Bekende Nickeriaanse politicoloog doodgevallen voor inrit bank

12
Bekende Nickeriaanse politicoloog doodgevallen voor inrit bank

De politie in Suriname heeft tegenover Waterkant.Net bevestigd dat een 68-jarige man vanmorgen doodgevallen is voor de Hakrinbank in Nieuw-Nickerie. Volgens de politie gaat het om de heer Kries Brindaben Panday, politicoloog. Hij zeeg rond 11.00u uit het niets neer bij de inrit van de bank.

Brindaben Panday was de enige politicoloog van Nickerie. Hij was ook oud docent van SGN VWO/Havo Nickerie, oud directeur van MCP en voorzitter van de politieke partij NVP.

De doodsoorzaak is nog onbekend. Het stoffelijk overschot van de heer Brindaben Panday is door de Surinaamse justitie in beslag genomen voor onderzoek.

12 REACTIES

 1. @@@Wendy
  Het zal je maar overkomen…………..
  Je houd zeker niet van hindoestaanse gerechten of ben je zo ongelukkig jaloers!!
  Barra en sautosoup daar zal je van opknappen.


  Maak melding

 2. @@@Wendy
  Plotseling schiet mij door wat je iedere dag verorbert dat je niet ziek wordt.
  Ha haaaa Cassave roti. Je bakt één keer en eet een heel week lang door.
  En je taillemaat is slim-fit😎😎


  Maak melding

 3. @@@Wendy
  Je hebt kennelijk niet de juiste glazenbrilsterkte die je draagt. Je moet gauw naar de opticiën, want ik ben ook naar de AZ geweest, maar daar zitten een ander soort volk in grote getale dan hollanders en surinamers. Kijk goed uit de volgende keer en kom maar zelf tot de conclusie.


  Maak melding

 4. Wat een ongefundeerde reactie kunnen sommige mensen geven niet gehinderd door enige kennis betreffende de overledene. Iedereen kan plotseling het leven laten (acute hartaanval) ongeacht of je gezond leeft of niet.
  Daarom getuigt het van grote domheid om, nog voordat er verder iets bekend is, een conclusie met betrekking tot de doodsoorzaak te trekken.


  Maak melding

 5. @ john en @ NOBRUYA,
  Jammer dat jullie, dit soort nonsens uitkraaien.Zowel Rachied Doekhie alsook zijn broer hebben minimaal de
  “hoofd onderwijzers akte” behaald toe je “U” kon zeggen tegen bezitters van de “hoofdakte”.Merendeels les/onderwijs genoten van Nederlandse en bevoegde Surinaamse docenten !!
  @john, van U had ik toch een betere posting verwacht !!


  Maak melding

 6. Rip, jammer dat deze politicoloog zijn invloed niet kon aanwenden de doorvoer van drugs via Nickerie te stoppen. Vandaag 09-08-2019 wederom 1500 kg cocaine onderschept richting Bangladesh straatwaarde €100.000.000,- . Su waarheen?????!!!!


  Maak melding

 7. Trieste zaak Pour Condoleance aan de nabestaande , deze man heeft dubbel en dwars zijn sporen verdiend. hoe wel ik zelf geen Hindoestaan ben , (in de verste verte niet) heb ik toch Respect voor deze bevolkingsgroep zij zijn de landbouwers en de harde werkers die Suriname tot de voedsel schuur van het Caribisch gebied hebben gemaakt


  Maak melding

 8. Gelet op de reacties is gebleken is dat mijn posting en die van Bert, Wendy en Nobruya zijn verwijderd.ik begin dus ook te vermoeden wie en wat de moderator van waterkant.net is. En
  als je dat met mij doet kom ik zeker met groter geschut
  Misschien ken je deze man persoonlijk, maar op wikipedia lees ik nergens dat Doekhie hoofdonderwijzer is. ook zijn handellinge zijn een hoofdakteonderwijzer niet waardig ( zie verder)
  Wel hebben anderen verteld dat hij buschauffer was op de lijn Paramaribo- Nicherie en uit al zijn doen en laten mag je de conclusie trekken dat Bouterse niet van mensen met een goede opleiding houdt. Onderstaand de gegevens die ik van hem heb kunnen achterhalen.

