Suriname en Rusland intensiveren samenwerking

61
Russische Buza-minister op werkbezoek in Suriname

De komst van de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov, zal de banden tussen Suriname en Rusland verder verstevigen. De bewindsman vertoeft op 26 en 27 juli 2019 in Suriname voor een officieel werkbezoek. In gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII) zegt minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken, dat Suriname met alle bevriende mogendheden de samenwerking verder uitdiept.

Een van de recente voorbeelden is de komst van de Boliviaanse president Evo Morales. Ook is dat het geval met de Verenigde Staten van Amerika, Marokko, Frankrijk, Brazilië, India en China somt de bewindsvrouw enkele voorbeelden op. De komst van de minister van Rusland biedt perspectief op het gebied van onder andere de oliesector. Maar ook op het vlak van onderwijs levert Rusland een bijdrage aan het land.

Studenten uit Suriname hebben aldaar studies gevolgd. Minister Pollack-Beighle verwijst verder naar de hulp op het gebied van de gezondheidszorg. Recentelijk heeft Rusland apparatuur gedoneerd aan het ’s Lands Hospitaal. Ten aanzien van veiligheid kan ons land ook profiteren van de samenwerking met de bevriende mogendheid. Er zijn trainingsmogelijkheden voor de politie, militairen, brandweerlieden maar ook op het gebied van cybersecurity kan Suriname de nodige assistentie verkrijgen.

Rusland heeft in de VN Veiligheidsraad een permanente zetel.  Suriname kan van deze mogelijkheid gebruik maken om een niet permanente zetel te verkrijgen. Het land heeft de ambitie om in 2043-2044 deel uit te maken van de veiligheidsraad. Suriname biedt grote mogelijkheden voor foreign direct investments op het gebied van landbouw en toerisme, stelt minister Pollack-Beighle.

Het ligt in de bedoeling dat er een joint statement komt van de beide landen. Minister Lavrov van de Russische Federatie zal eerst de ministeriële vergadering tijdens de BRICS Summit in Brazilië bijwonen, waarna hij afreist naar Suriname. Het beleid van de regering Bouterse is volgens de Surinaamse BuZa minister om een lange termijnvisie te ontwikkelen in het belang van de totale samenleving.

61 REACTIES

 1. Het is goed dat Suriname relaties aan gaat met andere landen, maar het is de vraag of de keuze van “vriendschappen” nu wel de juiste is. Ook in dit geval lijkt men in Suriname weer te leven in illusieland.

  Men heeft het over hulp in de gezondheidszorg, veiligheid, trainingen, cybersecurity, en zelfs een zetel in de veiligheidsraad. “Het land heeft de ambitie om in 2043-2044 deel uit te maken van de veiligheidsraad.” En verder nog hulp op gebied van de landbouw en in de oliesector.

  Dit is wat RTLZ zegt over Rusland: >”Een economie die stagneert, vriendjespolitiek en afbrokkelende steun voor president Poetin. Rusland zit muurvast in zijn commando-economie en de toekomst ziet er somber uit. Niet voor niets verlaten steeds meer jonge Russen hun vaderland. “Dit is echt wel een drama.”< Ongeveer dezelfde situatie als in Suriname dus.

  En dan, hulp bij de landbouw. Heeft Rusland verstand van tropische landbouw? Hulp bij de oliesector. Als het ingewikkeld wordt op dat gebied haalt Rusland Shell er bij. Wat zijn trouwens de problemen op dat gebied waar Suriname hulp bij nodig heeft? Dat er geen olie te vinden is?
  Tenslotte de veiligheidsraad. Hier zien we lange termijn visie, 2043-2044. Zou Suriname dan nog bestaan, en denkt men werkelijk dat een microland met een dubieuze reputatie daar kans op maakt? Als marionet van Rusland of China al helemaal niet. Suriname is noch politiek noch economisch van enig belang in de wereld, niet eens in de regio.

  Zoals gezegd, goed dat Suriname vrienden maakt, maar zoek het wat dichter bij huis en bij landen waar Suriname echt wat aan heeft. Mooie woorden en af en toe een klein cadeautje, daar schiet men niet veel mee op.


  Maak melding

 2. Een Rus zal nooit trouwen met een neger. Deze samenwerking wordt de nieuwe vorm van slavernij onze mensen laten werken voor een honger loontje.


  Maak melding

 3. Wat een doem denkers, Press is bezig Sukhoi SU-57 te bestellen, minimaal 40 stuks om Zuid- Amerikaanse gezamenlijke belangen te kunnen verdedigen.


  Maak melding

 4. Rusland gaat kruisraketten installeren in de jungel van suriname die gericht zal zijn op amerika.
  En er komt een tegenhanger van Couru in frans guyana.
  En natuurlijk is hiervoor een vergoeding vereist door Sur.


  Maak melding

 5. Rusland kopiëert China: onder het mom van economische en culturele samenwerking met armlastige landen, deze afhankelijk van zich maken en daardoor aanwezig zijn op strategische plaatsen. Zie Cuba en Venezuela. Suriname gaat ook die kant op.


  Maak melding

 6. Allemaal van de negatieve kraaiende landverraders en haters.
  NDP elk stap is een positieve ontwikkeling, al is het nu minimaal.
  Hup NDP win de verkiezingen en zet surinaame positief op de wereldkaart.

  Tjee


  Maak melding

 7. Lees ik nu weeeer: Het beleid van de regering Bouterse is volgens de Surinaamse BuZa minister om een LANGE termijnvisie te ontwikkelen in het belang van de totale samenleving.

  bouta, met zijn mooie beloftes, dure woorden en sciencefiction beloftes, kan dan altijd zeggen: ‘we zijn er mee bezig’.
  ‘Gezellig’ ventje weer!


  Maak melding

 8. Laat Poetien machines sturen zo dat men tarwe en mais kan planten op grote schaal .
  Hongersnood van NDP in 9 jaren kan je bestrijden door deze schurken weg te stemmen .
  Zelf de mogelijkheden van Brazil op landbouw gebied heeft NDP nooit gebruikt gemaakt stelletje slopers zijn ze .

  NDP samen doen samen denken maar samen eten doen jullie beleid medewerkers en Bouterse alleen .

  Lavrov grote vriend kijk wat je met deze gasten van NDP kan doen van mijn kant hoeft je geen zaken met deze grappenmakers te doen ze leven naast de realiteit .

  Waar is Waidoe is hij al overgelopen naar NDP Doehkie vice President van Nickerie nodig Waidoe uit en moeder ook .

  Hooghart ook zo een overloper laat Waidoe naast je zitten dan slaap je niet meer in DNA vergadering .

  Van Der San en Limbo SRS Radio telkens maar lullen over burger oorlog op de radio station SRS gebruiken zulke worden om de Oppositie af te schrikken met de worden vijanden om de hoek.
  Henk Herrenberg gebruikt het woord burger oorlog ook meerdere malen stelletje Alcoholisten zijn jullie in NDP
  Waarom had Bouterse en Krolis van Palu en Bruma geen staatgreep gepleegd voor 1975 toen de kolonisten nog daar waren .

  NDP heeft denkers waarom had men bij het maken van de grond wet in 1986 de Amnestie niet geregeld en komt zo iets in de volgende eeuw proberen te regelen dat is veel te laat ,waar was Van Der San bij het maken van de Grond wet in 1986 was je aan het slapen .

  NDP beleid medewerkers de denk beelden van jullie kloppen niet met de realiteit van 2019 om zaken te realiseren dient men niet te liegen voor de jongeren en ouderen in Suriname .


  Maak melding

 9. Ik snap dat mensen de Russen niet vertrouwen vanwege afstand van wereldbol, de steun aan Venezuela en cultuur, maar het is goed om een machtige land toenadering zoeken om ons economie voortzetten. De westerse landen zien liever ons arm dan we succesvolle worden en helpen ons alleen voor hun eigen medelijden.
  Rusland beschikt veel als het om veiligheid gaat, want ons leger is slecht bewapend als het om Frans Guyana gaat. Het is mede danken aan gebrek van patriottisme, want de Franse leger denken dat Suriname hun land is. Daarnaast moeten we ons tigri gebied terugpakken van West Guyana.


  Maak melding

 10. Surinamers, Volk van Surinamers, kiezers van Suriname, let op!

  De USA heeft zware financiele -economische maatregelen getroffen tegen Cuba een dictatoriaal land,

  Wat ziet u gebeuren door ddb, de grootste en gevaarlijkste crimineel van Suriname die plee zie dent is in Suriname.

  Hij haalt de betrekkingen aan met Cuba, laat Cubaanse artsen, waarvan velen militairen zijn massaal in suriname komen. Deze cubaantjes krijgen een hongerloon, maar geld US-dollars die al schaars zijn die gaan naar Cuba.

  Verder ziet u ook dat ddb maduro van Venezuela ondersteunt, een arm land dat ook een dictatuur is. Ook een land waarvan de USA niets mee wilt hebben en ook maduro is goed bevriend met het arme Cuba.

  Zie ook de plee zi dent van Boliva die ook een kort bezoek bracht aan Suriname op weg naar poe tin in Rusland. Allemaal dictatoriale landen, waar USA niet zoveel te maken wil hebben.

  ddb is niet bezig met het Surinaams belang, maar met zijn enige belang, namelijk niet in de gevangenis terecht komen in USA, Nederland en ook niet in Suriname,( 8 december 1982 moorden/strafzaak)

  Veel van Mercosur landen zijn goed bevriend met de USA en kiezen de zijde van de USA. Er zijn landen bij die echter Cuba ondersteunen, zoals Venezuela, Bolivia, Suriname.

  De USA had al gezegd, dat alle landen die Cuba ondersteunen ook financieel en economisch hieraan geen lijden en zeer grote schade van zullen ondervinden.

  Ziet u het probleem die ik u probeer uit te leggen?
  Kiezers van Suriname, jeugd van Suriname ziet uw armoede en heel grote ellende waarin u momenteel leeft. Als de USA maatregelen tegen Suriname treft zullen de gevolgen van u nog meer verslechteren.

