maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit Suriname'NDP misbruikt huldiging Wijnaldum voor politieke doeleinden'

‘NDP misbruikt huldiging Wijnaldum voor politieke doeleinden’

-

Does Travel - naar Suriname

‘De Nationale Democratische Partij (NDP) misbruikt de huldiging van Liverpool voetballer Georginio Wijnaldum in Coronie voor politieke doeleinden’. Dat vinden critici naar aanleiding van onderstaande NDP flyer die via social media door NDP Coronie wordt verspreid. Op de flyer wordt de huldiging van Wijnaldum in één adem genoemd en direct in verband gebracht met de NDP massameeting die direct na de huldiging ook in Coronie plaats vindt.

“Het is goed dat deze jonge Surinamer, die ons land op een waardige manier heeft uitgedragen in Europa wordt gedecoreerd. Maar dat er een NDP feestje van gemaakt wordt is misselijkmakend. Schaamt de NDP zich niet?” aldus een kritische Facebook gebruiker op het social media platform.

Wijnaldum kwam gisteren met een replica van de gewonnen Champions League beker aan in Suriname. Het is de bedoeling dat hij zondag in de multifunctionele zaal van het commissariaat Coronie gedecoreerd wordt door NDP voorzitter en president Desi Bouterse.

UPDATE: ondanks het bestaan van onderstaande flyer die de NDP Coronie al 2 dagen heeft verspreidt, beweert Ivan Graanoogst, coördinator van het district Coronie dat het niet om een politieke stunt gaat. 

Na de decoratie van Wijnaldum zal president Bouterse zijn partijgenoten toespreken in het partij centrum van Coronie. “De twee activiteiten hebben in feite niet zoveel met elkaar te maken, dan wel dat er een persoon is die daar centraal staat en dat is de president”, merkte Graanoogst op. Hij begrijpt dat er politieke linken gelegd worden maar volgens hem staan deze twee activiteiten los van elkaar.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

41 REACTIES
 1. Ja, want Wijnaldum heeft daar zelf niets over te zeggen. Aron Winter had ook geen wil tegenover sheriff. Lijdzaam werd hij naar de slachtbank geleid. Mijn God, mijn Jezus, wat is dat toch een zielige vertoning. Grow up zou ik zeggen. Wees Fucking blij dat iemand die een verband voelt met Su, zich daarmee ook associeert. En Desi is niet de issue. Toevallig is hij bij uitstek de persoon om deze Wijnaldum te decoreren. Gaat het nu over Bouta of Wijnaldum? Het is een blij moment voor geheel Suriname. Of is het gehele Suriname soms de NDP? Als men dat bedoelt, kan ik begrijpen dat men zo praat.


  Maak melding
 2. Duuuhhh…..dat wisten we allemaal toch al??!!!!
  Het is allemaal een politieke stunt.
  Arme Wijnaldum, hij denkt dat alles om hem gaat, hij is er nieteens van bewust dat zijn aanwezigheid misbruikt word door bouta, the devil himself.
  Ik vind het zielig voor hem, het is allemaal een politieke stunt. Hij meent het met Su, maar ja….anders kan je ook niet verwachten. …


  Maak melding
 3. Het stomme stemvee van die paarse criminele organisatie, zal denken met die paar hersencellen die ze bezitten, dat het succes van Wijnaldum, de verdienste is van hun criminele NDP.


  Maak melding
 4. Bovendien moet Wijnaldum toch ook wel weten, wat het verschil is tussen goed en fout, dan mag je nog zoveel van Suriname houden, maar met foute mensen, wil je gewoon niks te maken willen hebben.


  Maak melding
 5. WIJNALDUM BEZIT DE NEDERLANDSE NATIONALITEIT,EN HIJ IS OOK OP DE HOOGTE VAN DE MISDADEN(DRUGSHANDEL/DECEMBERMOORDEN) VAN DIE MAN WIENS (BLOED)HANDEN HIJ ZAL SCHUDDEN,WHAT A SHAME !


  Maak melding
 6. Het is toch mooi als je iets met een positieve laag kan bekleden. Wat zou men liever hebben? Het zoveelste schip dat onderschept werd vol drugs, of een mooie huldiging? De zaak van Desi Bouterse is al in kannen en kruiken in die zin dat er een uitspraak moet volgen. Maar, het is nog niet zover en in de tussentijd gaan we gewoon positief doen en van de dagelijkse zaken die ons overkomen, genieten. Dit is een moment voor Wijnaldum. Mag niet bezoedeld worden door juist degenen die anderen beschuldigen van politiek bedrijven, zichzelf daaraan bezoedelen. Nationaal is nationaal. Morgen zijn we weer vijanden zoals men dat zo graag verkiest.


  Maak melding
 7. Wijnaldum bepaalt zelf wie zijn handjes hij schudt en wie niet!!

  BY THE WAY WIJNALDUM IS EEN SURINAMER MET CREOOLSE BLOED HAHAHA!!!!!
  ALS die met santhoki poseerde dan was alles goed.


  Maak melding
 8. Waar heeft Wijnaldum z’n voetbal training en vorming gekregen ??? In NL toch. SU heeft geen moer bijgedragen aan zijn voetbalsucces daar heeft hij zelf hard voor moeten werken dus ik snap niet waarom men hem hier in SU plotseling wilt claimen als een Surinaamse succes story. Dat klopt totaal niet en is van een vrij zielig niveau. Duidelijk een voorbeeld van pronken met andermans veren.


  Maak melding
 9. De NDP wilt alles misbruiken om hun goedkope en lage partijpropaganda te kunnen voeren en dat komt omdat de NDP en de NDPers het niveau van een stinkend riool hebben.


  Maak melding
 10. Daarom vinden miljoenen mensen ook dat de slavernij goed is geweest en dat de nabestaanden maar eens moeten ophouden over die periode omdat de huidige leiders van Afrika en Suriname precies hetzelfde doen wat de blanken 400 jaar geleden deden. Mensenhandel en uitbuiting zijn schering en inslag.


  Maak melding
 11. Kan goed voetballen maar verder zo naïef als een klein kind.
  Hij laat zich voor de karretje spannen van een moordenaar/drugsbaas met een criminele organisatie achter zich


  Maak melding
 12. Goed zo Bob. That’s the naked truth!!! Na terugkomst in Europa moet men hier gaan controleren op dubbele wanden, geen dubbele bodem, maar dubbele wanden. En ook drankjes als zuurzaksap.


  Maak melding
 13. ‘De Nationale Democratische Partij (NDP) misbruikt de huldiging van Liverpool voetballer Georginio Wijnaldum in Coronie voor politieke doeleinden’.
  …………e waarom mag dat niet? Het is toch een verdienste van de living legend?


  Maak melding
 14. NDPers maken de domste vergelijkingen.

  Constant voeren ze een verdediging aan een vergelijking die veel minder overeenkomsten heeft.

  Een NDPer beweert dat als alle appels fruit zijn, dan zijn automatisch al het fruit ook appels. Dus een peer is ook een appel.


  Maak melding
 15. Mijn opmerking is dat deze Hindu minister. Nooooooooiiittt Neverrrrrrrrrr met van ASSSEN OP.EEN FOTO ZOU STAAN.. IS ZE NAAR ZANDERIJ GEGAAN OM VAN ASSEN TE HALEN ?????????? DIT NOEM IK Discriminatie
  Hij hft ook goud binnen gehaald toch ???


  Maak melding
 16. je kan zoveel meer ,,,, pronken met andere zijn veren,,,,, máár het voegt niks toe aan jou belijdt jou popularietiet ..

  hier door zal niet meer kiezers aan trekken..


  Maak melding
 17. Het aantoonbaar weer duidelijk tot welk kamp de a(sociale)-sportievelingen behoren. Zij gunnen de bevolking van Coronie niets. Geen wonder dat dit district qua ontwikkeling in de startpositie blijft hangen. Ik vind het daarom ook jammer dat de president dit eigen initiatief van NDP Coronie laat afblazen.


  Maak melding
 18. Het voetbalsport is geen individuele sport en waarom alleen G Wijnaldum gehuldigd ???
  Alleen om het feit dat zijn ouders uit Su komt, Liverpool herbergt meerdere donkere spelers dan alleen G. W. dus sowieso vind ik dit al heel raar dat hij dit mag, en kan doen !! Erger nog : de NDP gaat wederom met andermans veren pronken, wat een stelletje losers zeg !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 19. RobG 14 juni 2019 at 20:27

  Het aantoonbaar weer duidelijk tot welk kamp de a(sociale)-sportievelingen behoren. Zij gunnen de bevolking van Coronie niets. Geen wonder dat dit district qua ontwikkeling in de startpositie blijft hangen. Ik vind het daarom ook jammer dat de president dit eigen initiatief van NDP Coronie laat afblazen.

  ===========================

  Wat moet een gerespecteerde sporter een meeting hebben met met een Surinaamse politicus die bij verstek is veroordeeld ?
  Een beetje zaakwaarnemer en voetbalclub zal dit tenstelligste afraden. Niet Bouterse heeft dit afgeblazen maar mensen die Wijnaldum adviseren. Sterker nog misschien wel Liverpool en de Knvb. Bouterse vind vast wel een Afrikaanse vriendje waarmee hij kan pronken.


  Maak melding
 20. @pakiratigri
  Iedereen die een band met SR en/of het volk voelt zal zich heel ver van Bouterse en de NDP houden.
  En Wijnaldum en anderen zijn geen slaven maar maken zelf wel uit met wie ze in zee gaan. Beschaafde mensen mijden Bouters.

  @Shakira. Ja hij bepaald het zelf en heeft aangegeven niets met deze criminele, moordende drugsbaron te maken te willen hebben. Verstandig besluit. Moet iedereen doen. Boiuterse en de NDP mijden.

  @Afiba. Goed opgemerkt Al die paarse zijn debielen en Bouterse is de ergste, dat is een psychopaat.

  @Sabaku. Waar zit je verstand?? Wat voor onzin verkondig je. Dus omdat Wijnaldum een prestatie geleverd heeft mogen Bouterse en de NDP hem naaien??

  @RobG de paarse troll. Wij gunnen het VOLK van Coronie juist heel veel en de DC had hem in dat ozicht beter kunnen huldigen. Dat was veel sportiever dan een huldiging door iemand die op gelijke hoogte staat lmet Hitler, Stalin, Idi Amin, Gadaffi, etc. Moord en machtsmisbruik heeft imeers niets uit te staan met sportief.


  Maak melding
 21. Heel goed van jou Wijnaldum dat jij zelf besloten heb wat jij gaat doen en zo moet dat ook,want jij hebt een gezin leuke kids ook en moet verder.Met een Moordenaar in zee gaan brengt geen moer op.Die klootzak heb ook kinderen van anderen vermoord en nu doen alsof.


  Maak melding
 22. Coronianen rustig maar, de duizenden volkswoningen van
  Opa Desi, komen spoedig aan in Sranan !

  Ook zal Coronie met Paarse hulp Honing en Rijst verbouwen !

  Coronie gaat Nickerie overtreffen met rijstproductie !

  NO span, neks no fout !

  PS : No wan jaartal no kari !!!


  Maak melding
 23. Hahahahahaha, dat stinkend paars feestje gaat niet meer door want Wijnaldum heeft daarvoor bedankt. Bouta & co. zijn dus keihard op hun bek gegaan en voor schut gezet 🙂 🙂 🙂


  Maak melding
 24. @Klaas dG, respect voor anders denkenden. Wat heeft Wijnaldum verder te zoeken in Coronie. Als het om een prive feestje gaat, kan hij liever zijn hele familie naar Lieverpool halen…decoraties geschieden uitsluitend door regeringen….en ja, het hoofd daarvan is toevallig Bouta! Was het anders geweest als het Vene of Santoki was?! Mischien moet hij maar weer plannen voor na mei 2020 of toch mei 2024 (mischien kapioen met Sparta…eerste klasse)? Get over it!


  Maak melding
 25. OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG, WAAROM SPECIAAL DEZE DAG UITGEKOZEN VOOR DE HULDIGING. JA JA ZO MOOI BEDACHT, HULDIGING EN TUSSEN DE BEDRIJVEN DOOR GAAT DIE PLEEFIGUUR DE MENSEN IN CORINIE AANSPREKEN DUS 2 VLIEGEN IN ÉÉN KLAP, GAAT MOOI NIET DOOR ZOEK IEMAND UIT DIE ZICH WIL UITLENEN VOOR JOU STUNTS DDB…..🐽🐽🐽🐽🐽😂VERDER WIL IK MIJN WOORDEN NIET AAN JOU VUIL MAKEN SATAN…☻😈👹👺💀☠JIJ BENT EEN KIND VAN SATAN DVD.


  Maak melding
 26. @Djado..jo gefrustreerde papietoddo..zelf je posting zien duivels uit van frustration weh 2020 jo schijt teh baas o go voe nog vijf.begin diaree pillen te bestellen mie mang.ghaghaghaaaaa.


  Maak melding
 27. Wijnaldum denk met poen kun je allesmaken; hij brengt nu alle coronianen in verlegenheid….als hij straks weer hoog en droog zijn miljoenen mag bijschrijven, gaat Seedorf stadion en alles wat hij aan goodwill wil kweken in sur naar de filestijnen. Van Seedorf is bekend dat hij als actieve voetballers het klaarspeelde om de witte collega’s en publiek zich hem last keren….dus nu als exvoetballer; voor mij is hij verder van de sokkel gedonderd…


  Maak melding
 28. Gelukkig heeft Wijnaldum er zelf voor gekozen om zijn huldiging niet meer door te laten gaan.
  Vind het ook vreemd dat Wijnaldum, geboren in Nederland, geen feestje heeft willen bouwen in zijn geboorteland, waar hij zijn voetbalcarrière is begonnen, maar voor het geboorteland van zijn ouders heeft gekozen. Bovendien heeft Wijnaldum de CL beker gewonnen met Liverpool en niet met een Surinaamse voetbalclub. Wat een overtrokken gedoe om je dan in Suriname te willen laten huldigen.

  Virgil van Dijk heeft een Surinaamse moeder (zijn vader is een Hollander) en is ook in Nederland geboren. Hij heeft zijn feestje gevierd zonder de Nederlandse en de Surinaamse vlaggen om zijn schouders gedrapeerd. Eenvoud siert de mens.

  Zijn zogenaamde mooie huldiging zou beslist al de drugsonderscheppingen in het buitenland niet naar de achtergrond dringen. Voor heel even zou zijn huldiging op de voorgrond staan in Suriname.
  Suriname staat niet positief bekend in het buitenland.
  Jammer voor Wijnaldum dat hij op zo’n vervelende manier erachter moest komen dat van zijn goede
  bedoelingen misbruik is gemaakt.

  De NDP en NDP’ers zijn altijd als de kippen erbij om elke situatie uit te buiten voor politieke doeleinden.
  Het aanleggen van een sportveld in Saramacca en de asfaltering van een weg zijn ook gebruikt voor het maken van propaganda van de NDP.


  Maak melding
 29. Heel erg jammer dit maar, als ik kijk wat er van kwakoe is geworden dan vraag ik me af wiens schuld het is of moetten wij Surinamers er rekening mee houden dat het een feit is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES