Opnieuw skalian gesignaleerd op stuwmeer Suriname

16
Skalian in stuwmeer van Suriname

Een drijvende goudponton is donderdag wederom actief gesignaleerd op het stuwmeer in Suriname. Bezorgde burgers hebben op social media alarm geslagen over ernstige vervuiling van de Surinamerivier en het stuwmeer. Volgens hun wordt het milieu en drinkwater totaal vervuild. Daarnaast sterven bossen en dieren uit door al het gif van kwik dat gebruikt wordt voor de goudwinning.

De bezorgde burgens zijn de mening toegedaan dat de huidige regering helemaal niets doet aan deze zaak. Dit terwijl het een vrij ernstig probleem is. Volgens hun heeft de eigenaar van de skalian duidelijk lak aan wet- en regelgeving. Beweerd wordt dat de eigenaar waarschijnlijk genoeg ’tyuku’ betaald om zodoende ongestoord door te werken op het stuwmeer.

Gehoopt wordt dat de autoriteiten spoedig de skalian verwijderen van het stuwmeer. Dit omdat als er niet opgetreden wordt er binnen een paar dagen meerdere actieve skalians op het stuwmeer te zien zullen zijn. “Surinamers zeg nee tegen skalians, het is mooi geweest met deze natuurvernietigers”, schreef een activiste op Facebook.

Een geoloog zegt dat de regering nu echt een oplossing moet brengen voor de skalians. Volgens hem moeten er geen skalians meer actief zijn in Surinaamse wateren. “De regering blijft ze maar steeds verplaatsen, waardoor het probleem van milieuvervuiling zich steeds ook verplaatst. Het moet ophouden, want de consequenties op langere termijn zullen fataal zijn voor de bewoners van de verschillede gebieden waar de skalians opereren”.


16 REACTIES

 1. Weet je. Bouterse is een militair, maar hij weet geen moer over militarisme. Hij is geen strateeg. Als Suriname nu in oorlog geraakt zijn jullie de klos.. Als er een oorlog uitbreekt betekent dat dat een land zich moet bedruipen met de opgebouwde oorlogsreserves. en dat hebben jullie niet. Waar wil ik naar toe?
  Water: we hebben ons eigen watervoorraad vervuild en zullen de weergoden bij een oorlog moeten smeken voor wat regen. Wat ik wel weet is dat er in de toekomst oorlogen gevoerd gaan voeren om water,
  Voedsel: we hebben geen voedselschuur en de importen uit het buitenland zullen bij een oorlogssituatie stagneren. Ik hoef alleen maar te verwijzen naar de voedselproblemen die er waren tijdens de eerste en tweede wereldoorlog. en waarvan suiker en zout belangrijke elementen waren, we hebben geen suikerfabrieken meer. Kijk, ik streef niet naar volledigheid, maar als Suriname in een oorlog betrokken wordt zitten jullie daar met een heel groot probleem doordat jullie leider, een militair niet eens weet wat een oorlog kan inhouden. Gelet op zijn handelingen is hij militair maar geen strateeg. Dus Surinamers : denk niet dat ik een doemdenker ben en ik wil de geschiedenis ook niet ingaan als miskend persoon met een vooruitziende blik. Wees dus niet te positief zoals die mensen die geen brandverzekering afsluiten omdat ze denken dat het onheil hun niet zal treffen, maar wees realistisch. Suriname en Surinamers eerst en dan de rest, Weg met de milieuvervuilende scalians.


  Maak melding

 2. Raar dat geen enkele instantie durft op te treden tegen de skalians/houders !!! Wat zeggen onze “top ADEK-afgestudeerde juristen hierover ??? Soso gelul, maar geen daden zijdens de regering;onze volks president
  loopt nog rond in zijn slaappyama !! Stop “die fucking kwik imporeten” !!! Laat “Boefie” vertellen hoeveel
  belasting de Skalianhouders betalen en hoeveel goud ze weghalen uit onze bodem !!!
  @ John heeft gelijk: bij oorlog of een ramp is Suriname de klos !!! Uieraard op de NDP politici en hun kakkerlakken na, want ze hebben genoeg geld om uit wijken naar het buitenland !!!


  Maak melding

 3. Al de zogenaamde toppers van Suriname zijn direct en of indirect verbonden aan de skaliens die de natuur vernietigen.
  Verwacht dus niet dat er wat word gedaan aan het probleem van de skaliens omdat je eerst een ander probleem dient op te lossen namelijk hoe voorkom je de corruptie eh het graai gedrag van de politiek en hun toppers als ook de ptresident van het land.
  Pas als je dit probleem oplost zal je een aanvang kunnen maken om het probleem van de skaliens kunnen oplossen.
  Jammer dat jullie dat niet inzien maar de tijd zal het jullie leren.


  Maak melding

 4. Dofsonwerd terug gefloten cdoor een lid van het kabinet van de president. Akiemboto zal het zelfde lot beschoren worden. Het is goed dat de faceboek activisten pressure geven op de ndp kliek. Corrupte kliek


  Maak melding

 5. We hebben al een militaire bezetting gehad in Sur.1980-1987.Alles wat de Nederlanders hebben meegemaakt tijdens de Duitse bezetting,1940-1945,hebben wij ook in Sur gehad.Met uitzondering van joodse deportatie’s.
  Schaarste aan alles.Verdwijningen,executie’s,honger,censuur.Geen stroom.Geen water.
  Mensen moesten zich redden met middelen die nog in de slaventijd gebruikt werd.Tenzij je het geluk had een familie te hebben in Ned.


  Maak melding

 6. Dat ding gewoon tot zinken brengen binnen land bewoners ik doe een beroep op jullie gewoon dat Rot ding laten zinken gewoon op treden Suriname is niet van Ingrid bouterse en haar man bouterse ik verzoek jullie gewoon optreden genoeg is genoeg dat ding van Bouta en zijn Cornuitjes moet ophouden Criminelen zijn ze allemaal


  Maak melding

 7. Dit mooi land wordt op zeer misdadige en criminele wijze geregeerd door misdadigers en criminelen. Wetverachters en gewetenloze meedogenlozen is de macht gegeven door een onvoorstelbaar debiel idioot dwaas oerdom volk, de ndp paria’ s. Allen die in het binnenland hebben gestemd op de ndp verdienen het dat het land wordt vervuild, vernietigd en als onderpand wordt gegeven aan China voor kaalkap. Onterecht lijden velen in het binnenland die nooit van hun leven op de ndp zullen stemmen, van het vervuild water uit de vele kreken en rivieren. Alle dieren, vogels, insecten, vissen, de planten, de bomen, de rivieren en de bodem, hebben zwaar te lijden onder het corrupt misdadig crimineel wanbeleid, waar slecht een handjevol gewetenloze ndp elites en zakenlui, gewoon hun slag slaan en zakken vullen, met de gedachte na ons de zondvloed. Vreselijke tijden wachten daarom allen die wederom stemmen op deze misdadige politieke religieuse na duivels partij. Vroeg of laat staat er een andere Lonnie op met de leus, A moes keba, a moes tapoe, wi no teki no wang didibri ka moro, dja na oenoe kondre, weg met China en didibri. Ooit breekt de hel los in het binnenland, maar dan is ddb allang dood.


  Maak melding

 8. Wat vinden de NDP aanhangers hiervan . Wordt dit weer goed gepraat met argumenten die kant nog wal raken ?????
  Het is toch overduidelijk dat er exponenten in de regering zitten die samen met hun vriendjes meer hiervan weten en belang bij hebben . Anders was er reeds lang daadkrachtig opgetreden. Kijk corruptie komt in vrijwel elk land voor, maar de mate en ernst in Suriname is van een buitensporige en schandalige categorie.


  Maak melding

 9. De mensen in dat gebied moeten het hef in eigen handen nemen. Voor de groene vrede die pontons gaan bezetten want deze regering heeft een kijk op andere zaken


  Maak melding

 10. Die skalian zal wel bezig zijn om kwik op te ruimen zoals pinnokio Dodson een tijdje terug in alle eerlijkheid had gezegd (sarcasme modus uit).


  Maak melding

 11. Triest voor woorden dat de hele natuur naar de klote wordt geholpen door een tot het bot corrupte overheid en regering. Maar ja men heeft gekozen voor deze weg.
  Het zal nooit meer goedkomen. Triest voor woorden. Vechten tegen de bierkaai.


  Maak melding

 12. die hele lijding weet, dat zij niet veel langer in leven zullen blijven, maar langzaam aan loopt het ten einde.. allemaal boven de 70 zijn..

  volgens dotson zijn eigen woorden, zijn deze scalians kwik aan het opruimen en het water zuiveren, vraag is n.l. hoeveel kwik hebben ze al opgeruimd


  Maak melding

 13. het spijtige van het geheel is, al die leden n d p zijn stinkend rijk geworden door roven, stelen, oplichten, moorden grote bank te goeden enz, maar zelf kunnen die beesten die oude lullen er niet van vreten genieten..,
  dat doen anderen voor hen.. kunnen het land niet verlaten, want ze weten, dat zij nooit meer zullen terug kunnen kome..
  wat een trieste rijk dom..
  blaka zegt, fufuroe né ga gado..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.