Hevige regenval zorgt weer voor wateroverlast in Suriname

30

Op verschillende plaatsen in Suriname is er weer sprake van wateroverlast door hevige regenval. Buurtbewoners in verschillende delen van Paramaribo en de districten Wanica en Commewijne klagen over hoge waterstanden. Delen van de binnenstad staan ook deels onder water.

30 REACTIES

 1. Niemand kan niks aanpakken het is de Natuur hier Europa kunnen ze het ook niet aanpakken volg jij geen buitenlands News heb jij niet gezien wat er in Engeland gebeurde of zijn jouw Ogen dicht voor het buitenlands news ,jij moet bij die Grote jongens wezens die zicht terug hebben getrokken uit het Co 2 deels Amerika waar jullie daar in Suriname opkijken Nederland staat ook blank wanneer het ook zo keihard heeft geregend over in de wereld staat het blank nu bij zware neerslag .met als die technologie .


  Maak melding

 2. Men zal uiteindelyk toch overmoeten gaan tot het graven van kanalen ook in de stadt en een kanalen infra strutuur aan moeten leggen wil men dit tot het verleden doen behoren ,dit zal moeten omdat wy ook aan een waterhuishouden moeten gaan werken gezien het klimaatsverandering
  ook belangryk voor het opslaan van zoetwater in het binenland en voor de landbouw


  Maak melding

 3. Wanneer is het anders gewest na een zware bui??? Regeringen komen en gaan maar niemand die de noodzaak inziet om dit probleem adequaat op te lossen. Tip voor de regering : vraag maar aan de Nederlanders hoe om te gaan met water overlast .


  Maak melding

 4. Ik heb sommige kanlen zien dempen. Ik hoop weer sommige kanalen open gemaakt te zien. Kanalen te zien water in de rivier te drainen zou mooi zijn. Maar de meesten kan je niet meer terug draaien. Jammer..Nu moeten we met korjslen over de straat.De buizen moeten groter en geld ook.De ndp is blut. Alles is opgegeten.


  Maak melding

 5. dtt regenwater moet in kanalen opgevangen worden en in ons achterlandtopslaan in adere kanalen, er moet dus een infrastructuur van kanalen komen, wy moeten nu op langere termyn leren denken aken en keulen zyn niet op een dag gebouwd ,een toekomst plan en een plan B het is de hoogste tydt


  Maak melding

 6. @freddyyy..uw tip om aan de nederlanders te vragen hoe om te gaan met wateroverlast is een goeie…maar is tegen dove mans oren gericht..want deze regering wil immers niks te maken hebben met Nederland..


  Maak melding

 7. Santokhi gaat dit oplossen .Hij gaat jullie allemaal als adviseur nemen om dit probleem op te lossen …Jullie moeten de schuld bij je eigen mensen zoeken.,Wie kan zich nog heugen toen in de jaren 90 begonnen werd met het graven van een kanaal onder de jodenbreestraat …Het front kwam aan de macht en stopte dat project


  Maak melding

 8. Voor als ik me nog goed kan herinneren, waren er vroeger sluizen om het waterpeil in de sloten te Paramaribo te controleren. Anno 2019 is er in plaats daarvan duikers en draaineringen geplaats waar er een ernstige achterstand aan onderhoud wordt gedaan.
  De belasting betaler wordt dus dan de dupe van dit overlast.


  Maak melding

 9. Alleen “bakra-witmangs” kunnen ons helpen in deze !!! Niet de afgestudeerde Surinamers aan de Haagse Hogeschool of TU delft ; nog minder de ADEK afgestudeerde ing. (gewoon een lachertje van deze afgestudeerden ) !!!


  Maak melding

 10. @ datravisie

  Het klopt dat deze NDP regering niks met Nederland heeft , maar dat is dom en vooral onvolwassen gedrag , een regering onwaardig . Terwijl er door initiatieven van particulieren en maatschappelijke organisaties reeds veel vanuit Nederland voor Suriname wordt gedaan. Maar nee hoor daar voelt deze regering zich te hoog voor en hobbelt men achter al die vage landen aan, die Suriname niks of weinig te bieden hebben .


  Maak melding

 11. Als de suries netjes hun troep in de afvalbak gooien i.p.v. om zich heen waardoor alles verstopt raakt met rommel dan los je dit probleem zo op en heb je geen buitenlands hulp nodig voor zoiets simpels het is wel zo dat Ned water expert is in de wereld trouwens een schoner milieu begint helaas niet bij de surie


  Maak melding

 12. Dit probleem doet zich al tientallen jaren voor.
  Ik heb een fotoboek van de gezusters Curiel, die een fotozaak/studio hadden in de Domineestraat.
  De foto’s zijn gemaakt tussen 1904 en 1937 en toen was de Domineestraat al een grote waterplas.
  Kennelijk is er verder nooit aandacht besteed aan wateroverlast. Het probleem is volgens mij alleen maar verergerd door het dempen van diverse watergangen, waarbij volgens mij straatkolken met een te geringe diameter zijn gebruikt.
  Hoewel ik geen waterbouwkundige ben, lijkt het mij dat in het achterland grote basins moeten worden gemaakt om het overtollige water te kunnen bergen. Als het vloed is, kan het water ook niet naar de Surinamerivier wegvloeien met alle gevolgen van dien.


  Maak melding

 13. Het begint bij het weer, regen voorspelt, dus moet alles op orde zijn, Sluizen,Waterschappen, bufferzones, losingen, drechten, kanalen, sloten, rivieren, pompen, helaas niks op orde.
  Dus a her condré ai soenghoe. jaar in jaar uit. types Suriname, kijken ergeren klagen, maar niks doen.


  Maak melding

 14. Kondremangs
  Jammergenoeg is niet Leonsberg ….waar DiDiBri in zijn rovershol schuilt. ….verzonken. …maar alle grappen op een stok. ….de afwatering is al decennia lang een ede ati. ……
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 15. Dit poep volk wil niet beter, dan in dit bestaan te leven…vele suries zijn blij met de voedsel pakket heel dankbaar door deze moordenaars bende ..


  Maak melding

 16. 100 % geen wateroverlast is misschien niet haalbaar.
  Maar met kennis en kunde kunnen vele problemen dat wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld regen en wind zeker gehalveerd worden.


  Maak melding

 17. Het geval in India heeft nu niks te maken met Suriname ,is mijn mening.
  De kans die Suriname had is niet verzilverd.
  Maar niet getreurd, het is niet laat, velen weten dat Nederland veel voor ons kan betekenen en Nederland weet dat ook , alleen wie benadert haar? Is het omdat, Nederland volgens afspraak de spoorlijn in West-Suriname van 180 miljoen betaald heeft aan de Surinaamse regering. Ik kan me herinneren dat die spoorlijn nooit in bedrijf is genomen.
  Als Suriname weer met onnoodzakelijke projecten komt. ….ja dan wordt het zeker niet ingewilligd.
  Schaamd, Suriname voor die “mislukking”?

  De groeten en veel gezondheid en vrede.


  Maak melding

 18. Niks is op orde in Suriname. Van waterhuishouding hebben ze daar nog nooit gehoord. De riolen zijn al decenia’s verstopt. Als je kijkt waar de su.rivier ligt, lach je je toch krom dat je ziet dat ze het overtollige water niet weten af te voeren. Pompen en gemalen doen het ook jaren niet meer. Onlangs is de zwartehovenbrugstraat opnieuw geasfalteerd. Hebben ze die duikers wel vernieuwd? Nee, want daar is geld voor nodig, die ze weer ergens moeten lenen. Stelletje nietsnutten!


  Maak melding

 19. Het afvalwatersysteem is een historische fout geweest. Wie de bedenker of uitvinder van dit systeem is geweest moet ik nog achterhalen, maar is het u zeker opgevallen dat al het water van Paramaribo, Wanica en omgeving vis Paramaribo naar de rivier wordt geleid. Alle grachten en kreken lopen van west naar Oost. Gelukkig dat ze de Domineekreek intussen gedempt hebben. Dit west oost probleem is de bron van deze ellende. Als je dat doet moet je zorgen dat er geen stagnatie in het afwateringssysteem optreedt. En door slecht onderhoud (hoe kan het ook anders) zijn al deze afwateringssystemen onvoldoende geworden om het water adequaat af te voeren, met als gevolg: Overstroming. Ik heb een oude foto uit 1905 gezien, gemaakt door de zusters Curiel van een ondergelopen Domineestraat.
  De oplossing? Bouw een hele nieuwe stad Paramaribo met bredere wegen, betere afwateringssysteem etc.
  reden herstel van deze ellende kost meer dan de bouw van een splinternieuwe stad.


  Maak melding

 20. O ja, ik vergeet ook iets belangrijks te vermelden. Klimaatsverandering. Ook Nederland heeft er last van. In de jaren 60 toen ik naar Nederland kwam had je van die miezerige regenbuien, die dagenlang konden duren. Het afwateringssysteem was daarop berekend en ruim voldoende. Tegenwoordig heb je echte tropische buien en sibi boesies door de opgetreden klimaatsverandering. Daar het systeem daar niet op is berekend is het gevolg: overstromingen. In Suriname kennen we tegenwoordig ook het fenomeen: rukwinden. En het systeem van uiterwaarden (meertjes die als eerste hulp het overtollig water in Suriname moet opvangen) zal in Suriname niet werken. Reden : alle gronden zijn intussen in particulier bezit. niemand zal zijn grond hiervoor afstaan ondanks het feit dat dit een geweldig systeem zou zijn om onze rijstgronden te bevloeien, maar kennelijk zij de Surinamers niet slim genoeg om in die richting te denken.


  Maak melding

 21. Alles dat van boven komt is zegen weh lul. Volgens jullie zijn de regeerders God???😂 maak moeite op die stoel te zitten misschien kun je het beter dan ze als de middelen beschikbaar zijn gesteld natuurlijk☺


  Maak melding

 22. Beste mensen beginnen jullie bij jezelf t kijken en te rade te gaan. Jullie gooien vuil overal. Dit zorgt voor de nodige verstopping met als gevolgd dat ook de riolering het overtollig water niet kan afvoeren. Er zijn genoeg kanalen die bijna droog staan omdat er ergens een ophoping van afval is. Ung denk a tori.


  Maak melding

 23. Sommige randebielen kakelen weer stronterij. Ook in Nederland hebben we de laatste jaren last van water overlast en is het hoog water in vele huizen door de vele zware regenvallen. En er is nog steeds niets aan te doen. Gebeurt elk jaar weer.


  Maak melding

 24. Mense, al die natuur gewelt laat sien dat die tijt van groote steede is foorbei. Mense moet terug naar steede fan maksiemaal 30.000 bewooners. Anders wort onhandelbaaar.
  In toekoms nog meer raare dinge gaat doen natuur. Dang weer maande lang geen reegen, dang weer maande lang geen son. So gaat koomende 1000 jaar sein.


  Maak melding

 25. Je hebt helemaal gelijk Hanu,maar sommige ezels hier denken dat Nederland alles kan oplossen terwijl de ene voedselbank na de andere als paddenstoelen uit de grond schieten. Hahahaha.
  Ik denk dat het van die witte duivelmensjes zijn die heel erg jaloers zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.