Onduidelijkheid over positie directeur Raveles bij ministerie HI&T

29
Onduidelijkheid over positie directeur bij ministerie HI&T

Er is grote onduidelijkheid over de positie van Reina Raveles, directeur bij het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) in Suriname. Volgens de Surinaamse krant de Ware Tijd(dWT) zou zij ontlast zijn van haar taken als directeur. De aanleiding hiervoor zou een aanvaring zijn die minister Stephen Tsang had met Raveles. Dit vanwege beleidszaken, acties die zij zou hebben ondernomen en misstanden die hij zou hebben geconstateerd schrijft de krant vandaag.

Volgens dWT zou Raveles geweigerd hebben om verantwoording over een aantal zaken af te leggen toen de bewindsman daarom zou hebben gevraagd. Uiteindelijk stuurde de minister een brief naar president Desi Bouterse waarin hij zijn grieven over het functioneren van de directeur neerlegde alsmede het besluit haar buiten functie te stellen.

Het is volgens dWT niet de eerste keer dat Raveles buiten functie is gesteld. In januari 2017 was Raveles ook al aan de kant gezet door toenmalig HI&T-minister Sieglien Burleson. De bewindsvrouw stelde toen dat zij, vanwege verschil van inzicht tussen haar en Raveles, had besloten de directeur aan de kant te zetten.

De Surinaamse regering heeft officieel geen mededelingen gedaan over de vermoedelijke ontheffing van de HI&T-directeur, terwijl deze kwestie volgens bronnen bij dWT al langer dan een week zou spelen.

29 REACTIES

 1. Reshuffle!!!!!

  Bouta reshuffel.

  Je hebt weer iets te doen!
  En vergeet je adviseur niet om advies te vragen:
  Hoogleraar, professor, econoom, politicoloog (verzin nog wat titels):
  Ramon Abrahams!


  Maak melding

 2. Typisch deze bende bij elkaar, alles is zo wazig onduidelijk, niemand weet waar hij/zij staat de volgende dag. Maar hopelijk komt e.e.a op korte termijn een einde aan..


  Maak melding

 3. Voor de mensen die niet verder lezen. Een stukje tekst van deze zelfde mevrouw die denkt dat zij bepaalt wat er gebeurd::::

  n januari 2017 was Raveles ook al aan de kant gezet door toenmalig HI&T-minister Sieglien Burleson. De bewindsvrouw stelde toen dat zij, vanwege verschil van inzicht tussen haar en Raveles, had besloten de directeur aan de kant te zetten.
  De directeur zou indertijd zaken hebben ondernomen zonder dat zij daarover had overlegd met de minister, de eindverantwoordelijke op het departement, deelde Burleson destijds de pers mee. Afspraken om beter met elkaar te communiceren mochten niet baten waardoor uiteindelijk besloten werd Raveles uit haar functie te ontheffen.

  Deze stap had binnen de NDP voor beroering gezorgd en kort daarna werd Burleson als minister bedankt door president Bouterse. Het staatshoofd zei toen aan journalisten dat het ontslag van de minister niets van doen had met de ontheffing van Raveles.
  Ruim een maand na haar ontheffing werd Raveles in haar oude functie aangesteld door minister Ferdinand Welzijn die intussen de baan van Burleson had overgenomen op het ministerie. Dat was gedaan, zei Welzijn toen, omdat gebleken was dat Raveles grote ondersteuning had van de staf van het ministerie.


  Maak melding

 4. Door haar verwantschap met Dobru heeft de NDP nog geen karakter moord op haar gepleegd.Als het er om gaat om iemand met de grond gelijk te maken dan moet je bij de NDP zijn.Ze vermoorden je karakter heel grondig en deskundig.Wat zo een vermoorde persoon nog rest is stilletjes en bescheiden te leven als hij geen zelfmoord pleegt.


  Maak melding

 5. Het id duidelijk. De ksbinet van de president en presifent stsat achter ravales. Hoe hoog is ze in de rangen van de ndp? Is ze familie dat ze ministers dol kunnen draaien? Laat ze dan minister worden.


  Maak melding

 6. Mevrouw komt uit dat Paarse Roversnest … wat kan je anders verwachten. Stellig heeft ze corruptieve handelingen gepleegd … zich verrijkt. Eén ding rest mi-ni-ster S.Tsang … op staande voet ontslaan, die Paarse ….. !!!!!!


  Maak melding

 7. Nou die ravales denkt, dat ze kan maken en breken, omdat ze geruggesteund wordt. Vergeet het maar. Als een oprechte minister als Tsang het opgeeft, ja dan moet ze oprotten of moet ddb haar tot minister maken. Hoe lang nog, want hij zelf zal oprotten in 2020. Weg met die hap.


