Grote stroomstoring in Suriname, sprake van landelijke black-out

18
ebs-suriname-elektriciteit

De Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft momenteel te kampen met een landelijke black-out. De elektriciteit is iets na 16.00u in het gehele verzorgingsgebied uitgevallen.

Paramaribo, Wanica, Para, Commewijne en Saramacca hebben geen stroom. Van de EBS kon op het moment van schrijven geen duidelijkheid worden verkregen over deze black out. Zoals gebruikelijk bij zo een enorme stroomstoring, wordt het net geleidelijk aan weer ingeschakeld.

Door de stroomstoring zijn ook diverse media uit de lucht. Op social media uiten mensen hun frustratie over de stroomonderbreking. Velen leggen zelfs een verband tussen de stroomstoring en de vandaag aangenomen wetswijziging van de Brokopondo Overeenkomst in De Nationale Assemblee.

Hoelang de stroomstoring nog zal duren is onduidelijk. Zodra meer informatie bekend is wordt dit bericht aangevuld.

UPDATE: EBS heeft zojuist bekendgemaakt dat er momenteel een landelijke storing heerst in het elektriciteitsnetwerk dat de districten paramaribo, wanica, para, commewijne en saramacca voorziet, waarvan de oorzaak nog onbekend is. “Onze Technici werken aan een zo spoedig mogelijk herstel van de stroomvoorziening. De EBS biedt haar verontschuldigingen aan voor het ontstane ongerief”, aldus de EBS.

https://www.facebook.com/132917300114886/posts/2963956677010920/
De bekendmaking van de EBS over de stroomstoring.

UPDATE 2: EBS heeft zojuist (rond 18.30u) een aanvang gemaakt met het voeden van grote delen van het EPAR-gebied (het elektriciteitsnetwerk dat de districten Paramaribo, Para, Wanica, Commewijne en Saramacca voorziet). Gebieden die nog verstoken zijn volgen. “De EBS bedankt u voor uw begrip en geduld en doet er alles aan om de elektriciteitsvoorziening volledig te herstellen”, aldus de EBS in een tweede bekendmaking.

https://www.facebook.com/132917300114886/posts/2964080713665183/
De tweede bekendmaking van de EBS over de stroomstoring.

18 REACTIES

 1. De situatie in Venezuela werd opgejaagd door stroom storingen. Het destabiliseert de sfeer, de economie en leidt tot frustratie.

  Hopelijk is dit slechts een unicum zeg naar incident.

  Regeerders daar jullie nu al rijk zijn, zorg voor een good life for all in het land aub.

  Me begi Gado foe jepi ala sma en djie deng politiek sma nanga mati, konsensi nanga koni.

  Blessi


  Maak melding

 2. Kondremangs
  A sorie keba. …..langzamerhand valt Su uit elkaar als een broko pranasie. ….EBS …gaan jullie me elektrische apparaten vergoeden ipv nietszeggende nonsens? ???
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 3. Landgenoten in Suriname,

  Ik ga niet veel zeggen,
  wees gewaarschuwd,
  wees voorbereid,
  neem voorzorgsmaatregelen,
  zorg voor zelfvoorzienendheid,
  want er komen zware tijden aan.

  “Justitia Pietas Fides”

  Krakti !!


  Maak melding

 4. Het lijkt wel een militaire commando werk. Alle belangrijke gebieden down op de zelfde tijd. Laten we hopen dat het toeval is. Een waarschuwing van boven aan alle leugenaars en profiteurs.


  Maak melding

 5. Jaren van mismanagement door paarse graaiers in de top van EBS.
  Het gaat echt geweldig met het land. Kan niet wachten op het einde van het proces.


  Maak melding

 6. Aziaten vertrek uit Paramaribo, uit Para, Wanica en vestig jullie in Nickerie want zie wat gebeurt in steden waar jullie in minderheid zijn kan de meerderheid geen garantie geven voor een stabiel leven. Aziaten gaan jullie naar Nickerie en breng dat gebied in ontwikkeling laat ze jullie mars zien dat jullie het wel kunnen wat de anderen niet kannen


  Maak melding

 7. Paramaribo, Wanica, Para, Commewijne en Saramacca hebben geen stroom. AI opa taki, we kennen deze situatie van de jaren tachtig, tijdens de mislukte revo. Ai oma taki, na soso kandra nanga frambo deng dong ndp paria’ s sa gebruik. Ai opa taki, met het risico op brandgevaar. Maa eeh ie sabi tog, neks no fout, krijsen de vele rovers landelijk, na nou oe moes go naki onoe slag, ko go roof, want avondklok no de leki na revoting.
  Leve de nationale dieven partij, we love it wanbeleid. Ondertussen schijten en pissen het gros der ndp paria’s. Monie sreef no de foe bai kandra.


  Maak melding

 8. Brokopondo zegt pay back time.
  Laten we al die landverraders in de regering en de goed vetgemeste zg volkvertegenwoordigers hartelijkbedanken.
  Vandaag geen stroom..wie weet wat morgen brengt.
  Sterkte.


  Maak melding

 9. Suriname is hard op weg het voorbeeld te volgen van andere dictatoriale landen waar het volk alleen als stemvee dient. Voor de rest heeft de leiding geen boodschap aan het volk.


  Maak melding

 10. De paarse dwazen kan men van alles wijs maken. Hoe kan een vlieger de oorzaak zijn? Nooit eerder gebeurd. Waarschijnlijk monie no de gi onderhoud. Baas roof alla monie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.