zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDoor Suriname uitgeleverde broers slepen Staat en pg voor de rechter

Door Suriname uitgeleverde broers slepen Staat en pg voor de rechter

-

Does Travel - naar Suriname

De twee ‘Mocro maffia’ broers Mario R. en Mau R., die verdacht worden van moord en deelneming aan een criminele organisatie en door een rechtshulpverzoek van Nederland door de Surinaamse justitie aangehouden en uitgeleverd is, hebben een kort geding aangespannen tegen procureur-generaal (pg) Roy Bajnath Panday en de Staat Suriname. Dit meldt Times of Suriname in haar editie van vandaag.

Arjan Ramlakhan, één van de raadsmannen van de broers zegt aan het medium dat middels de vordering de rechter wordt gevraagd dat de pg alle processen-verbaal die betrekking hebben op de verdachten ter beschikking stelt van de verdediging. Ook wordt gevraagd naar alle beschikkingen waarvan de verdachten het land zijn uitgezet en in opdracht van wie dat is gebeurd. Volgens de raadsman hadden zei de pg naar alle processtukken gevraagd, maar en kwam geen reactie vandaar er besloten is een kort geding aan te spannen.

De raadsman laat verder weten dat hangende een uitleveringsverzoek er geen uitzetting mag plaastvinden op grond van de Vreemdelingenwet. Ook moest er volgens de raadsman een advocaat voor de verdachten worden aangetrokken op basis van de wet. De mannen zijn daarnaast ook op beestachtige wijze mishandeld. Naar zeggen van de verdediging hebben de gedaagden onrechtmatig gehandeld en in strijd met de maatschappelijke zorgvuldigheid.

De raadsmannen vinden dat zij binnen 1×24 uur alle kopieën moeten krijgen. Daaraan is een dwangsom gekoppeld van SRD 10 duizend voor elk uur dat de pg in gebreke blijft en SRD 100 duizend voor elke dag dat de staat in gebreke blijft.

https://www.instagram.com/p/ByD1Wkmhr6i/?utm_source=ig_embed&ig_mid=XOmJuwABAAGw_Rl2OYX1P1D8xtSS

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
 1. Een ieder die van mening is dat zijn goede eer en familienaam door de Surinaamse Staat is aangetast in een democratische rechtsstaat heeft het recht de staat aan te klagen.

  In een rechtsstaat is het de rechterlijke macht, de rechter die een vonnis geeft over een rechtszaak.

  Het gelijk kan je in een rechtsstaat wel aan je zijde hebben, dat wil niet automatisch zeggen dat je het ook krijgt. Het kan soms meer schade veroorzaken dan waarop de eiser verwacht. Als de gedaagde de staat is heeft deze weinig of niets te verliezen. Wellicht dat zij die op dat moment de staat zijn, hun werk niet naar behoren hebben gedaan.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 2. Deze criminelen voelen natuurlijk al nattigheid dat ze tussen vier planken zullen belanden. Ze weten natuurlijk dat wie praat die gaat en voor deze laffe honden heb ik geen medelijden. Nu ze opgeruimd gaan worden piepen ze schoothondjes. Dus zulke helden zijn het niet.


  Maak melding
 3. hebben ze geen opname gemaakt van de bijeenkomst n d p in Nickerie en Coroni afgelopen week- ende.
  en zouden meer dan 70 bussen ingezet worden van heinde en verre vandaan..

  meer dan 5000 rotie zij besteld geleverd voor de massa.. schaafijs met markoesa stroop..


  Maak melding
 4. Hun goed recht. Laat de PG dan kopieën verstrekken. Het ging om een uitleveringsverzoek waar OM bijzonder alert is geweest en haast onmiddellijk op het verzoek van Nederland is ingegaan. Omgekeerd kun je dat niet zeggen als je naar de zaak van Oedit kijkt. Dat ze een beetje hardhandig aangepakt zijn, is ook een onderdeel van het werk waarbij hier en daar wat onbedoelde klappen kunnen vallen. Het is toch wat wanneer dit soort criminelen dan gaan klagen terwijl mensen mishandelen, juist hun ding is. Nu wordt de zaak effentjes omgedraaid. How about that?


  Maak melding
 5. 10.000 SRD per uur en 100.000 SRD per dag.
  Per dag is dus goedkoper voor de staat dus 100.000 SRD i.p.v. 24 x 10.000 SRD = 240.000 SRD

  Hoezo kortgeding uitlevering?
  Je bent vreemdeling en een ander land vraagt om medewerking voor uitlevering dan word je uitgeleverd tok Jullie waren zo stoer om crimineel te zijn wees fdan zo mans genoeg om je rechtzitting bij te wonen.
  Je bent nmog niet schuldig bevonden en veroordeeld.
  Stelletje lafaards


  Maak melding
 6. @Passant…geen belerende uitleg aub!

  Sr heeft al genoeg crimenelen, helaas.
  Dus opgeruimd en verscheept staat netjes….Laat de noordzee OM maar met ze dealen. Stelletje lafaards😤


  Maak melding
 7. Nederland vraagt niet zomaar om jou uitlevering. Maar wat er verteld wordt is dat er toen een grote partij cocaïne was verdwenen was en toen vielen de beschuldigingen over en weer. Wat men niet wist is dat de politie het inbeslag heeft genomen.Maar die hebben het stil gehouden. En daar begon alle ellende.


  Maak melding
 8. Hahahaha wat een gedoe laten ze lekker in de bajes blijven daar zijn ze toch veilig want als je buiten bent kan je geliquideerd worden door de maffia’s dus no go suku noti…na bigi moni ie wani zoek t maar bij je broer die hft genoeg gehad vr de liquidaties….please


  Maak melding
 9. We wachten op de uitlevering van bouta aan Nederland…wat zal het een feest worden!!

  En de 2 criminelen hier,Suriname maak alvast kennis met jullie next lijder…hahaha…


  Maak melding
 10. Iedereen mag een eigen mening hebben en in een land als Suriname, waar onder vervloekte ddb, die van Suriname een dictatuur wilt maken is daar niets mis mee.

  Men moet de Surinamers laten zien, wat het verschil is van een dictatuur en een rechtsstaat. Niet eenvoudig voor velen om verder door te denken en zaken in te willen zien. In een dictatuur ben je gezien als het om je recht gaat.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 11. is dit een voorSCHOT
  van de nog uit te leveren moordenaar die 11 jaren moet gaan UIT zitten in HOLLAND..

  OVER EEN PAAR MAANDEN ZAL ER UITSPRAAK ZIJN, ZONIET DAN MAAR OVER 11 MAANDEN NA DE VERKIEIZNG..


  Maak melding
 12. Crimineel of niet die snelheid dat ze zijn uitgeleverd is niet normaal en kan niet rechtmatig zijn Suriname wil witte voetjes halen(slijmen) bij de Nederlandse justitie. Diep teleurgesteld


  Maak melding
 13. Er zijn twee belangrijke personen die nog steeds naar Nederland uitgeleverd moeten worden Ra Ra wie zijn die.

  Wie het raad krijgt een beloning


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES