Man blaast vier maal toegestane alcoholpromillage en verliest rijbewijs

10
dronken man

Opnieuw heeft een bestuurder in Suriname veel te diep in het glaasje gekeken. Bij een verkeerscontrole op dinsdag 16 juli in het distrikt Nickerie, is het rijbewijs van een 35-jarige autobestuurder door de politie van het ressort Waldeck ingevorderd. Dat meldt de Surinaamse politie zojuist.

De autobestuurder nam onder invloed van alcohol deel aan het verkeer. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en bij een ademanalyse test blies hij 910 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht; vier maal het toegestane alcoholpromillage.

Toen hij uit zijn dronken roes was is hij voorgeleid en heengezonden meldt het Korps Politie Suriname. Het dossier ter zake is opgemaakt en samen met het ingevorderd rijbewijs voor verdere afdoening opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

10 REACTIES

 1. Waarom ook niet de auto in beslag nemen? Tot rechtszaak is afgerond, straf uitgezeten en in de tussentijd laat die madhertjod ook voor opslag van zijn auto betalen al duurt het 10 jaar.


  Maak melding

 2. Dit geeft aan hoe de situatie in Suriname is als het gaat om naleving van de regels. Het is bekend dat rijden onder invloed dodelijke gevolgen met zich meebrengt, echter de samenleving is corrupt dus de daders calculeren het feit dat als ze gepakt worden er een kans is dat ze een bekende zijn van de politie zelfs tot in de hoogste kringen. Jammer maar dit is dweilen met de kraan open. Mensen doe je best straks in 2020 en stem op een partij die eerlijkheid en integriteit nastreeft


  Maak melding

 3. Toen hij uit zijn dronken roes was is hij voorgeleid en heengezonden meldt het Korps Politie Suriname. Het dossier ter zake is opgemaakt en samen met het ingevorderd rijbewijs voor verdere afdoening opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

  Het is niet meer grappig om te lezen. Blaastest, voorgeleid en rijbewijs ingevorderd, heen gezonden. Wat komen deze killers er toch erg makkelijk van af.
  Er komt toch geen verbetering bi deze aanpak van KPS. Steeds weer worden deze zuipschuiten achter het stuur van de straat af geplukt. Er moet een harder plan de campagne kopen.
  Nooit een dronken bestuurder na te zijn aangehouden wegsturen. 48-uur in de cel ter ontnuchtering.
  Rijbewijs definitief invorderen. Verplichte 14-daagse cursus over de gevaren van alcohol, ook achter het stuur. Alcoholisten hebben hulp nodig, stuur ze na aanhouding en invordering van hun rijbewijs, niet het bos in. Een rijbewijs invorderen is niet enkel een oplossing. Mensen weten niet met alcohol om te gaan. Leg ook boetes op. Door juist deze slappe aanpak, kruipen er meer alcoholisten achter het stuur.

  Sarie Torie


  Maak melding

 4. Deze slappe auto bestuurder heeft geen verantwoordelijkheids gevoel voor zich zelf, noch voor andere weggebruikers. Rijbewijs voor 20 jaar invorderen en herexamen laten doen na die periode !
  Ik mag het niet zeggen noch wensen, maar ik had liever dat hij zich zelfs te pletter had gereden.
  Mooie en goede reactie van Jullie allemaal, daar word ik vrolijk van !!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. Crisis in Suriname alles is zo duur geworden van maar hoeveel geld moet je wel niet uitgeven voordat je zo dronken wordt?
  Noso a boergoe na omu.
  Gelukkig aangehouden anders had zijn vrouw geen leuke dag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.