maandag, februari 26, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidGezondheidszorg assistenten Boven-Suriname krijgen bijscholing over zwangerschap en bevalling

Gezondheidszorg assistenten Boven-Suriname krijgen bijscholing over zwangerschap en bevalling

-

Does Travel & Cadushi Tours

Om de kwaliteit van de zorg voor zwangere vrouwen in Suriname te kunnen garanderen, is continue bijscholing van gezondheidswerkers van belang binnen de gezondheidszorg. Vooral voor de Stichting Medische Zending Primary Health Care Suriname die de toegewijde kwaliteitszorg hoog in het vaandel houdt. Daarom heeft de Medische Zending 40 Gezondheidszorg Assistenten uit de ressorten Brownsweg en Laduani aan de Boven-Suriname bijgeschoold in acute situatie met de focus op zwangerschap en bevalling.

De bijscholing duurde drie dagen en is verzorgd door drs. Rosanne Peuscher, coördinator van de afdeling Opleiding van MZ, en de docent spoedeisende hulp van MZ, drs. Lotte Bökkers. Tijdens deze bijscholinghebben de GzA’s een refresher gekregen in de theorie met de aandacht op het stimuleren van acute situaties waarbij zij moeten handelen. Hierbij is er voor het praktisch gedeelte geoefend met fantoompoppen. De getrainde GzA’s blikken terug op een leerrijke training en vonden vooral het praktisch gedeelte erg nuttig.

Drs. Rosanne Peuscher vindt deze bijscholing van essentieel belang en geeft aan dat er nog een bij-scholing in ICT voor dit jaar op het programma staat. Zij geeft verder aan dat de Medische Zending nog helaas afhankelijk is van donoren voor het financieren van het bijscholingsprogramma. De bijscholing van het ressort Laduani was van 13 mei tot en met 15 mei 2019 en van het ressort Brownsweg was van 20 mei 2019 tot en met 22 mei 2019.

In juli worden er nog 10 GzA’s getraind. De acute situatie bijscholing is mede mogelijk gemaakt door PAHO Suriname.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

7 REACTIES
 1. Wat stellen de banden met China, Venezuela en Cuba nog voor. Respect voor Mw Peuscher maar de regering laat het gigantisch afweten. Suriname zou onder leiding van Bouterse een 2e Dubai worden. Zie anno 2019, het land is een equivanant van Haiti.


  Maak melding
 2. Die mensen weten hoe zwanger te raken.Leer ze liever voorbehoedsmiddellen te gebruiken zoals een condoom en pillen om ongewenste zwangerschap te voorkomen.
  Leer ze over family planning.


  Maak melding
 3. Hallo Ray, veel Surinaamse kinderen groeien op zonder vader. Met name in de creeolse gemeenschap is dit merkbaar. Deze vrouwen raken ongewenst zwanger en de kinderen groeien op voor galg en rad. Voor je het weet stelen ze een Samsung smartphone en het land is weer in rep en roer. Idd deze vrouwen hebben meer aan informatie over voorbehoedsmiddelen.


  Maak melding
 4. @Koos
  Juist .In het binnenland hebben ze een heleboel kinderen met verschillende mannen.Zelfs de lijder is opa van 14 kleinkinderen. .Echt ze hebben in het binnenland lessen nodig in voorbehoedsmiddelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES