zaterdag, december 9, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijWater toevoer Paramaribo en Wanica komt langzaam weer op gang

Water toevoer Paramaribo en Wanica komt langzaam weer op gang

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het water toevoer probleem in Paramaribo en Wanica is grotendeels opgelost. De leeggelopen SWM kelders in de verschillende buurten moeten nu weer volop gevuld worden. Gebruikers kunnen nog wel wat vuil water krijgen door de kraan, maar dat is van korte duur laat een woordvoerder van de SWM aan onze redactie weten.

Sommige gebruikers beschikken sinds gisteravond voor middernacht weer optimaal over schoon drinkwater van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM). Dit nadat vanwege een stroomstoring sinds zondag bij het pompstation aan de Van Hattemweg, er geen drinkwater geproduceerd en gedistribueerd kon worden. Verbruikers woonachtig in Groot-Paramaribo en Wanica hadden daardoor de kampen met een lage druk of kregen helemaal geen water uit de kraan.

Het heeft de medewerkers van de NV Energie Bedrijven Suriname uren gekost om de storing op te heffen. Met man en macht werd er gewerkt en rond 22:30 uur werd de watervoorziening in de verschillende wijken van de districten langzamerhand weer genormaliseerd.

Een deel van de gedupeerden heeft in de vooravond op social media flink uitgehaald naar de SWM over het feit dat de avond naderde en zij nog zonder water zaten. Zelfs ‘paniek berichten’ werden verspreidt zoals hieronder te lezen is.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

4 REACTIES
 1. 9 jaar Bouterse ..

  Een lege staatskas ..

  Toren hoge schulden ..

  Welke fundering ?

  Welke investering ?

  Wat broodnodig was is niet aangepakt !

  Geld verdwenen, leningen aflossen en nog steeds op het niveau van “pakketten en de voedselbank”.


  Maak melding

 2. Hebben wij in Suriname weleens van het woord “Redundantie” gehoord? (onderhoud)
  In dit geval een vallend technische oorzaak,
  Technische systemen kunnen zowel op componenten-als systeemniveau redundant worden uitgevoerd. Dit houdt in dat bepaalde cruciale onderdelen dubbel,of nog vaker, aanwezig zijn, zodat het geheel goed blijft functioneren wanneer een onderdeel uitvalt.
  SWM- drinkwatersystemen altijd in twee of meer compleet onafhankelijke systemen uitvoeren, zodat de levering bij uitval van één systeem ten minste gedeeltelijk door kan gaan.
  Geldt ook voor de EBS hoogspannings distributienetten 380.000volt.
  Dus, SWM-EBS-Telsur-Ziekenhuizen,Banken, Industriële complexen, let op Redundantie is zeer belangrijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES