vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameKenswil & Co NV publiceert de Surinaamse belastingwettenbundel

Kenswil & Co NV publiceert de Surinaamse belastingwettenbundel

-

Does Travel - naar Suriname

De fiscale en juridische deskundigen van Kenswil & Co hebben een belastingwettenbundel opgemaakt. De wettenbundel bevat de belangrijkste belastingwetten relevant voor de fiscale praktijk in Suriname. De kantoorleider, mr. Siegfried Kenswil, zegt dat een groep van deskundigen maanden bezig is geweest met het verzamelen van alle Staatsbladen van de belastingwetten en met het samenstellen van de teksten vanaf instelling van de wet tot heden. Sommige belastingwetten zijn al 100 jaar oud. 

“We willen onze verantwoordelijkheid nemen om een bijdrage te leveren aan de ordening van de fiscale omgeving in Suriname. Het is elke keer een intensieve uitdaging. Tegelijkertijd zien het als een voorwaardelijke investering in Suriname.” We gaan elke twee jaar deze wettenbundel uitgeven zodat men altijd over de actuele belastingwetten kan beschikken, aldus Kenswil. 

We hebben al tientallen reserveringen binnen gekregen voor de wettenbundel. De behoefte is er, zegt Kenswil. In de fiscale praktijk is het altijd een uitdaging de juiste en actuele belastingwetten te verkrijgen. Slechts voor de ingewijde was het duidelijk welke wettekst de correcte is. Met deze publicatie kan iedereen wederom beschikken over de actuele belastingwetgeving.

Kenswil spreekt bijzondere dank uit aan de bibliotheek van de Nationale Assemblee voor de ondersteuning bij de samenstelling van de nieuwe wettenbundel. De Nationale Assemblee alsook het Ministerie van Financiën zullen een aantal exemplaren geschonken krijgen. 

De wettenbundel is verkrijgbaar via het kantoor van Kenswil & Co aan de Cornelis Jongbawstraat 13.  

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Geldt deze nieuwe belastingstelsel ook voor de aller rijken in Su? Geldt dit ook voor de Mini-sters en President? Ook voor de (spook) ambtenaren en Mini-sters?

  Of is het alleen geldig voor de gewone burgers?
  Ik denk alleen voor de laatste.


  Maak melding
 2. Belasting? Is voor het simpele volk. Ik betaal niet en zal ook nooit betalen, daarom ben ik rijk. Planten, percelen verkavelen, huizen en appartementen verhuren en autohandel. Ik betaal ook niet voor water en stroom.


  Maak melding
 3. Het is eigenlijk de taak van de overheid om het belastingstelsel inzichtelijk te maken voor de burgers. Als ik lees dat sommige wetten reeds 100 jaar oud zijn , kun je gevoelsmatig aannemen dat het stelsel aangepast moet worden aan deze tijd . Maar daar heeft deze regering natuurlijk geen tijd maar bovenal de expertise niet voor. Fijn dat Kenswil een poging gedaan heeft om zaken op een rijtje te zetten.


  Maak melding
 4. Ooit zei de oude Kenswil tijdens een sessie die ik bijwoonde (mijn vraag was “is er ook jusiprudentie zoals in Nederland en zijn de meeste fiscale wetten niet hetzelfde als in Nederland maar met andere bedragen”) “wij zitten niet in Nederland dus beantwoord ik deze vraag niet”.
  Arrogant hé terwijl hij zelf als fiscalist is afgestudeerd in Nederland.
  Ik heb het dan over de jaren 80


  Maak melding
 5. Belastingwetten moeten naar de Surinaamse situatie vertaald worden omdat deze van toepassing zijn op Surinaams grondgebied. Niet alle wetten uit Nederland kun je toepassen op Surinaamse omstandigheden. Het wordt tijd dat Suriname als onafhankelijke natie meer een eigen gezicht gaat krijgen. Neem aub de goede, solide en internationale wetgeving over en pas dat toe op de Surinaamse samenleving.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES