Radjesh Radjkoemar nieuwe directeur Surinam Airways

51
Radjesh Radjkoemar nieuwe directeur Surinam Airways

Radjesh Radjkoemar wordt de nieuwe directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Per zondag 1 september zal hij het roer bij de vliegmaatschappij officieel overnemen, meldt het Nationaal Informatie Instituut zojuist in een persbericht.

“De SLM kiest voor een gedreven, innovatieve directeur in de persoon van Radjesh Radjkoemar om het bedrijf door een transformatieproces te leiden waarbij automatisering, verbeterde dienstverlening en marktuitbreiding centraal zullen staan”, aldus de inleiding van het persbericht.

Radjkoemar heeft een passie voor luchtvaart en een neus voor sales en groeimogelijkheden. Hij heeft reeds 15 jaar ervaring in de internationale luchtvaart met verschillende functies in de keten van luchtvaart; Van grootschalige dataprocessing projecten voor Europese reisorganisaties, de personeelsplanning vanuit Schiphol voor vliegoperaties van diverse vliegmaatschappijen tot laatstelijk in de functie van Sales Executive en tevens deputy manager voor Air France-KLM te Paramaribo.

Doorslaggevend voor de keuze voor Radjkoemar is zijn analytische kant en voorliefde van planning-based management, alsook zijn menselijke manier van leidinggeven. Radjesh is geboren in Paramaribo en heeft na zijn VWO-diploma van het Mr. Dr. J.C. De Miranda College in Paramaribo, zijn studies bedrijfseconomie en later bedrijfskundige informatica voortgezet in Nederland en Suriname.

De keuze voor Radjkoemar volgde op een beoordelingsproces aan de hand van een profielschets, die past bij de transformatie die de SLM organisatorisch en strategisch moet ondergaan om de concurrentie internationaal en regionaal aan te kunnen. De groep van kandidaten die zich beschikbaar had gesteld voor de rol kwam zowel uit de SLM zelf als vanuit externe organisaties.

“Voor de SLM was het belangrijk dat de nieuwe directeur kennis van de luchtvaartsector had, begrip heeft van de Surinaamse samenleving, innovatief denkt, kennis heeft van financiële zaken en iemand die een langetermijnvisie heeft voor de organisatie. We zijn binnen de hele luchtvaartsector bezig met een upgrade en de SLM kan niet achterblijven. In Radjesh is de juiste kandidaat gevonden”, zegt minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, Vijay Chotkan, namens de aandeelhouder.

De nieuwe directeur beseft dat hij voor een uitdaging staat. “Ik ben voornamelijk erg vereerd met het vertrouwen dat in mij gesteld wordt. Het was altijd een jongensdroom om ooit onze eigen airline te mogen leiden. Wat ik vanuit mijn vorige functie weet, is dat het hart van de mensen bij het bedrijf ligt, de passie is er, de potentie van het bedrijf moeten we nu matchen met de uitdagingen die er zijn. Ik kijk er echt naar uit om samen met de SLM’ers een stappenplan te maken om deze Surinaamse trots naar een nieuw punt op de horizon te laten groeien.”

51 REACTIES

 1. Maak de vliegticket goedkoper. Bij een goed vliegticket heeft Suriname economische best veel voordelen, hoe meer toeristen betekend automatisch meer inkomsten in het land. In 2018 gaven alle toeristen uit binnen- en buitenland bijna 90 miljard euro uit aan de economie van Turkey, waarom kan Suriname geen voorbeeld nemen van een Europese land. Excursies zijn in Suriname te duur, maak alles betaalbaar zoals voor binnen als buitenlanders


  Maak melding

 2. Er mag dan wel nest van hem bekend zijn in ieder geval heeft deze man ervaring en een gedegen opleiding op universitair niveau. Dat betekent dat hij zijn hersens gebruiken kan en dat hij zich niet zomaar uit het veld zal laten slaan.

  @Nathalie helaas moet ik je nu ook gelijk geven.


