Mammoet Surinaamse vlaggen gehesen met oog op Keti-Koti

17

De Wegenautoriteit Suriname heeft op vier plaatsen in het land de mammoet Surinaamse vlaggen gehesen. Dit in verband met de herdenking van de afschaffing van de slavernij op 1 juli en om het nationalistische gevoel in de samenleving positief aan te wakkeren. Op 5 juli zullen de vlaggen weer neergehaald worden.

Het is gebruikelijk dat op hoogtijdagen de grote Surinaamse vlaggen worden gehesen. De vlaggen werden gehesen samen met het Nationaal Leger en het Korps Politie Suriname. Dit ging gepaard met een militaire ceremonie. De eerste vlag ging de lucht in aan de dokter Sophie Redmondstraat tegenover het Regeringsgebouw.

De stoet ging na de eerste mast richting de Jaggernath Lachmonstraat om de tweede vlag te hijsen. Daarna werd ook de mast nabij de rotonde van de Wijdenboschbrug van een mammoetvlag voorzien. De vierde vlag prijkt aan de Kennedyweg bij de afslag naar de Johan Adolf Pengel International Airport.

17 REACTIES

 1. Ze mogen 500.000 mammoet vlaggen hijsen, maar echt GROOT , standvastigheid en stabiel is dat land nooit en nimmer van geworden . En dat komt door gigantische hebzucht naar corruptie van individuen die grijpen naar de macht toe via het onschuldig volk. Onverantwoord gevoel voor vaderlands liefde en zichzelf isoleren van het buitenland stuwt het land in een krater inwaarts . En dan nog wordt op deze dag van manspatie dei ook nog politiek bedreven . En dat kan als Suriname een president heeft dat toch achteraf bleek een waterhoofd te beschikken . Dank je wel !


  Maak melding

 2. Dus geen mammoetvlaggen in de districten. Duidelijk dat de plee van Su eenzijdig georiënteerd is. Show van vlaggen werkt niet chauvinistish. Een goede welvaart, veiligheid en postieve toekomst perspectieven daarentegen wel.


  Maak melding

 3. Het nationalistisch gevoel krijg je niet door kleine of mammoet vlaggen.
  Het nationalistisch gevoel krijg je als je trots bent op de prestaties van de overheid, het bedrijfsleven en het niveau van leven in het land. Het nationalistisch gevoel is voor mij iets dat je vanuit het hart uitstraalt.
  En de kenmerken, zijn tevredenheid, veiligheid, respect voor elkaar, en een goede levensstandaard (geen diepe armoede)

  Aangezien ons land door corruptie en het slechte beleid van de overheid zal zelfs een mammoetvlag als symbool voor “nationalistisch gevoel” de bevolking niet aanspreken.
  Kijk maar naar de sporters in het buitenland ze voelen zich één met Suriname en dat zit diep, heel diep van binnen dat ze spontaan met een Surinaamse vlag in de pers verschijnen.


  Maak melding

 4. Dit gedrag is typerend voor megalomane dictators. Hitler, Stalin, etc. ze lieten allemaal gigantische dingen bouwen en maken
  Des te groten hun gestoorde grootheidswaan des te groter en absurder de nutteloze rotzooi die ze produceren.


  Maak melding

 5. Het land is sinds 1980 paars duivels geketend, dankzij ddb en zijn trawanten en hun dwaze debiele idiote oerdomme paarse stommelingen, de ndp paria’ s. Na blakkamang kiera eng egi volk en zalzelden of nooit zorgen voor vooruitgang. Kijk maar wat ex coupers, land en volk in Afrika hebben aangedaan en wat er anno 2019, van land en volk is terechtgekomen………..eigen soort slaafs maken, onderdrukken, beroven en verarmen onder het mom van wi egi sani, ons eige dinges, nationalisme. Opa taki ai taki dati na deng don ndp paria’ s sa opo deng hanoe gi basi didibri vo tjies gratis pakket ehbo of voe famiri na Holland. 90% van al die bedelaars zijn dan ook Afrikaanse afstammelingen.


  Maak melding

 6. Dat ‘nationalistische gevoel’ zet nog geen eten op tafel en brengt moesje nog niet naar parijs.
  Ten tijde v.d. onafhankelijkheid kon je nog een U$ dollar kopen met Sf 1,8 nu moet je meer dan srd 8/sf 8000 neertellen voor een $ dollar.
  Voor de jaren 80 was er bijna nergens dievenijzer en kon men de voordeur gewoon openlaten. Nu is er overal dievenijzer en zelfs dat is niet genoeg om de dievengilde buiten te houden en moet men ook nog alarm en camera’s zetten. Voor de jaren 80 had SU niet de reputatie van zijnde een drugsland, daarna wel. Dat zijn keiharde feiten.
  Dus laten die neppe nationalisten me maar eens komen vertellen waar we trots op moeten zijn. Ik ben zeker niet trots op een land met een veroordeelde crimineel aan de macht en een grotendeels corrupt en onderontwikkeld volkje.


  Maak melding

 7. @MoeVan

  Ik word Moe Van domme posters die niet kunnen lezen en onzin posten om de aandacht van het topic af te leiden. Jhingga schreef “indiaanse” en dat is nog steeds iets totaal anders dan “indiase”.

  Hou je bij het topic van de gestoorde aanschaf van enorme vlaggen en daarbij ook nog eens door een organisatie die daar helemaal geen geld aan hoort uit te geven maar geleid wordt door paarse leeghoofden.


  Maak melding

 8. het zou pas nationalistisch zijn, als alle suri’s vooral afkomstig uit zwart Afrika, niet veel, maar slechts 5 kippen zouden kweken op hun prasie oso , dan hadden we nu na een paar maanden meer dan 500000 kippen van eigen kweek..
  máár, hoe krijg je die afro surie dit in zijn hoofd geprent..
  heeft niet te maken met disco, maar infiniteit dus zelf actief bezig zijn..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.