Veel besproken spijkers uit beton verwijdert op last van de politie

22
Veel besproken spijkers uit beton verwijdert op last van de politie

Een ondernemer die vorige week spijkers had laten plaatsen in betonnen blokken voor zijn zaak, heeft deze weer verwijderd op last van de Surinaamse politie. De spijkers waren volgens hem geplaatst om mensen te ontmoedigen voor zijn zaak op de hoek van de Latourweg en de Martin Luther Kinweg, te blijven hangen in de avonduren.

De actie van de ondernemer riep ondermeer op social media behoorlijke verontwaardiging op. Veel mensen in Suriname waren niet te spreken over het initiatief en noemden het een gevaarlijke situatie. Vooral omdat de zaak gevestigd is in een kinderrijke buurt. Deze en andere medeburgers zouden zich lelijk kunnen bezeren aan de gevaarlijke spijkers.

Naar aanleiding van de ontstane commotie werd de ondernemer door de politie op het matje geroepen voor een gesprek. Daarbij werd hem te kennen gegeven dat hij de spijkers dient te verwijderen hetgeen deze week ook daadwerkelijk geschiede.

22 REACTIES

 1. De Bermen zijn van de staat en het Volk.
  Er moet stringenter beleid gevoerd worden op dit stuk.
  Iedereen doet maar wat men wil op de berm voor hun huis of bedrijf.
  Anderen plamten bewust bomen op de berm en anderen zetten grote stenen en of belemmeringen om voetgangers en parkeerders te beletten om op de berm te komen.
  Ook prominenten doen zulks, zodra men wat geld denkt te hebben, legt men versperringen op de bermen.
  Ook bij Dilip Sardjoe kan je niet op de berm parkeren.
  Als voorbeeld niet persoonlijk bedoeld.
  Willekeur en wetteloosheid is er alom.
  Regering als jullie willen, let hier ook op.
  Bless


  Maak melding

 2. Dit zegt al veel over de mentaliteit van deze ondernemer.Deze persoon heeft geen rekening gehouden met de veiligheid van burgers. Er zijn genoeg andere middelen, bijv. het inzetten van geluidsgolven om hangjongeren te weren. Hij/zij mag van geluk spreken dat geen enkele burger, met name Amerikanen of Nederlanders zich verwond hebben aan zijn martelcreatie. Rechtzaken uit Amerika of Nederland zou hij / zij niet overleven. Zijn hele leven lang zou hij de mensen schadeloosstellingen moeten betalen.Al zijn bezittingen zouden verbeurd verklaard worden om het ‘ leed ‘ van de slachtoffers te betalen.


  Maak melding

 3. De winkelier heeft na een corrigerend gesprek met de politie de spijkers verwijderd. Intussen zijn er enkele zaken duidelijk: De frustraties en machteloosheid van de winkelier; de slappe leiding van de politie (dit alles had door preventief optreden voorkomen kunnen worden) De chaos die er in Suriname heerst als het om naleving van regelgeving gaat. Kortom er is werk aan de winkel, dus burgers en overheid doe je plicht en zorg gemeenschappelijk voor een leefbare samenleving.


  Maak melding

 4. Ondoordachte actie van die ondernemer. Hij had ze gewoon met klevende pek moeten insmeren. Dat is veilig en heeft veel meer effect. Was ook nog veel makkelijke en goedkoper te realiseren.


  Maak melding

 5. Ondernemer zijn betekent niet automatisch dat je goed wijs bent. Dat blijkt duidelijk uit bovenstaand voorbeeld. Jammer genoeg niet de enige. Aan de drs Redmondstraat heeft een ondernemer de luifel van een pand die zij huurde laten verwijderen, omdat zij last had van jongeren die naschool onder de luifel stonden om beschutting te zoeken tegen zon en regen, terwijl ze op de bus wachten. Het “toeval” wil dat de jongeren overwegend afro-Surinamers waren en de ondernemer op Chan leek. De verhuurder was ook zo bekrompen om aan kapitaal vernietiging te doen door de luifel te laten verwijderen. Na een paar weken vertrok de ondernemer met de noorderzon, met achterlating van een behoorlijke huur achterstand. Rara, wie was de verhuurder een kauw(koe), een boerikie (ezel), een kip zonder kop of een ………


  Maak melding

 6. Een Braziliaanse diplomaat is in de nacht van dinsdag op woensdag in zijn woning overvallen door drie gewapende mannen. Hij is daarbij mishandeld door de criminelen. Politiewoordvoerder, hoofdinspecteur Humphrey Naarden, bevestigt tegenover Starnieuws dat de mannen het huis zijn binnengedrongen. Daarbij zijn sieraden en geld buitgemaakt.

  Als de politiek en de poltie en de coalitie niet in staat blijkt te zijn om zelfs de veiligheid te garanderen wat zou je moeten doen om jezelf en je bezit te beschermen alsook voldoen aan de wet en regelgeving?
  Auto’s parkeren voor en op je inrit
  Overvallen schering en inslag ja zelfs diplomaten zijn nu hiervan niet vrijgesteld
  Verkrachtingen van minderjarigen ja zelfs kinderen
  Inbraken schering en inslag
  Bezittingen worden gestript
  Moord en brand is zowat”c is zowat gemeen goed

  En als je stappen onderneemt om welke reden dan ook dan word je uitgemaakt voor crimineel en word je opgeroepen
  Wat de spijkers betreft kan ik mij vinden in de aktie van de politie.
  Maar wat doet de politie om criminaliteit te voorkomen???
  Nada niks omdat zij geen budget hebben noch het materieel en manschappen om dit aan te kunnen pakken


  Maak melding

 7. Ik begrijp deze ondernemer wel. Het is irritant wanneer bepaalde mensen de doorgang van de winkel ontsieren.Het winkelend publiek wordt lastig gevallen waardoor zij je winkel snel voorbij lopen. Deze irritante gasten die niets te doen hebben, horen juist verwijderd te worden door de politiesurveillance. Hangjongeren of hangbejaarden horen zich niet zo te gedragen. Trouwens het is ook geen leuk stadsbeeld voor de toeristen.


