Suriname wint met 6-0 van Nicaragua in André Kamperveenstadion

24
Suriname wint van Nicaragua in André Kamperveenstadion
Enkele spelers van het nationaal elftal van Suriname

Suriname heeft zondagavond met maar liefst 6-0 gewonnen van het nationaal elftal van Nicaragua. Het ging om een thuiswedstrijd in Concacaf Nations League B verband. De twee landen troffen elkaar in het André Kamperveen stadion te Paramaribo om 19.00 u. Nicaragua zou de favoriet zijn in Groep D.

De ruststand in deze groep D wedstrijd was 4-0 voor Suriname, waarbij drie Surinaamse doelpunten in de 9e, 11e en 30ste minuut voor rekening kwamen van Gleofilo Vlijter en eentje voor Donnegy Fer in de 13e minuut.

In de tweede helft probeerde Nicaragua terug te komen. Dat resulteerde in een schot op de paal van het gastland in de 52ste minuut. NATIO bracht de stand in de 65ste echter op 5-0 door een vierde doelpunt van Vlijter. Uiteindelijk bracht Comvalius de eindstand in de 85ste minuut op 6-0!

Suriname heeft met deze wedstrijd nu drie keer gewonnen en staat aan de leiding in de groep. De winnaar van deze groep D kwalificeert zich voor de 2021 Gold Cup. Afgelopen week won ons land in een uitwedstrijd nog met 2-1 van Dominica.

https://www.instagram.com/p/B2MfKzHhERh/?igshid=mmnvldwf5f4v

24 REACTIES

 1. Ik begrijp het niet zo goed: Suriname heeft toch nu 2 wedstrijden gewonnen: 2-1 tegen Dominica en nu 6-0 tegen Nicaragua

  Ergens in het verhaal staat dat Suriname zijn 3e wedstrijd heeft gewonnen?

  De winnaar van de poule kwalificeert zich voor de Gold Cup. Suriname zet hem op!!


  Maak melding

 2. Ik vind het een geweldige prestatie en het is zeker wereldnieuws tenminste als de rest van de wereld interesse in Suriname heeft en niet vanuit de zijkant loopt te schreeuwen. Hoezo geldt Nicaragua als topfavoriet ? Een tapfavoriet laat zich niet zo afslachten nou ja is ook niet waar want Brazilië liet zich tegen Duitsland ook afslachten met 1-7.


  Maak melding

 3. Nationaal elftal van Suriname? Lijkt wel nationaal elftal van Ghana. En hoeveel kinderen hebben deze zwartjes al verwekt want daar zijn ze ook goed in doelpunten scoren.


  Maak melding

 4. Surinamers die zullen voor altijd de dromers blijven.
  Ze doen net als of de surinamers de world cup al gewonnen hebben.Het doet mij verdriet dat ik ze eraan moet herinneren dat ze nog tegen de professionals moeten spelen….de surinamers die hebben 1 slechte gewoonte ..ze juichen altijd te vroeg.


  Maak melding

 5. @ Cheffrey ; je noemt je zelf the special one maar zo mooi is jou commentaar niet. Komt heel beledigend en denigrerend over. Waarom heb je het over zwartjes. Is kleur of afkomst nou van belang in dit bericht. Als witte Nederlander ben ik telkens weer verbaasd hoe jullie Surinamers elkaar voor zwart, of koelie uitmaken. Hou hiermee op het siert je niet . wat is er mis met de huidskleur van je medemens ???? Ik ben zelf getrouwd met een in jou ogen zwarte Surinaamse vrouw op wie ik ontzettend trots ben. Wat maakt jou bijzonder dat je denkt zo een denigrerende opmerking kunt maken ?

  @ Ray een lichtpuntje waarmee de mensen blij zijn is toch niet verkeerd ? 😀


  Maak melding

 6. Cheffrey ( THE Special One) 9 september 2019 at 11:36
  Nationaal elftal van Suriname? Lijkt wel nationaal elftal van Ghana. En hoeveel kinderen hebben deze zwartjes al verwekt want daar zijn ze ook goed in doelpunten scoren.

  Gelukkig schrijf je er niet bij dat de verwekte kinderen een hopeloze toekomst tegemoet zien. Ja, groot gelijk moet ik jou geven wij zwartjes schieten met scherp en zetten overal kindjes neer. Probleem is dat wij zwartjes geen verantwoording dragen voor de kinderen. Vergelijk het maar eens met anderen in Suriname dan zie je hoe de Javaan, de Chinees en de Hindoestani de kinderen opvoeden. Daar moeten wij aan werken.