  Ziet u wie hier de oorzaak van is? Ziet u waarom ddb weg moet. Hij is met zijn enige eigen belang bezig en niet met het algemeen volksbelang van de Surinamers.

  Landen als Rusland, Venezuela, Bolivia, Cuba gaat niets voor u kunnen doen. De zogenaamde cubaantjes zijn in Suriname om de weinige schaatste US-dollars die Suriname heeft naar Cuba te halen, vandaar dat ze in Suriname zijn. U wordt nog veel armer dan u nu bent met deze cubaantjes.

  Op 25 mei 2020 moet u daarom massaal stemmen op?
  – de Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP)
  – NPS, PL, ABOP, SPA, enz. Alle oppositiepartijen en die er buiten zijn.

  CS4Pres!

  Time4Change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. De USA onder Trump heeft zeer strenge maatregelen getroffen tegen Cuba. Al de maatregelen en voorzieningen die OBAMA had gedaan zijn ingetrokken.

  Trump heeft alle landen in de wereld, ook de Mercorsur ( = een douane-unie tussen Brazilië, Argentinië, Uruguay, Paraguay en Venezuela. Vanaf 2016 is Bolivia ook lid, maar wacht op instemming van Brazilië. Mercosur werd opgericht op 26 maart 1991). gewaarschuwd dat landen die Cuba ondersteunen, maatregelen tegen deze landen genomen zullen worden.

  Zie wat ddb doet. Hij haalt de betrekkingen met Cuba aan. Laat cubaantjes naar Suriname komen, die een hongerloontje ontvangen, maar heel veel van de schaatste US-dollars die erin Suriname verdiend wordt, gaat wel richting Cuba.

  ddb is goed bevriend met maduro van Venezuela. De USA heeft de betrekkingen met dit dictatoriale land ook sterk verminderd en zie hoe het leven daar momenteel gesteld is. Er wordt geen US-dollars verdiend met/uit de grootste aardoliereserve van de wereld uit Suriname. De bevolking is straatarm.

  De president van Bolivia onderhoudt zowel met Cuba als Venezuela goede betrekkingen. hij maakt een korte stop in Suriname en bezoek ddb op weg naar Poetin in Rusland. De mini ster van buitenlandse zakenvan Rusland komt binnen enkele dagen naar Suriname.

  Donald Trump is geen vriend van Poetin. Latijns-Amerika is het achtertuin van de USA en de USA zal nooit toestaan dat andere landen, zoals Rusland daar enige belang hebben. Brazilië zal dat ook nooit toestaan en Argentine ook niet. Frankrijk, Frans-Guyana ook niet. Idem Canada. Brazilië en Argentine zijn goede bondgenoten van de USA.

  Donald Trump heeft alle landen in de wereld gewaarschuwd die betrekkingen met Cuba onderhouden dat die het financieel-economisch zullen merken van de maatregelen die hij tegen deze landen gaat nemen.

  ddb is de grootste en gevaarlijkste misdadiger die erin Suriname rond loopt en zet zijn enige eigen belang hierop op de eerste plaats omdat hij niet in Nederland, USA en Suriname voor misdaden tegen de menselijkheid in de gevangenis wilt komen. U ziet het Surinamers, kiezers van Suriname deze man ddb is niet met uw algemene Volksbelang bezig. Hij is bezig met zijn eigen dictatoriaal eigen belang.

  Daarom moet u er zorg voor dragen dat u op 25 mei 2020 ddb, ndp, paarse kakkerlakken weg stemmen. Als u dat niet doet, zal u in nog grotere armoede en nog grotere ellende komen en leven. Ziet de armoede die u nu al heeft in uw leven, ziet het in Venezuela, Cuba, Bolivia. Het zelfde staat u te wachten als de USA ook maatregelen tegen Suriname gaat treffen.

  U bent gewaarschuwd.

  Stemt u daarom op 25 mei 2020 voor uw algemene Volksbelang en stemt u daarom op
  – Vooruitstrevende HervomingsPartij (VHP)
  – CS4Pres!
  – NPS, PL, ABOP, SPA, alle huidige oppositiepartijen in de DNA en en buiten de DNA.

  DE VHP gaat voor 28 en meer zetels voor de Algemene Verkiezingen van de DNA van 25 mei 2020 in de republiek Suriname.

  Kiezers van Suriname, jonge kiezers van Suriname wees waakzaam
  Kiest u voor het goede en samenwerking met alle politieke partijen na 26 mei 2020, behalve voor de ndp, anders wo K.! Zie hoe het leven is in Cuba, Venezuela, Nicaragua, dictatoriale landen in de wereld.

  Het is te hopen dat voor die tijd Donald Trump de SEALs naar Suriname stuurt of dat de Fransen met hun Gandarm in grijpen of de Brazilianen.

  Als de mini ster van buitenlandse zaken van Rusland in Suriname komt, zou het goed zijn dat de Surinamers hier tegen protesteren. Deze man is bezig met zijn enige eigen belang/ dictatuur en niet met die van de Surinamers. Frankrijk, Brazilie, USA zitten niet op deze man te wachten in Latijns – Amerika.

  Surinamers gaan jullie demonstreren als de mini ster van buitenlandse zaken Rusland in Suriname komt.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 12. Oom Bert,
  Je kan gelijk hebben, want Rusland is momenteel voor de graan te afhankelijk van Amerika. Suriname zou een oplossing kunnen zijn.


  Maak melding

 13. Weg met:
  – Cuba,
  – Venezuela,
  – Bolivia,
  – Rusland van Poetin,
  enz.

  Allemaal landen waar dictators het voor het zeggen hebben.

  USA is niet het beste, maar veel beter dan dictaturen in de wereld.

  Surinamers, kiezers van Suriname gaan jullie demonstreren als de mini ster van buitenlandse zaken van Rusland in Suriname is. Deze man is bezig om overal in de wereld de dictatuur in stand te willen houden.

  Een democratische rechtsstaat is op vele opzichten beter dan te leven in vergelijking met een dictatuur, waarvan de leider in rijkdom en weelde leeft en het arme volk in heel grote armoede en heel grote ellende.

  De buurlanden van Suriname kunnen voor het handje vol Surinamers veel meer betekenen dan de dictatuur van Poetin van Rusland.

  weg met ddb. Op sodemieteren. Weg met Poetin. Op zouten. ddb is de gevaarlijkste en grootste misdadiger van de Surinamers en de republiek Suriname. Hij is bezig met zijn enige eigen belang na zijn criminele daden en dat is niet in de gevangenis van Nederland, USA en Suriname terecht te komen.

  Wat heeft ddb, ndp, paarse kakkerlakken voor Suriname bereikt sinds 25 februari 1980. Zie maar uw armoede en grote ellende. SRANAN SKEER!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 14. Een lange termijn visie, met het huidige beleid van die moordenaar, wat het volk ten goede zal komen Koos zou zeggen; mag ik een kotszakje? Wat een achterlijke denkwijze van deze analfabeet Polack, die zelf ook ongeschikt is.


  Maak melding

 15. Ik wil graag positief zijn, maar de realiteit dwingt mij dat niet. Waarom Rusland? Eerst Equatoriaal Guinee, dan Ghana, dan Bolivia etc. en nu Rusland. Rusland is zo ver en staat bekend om een dictatuur bewind. Daar beslist Putin letterlijk alles. Moet ik hier denken soort zoek soort? Zal mij niet verbazen als binnenkort een ‘ enorme’ delegatie een tegenbezoek brengt. Gevolgen: enorme drukkende kostenpost….beter bekend als snoepreis.. Resultaat NIHIL. Wat heeft eerdere “snoepreizen” opgeleverd? Ik begin een vermoeden te krijgen dat Suriname zichzelf onthoud van economische ontwikkelingen. Dat kan zijn puur om eigenbelangen veilig te stellen? Hier wordt het volk de dupe hiervan. Wellicht kan na mei 2020 hierin een verandering komen. Juiste personen op de juiste plaatsen. In ieder geval heeft de Oranjepartij geen trekjes van dictatuur. Klopt dat?


  Maak melding

 16. ”Ontmaskerd” er schijnt hier iemand tussen ons te zitten die verraad pleegt….door het Imperialisme en Neo-kolonialisme te verkondigen. Ik zou zeggen laat je ware gezicht zien.


  Maak melding

 17. Ondanks de grote econonische boycot van USA, EU landen, enz. heeft Rusland aan Suriname veel te bieden. Rusland maakt ondanks deze boycot een economische groei door en de Russen zijn bereid om andere landen te helpen. Als je de Nederlandse media moet geloven zou Rusland al 50 maal economisch moeten zijn omgevallen. Niets hiervan klopt. Steeds meer EU landen willen de economische banden met Rusland aanhalen. Deze landen beginnen een beetje de pest aan de bemoeienis van Brussel te krijgen.

  Vooral op het gebied van onderwijs, landbouw, mijnbouw, olie-industrie valt er voor Suriname veel te halen Er zouden honderden Surinaamse artsen en medische specialisten, technici, olie-ingenieurs,voedsel deskundigen,bosbouw deskundigen in Rusland opgeleid kunnen worden. Suriname zou ook veel kunnen exporteren naar Rusland. Ik denk hierbij aan de landbouw- en visserijsector. Russen zijn dol op sinasappelen, bananen,verse vis, bakkeljouw, garnalen, enz.

  Suriname heeft darnaast zeer grote belangen om met Rusland samen te werken op security/veiligheid gebied. Waarom het bod niet aannemen van het land dat het beste kan leveren op internet veiligheid. Suriname heeft deze ondersteuning hard nodig om bijvoorbeeld de hackers in dienst van de Nederlandse Veiligheidsdienst een stap voor te zijn.