  Maak melding

 8. Het is typisch een Surinaamse fenomeen, het hangen voor een winkel en op hoeken van de straat.
  En daarbij hoort het nuttigen van alcohol erbij, wat het straatbeeld ontsiert.
  In Nederland zien we dit ook, meestal door donkere mensen maar gelukkig, wordt er hier wel opgetreden door de politie ! Mijn motto luidt: ”Als je niks te doen hebt, doe het dan thuis”
  Wan lo Sranang man wéri éde !!!!!!!!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 9. @Flordelyn Pejana
  Je reactie wekt sterk de indruk dat je racisme wilt aanwakkeren en toont met zekerheid dat je weinig inzicht hebt in het winkel-ondernemerschap.
  Als er steeds drommen scholieren voor je winkel staan ziet niemand wat je uitstalt en heeft het ook om andere redenen een negatief effect op je omzet. Het is dan ook heel begrijpelijk dat winkeliers dit niet willen. Acties als een luifel verwijderen verdienen zich dan heel snel terug.


  Maak melding

 10. In Nederland zien we dit ook, meestal door donkere mensen maar gelukkig, wordt er hier wel opgetreden door de politie !”

  Afhankelijk van waar je woont. In mijn dorpen zijn het altijd witten.
  De gemeente heeft speciaal voor deze jongeren, hangplekken gemaakt met basketbal veld, bankjes en afdakje waar ze samen met hun leeftijdgenoten (jongens en meiden) chillen.

  “En daarbij hoort het nuttigen van alcohol erbij, wat het straatbeeld ontsiert.”
  Helaas hebben ze niet anders te doen dan hangen op de straathoek en meisjes/jonge vrouwen proberen te versieren. Sommigen vinden het heel leuk en voelen zich veilig ook nog dat ze “lastig gevallen worden”


  Maak melding

 11. Je moet als ondernemer wel lef hebben om dit te doen. Ik ben benieuwd of hiervoor door de politie een proces verbaal is gemaakt en dat hier een rechtszaak van wordt gemaakt.

  Hoe je het wendt of keert, de ondernemer is zijn boekje te buiten gegaan, de wet over treden en hoort hiervoor de daarvoor van toepassing zijnde straf door de rechter te krijgen.

  Er moet een niet mis te verstane daad worden gesteld door de rechter, dat mensen die alla dol wetten overtreden en hun eigen besluiten maken die buiten de wet zijn en het leven van anderen en zichzelf in grote gevaar kan brengen. Een MIJ heeft wetten/regels waaraan een ieder zich dient te houden.

  Eens maar nooit weer, moet voor deze ondernemer door de rechter plaats vinden, waardoor anderen hier een wat uit kunnen leren. Dat ontbreekt in Suriname. Het schik effect of het goede voorbeeld stellen hoe het niet hoort als men de wet heeft overtreden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 12. De berm is van de staat maar als ik mijn berm schoonmaak en de buren niet en ze komen op mijn berm parkeren dan plaats ik stenen zodat ze dat niet meer gaan doen die varkens.
  En wat hangvee betreft het zijn altijd weer dezelfde lui.
  En de domme moeders die hun tienerdochters na 18.00 uur naar de winkel sturen die zijn echt niet goed wijs.


  Maak melding

 13. Hoek Latour en High Way zou ik in de eerste instantie zeggen: is een ghetto buurt met wilde westen trekjes. Verwaarloosde samenleving en geen controle meer van de overheid of de overheid geeft niks om deze buurt. Bescherming van burgers en ondernemers is een aangelegenheid van de overheid (zeer ondermaats tot nihil). Maar als de overheid zelf een crimineel is dan kun je ook niets positief verwachten qua welvaart en welzijn in een samenleving. Is de oranjepartij de toekomst voor deze samenleving?


  Maak melding

 14. ashwin zegt duidelijk, dat er 83000 lanti man oema in dienst zijn bij lanti..
  dan moet er toch duidelijk een grote taak weg gelegd zijn een paar duizend van die figuren, die dit fenomeen kan bestrijden.,, het kost immers niks meer aan loon.
  gewoon opdracht geven groep selecteren probleem opgelost.. het is toch niet zo moeilijk..


  Maak melding

 15. @Klaas de Groot
  Dit zijn voorbeelden van de Surinaamse realiteit (oerdomme ondernemers en rassen tegenstellingen).
  probeer niet goed te praten waar je geen moer van snapt.
  einde discussie


  Maak melding

 16. Ik ken die plek goed. ik woonde in die buurt en in mijn jeugd woonde daar eerst een oude Hindoestaan met overheerlijke swiet boontjie bomen op het erf. Ik ben deze man zijn bijnaam vergeten. Misschien dat iemand mij daaraan kan helpen. Ik hoef niet te vermelden dat ik daar vaak die lekkere vruchten ging jatten.Daarna was er een Chinees restaurant daar gevestigd. De eigenaar raakte in de clinch met de buurt en zijn restaurant hing vol met bordjes waarop hij odo’s had opgeschreven. Wie of wat nu daar gevestigd is weet ik niet. Wat ik wel weet is dat het gespuis van Latour daar rondhing. Het was, is en zal blijven een getto. ik keur het niet goed maar ik heb wel alle begrip voor de wanhopige actie van de ondernemer. Hij heeft in ieder geval de nodige aandacht getrokken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.