  Maak melding

 7. Ik heb een beter plan voor die zwartjes in Suriname, die van de stad en het bos enkeltje naar Accra. Die zwartjes in Europa die moeten in een speciaal kamertje in slaap worden gehouden.

  Suriname is beter af met de beste en betere Hindoestanen. Jai Hanuman! Jai Sri Ram! Jai Sarnam!


  Maak melding

 8. Een overwinning is altijd goed. Hup Su, hup. Waarschijnlijk zitten de beste voetballers van Nicaragua nog in de gevangenis. In de thuis wedstrijd zijn ze uit de gevangrnis. Pad dan op Su.


  Maak melding

 9. Ai boi alleen maar negatieve commentaren waarschijnlijk van jaloerse hindoestanen *onthoud een ding het zijn jongens die in het buitenland voetballen , waarom moeten we niet blij zijn ,als het om een roof overval ging zou het toch het zelfde gebaar zijn nu dat die jongens hun land op kaart proberen te brengen ano bung toe


  Maak melding

 10. Racisme is niet de bedoeling van dit forum.
  Kritische reacties en objectieve argumenten wel.
  Het is simpel om qua etniciteit een negatief oordeel neer te pennen.
  Maar elke etniciteit heeft op zijn of haar manier zijn positieve en negatieve zijdes.
  Mensen wees proactief en lever gezonde kritiek.

  Natio heeft 2 hordes gepakt. Bij het winnen van de laatste partij zijn ze pas binnen.
  Echt geloof dit:
  Het wordt niet makkelijk.

  Dus heren:
  Hard werken en zelfs nog beter je best doen dan tegen Nicaragua.

  Bless


  Maak melding

 11. Niveau van Suriname is om te janken. Zijn niet eens in staat om te winnen van een Nederlandse eerste divisie club. Wist op Nicaragua is nu hossana…dikke onzin.


  Maak melding

 12. Het gaat om een voetbal wedstrijd .Wat je ook vindt van het niveau van de Surinaamse voetballers , gun ze hun overwinning. Sommigen zien zoals gebruikelijk weer de kans om de etnische kaart te trekken en hebben het zelf over zwartjes. Ik vraag mij af hoe deze onverlaat er zelf uit ziet . Als een van de weinige witte Nederlanders op dit forum ben ik steeds verbaast hoe het rassen sentiment nog steeds onder sommige Surinamers leeft. En altijd maar janken over discriminatie. Begin maar zelf het goede voorbeeld te geven. Voor mij is iedereen gelijk ongeacht ras , kleur of geloof . Je moet wel extreem dom zijn om zulke onzin te bezigen.


  Maak melding

 13. Wreed Nengre, je loopt met vooroordelen. Dezelfde vooroordelen waarmee onze voorouders werden en worden gediscrimineerd. Dus gebruik je verstand eens een keer. Het is moeilijk; ook ik heb er moeite mee!


  Maak melding

 14. @Freddyyy
  In Suriname denken velen helaas nog in kleur en ras en dit is diep tragisch.Men heeft het naar de buitenwereld toe altijd over de moskee dit naast de synagoge staat om de verbroedering en eenheid tussen al de rassen te benadrukken.maar dat is helaas alleen maar een facade.


  Maak melding

 15. @freddyyy..in elke fruit tuin heb je rotte vruchten…dus het is mens eigen dat er in welke gemeenschap dan ook je mensen heb die rasistische meningen/denkwijzen hebben…helaas en afkeuringswaardig…!!
  Natio gefeliciteerd en veel succes verder.


  Maak melding

 16. Sang dit is echt sarie torie!! Enkelingen misbruiken dit forum om hun bekrompen racistische denken te kunnen weergeven, terwijl wij het over voetbal moeten hebben. De op je vingers te tellen enkelingen kunnen het gewoon niet hebben dat vele zwart gekleurde medemensen goed zijn in het sporten.
  Gewoon jaloezie en gelukkige is dat bij de meerderheid niet zo. Wat ik wel oprecht hoop, want ik wil de eigenschappen van een mens ook niet idealieseren!

  Belangrijker Sranang natio van harte gefeliciteerd en stapsgewijs komen we er wel.
  Punt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 17. @ Cheffrey (the special uitkering trekker)
  Tori Mai ké barka boer.

  Blijkbaar ben je als kind flink gepest. Nu woon je in NL en heb je last van discriminatie. Juist met zo een complex ga jij praten over ons “zwartjes”

  Wij presteren het in ieder geval om van Nicaragua te winnen.
  Hoe zijn jouw prestaties dan?
  Jammer dat je geen vrouw hebt man.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.