dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijNieuwe straatnaamborden voor Ressort Blauwgrond in Suriname

Nieuwe straatnaamborden voor Ressort Blauwgrond in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het ressort Blauwgrond in het district Paramaribo Noord- Oost wordt vanaf deze week voorzien van straatnaamborden. Het plaatsen of vervangen van de straatnaamborden geschiedt door de werkgroep Straatnaamborden en Huizennummering (S.H.) van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dit project is onderdeel van de voorbereidende werkzaamheden voor de verkiezingen van 2020.

Vindbaarheid
Het project Ordening Straatnaamborden en Huizennummering wordt landelijk uitgevoerd, vertelt Kisoor Maharadjdin, coördinator  van de werkgroep Straatnaamborden en Huizennummering. Voor het organiseren van de verkiezingen is het van eminent belang dat kiezers en relevante instanties gemakkelijk vindbaar zijn. “In ons land is de vindbaarheid van burgers geregeld middels een adres, bestaande uit een straatnaam en een huisnummer. De adressen zijn bij de verkiezingen bijzonder belangrijk als we denken aan onder andere de kandidaatstelling, bezorgen van oproepingskaarten en het vaststellen van de legger. Het doel van het project is daarom, de straten van Suriname zoveel als mogelijk van straatnaamborden te voorzien en de huizennummering zodanig te ordenen dat adressen gemakkelijk vastgesteld en kunnen worden gevonden.”

Drie deelprojecten 
Het project Ordening Straatnaamborden en Huizennummering  bestaat uit drie deelprojecten, namelijk: het plaatsen van de straatnaamborden, ordening van de huizennummering en de werkzaamheden ten behoeve van straatnaamgeving.

Voordat de werkgroep overgaat tot het plaatsen van de straatnaamborden, wordt er georiënteerd in het veld. Nagegaan wordt waar straatnaamborden ontbreken, vervangen of moeten worden hersteld. Het plaatsen van de straatnaamborden in de districten Coronie, Saramacca en Commewijne is reeds afgehandeld. Na het afronden van het ressort Blauwgrond zal de werkgroep de overige ressorten van het district Paramaribo Noord- oost aandoen.

Behalve het  plaatsen van de straatnaamborden voor bestaande straten wordt er door de werkgroep ook naamborden geplaatst voor zeventig nieuw benoemde straten in Paramaribo, Wanica en  Para. De huizen of gebouwen van deze straten worden ook meteen voorzien van huisnummers, wat ook wel vernummering wordt genoemd. Behalve het vernummeren van de nieuwe benoemde straten, worden door de werkgroep dagelijks huisnummers bepaald voor nieuwbouwwoningen bij reeds vernummerde straten. Voor het jaar 2019 zijn er reeds 1675 huisnummers verstrekt.

Procedure benoeming straatnamen
Voor de benoeming van een straat is er een procedure. Wie dat wenst te doen, dient een verzoekschrift in bij de minister van Binnenlandse Zaken. Dit wordt door de minister doorgeleid naar de directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken, die ook de voorzitter is van de Commissie Straatnaamgeving. Hierna wordt een veld en administratief onderzoek verricht door de werkgroep S.H. Aan de hand hiervan brengt de commissie Straatnaamgeving advies uit aan de minister van Binnenlandse Zaken. Indien het advies goed wordt bevonden door de minister, wordt de straatnaam middels een ministeriële beschikking bekrachtigd. Op basis van die beschikking wordt de straatnaam opgenomen in het straatnamenbestand met een adrescode. De werkgroep gaat dan over tot het verwerken en plaatsen van de straatnaamborden en palen.

Maharadjdin benadrukt dat het strafbaar is om zelf een huisnummer te bepalen of eigenhandig straatnaamborden en –palen te plaatsen of weg te halen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. Resort Blauwgrond.

  Mijn verzoek: stop met dit soort benamingen. Een resort is heel wat anders. Ga maar in Florida kijken, dan snap men wat een resort is.

  Het zelfde geldt voor de RINGWEG.
  Iedereen praat over de RINGWEG en vindt het iets geweldigs. Maar het is een simpele straat. Voordat ik naar Su gong dacht ik nou mooi.
  Maar het voldoet niet aan de eisen van een ringweg.
  Surinamers zijn gauw tevreden met simpele dingen.

  Het zelfde geld ook voor de waterkant. De zelfde oude kapotte straarttegels hebben ze weer gebruikt.
  En de rest van het geld staat op een bankrekening van drs. ir. prof. Abrahams.

  Surinamers wees eens wat kritischer. Jullie komen toch ook in het buitenland om te zien hoe het moet.


  Maak melding
 2. In zover ik het weet zou straatnaam borden moeten vallen onder het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Maar hier wordt het uitgevoerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken.
  Kennelijk valt het nu weinig op binnenlandse Zaken te doen.
  Wie weet dat het straks straatvegen wordt.


  Maak melding
 3. het hoort ook zo, in een modrne westerse staat dat je straat namen of nr heb en huisnr goedt dat het gebeurt want alleen in dorpen en in het bos hebben wy geen straat namen en huisnr


  Maak melding
 4. Ook dit zal gefinancierd worden met geleend geld want alles wat de regering doet wordt gefinancierd met geleend geld terwijl met al die leningen de productiecapaciteit niet zodanig verhoogd is geworden dat de vele lenigen ooit terug betaald kunnen worden met de opbrengsten van een verhoogde productie.


  Maak melding
 5. De vreemdelingen uit Venezuela, Ghana, Cuba en equatorialbisseau moet het adres waar de stembussen zich bevinden feilloos kunnen vinden om ze te vervangen met valse stembiljetten. Daarom is Biza hoogstpersoonlijk bezig om ze luid e duidelijk te plaatsen. Na 8 jaar verdraaien, graaien en Vermaelen komt men nu met rap tempo alles willen verfraaien voor de komende inauguratie. Ik feliciteer Santohki alvast. Hopelijk kan hij de adressen van de boeven van paars snel achterhalen en supersnel berechten. Soso ka moro ai long, paarsvers!


  Maak melding
 6. Het is een paarse rookgordijn om GPS en de buitenlandse opsporingsdiensten op een dwaalspoor te zetten. Immers de coke transporten moeten veilloos doorgaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES