Bromfietser schept 3 voetgangers aan de Indira Ghandiweg

17
Bromfietser schept 3 voetgangers aan de Indira Ghandiweg
Een slachtoffer wordt door ambulance personeel in Suriname op een brandcard gelegd

Een bromfietser heeft gisteravond 3 voetgangers aangereden op het bromfietspad aan de Indira Ghandiweg in Suriname. Het voorval gebeurde schuin tegenover een SOL pompstation. Alle 3 voetgangers (3 vrouwen) en de bromfietser raakten gewond en zijn per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp voor medische behandeling. Één van de vrouwen is er ernstig aan toe.

Volgens de eerste informatie reed de bromfietser op het bromfietspad vanuit Lelydorp richting Latour. De voetgangers staken op dat moment over het bromfietspad om op de berm te lopen naar hun woning. Daarbij zouden zij niet goed hebben opgelet en zagen niet dat een bromfietser vermoedelijk met een vaart kwam aangereden, met het noodlottig gevolg.

De bromfietser beweerde dat hij de voetgangers ook niet heeft gezien omdat hij tijdens het rijden op dat moment naar zijn motor onderaan keek. Naar zijn zeggen was iets niet in orde dus keek hij naar beneden om te checken wat er mis was.

Omstanders waren boos op de voetgangers omdat zij niet goed hebben opgelet bij het oversteken. Ook de bromfietser kreeg enkele boze opmerkingen naar zijn hoofd geslingerd over zijn onoplettendheid.

De Surinaamse politie heeft de zaak in onderzoek.

17 REACTIES

 1. Als je rijd en vermoed dat er iets mis is met je bromfiets, dan moet je toch direct stoppen… En die voetgangers lopen alsof de straat van hun is zonder goed op te letten. Indira Ghandiweg is geen baka boro pasi is een drukke weg. Nu is het een bromfiets, morgen een pickup of vrachtwagen dan zijn het weer dodelijke slachtoffers. Het is gewoon normaal geworden nu, doet me wel denken aan een stom lied “wan wagi nak wan brom” van een paar jaar terug.


  Maak melding

 2. Ik zou zeggen terug naar de ouwe wegen. Toen had je dit niet. Zand en kuilen waar je stapvoets doorheen moest. Waar is de mooie tijd gebleven. Waarom moet iedereen zich haastn in Suriname. Het land is failliet dus ga in je hangmat en wacht op je einde op een leuke manier en niet als verkeers slachtoffer.


  Maak melding

 3. Wanneer je boven genoemde verklaring leest van de bromfietser, dan draagt hij voor 100% de verantwoordelijkheid voor het ongeluk. Hoe maf kun je zijn om tijdens het rijden onder je motor te kijken en niet naar het verkeer op te letten. Hij had zijn bromfiets moeten stoppen en naar de bijgeluiden moeten inspecteren. Ook voor suriname geldt dat voetgangers voorrang hebben. Maar dat neemt niet weg dat voetgangers ook hun verantwoordelijk dragen om goed op te letten en niet zelf de veroorzaker zijn van het ongeluk.

  En je begrijpt waar het gaat om vrouwen, wordt meer gekletst dan opletten in het verkeer. Hopelijk dat alle partijen het goed zullen maken en terug zijn naar hun familie.
  Volgens bovenstaande plaatje blijkt dat het al donker was, dus ga er van uit dat het licht van de bromfietser aan was.


  Maak melding

 4. Bromfietsers in Suriname zijn de domste deelnemers aan het verkeer,als men achter het stuur zit denk men alleen maar aan gas geven,van voorrang verlenen aan anderen hebben ze een broertje dood,vandaar dat om de haverklap op het asfalt liggen met dramatische gevolgen,je zou denken dat men daarin lering uittrek,dan ben j aan het verkeerde adres,deze boeritjies denken dat ze altijd voorrang hebben ongeacht welke situatie razen ze met grote snelheden op de openbare,echt een raar soort dier


  Maak melding

 5. Van mijn part din naf asfalteer moro rijden gewoon in broko passi als broko pernasi autos idem dan wordt er automatis vaart vermindert want ook al worden en drempels geplaats men vindt het fun erover te racen. Met een broko pasi gaat het wel😂


  Maak melding

 6. Voetgangers denken meestal vn k bn bezig de straat over te steken dus alles n iedereen moet aandacht geven. Bromfietsers denken wy zyn ht zwakke verkeer dus alle autos moeten rekening houden mt ons. Autobestuurder denken jy mt je brommer wat lul je wrom sny je my de pas af n pats boem.


  Maak melding

 7. Je kan bijna nergens in Suriname behoorlijk lopen, geen voetpaden, geen trottoirs. Je bent als voetganger echt vogelvrij , vooral als het regent ben je echt overgeleverd, als je een beetje droog wil lopen, geven die onbeschofte weggebruikers je nog een regendouche extra..Sari tori😔😭


  Maak melding

 8. Sneesie, al hoe hoog ze die drempels maken…Ze verslijten de drempels met de onderkant van hun auto’s zodat ze de volgende keer over heen kunnen vliegen alsof die drempel nooit heeft bestaan.😄😄


  Maak melding

 9. Het is altijd weer op de indira ghandiweg dat de meeste aanrijdingen gebeuren valt mij op. Ze moeten dat gebied daar door een paar pandiets laten reinigen..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.