  Maak melding

 3. @ Roy, hoe vaak ben je in Turkije beroofd, verkracht of vermoord ? Hoe vaak ben je in Suriname beroofd ? Turken hebben iets waarover Surinamers nooit zullen beschikken; eergevoel ! Daarom staan Turken economisch gezien altijd bovenaan. Het zijn echte zakenlieden. Kijk maar naar Suriname hoe het land dankzij Turken (hotels en casino wezen) vooruit komt 🙂


  Maak melding

 4. Eerst alle mensen met een crimineel achtergrond uit de organisatie van de SLM weren. Kijken wat er op de werkvloer gaande is. Er wordt veel geslapen tijdens de diensten op Zanderij. Er wordt ook handel gedreven onder het personeel zelf. Ze nemen het niet echt nauw met de inhoudt van hun functie. Laten hun plicht verzaken.Ze zijn in dienst van de Luchthaven en toch wordt er flink gesjoemeld. Werk en prive kunnen zij niet scheiden. Er moet heel goed worden gekeken wie men in dienst neemt. Er is teveel onbetrouwbaar personeel in dienst genomen op onze luchthaven. Mensen slapen daar meer dan dat er gewerkt wordt, of dat de boel goed in de gaten word gehouden. Hoop dat er ook hier schoonschip wordt gemaakt. Onze luchthaven heeft veel NDP ‘ers in dienst die misbruik maken van de hele situatie. Weg met deze zakken stront. Er is weinig personeel die op onze luchthaven rondlopen die niet op de NDP hebben gestemd. Deze criminele NDP’ers moeten ontslagen worden. Voeren geen klap uit, hebben groot spraak, stelletje criminelen, zowel onder de mannen als de vrouwen. Oprotten met deze gasten.


  Maak melding

 5. Weg met NDP

  Lets Make Surinam great Again

  Wie is deze Radjesh Radjkoekmar.. waar komt hij vandaan. Wat is zijn geschidenis.

  Heeft hij bestuurlijk ervaring.. heeft hij de potentie om dit bedrijf tot groote hoogt te brengen.

  Weg Met NDP

  Lets make Surinam Great Again.


  Maak melding

 6. Wat ik vaak zie bij dit soort berichten of beter gezegd wat ik altijd zie,is dat er zoveel “brag and boast” over de kandidaten wordt geschreven, maar in feite niks concreets wordt gezegd. En dat gebeurt in vrijwel alle berichten ( let maar goed op). Verder wordt er met zoveel zogenaamde dure woorden gesmeten dat de gewone man er geen reet van begrijpt, maar door die woorden in een droomwereld wordt geplaatst. Zeg gewoon wat de mensen te wachten staat, wat je met je vliegtuigen gaat doen. Wat met de bestemmingen, samenwerkingen etc etc.. in Nederland heb je, (met alle respect) managers , beleidmakers die 100 keer slimmer zijn en gewoon in huis tuin en keukentaal hun plannen presenteren. Wanneer gaan die journalisten in suriname doortastender en slimmer worden? je eigen volk voor de gek houden is erger dan wanneer Trump of Nederland dat doet..erg..zou ik het zelfs niet vinden als je gewoon eerlijk zegt dat je het niet kan, of gewoon geen geld hebt..wel zo eerlijk en belazer de kluit niet!!!! dat ding is al jaren lang t zelfde…zien die mensen dat nou zelf niet??? me oma zou zeggen slecht of te dom of beide natuurlijk..


  Maak melding

 7. Nathalie

  30 augustus 2019 at 18:58

  Alweer een VHP’er die de kastanje uit het vuur moet halen voor de NDP.
  Ik mag die VHP’ers niet, maar ja, we kunnen niet zonder ze.

  ==========================

  Graag nadere toelichting. Waaruit blijkt dat de man een vhp er is ?


  Maak melding

 8. Hij is goed in plannen. Dat zegt toch genoeg? Een maatschappij leiden is wat anders dan de inzet van personeel plannen. Of hebben jullie dit nog niet door?
  Misschien moet hij op gezette tijden corrupt personeel inplannen?


  Maak melding

 9. Ik heel hard ga lachen als deze meneer aanhanger blijkt te zijn van de paarse partij. Dan hij is oranje dan hij is paars, hij is Surinamer van India afkomst met donker complexie. Al die kleuren gedonder daarvoor kan beter kopen kleurenpotloden of naar schildercursus gaan en gebruiken alle kleuren op papier of canvas dan kan regeren ja.

  Salaam


  Maak melding

 10. Nathalie woon jij wel in Surinaam?

  Jij niet heb gezien al die Masdjid (=moskee)?

  Dat mij bevreemden, misschien jij ergens in appartement in Holland zitten en kleuren oorlog wil beginnen. Hier in Surinaam wonen SURINAMERS.
  Voor kleuren gedonder jij moet kopen kleurpotloden of waterverf ja. En voor jouw informatie, grootste moslimpopulatie is in Indonesia ja ok.

  Daag Nathalie droge poenie

  Salaam


  Maak melding

 11. @HongKongrotzooi,

  Neem dan een naam aan als Bin Mladen of zoiets. Waarom beledig je de Chinezen?
  P.S ik wed dat jij zelf een beschimmelde kleine piemel hebt!

  Ni hau!


  Maak melding

 12. Jij zeker nooit goede relatie gehad hebben he. Jammer hoor. Ik nooit klachten gehad van dames hoor. Altijd als ik bal speel met hun is die mat spekglad hoor. Einde van potje zij altijd genieten van mijn nectar.

  Salaam


  Maak melding

 13. @hongkongaap,

  Misschien weet je het niet, maar de dames van de Watermolenstraat faken behoorlijk hoor. Als je ze maar betaalt.
  Hoeveel ben je elke week kwijt aan de Watermolenstraat?

  Odi.


  Maak melding

 14. Watermolenstraat?

  Dus daar sta jij elke avond op stoep. Tye poti. Als ik rij langs daar, niet eens mijn autoruit gaat omlaag. Met ruit open die grot van die motjo ruik van kilometers ver. Zelfs een hond daarvan braken.

  Niks voor mij hoor

  Salaam


  Maak melding

 15. Een mensensmokkelaar ook nog! Je maakt het alleen erger voor jezelf, man!
  Hou het bij de Watermolenstraat of anders…….Ingrid heeft een bejaarde man die het niet meer omhoog kan krijgen. Probeer het eens bij haar. Zij zal wel snakken naar een goede nacht. Het zal al heel lang geleden zijn voor haar.
  Maar ik waarschuw je wel. Zorg dat bejaarde opa er niet achter komt, anders ben je hongkongnasie!!

  Tjao!


  Maak melding

 16. Nathalie
  30 augustus 2019 at 19:44

  Zijn vader was in ieder geval VHP’er. En alle koel… stemmen zoals hun ouders stemmen.

  ============================

  Maar vb de families Adhin en Doekie stemmen geen VHP. Dit heet tunnelvisie en hokjes denken. Niet iedere hindoestaan stemt VHP net als iedere creool op de NDP of NPS stemt. Dikke onzin mevrouw.


  Maak melding

 17. Adhin en Doekhie zijn gepaaid en genaaid. Ze hadden hun achterste open staan, Delano heeft zijn ding erin gestopt. Nu kunnen deze heren dus nooit meer vrij zijn, want wat Delano erin stopt, haalt hij nooit meer eruit.
  Eenmaal als de angel erin zit, haalt de bij het er nooit meer uit. Het zou het ook niet kunnen. Deze heren en ook de andere zijn gedoemd.


  Maak melding

 18. Uit het niets…mooi verhaal marktplaats zeker……weer een nieuwe pion neergezet….zonder visie.. .lees ik het goed….jongensdroom why not…wij houden van verassingen…nog 5…..


  Maak melding

 19. Pfffff de zoveelste directeur die het gaat proberen. Zijn voorganger is ook met groot bravoure aangekondigd , resultaat NIHiL. De SLM kan het best opgedoekt worden. Het was niks en zal nooit wat worden. Teveel overbodig personeel , een kleine vloot om de concurrentie aan te gaan en de beperkte vliegroutes zijn factoren die hierbij een grote rol spelen.


  Maak melding

 20. Toen die vorige Directeur de zaak overnam begon hij gelijk met rigoureuze en drastische maatregelen , ik wist gelijk dat deze Chinese cowboy niet lang als Directeur zou functioneren bij de SLM , De echte Chinese Directeurs waar mee ik in het buitenland heb gewerkt voeren een verandering geruisloos door en vaak merk niemand het op . maar sommigen willen gelijk laten zien wat ze kunnen, door te doen als of ze het beter weten , dit fenomeen kom je vaak tegen .,
  Vraag iemand op straat die nog nooit in zijn leven een hamer heeft vast gehouden of hij iets van bouwen af weet , wel die kan je alles in geuren en kleuren vertellen van de bouw , maar goed het zijn niet alle koks die lange messen hebben , dit kom je vaak tegen in Swietie Sranan


  Maak melding

 21. Allereerst gefeliciteerd Radjesh. Een ieder weet dat er rigoureus schoon schip moet worden gemaakt vanuit het managementteam. Als tip wil ik aan het managementteam meegeven zich niet te storen aan de “krabbenmentatilteit” die er veelal heerst in Suriname en ook onder veel van de mensen die berichten achterlaten via deze site. Als ik een serieus aandachtspunt aan het managementteam van SLM mag brengen is dat als de vliegprijzen zo exorbitant zullen blijven het direct gevolg over ongeveer 20 jaar zal zijn dat er een drastische afname zal zijn van reizigers vanuit Nederland naar Suriname en wel met de voornaamste reden dat de “firi” met het moederland wegkwijnt. De trend van deze “firi” kwijt raken heeft zich al 30 jaar geleden ingezet vanwege de hoge vliegprijzen. De meeste kinderen hebben Suriname tijdens hun leven te weinig bezocht vanwege de hoge vliegprijzen en de “firi” voor Suriname is daardoor bijna verdwenen. Het jammerlijke hiervan is dat de kinderen van deze kinderen in hun leven maar enkele keren Suriname bezoekt en alleen de “firi” beleeft als ze op vakantie zijn in Suriname. Over 20 jaren van nu af aan als de prijzen nog steeds zo hoog zijn kan ik helaas op een boterbriefje meegeven dat de “kinderen van Suriname” hun moederland nagenoeg niet meer zullen bezoeken. Daarmee zal niet alleen SLM hard getroffen worden maar ik voorzie ook een teloorgang. Ik hoop dat het managementteam van SLM dit bericht serieus analyseert en dat mijn visie over 20 jaar niet zal uitkomen. Ps. ik ben als baby naar Nederland gekomen en heb in de 50 jaren dat ik oud ben Suriname maar 4 keer bezocht vanwege de hoge vliegprijzen. Als mijn ouders en schoonouders welke in Suriname wonen niet meer in leven zijn zullen wij bij de hoge vliegprijzen Suriname niet meer bezoeken. Ons kinderen zullen daardoor bijna geen “firi” voor Suriname hebben ontwikkeld. Zoals u kunt lezen is ons gezin het meest praktische voorbeeld van wat er op een termijn van 20 jaar kan gebeuren met het bezoekersaantal naar Suriname bij exorbitante hoge vliegprijzen. Als oplossing wil ik het managementteam aandragen voer transitovluchten uit. Met andere worden vertrek vanuit Amsterdam, Brussel of Parijs naar Paramaribo met als transitovlucht naar het carabisch gebied of Brazilië. Ik hoop dat mijn bericht bij het managementteam van SLM terecht zal komen. Aan de vaste lezers van deze site zou ik als opvoedkundige tip willen meegeven laten we proberen ons te ontdoen van de “krabbenmentatilteit” en laten we elkaar positief “empowerment” geven. Met vriendelijke groeten, Jerry


  Maak melding

 22. Nathalie, het maakt niet uit of deze man een VHP-er is.Het gaat om het Surinaams belang. Als deze man de juiste kwalificaties heeft dan is hij de ‘ the right man on the right place ‘. Het had ook Ezechiels, Klein, van Brussel, Resosemito, Eersteling of Plein kunnen zijn. Allemaal personen met goede kwalificaties. Het gaat erom dat SLM winstgevend moet worden en dat het bedrijf gaat groeien.


  Maak melding

 23. Werken onder een NDP regering is heel moeilijk. Opdrachten zullen rechtstreeks vanuit het kabinet van de president komen die uitgevoerd zullen moeten worden. Het regelen van extra vracht en stoelen voor families en vrienden horen ook bij. Dit komt niet van mij. Dit heb ik van een ex directeur van de SLM op een feestje horen zeggen.


