Man die zware aanrijding veroorzaakte reed met 5 jaren vervallen rijbewijs

12

Een 39-jarige man die afgelopen weekend een aanrijding veroorzaakte, waarbij een man en een 8-jarige jongen zwaar gewond raakte, reed met een rijbewijs dat al 5 jaren vervallen was. Dat heeft het Korps Politie Suriname vandaag bekend gemaakt. De man is na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Patrick B. veroorzaakte op zaterdag 22 juni een aanrijding op de kruising van de Graniet- en de Leonardo Davincistraat. Deze autobestuurder verzuimde voorrang te verlenen aan het verkeer op de voorrangsweg. Hij reed daarbij een andere personenauto aan  met als inzittenden een mannelijke bestuurder en een 8-jarige jongen.

De man en de jongen raakten zwaar gewond en werden per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis, alwaar zij  ter verpleging zijn opgenomen.


12 REACTIES

 1. Het houdt maar niet op!! Hoge gevangenisstraffen geven?

  Misschien moeten deze lieden publiekelijk worden afgeranseld op het onafhankelijkheidsplein. Eigenlijk barbaars maar als het bij deze barbaren helpt dan toch maar overwegen


  Maak melding

 2. Dat je met een vervallen rijbewijs rondrijdt betekent niet dat je niet kan rijden. De vraag rijst natuurlijk hoe het komt dat de man zijn rijbewijs is komen te vervallen. In Suriname krijg je toch een rijbewijs voor life time?


  Maak melding

 3. Dat is nou typisch een kenmerk van een moordenaar, ophangen die klojo of geeft de familie van de slachtoffer de vrije hand om te handelen !!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 4. Elke 10 jaar moet je je rijbewijs verlengen, deze was 5 jaar te laat. Daarvoor is er geen enkel excuus, want het kost echt niet meer 200 srd als ik me niet vergis.


  Maak melding

 5. Zolang nieuwe bestuurders van het land zullen gaan besturen gaan een hoop gevallen ophouden.Momenteel is dit hele land op z`n kop.Los rijden zonder geldig rijbewijs er gebeuren dagelijks genoeg dat niet op te noemen zijn.Nu is het alleen maar hopen dat ze in 2020 met nieuwe ontwikkelingen zullen gaan komen.


  Maak melding

 6. @bob ik begrijp de frustratie maar dat is geen goed idee. Laten we a.u.b. de wet naleven. Dit kan echter overal gebeuren. Helaas zijn er mensen die zonder geldig rijbewijs rondrijden. Deze persoon moet voor de rechter komen en een zware straf krijgen.


  Maak melding

 7. @ Karen, je hebt gelijk.
  De overweging om de daders af te ranselen vloeide voort uit pure frustatie over vele aanrijdingen veroorzaakt door onverantwoordelijke bestuurders. Afranselen is barbaars en hoort niet thuis in een moderne samenleving. Alleen zwaar straffen werkt ook niet. Misschien werkt het beter in combinatie met het financieel aanpakken van de daders. Dan moeten de mogelijkheden om de slachtoffers te compenseren wel beter in de wet worden geregeld.


  Maak melding

 8. Zou het minder erg zijn geweest als hij wel een geldig rijbewijs had? Ook zonder geldig rijbewijs kan je prima aan het verkeer deelnemen. Dat heeft deze man bewezen; zijn rijbewijs was al 5 jaar verlopen en al die tijd geen ongeval veroorzaakt.
  Die emotionele reacties van ophangen, overdragen aan de famile van het slachtoffer e.d. getuigen van een primitieve denkwijze.
  In een rechtsstaat en moderne samenleving horen dat soort straffen absoluut niet thuis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.