Milieu en Gezondheidsdienst Suriname sluit onhygiënische winkel

10
Milieu en Gezondheidsdienst Suriname sluit onhygiënische winkel

Bestuursambtenaren van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst (MGD) zijn op woensdag 17 juli 2019 overgegaan tot sluiting van een winkel in het ressort Blauwgrond. Bij controle zijn er uitwerpselen van ongedierte op de schappen waargenomen, de opslag van goederen vindt niet op een verantwoorde manier plaats en de goederen in de schappen staan onder dikke lagen stof.

De eigenaar kon daarnaast ook geen keuringscertificaten overleggen en de ventilatie in de zaak is niet wat het wezen moet. De winkelier moet zich aanmelden op het districtscommissariaat en moet de verplichte sluitingsdagen gebruiken om de supermarkt een grondige schoonmaakbeurt te geven en de goederen te ordenen.

Bekijk ook foto’s op de Facebook pagina van Bic Paramaribo Noordoost:

10 REACTIES

 1. Even een tjoekoe geven en hij kan zo weer draaien.
  Want je hoort nooit dat deze winkeliers en restaurants en eetgelegenheden nogmaals worden gecontroleerd op handhaving.


  Maak melding

 2. Handelaren denken enkel aan geld verdienen. Je gezondheid daar hoor jezelf voor te waken. Het is belangrijk voor jezelf te weten en/of te onderzoeken waar en bij wie je, je spullen koopt. BOG hoort publiekelijk het volk te waarschuwen voor mistoestanden. Het siert een handelaar ook niet om etenswaren onzorgvuldig te bewaren. Zulke handelaren zijn killers. Dat er veel ongedierte heerst in ons land, is al jaren bekend. Daarom is het zeer belangrijk om te weten wat hygiene inhoudt. De voedsel en warenwet hoort zeer streng op te treden en boetes te geven, bij overtreding van deze wet. Regelmatige controle moet er ook zijn. De uitwerpselen van ongedierte is levensgevaarlijk voor onze gezondheid. Wij lezen/horen ook vaak in onze kranten/overlijdensberichten vrij plotseling overleden. Oorzaak onbekend. Wie is de dader???
  Mensen let op je gezondheid. Voorkomen is beter dan genezen. Zulke winkels horen voorgoed gesloten te worden en de spullen vernietigen.


  Maak melding

 3. Hoe heet die zaak ?Wie het volk vergiftigt ,moet bij name genoemd worden. In onze buurlanden worden de namen wel genoemd en waarom niet hier?


  Maak melding

 4. Sneesie
  Heb je ooit gekeken in de keuken van bijvoorbeeld Torarica?
  Is er ooit in de keuken van de grote hotels en de casino’s een hygiëne onderzoek gedaan?
  Schoon van buiten maar toch wel nog steeds de keutels van knaagdieren en de bartjie kalaka die met een eizak onder hu nlichaam lopen.
  Nergens in Suriname kun je dit voorkomen zonder chemicaliën. Goed schoonmaken lost het probleem maar deels op.
  Dus no kong lul nanga joe bigi smoel want zelfs jou huis huisvest ongedierten en wel zonder dat jij je er van bewust bent.
  Bijvoorbeeld
  Jij slaapt en eet en drinkt in je huis terwijl jij de graatoste kakerlak bent.
  Goed dat je een grote zwarte poes hebt in huis want dat schrikt de naagdieren een beetje af.


  Maak melding

 5. Kijk, hier krijgen we weer een regeling met een dubbele bodem.
  Een winkel uit het ressort Blauwgrond. Aan de ene kant heb ik wel begrip voor het niet noemen van de naam van de winkel, want als je dit doet zal de winkel door het publiek worden geboycot. Aan de andere kant breng je door de naam niet te noemen de belangen van alle ander warungs van ressort Blauwgrond in gevaar, want nu durf ik en anderen met mij in geen enkele warung eten te kopen. Ik denk dat de BOG of welke instantie dan ook betreft moet afspreken met de ondernemers dat ze de gezondheid van mensen niet in gevaar mogen brengen. Doen ze dit toch dan wordt hun naam bekend gemaakt. Dit ter voorkoming dat andere welwillende ondernemers schade hiervan ondervinden. Dat zal de kwaadwilligen ook leren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.