  Maak melding

 18. Robg,
  Het gaat steeds beter met jou , laat de Russische onderwereld toe treden tot Suriname het zal nader staan dan het laChen .
  En kruip weer onder je steen inteligentia


  Maak melding

 19. Haco, jij komt altijd weer met je stommiteiten die geen enkele nut hebben.Je moet aan intelligentie management doen. Je moet commentaar leveren dat waardevol is. Je moet informatie verstrekken waar men iets mee kan. Je produceert alleen maar negatief gedoe.


  Maak melding

 20. Velen, net als visionair, leven inderdaad in de tijd van de langspeelplaat. Vanaf die tijd niets bijgeleerd.

  Passant verwoordt het goed.


  Maak melding

 21. suriname een zetel in de veiligheidsraad de Surinaamse politiek kan geen eens z n eigen kont vegen laat staan in de veiligheids raad .
  en dan nog relaties maken met poetin ,geen zuivere koffie ieder geval.


  Maak melding

 22. Rusland wil graag voet aan de grond krijgen in Zuidamerika en probeert in kwetsbare landen in de regio zich te nestelen als een bloedzuiger.En van Rusland kan je niks goed verwachten.


  Maak melding

 23. De dag dat Rusland, een raket lanceert richting al de positieve posters hier, zal men een andere toontje zingen. Rusland heeft niks te bidden aan Suriname. Waarschijnlijk heeft Kabouter wat wapens nodig.


  Maak melding

 24. Off topic:

  De Inter-Amerikaanse Commissie voor de rechten van de mens (IACHR) van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) heeft de klacht van de nabestaanden van de op 8 december 1982 in het Fort Zeelandia vermoorde 15 mannen op 26 juni in behandeling genomen. De Commissie heeft aan de regering van de Republiek Suriname gevraagd, te antwoorden op het klaagschrift van de nabestaanden. De regering heeft 90 dagen, dus tot 26 september 2019, de tijd om te reageren. In deze zaak worden de nabestaanden vertegenwoordigd door de advocaat, mr. dr. Gaetano Best.

  Desgevraagd bevestigt advocaat Best dat hij inderdaad van de Commissie het bericht heeft ontvangen dat de regering in de gelegenheid is gesteld om te antwoorden op de klacht. De zaak is ingediend in 2014 en wordt nu eindelijk in behandeling genomen. Best benadrukt “dat hiermee nog niet vaststaat dat de nabestaanden ontvankelijk zijn verklaard in hun klacht. Na het antwoord van de regering zal de Commissie daarover beslissen. Indien de nabestaanden ontvankelijk worden verklaard, zal de klacht inhoudelijk behandeld worden door de Commissie.

  “De commissie zal na afloop van de inhoudelijke behandeling een uitspraak doen over het verzoek van de nabestaanden, om de Staat Suriname te veroordelen om de Amnestiewet 2012 in te trekken, de 8 december verdachten te berechten en bestraffen, alsmede de nabestaande te compenseren”, aldus de jurist.

  Op de vraag van Starnieuws of het nu plotseling in behandeling nemen van de Wet op het Constitutioneel Hof in DNA, verband houdt met de behandeling van de 8 december klacht door de Commissie van de OAS, antwoord Best “daar niet zeker van te zijn, maar hij sluit dat niet uit”. “Overigens vermag ik niet in te zien hoe door de instelling van het Constitutioneel Hof, welke instantie geen rechterlijk orgaan is, de verdere berechting van de verdachten en de tenuitvoerlegging van een veroordelend vonnis kan worden gestuit”, stelt Best.

  Gaat Rusland Kabouter hiermee helpen????


  Maak melding

 25. Laten we mekaar niet voor de gek houden. Rusland is gewoon een schurkenstaat die o.a. verantwoordelijk is voor het neerschieten van een passagiersvliegtuig vol met toeristen. Dat de regering Bouterse (een veroordeelde crimineel) ervan houdt om vriendschappelijke relaties aan te gaan met schurkenstaten toont aan dat SU momenteel geleid wordt door een schurkenregering. Immers soort zoekt soort.


  Maak melding

 26. Bouterse wilt vriendschappelijke banden met Rusland zodat hij van Poetin kan leren hoe hij kan sjoemelen met de verkiezingen en hoe hij beter dictatortje kan spelen om voor de rest van z’n waardeloze leven aan de macht te blijven.


  Maak melding

 27. @@@Passant
  Nederland c.q. EU is beter dan USA.

  Is al jaren dat via allerlei kanalen ondersteuning is en wordt verleend. En de Surineds zorgen iedere maand voor een volle boot aan voedsel en allerlei producten, anders zouden de surinamers nu al gras moeten eten.


  Maak melding

 28. Bij de verkiezingen in de USA van 2016 heeft Rusland deze zodanig beïnvloed dat Hillery Clinton van de Democraten negatief in het nieuws van de USA terecht kwam. Ze hadden ingebroken en zaken om zaken in het voordeel van Donald Trump te laten plaats vinden.

  Zouden ze nu ook in Suriname niet ook een rol willen spelen om iemand die op Poetin lijkt, nl ddb niet willen ondersteunen met geld en zelf inbreken in computers om dit te bereiken. Geld aan ddb te willen geven hiervoor.

  U bent gewaarschuwd. Het zal allemaal in u nadeel werken en van de republiek Suriname.

  Surinamers wees kritisch, wees rationeel, handel logisch en stem op de huidige oppositie partijen op 25 mei 2020.

  De VHP gaat voor 28 en meer zetels bij de Algemene en Geheime Verkiezingen van 25 mei 2020. Alle stemmen tellen. Iedere Surinamers die mag stemmen moet gaan stemmen. Iedere stem telt als u verandering wilt hebben en de juiste koers, de goede kant van Suriname en de Surinamers voor u en uw kids wil hebben.

  ddb is met zijn enige eigen belang bezig, nl niet in de gevangenis te willen komen voor misdaden tegen de menselijkheid (inter)nationaal.

  Time4Change. Iedere stem telt.

  CS4Pres!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 29. Visie van de plee=si-dent gaat niet verder dan zijn ontlasting in een plee. Suriname=Failed nation zoekt help van dubieuze criminele staatshoofden.


  Maak melding

 30. Wanneer America van Trump de dood straf heeft afgeschaft gaat Rusland zaken doen in Zuid America

  In zuid America produceren ze genoeg hand vuurwapens meer dan kinderen die nog moeten opgroeien .

  Zuid America en midden America deze Regeringen onderdrukken hun eigen bevolking groepen zie maar hoe Inheemse moeten leven in die landen .

  Ik liever in Kazachstan wonen dat men me in Zuid America komt onderdrukken .

  Mijn voorouders hebben al genoeg mee gemaakt om zo een samenleving weer zien pinaren .


  Maak melding

 31. @RobG

  u bent een bijzonder mens dat allerlei dingen ziet die er niet zijn,
  Europa boycot Rusland niet het neemt groots gas en olie af.
  Er worden foute Russen /Oligarchen die rijk geworden zijn door zich de Russische staatsbedrijven toe te eigen of enorme veel geld te plunderen met staatsopdrachten zoals de winterspelen in Sochi of het WK voetbal.
  De Russiche technologie is goed en vooral solide (fool en idiot proof denk aan de AK47 die nog steeds beter is dan veel US vuurwapens) echter het is niet compatibel (taal/schrift/handleidingen) met westers technologie. Ik ben niet tegen maar er is een praktisch probleem. De Russiche markt is beperkt en gebaseerd op extremen heel koud en droog tot heel warm en dioog.

  best grappig dat u de steun van de Russishe hackers interessant vind als verdediging tegen de Nederlandse hackers, Was het in de AI(VD die de Russische hackers tegrazen genomen hebben en zelfs hun voordeur en toegang via hun eigen securitie online konden filmen.

  Export vamn voedse; naar Rusland is onzin omdat Suriname nooit volumes kan kunnen aandiende die tot concurrerende prijzen kunnen leiden. Een enkele bperderij bij het Nassermeer in Egypte van Kingdom holding (Saoedi Arabie) produceert meer dan heel Suriname per jaar en kan haar containers rechtstreeks versturen terwijl de productie kosten marginaal zijn.
  RobG bedrijfsecomisch denken aub.

  Het is wel typisch dat u nu RusAL vergeet. Dat zou als Sardjoe beter onderhandeld had met Alcoa wel eens een ultkomst kunnen zijn om het west Suriname project weer tot leven te roepen vooral als de FPSO’s op de Guyanese Olievelden veel gas over hebben en dat vloeibaar kunnen maken. of als er toch een mogelijkheid ontstaat om op de mijn locatie biomassa en micro waterkracht exploitabel te maken.
  De Russen kunnen met veel lagere investeringen een Alimium industrie opzetten omdat hun technologie robuster is en vaak ook heel slim en simpel.

  Qua gezondheid zorg heeft Rusland zelf enorme problemen de gemiddelde leeftijd is wel heel erg laag.

  U vergeet nog iets de russen zijn heel goed in hout onder water te winnen , ofwel zij kunnen alle hout uit et Blommemsteijnmeer winnen .


  Maak melding

 32. @Passant, hoe je het ook mag draaien of keren, de VHP en de overige oppositiepartijen zullen na 2020 weer in de oppositiebanken plaats moeten nemen. Het volk gaat in meerderheid stemmen op een regering onder aanvoering van de NDP. Het trio Bouterse – Adhin – Parmessar gaat het weer succesvol voortzetten. Suriname is beter af met een NDP regering dan met een regering onder aanvoering van VHP. De VHP gaat alleen maar voor het eigenbelang. Zij zullen Suriname net als vroeger weer storten in fraude, corruptie, vriendjespolitiek, grondroof,enz.


  Maak melding

 33. Wij van NPS gaan met Hydraulische Systemen van uit Rusland huizen bouwen in alle districten in Suriname en AUB zonder Regering inbreng .

  Huizen bouwen in Paramaribo laat ik voor de hoog opgeleiden om oplossingen te zoeken .

  De beelden van 2 voor 12 gaan straks tot het verleden behoren want er is Grond en Grondstoffen om huizen te bouwen voor hun die in nood zijn .

  Ik ga voor jullie bouwen in Para zonder een ondersteuning van een Regering of van VN .

  Even nog geduld doelgroepen ik werk hard voor jullie die hulp zoeken bij 1of2 voor 12 .

  Mijn neef kan zwembaden installeren en er zullen stenen worden ge pers zo dat wij makkelijk een of meerdere Zwembaden aanleggen .

  Wij van NPS zien bij een verkiezing een uitslag binnen 2 of 3 dagen .

  Verkiezing uitslag in Suriname van NDP Regering is 21 dagen .

  Het tellen van 230000 stemmen duurt 21 dagen bij NDP ZIJN HET BLINDEN die tellen .

  Het gepraat en schrijven over verkiezing in Suriname heeft men niets anders te doen jullie Hoog opgeleiden mensen komen jullie met oplossing .

  In Suriname maakt men te vroeg verkiezing voorbereiding voor zo een klein land .

  Een verkiezing met Van Silos Akan Troesoe als voorzitter is nooit eerlijk

  Studenten die een diploma hebben kunnen zicht melden bij Ocer Abrahams en Limbo van SRS Radio en Van

  Der San

  In 9 jaren NDP Regering zijn er 25000 studenten geslaagd niet eens 100 hebben werk gevonden de meeste vertrekken uit Suriname AI Love su Ai Love liever Para .


  Maak melding

 34. Waidoe de overloper kijk zo jong je bent en zulke grappenmakers zaken doen en nog je moeder bij betrekken .

  Waidoe ben je niet te vroeg overgelopen naar NDP LAAT Doehkie Vice President in Nickerie je goed ondersteunen .

  Doehkie na 25 jaren NDP heb je de Haven en Airport van Nickerie niet kunnen regelen welke opleiding heb je Doehkie wel kan je Alcohol drinken en lullen over oude Politiek .

  Wij gaan de boot Perica weer laten varen naar Nickerie op verzoek Doehkie .


  Maak melding

 35. Hoogart van NDP wanneer ga de huizen bouwen dat je de mensen beloofd van Onderwijs .

  Waar is Hoogie nu je in DNA ben zie ik je meer slapen en ruzie maken .

  Bij het maken van arbeiders wetten in DNA praat niemand over veiligheid en gezondheid op de werk plekken van de bedrijven .

  Werkgevers dienen de veiligheid en gezondheid van arbeiders beter te regelen vooral bij ongevallen die veel gebeuren bij het klemmen van een steiger om te schilderen of metselen en timmeren

  DNA Leden en werkgevers gaan jullie zelf op een steiger klemmen met een plank er op .

  Minister Moestaja van Arbeid zie je de steiger niet in Paramaribo waar werknemers moet klemmen om te werken is dat veilig kijk er staat een steiger nu aan de water molen straat en Heren straat ik heb zelf foto gemaakt van de onveilige situatie in Paramaribo .

  In DNA HAD MEN HET MEER OVER MINIMUM LOON EN NIET OVER VEILIGHEID EN GEZONDHEID .


  Maak melding

 36. Alle macht berust in een democratische mij bij de bevolking en nergens anders. In machtsstaten is het de leider en een klein groepje die voor het volk bepalen en het volk onderdrukken.

  Zie machtsstaten en hun leiders:
  – rusland onder poetin,
  – cuba miquel diaz canal,
  – venezuela onder maduro,
  – bolivia onder morales,
  – Suriname onder ddb,
  vele moslimlanden in Afrika en het Middenoosten,
  – obiang -Equatoriaal Guinee,

  Al deze dictators zijn vrienden van ddb en ddb wil van Suriname ook een dictatuur maken net als deze landen en dot met de zware criminelen om hem heen alles op alles op dit doel te realiseren.

  De intelligentsia van het Surinaamse volk wordt door ddb en adviseurs zwaar onderschat en ze geloven dat met zijn luchtkastelen, oa 18 000 woningen, 2 e dubai, bruggen over de grensrivieren, tram/treinen langs de Indira Gandhiweg van Poelepantje – Onverwacht, vierbaansweg naar Rio de Janeiro, grootste diepzeehaven van het Caraibischgebied voor de kust van Suriname, cassavemeelfabriek, voedselschuur van het Caribischgebied, smeergelden, 30 miljeon euro van de ballast nedam van de wijdenboschbruggen in zijn zakken, helikopers van abrahams, gelden van de Carifesta, gelden van de schoolmaaltijden, miljoenen betaald voor schoolboeken/ inkopen van eddy jozeszoon die op de schappen van het ministerie van Onderwijs zijn blijven liggen, sranan skeer, ontwaarding sdr, geen valuta, hoge prijzen van benzine bij de benzinepomp, hoge prijzen voor de schaarste producten in de Chinese supermarkten, waardeloze deal van sardjoe met Suralco, geen gelden voor bushouders en korjaalboothouders, zie hoe het gesteld is in de ziekenhuizen, artsen, specialisten apotheken, onderwijsgevenden, de universiteit, veerboot tussen Guyana en Suriname bij de Corantijnrivier, met de rijstboeren in Nickerie, et cetera het Surinaamse volk zand in de ogen kunnen en blijven strooien.

  Na 25 mei zal met jullie worden afgerekend. De aller zwaarste straffen gaan jullie krijgen na dat het volk op 25 mei 2020 jullie massaal zal weg stemmen.

  Het Surinaamse Volk is zeer intelligent en laat niet met zich spotten door een soldaat die niet over de capaciteiten, ervaring en knowhow beschikt om Suriname en de Surinamers met landen die Suriname op een grote hoogte te brengen.

  Er zijn enkele broodschrijvers hier die hem hierin willen ondersteunen, helaas het zal geen zoden aan de dijk leggen.

  Wat heeft ddb, ndp, de adviseurs, paarse kakkerlakken Suriname en de Surinamers sinds 25 februari 1980 gebracht. Niets anders dan moord en verderf, heel grote armoede en heel grote ellende, ook internationaal.

  Time4Change!
  Surinamers, kiezers van Suriname van noord – zuid, oost naar west, stemmen jullie op 25 mei 2020 bij de Algemene en Geheime Verkeizingen van de DNA van Suriname massaal op de Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP)

  De VHP gaat voor 28 en meer zetels bijj deze verkiezingen van de DNA van Suriname,
  Andere politieke partijen waarop u ook kan stemmen zijjn: NPS,PL, Doe, SPA, ABOP en andere die momenteel buiten de DNA zitten.

  Ziet uw armoede en wie hiervoor sinds, 25 februari 1980, 25 mei 2010, 25 mei 2015, hiervan de oorzaak is.

  Iedere stem telt, u zult allemaal moeten gaan stemmen als u echt verandering voor uw (klein)kids en uw zelf en de republiiek Suriname en de Surinamers wilt hebben (inter)nationaal. U zult moeten gaan stemmen en niet onverschillig moeten zijn. Alles wat anders is dan ddb, ndp beter voor Suriname en de Surinamers. Als jullie dat niet willen wo K.!

  Time4Change!

  Ben ik nou zo slim of bent u nou zo dom?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 37. Ben ik nou zo slim of bent u nou zo dom?”

  Met heel verdriet in mijn hart moet ik u zeggen dat u niet slim genoeg bent.
  Suriname is al een dictatuur waar ” de leider en een klein groepje die voor het volk bepalen en het volk onderdrukken.”

  “De intelligentsia van het Surinaamse volk wordt door ddb en adviseurs zwaar onderschat”

  De intelligentsia in Suriname heeft het verdiend, een groot deel van hen, sommige met naam en faam is overgelopen naar de NDP en maakt deel uit van de Regering van DDB en zijn adviseurs.
  Vroeger deed men dat voor een bordje linzensoep, nu is het big money and big business.


  Maak melding

 38. Rusland ziet wat in Suriname als drugsland en daarom zoeken ze toenadering.Bouterse is een gebruiker geweest dus weten de Russen dat ook.Niet voor niets hebben die rechters in Nederland hem veroordeelt wegens drugshandel.De man is een schande voor Suriname als land in de wereld tevens president van het land wat voor mij als Surinamer onbegrijpelijk is.Dat zo een idioot die geen verstand heeft van niets om president te worden.Maar Surinamers zijn bang voor wapens omdat die doodgeschoten kunnen worden als in december 1982.


  Maak melding

 39. Winston Churchill heeft ooit gezegd: Russen zijn net krokodillen. Je weet nooit of ze slapen of wakker zijn, maar ze blijven levensgevaarlijk en onbetrouwbaar. Vraag het maar aan de Polen toen Rusland ze in de rug aanviel in samenspraak met Hitler, die ze van de andere kant had aangevallen.
  In ieder geval zal de Russische steun aan Suriname eindelijk de beloofde railverbinding tussen Paramaribo en JAP Airport gaan opleveren. Geen trammetje maar een heuse metro.

  Dictators zoeken altijd steun bij andere dictators. Who’s next? Erdogan van Turkije?


  Maak melding

 40. Ben ik nou zo slim of bent u nou zo dom?”

  Met heel verdriet in mijn hart moet ik u zeggen dat u niet slim genoeg bent.
  Suriname is al een dictatuur waar ” de leider en een klein groepje die voor het volk bepalen en het volk onderdrukken.”

  “De intelligentsia van het Surinaamse volk wordt door ddb en adviseurs zwaar onderschat”

  In de huidige politieke partijen in de oppositie en andere politieke partijen buiten de DNA van Suriname zijn er nog heel veel slimme mensen, die Suriname op de juiste koers kunnen zetten voor welvaart en welzijn.
  Dat deel dat over normen en waarden, respect, goede eer en naam,enz beschikken zijn er nog genoeg. Het zijn deze mensen die er zorg voor zullen dragen dat er weer orde op zaken in Suriname worden gesteld en Suriname/rs internationaal goed op de wereldkaart worden gezet. Deze Surinamers zullen er zorg voor dragen dat de huidige criminelen voorgoed achter slot en grendel verdwijnen (inter)nationaal.

  Ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.