  Maak melding

 24. Nathalie, ik begrijp je zorgen.Het zijn mijn eigen soortgenoten. Het netwerk is groot en men is bedreven om anderen voor het karretje te spannen. Ik heb velen van dichtbij de gevangenis in zien verdwijnen omdat zij misleid en gepaaid werden met mooie verhalen. Een importbedrijf opzetten omdat men problemen heeft met de belastingdienst is er een van. Zielig om te zien hoe velen, zeer betrouwbare personen in getrapt zijn. Als de groenten en vis uit Suriname geïmporteerd zijn blijkt het spul daartussennte zitten. Nu moeten zij jarenlang in een Nederlandse cel zitten omdat het bedrijf op hun naam stond. Het zijn hartverscheurende verhalen. Men is gewetenloos.


  Maak melding

 25. Nathalie je moeder is eigenlijk je nicht,vandaar je hersenlose commentaar. Door achterlijke mensen als jij met hun denkwijze komt Suriname niet vooruit. Maar jij kan er niks aan doen dat je vader met je nicht is getrouwd.


  Maak melding

 26. Een luchtvaartmaatschappij kan alleen succesvol zijn als de kosten LAAG gehouden worden. Dat betekent vooral de PERSONEELSKOSTEN. De nieuwe directeur zal vooral op die kosten moeten bezuinigen wil hij een succes maken van Surinam Airways. Met andere woorden: MASSA ONTSLAG! Ik ben benieuwd of hij dat aandurft.


  Maak melding

 27. Radjesh gaat een grote uitdaging tegemoet in het meekrijgen (of afscheid nemen) van zijn management teamleden die zijn visie willen helpen uitdragen.

  Surinaamse bedrijven zijn kampioenen in het saboteren van change!

  Ik hoop dat het hem lukt want SLM kan zo niet langer doorgaan met aanmodderen.


  Maak melding

 28. @Redskin,

  Ik vermoed dat je geen huid hebt, vandaar dat je een rode uiterlijk hebt. Aan wat voor huidziekte lijdt je? Is het erfelijk? Walgen ze niet van je?


  Maak melding

 29. je moet je ook afvragen of deze meneer het einde van 2019 zal halen.. velen zijn hem reeds voor gegaan..
  als je de s l m wil reorganiseren, dan moet je van goede huize komen..
  aller eerst alle v i p tickets afschaffen..
  alle vrienden families verplichten een ticket te kopen , alle gratis bagage direct stop zetten..

  wie lege de eerste steen..


  Maak melding

 30. hij is trouwens persoonlijk bevriend met de mi/ni/ster.
  je zag hem op de achter grond staan bij de werkzaamheden High way on langs..

  op en top corruptie in het land.. onder deze bende kan alles..


  Maak melding

 31. Interne en Regionale lijndiensten aanpakken, anders zal comming Guyana alles weg kapen. Dus SLM kom met reorganisatie en modern bedrijfsvoering, and no nonsence mentaliteit.


  Maak melding

 32. @ Jerry, mee eens

  Behalve de absurde gigantische vliegprijzen en de continue vertragingen bij SLM, heb je bij een boeking van een reis naar Suriname enkel een duurbetaalde vliegticket, geen hotel en/of appartement. Anno 2019 gewoonweg niet meer van deze tijd want er zijn tientallen reizen met overnachting die ook nog eens vele malen goedkoper zijn.

  SLM is zijn laatste “Speel Level” ingegaan, zijn de problemen in 2025 nog steeds niet opgelost, kan de maatschappij defenitief afgeschreven worden.


  Maak melding

 33. Trans Guyana Airways heeft SLM al een gigantische signaal gegeven door samenwerking met Air France KLM aan te gaan ipv SLM die dezelfde route vliegt.

  Opzicht zakelijk gezien een goede beslissing. SLM presteert al jaren ondermaats.


  Maak melding

 34. Wanneer Radjeskumar alles weer op de rails heeft gezet, dan komt de kroeshaar het over nemen. En ja hoor alles weer naar de knoppen. Zo gaat dat al decennia lang in de hele breedte in Sur. Komt nooit goed met de SLM.


  Maak melding

 35. Op het eerste oog heeft ie een geweldige cv

  maar ik hoop dat deze (eindelijk)deskundige de gelegenheid krijgt SLM in alle rust te leiden tot grotere hoogten EN NIET de opdracht krijgt van hogere hand wat wel en wat niet te doen.anders hoeven we geen deskundigen op posten te zetten


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.