  Maak melding

 8. HI&T heeft zonder enige beleid honderden vergunningen uit gegeven aan SURIBED houders en aan chinezen voor winkels , overall zie je grote Chinese winkels en op zeer korte afstanden. Vroeger was dit in handen van DC die eerst een buurt onderzoek ging doen. SURINAME is PUINHOOP LAND geworden DOOR NDP CRIMINELEN. CORRUPTIE REGEER


  Maak melding

 9. Jammer..; gek dant anderen het wel 17 jaar kunnen volhouden als directeur en daarbij meer dan 10 ministers hebben gediend van diverse politieke pluimage; ook sommige O.D’s houden het geen 3 maanden vol; dan whiskey diefstal, dan verkoop dienstauto’s zonder medeweten van OW&V, dan bellen voor duizenden SD’s…


  Maak melding

 10. Dus die Chinees Tsang verleent zomaar (zonder tjoekoe) vergunningen aan de Chinezen en wanneer Raveles dat niet doet (zij vraagt wel tjoekoe), dan wordt hij boos? Wat een misbaksel!


  Maak melding

 11. Migsien die poosiesie fan mie nis ter Tsang is onduidelik. Hei is hoofmang, ma kang een frauw nie oofertuige. Misgien hei kom bloet tekor en is nie slim genoeg foor die frauwlike amtenaar en die andere amtenaare.


  Maak melding

 12. Dit is duidelijk een omhoog gevallen trutje. Wie denkt deze lelijke wijf wel dat ze is om te weigeren verantwoording af te leggen aan haar baas de minister.
  De macht van haar functie is duidelijk naar haar kop gestegen. Ik ben geen NDPer maar in dit geval moet ik Tsang wel gelijk geven dat hij heeft opgetreden tegen haar. Ik hoop dat ze haar ontslaan, dan kan ze thuis gaan zitten koken ofzo.


  Maak melding

 13. Raveles heeft een chronisch handicap”gebrek aan communicatie” zoals velen op de ministeries.
  Velen gaan op de solo toer, voelen zich God in Frankrijk en denken geen verantwoording te hoeven afleggen. Vooral als er flink gesjoemeld wordt en betrapt dan zijn ze niet voor reden vatbaar.
  Raveles het wordt hoogtijd om te vertrekken, want je hebt je op een zeer negatieve manier waar gemaakt. Het veld ruimen is het beste met je schaamteloos gedrag.Zelfverrijking over de ruggen van het volk.

  Sarie Torie.


  Maak melding

 14. ai boi, ik zeg wel; 1 als ndp weer wint, ga ik weer naar huis om mijn familie te beschermen. al moet ik de bak in gaan, mie no e frede, maar mi o kier deng mpp. waneer je in Su bent, moet je echt opserverend zijn. en dat is mijn gave. a betre deng no meer mie te mie doro. 2 ik zal ravales ook opzoeken, want ik heb een job voor haar. ze heeft een mooie mondje voor mijn …… That gonna be awsome, nice and sweet.


  Maak melding

 15. De Chinese trawlers moesten weg, en zoals je weet die Chinezen wereldwijd zijn sneaky, China is bezig met zijn wereld expansie ook middels economisch geweld. Afrika is in handen van de Chinezen.
  Chinezen telecom apparatuur wordt niet meer vertrouwd vanwege achterdeurtjes die zijn ingebouwd voor spionage. Koop geen huawei smarthphones !!!!!!


  Maak melding

 16. Sodemieter toch op met jouw oproep om heen Huawei telefoon te kopen. Afrika van de Chinezen ? Hoe zou dat komen dan? Juist ja denk daar maar eens over na met je ouwe gezeik.


  Maak melding

 17. j Beshuit, 1 als de NDP wint ga je weer naar huis om je familie te beschermen en ten 2e zal je Mw. Ravales opzoeken daar je een job voor haar hebt ‘gezien haar mooie mondje voor je……; in feite ben je geen haar beter dan je opponent de NDP wat betreft je reacties, alles wat je hun verwijt doe je zelf. Mooie gave heb je….nee eerder een ziek geest. Je lijkt Kenneth C. alias Rasta wel die smoorverliefd op zijn buurvrouw haar de stuipen op het lijf te jagen…. wat in het slechte geval haar een hartaanval had kunnen bezorgen, door zijn leuter tevoorschijn te halen en die voor haar neus begon af te trekken. Je had het verder over awesome nice and sweet maar ik denk eerder dat het een pijnlijke en onvergetelijke ervaring voor jou zal gaan worden gezien haar sneaky smile lijkt het mij een type die zo’n opgedrongen bloedworst zoals de jouwe lust en graag de kop er vanaf bijt. Ik vraag me af als het bij jouw nog wel opzit want je lijkt mij in dit opzicht een vies manneke. Je verraad jezelf uit wat voor milieu je komt en dit heb je allemaal aan jezelf te danken door jou posting.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.