  Rashied Doekhi
  Politieke partij Nationale Democratische Partij
  Mohamed Rashied Doekhi (16 januari 1955), ook wel geschreven als Doekhie, is een Surinaamse politicus en een voormalig districtscommissaris van Nickerie. Vanwege zijn populariteit in het westelijk rijstdistrict draagt hij de bijnaam de president van Nickerie. Hij is op dit moment parlementariër namens de Nationale Democratische Partij van Desi Bouterse.
  Inhoud
  1 Presidentskandidaat 2000
  2 Gevecht in Parlement
  3 WikiLeaks
  4 Parlementsverkiezingen 2010
  5 Trivia
  Presidentskandidaat 2000
  In 2000 werd Doekhi onverwachts door Desi Bouterse voorgedragen als kandidaat voor het presidentschap namens de Millennium Combinatie.[1] Doekhi’s tegenkandidaat bij de presidentsverkiezingen in het parlement was Ronald Venetiaan. Doekhi verloor van Venetiaan die met 39 van de 51 stemmen voor de tweede keer gekozen werd als president van Suriname.
  Gevecht in Parlement
  Op 13 december 2007 vond er in een gevecht plaats in De Nationale Assemblée (DNA) waarbij Doekhie betrokken was. Het begon na de schorsing van een vergadering waarin een verhitte discussie gevoerd werd over vermeende corruptie op het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond- & Bosbeheer. Volgens Doekhie zou toenmalig DNA-voorzitter Paul Somohardjo een van de sleutelfiguren daarbij zijn en zichzelf en aan hem gelieerde stichtingen meerdere keren verrijkt hebben met lappen grond van de overheid. “Ik ken geen enkele Somohardjo die ooit in de gevangenis heeft gezeten, maar gaat u, Doekhie, na hoeveel Doekhies er in de gevangenis zijn”, riep Somohardjo kort voor hij de vergadering schorste. Terwijl Somohardjo wegliep van de voorzittersstoel, voegde Ronnie Brunswijk zich toe bij hem. Schreeuwend benaderde Doekhi Somohardjo en er volgde toen en woordenwisseling tussen de twee. Wat er geroepen werd was niet te horen, omdat na het schorsen van de vergadering het geluid in de zaal was uitgeschakeld. Brunswijk wrong zich al pratend tussen de twee, waarop Doekhie Somohardjo enkele frontale porren bezorgde. Brunswijk gaf Doekhi een flinke duw waarop deze met de rug op een tafel belandde. Doekhie werd toen aan de enkels gegrepen door Brunswijk en naar de vloer getrokken. Vervolgens was te zien hoe zowel Brunswijk als Somohardjo rake trappen uitdeelden aan Doekhi, die op de vloer lag. Door ingrijpen van politie en andere parlementariërs werd het gevecht beëindigd. Het gevecht werd uitgezonden op de Surinaamse televisiezender STVS.[2]
  Doekhi deed aangifte wegens mishandeling. Doekhi, Brunswijk en Somohardjo boden hun verontschuldigingen aan aan het parlement. Toenmalig DNA-voorzitter Somohardjo zei dat hij zijn excuses aanbood, ondanks dat hij “onschuldig” was. Volgens Somohardjo zou Doekhi hem eerst hebben uitgescholden en daarna een “harde vuistslag” in het gezicht hebben gegeven. Somohardjo vond dat hij “op brute wijze was aangevallen door Doekhi”.[3]
  Of de kritiek van Doekhie op het vermeende oneerlijke grondbeleid van de coalitie oprecht was, kan sterk worden betwijfeld, omdat Doekhie zelf op verscheidene momenten grote stukken grond heeft gekregen van de overheid. Bij elkaar zou hij ruim duizend hectare op zijn naam hebben laten overschrijven. Doekhie beweerde dat wat hij gekregen heeft, procedureel prima in orde was. Volgens Doekhi kon hij dat niet zeggen van de andere politici die hij beschuldigde van het hebben van een “hebzucht en tomeloze honger naar grond”.[4]
  WikiLeaks
  Volgens door WikiLeaks gepubliceerde documenten van de Amerikaanse ambassade in Suriname zou Doekhi de ontmoeting van Desi Bouterse en de Guyanese crimineel Roger Khan gearrangeerd hebben. Doekhi zou, op zijn privéterrein in Southdrain, Nickerie, Bouterse hebben geïntroduceerd aan Roger Khan. Volgens Doekhie zijn de ‘onthullingen’ van WikiLeaks allemaal geruchten en kent hij Roger Khan alleen van foto’s. In de documenten van de Amerikaanse ambassade wordt ook vermeld dat Doekhie, Desi Bouterse en Roger Khan (die naar verluidt leider is van de Guyanese doodseskader Phantom Squad) plannen zouden hebben beraamd om toenmalig minister van Justitie Chan Santokhi en procureur-generaal Subhas Punwasi te liquideren.[5][6]
  Parlementsverkiezingen 2010
  Bij de parlementsverkiezingen van mei 2010 was Doekhi de lijsttrekker voor de Megacombinatie in het district Nickerie. Dit zorgde voor wat verbazing, omdat aanvankelijk besloten was dat deze positie naar Harriet Ramdien zou gaan en dat Doekhi op de vijfde plaats van de kieslijst zou worden gekandideerd. Doekhi werd opnieuw gekozen als lid van De Nationale Assemblée.[7][8][9]
  Trivia
  Zijn dochter Chantal Doekhi was van 2011 tot 2014 zaakgelastigde voor Suriname in Nederland.[10]

  dus Surinamer: neem mij niet kwalijk maar voor deze man kan ik geen respect hebben.
  N.B. dit bericht is gekopieerd voor herplaatsing als mijn bericht wordt verwijderd.


  Maak melding

 9. John mag ik raden wat jij bent dan???
  Ik vermoed:
  1 oude man
  2 negroïde
  3 geen studie
  4 single
  5 geen spaargeld
  6 fabrieksarbeider/werkloos
  Hahahaha


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.