend bestaan.Water naar zee dragen.


  Maak melding

 3. Nu is het scrapen van een zandweg al wereld nieuws in SR. Het wordt steeds gekker.
  Simpele klussen die gewoon regelmatig gedaan werden worden nu als paars succes benoemd.
  Suribabwe


  Maak melding

 4. Deze district kan makelyk beginen met het moderner maken van wegen naar internationale maatstaven met fiets en voetpaden ,en een vaarwegen infrastuctuur door kanalen en de eletriciteits netwerk in de grondt te plaatsen het kan dan tot een stadt ontwikkeld worden met veel toekomst


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.