Aanleg kunstgrasvelden in Suriname gaande

24
Aanleg kunstgrasvelden in Suriname gaande

Momenteel zijn de werkzaamheden van de aanleg van kunstgrasvelden te Lelydorp en op het Willebrod Axwijk Sportcomplex (SOSIS) te Paramaribo gaande. Hiernaast zijn ook de voorbereidingen van het aanleggen van een 4demoderne en veilige speeltuin te Richelieu in het district Commewijne in volle gang. De aanleg van de 2 kunstgrasvelden zijn in de reeks van velden die het ministerie van Sport- en Jeugdzaken landelijk, vanaf het afgelopen jaar bezig is aan te leggen in verschillende gebieden. 

In het kader van de voetbal, sociale en maatschappelijke begeleiding van de jongeren in de respectievelijke buurten die gebruik zullen maken van de velden, worden personen getraind tot world coaches door de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). Deze coaches zullen vanaf de oplevering en ingebruikname van het veld verantwoordelijk zijn voor de voetbal, sociale en maatschappelijke begeleiding van de jongeren uit het gebied. In het verlengde hiervan zullen ook de verantwoordelijke beheersorganisaties opgeleid en begeleid worden door de KNVB voor de implementatie van een gedegen beheers- en organisatiestructuur. De kunstgrasvelden worden in samenwerking met de Sportontwikkelingsfonds mogelijk gemaakt.

Met de speeltoestellen levert de regering, casu quo het ministerie van Sport- en Jeugdzaken op een speelse wijze een bijdrage aan de ontwikkeling van het kind. Ook heeft het ministerie in het kader van public private partnership het bedrijfsleven betrokken bij de aanleg van diverse speeltuinen. Met deze ontwikkelingen worden jongeren gestimuleerd tot bewegen De oplevering en ingebruikname van de velden en de speeltuin vinden binnenkort plaats door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken.

24 REACTIES

 1. Waarom wil men samenwerken met de oud kolonisator ? Heeft China, Iran of Equatorial Guinea deze expertise niet. De zittende regering wil toch graag hun de-kolonisatie agenda uitvoeren.


  Maak melding

 2. Ik waarschuw nogmaals, dat kunstgrasvelden in nederland verleden tydt is,en de reden daar voor is dat aangetoond is dat er kankerverwekkende stoffen vry komen.
  Een andere reden is dat het een milleu vervuiler is.een landt als Suriname kan men toch best natuur gras gebruiken, ik zou de overheidt aanraden per direct alle Plastic zakken ,Flessen en andere plastic spul die enigzins vervangbaar zyn te verbieden en niet meer te inporteren .de schade aan het mileu is rampzallig in SURINAME


  Maak melding

 3. Wat een belachelijlke rotzooi nu daar Suriname voor de zoveelste keer ziende blind is en kunstgrasmatten uit Nederland laat plaatsen in Suriname.
  In Nederland is men er van overtuigd dat deze kunstgrasmatten slecht zijn voor elke sport en vooral voor voetbal dus worden ze overal opgeruimd en gewoon gras gepland.
  Kunstgrasmatten hebben overal de kwaliteit van voetbal onaantrekkelijk gemaakt en verpest en niet meer om naar te kijken.Je zal een keeper nooit meer een mooie zweefduik zien maken zoals we gewend waren omdat de ondergrond keihard is,geen voetballer durft meer een mooie sliding te maken omdat de kans op blessures te groot is.Zelf mooie schijnbewegingen en een volle sprint blijven uit….alles wordt net tafel of game voetbal.
  Nederland ruimt op en schenkt aan de eeuwige kolonie Suriname die zoals altijd dolblij is en dankbaar de eeuwig kolonie wil blijven….daarna zal de kolonie deze milieu onvriendelijke rommel zelf moeten opruimen want niemand wil ze in Nederland…te so fara.


  Maak melding

 4. Het zou beter zijn dat men een studie doet, onderzoek en toepassing van gedeeltelijk kunstgrasvelden en gewoon natuur, biologisch gras en dit toepast op sportvelden.

  Het is al aangetoond en bewezen, logisch dat, oa voetballen op kunstgras voetbalvelden anders is dan op kunstgras voetbalvelden. de voetbal anders beweegt op een kunstmat dan een natuur, biologisch grasveldmat. modder, water in de bodem. Ook de speler bewegen is anders op een kunstmat voetbalveld dan op een natuur biologisch grasveld.

  Ik zelf ben tegenstanders van kunstveld voetbalvelden. De enige voordelen is dat het er mooi is, maar niet echt bestemd om op de juiste manier op te voetballen of andere veldsporten te doen. Het sluiten van de bal, blessures bij de voetballers, enz. Vandaar dat ik voorstel dat men een studie doet over gedeeltelijk kunstgras velden en natuur grasvelden om te sporten en aan de hand van de bevindingen een conclusie nemen en dan dit wel of niet toepassen.

  Voetballen op kunstgras voetbalveld is anders dan op natuurgras speciaal bestemd voor voetbalvelden. De bewegen van de voetbal, stuiten ervan, enz. voetballers erop lopen, springen, blessures, enz. Kortom het komt het voetballen niet ten goede. Spelen op een kunstgras is anders meer kunst voetballen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. Spelen op een kunstgrasveld is anders dan natuur gras voetbalveld.

  Weg met die kunstveld voetbalvelden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Er komen inderdaad kankerverwekkende stoffen voor in het materiaal van het kunstgras van de voetbalvelden.
  zie daar weer een nadeel, kankerverwekkende producten in het kunstgras.

  Sporten doet men ook om het lichaam fit te houden, conditie, weerstand, enz en niet om ziek te worden cq kanker te kunnen krijgen.

  Gewoon voetbalvelden aanleggen met het beste graszaad dat daarvoor bestemd is voor voetbalvelden en de juiste ondergronden en technieken, infrastructuur om het goed in stand te houden en onderhouden door specialisten. Als je de kennis niet hebt, Nederland heeft het wel.

  Recht En Waarheid maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. Ik heb altijd geleerd dat suriname heel vruchtbaar is, dus een normale natuurlijke grasveld aanleggen zou geen probleem moeten zijn..waarom al die troep van een kunstgras veld laten aanleggen??met alle negatieve gevolgen vandien.Niet alles wat blinkt is goud!!!!


  Maak melding

 8. @ Steen der waarheid.

  Er zijn een paar Surinaamse spreekwoorden van toepassing op jouw comment.
  1. Te nengre fini bung, Ai kaka ienie bakra magazin.
  2. Ondank is wereld loon.


  Maak melding

 9. @Soso Kree,

  Dan mag jij na 20 jaar de kinderen die kanker hebben opgelopen door die kunstgrasvelden, gaan behandelen.
  Tang kree, Kreeman.


  Maak melding

 10. De verkiezingen komen eraan vandaar dat men het volk weer wilt paaien met brood en spelen. Er zullen wel weer boerikies zijn die erin zullen trappen.


  Maak melding

 11. onderzoek is niet meer nodig want dat is reeds gebeurd in europa,maar surinamer houden van spullen uit europa dus overheidt denkt wyken bly temaken en ze zyn helaas niet goedt geinformeert jammer. en die matriaal is niet afbreekbaak dus nog meer mileu vervuiling inporten
  ik wil ook hier herhalen dat Per direct de overheidt van Suriname onmiddelyk alle plastic matriaal,zoals Flessen bordjes cups,zakjes en dergelyke niet meer moet invoeren ,wy hebben al een mileu ramp


  Maak melding

 12. Ik lees weer veel onzin hier. Tegenwoordig levert men kunstgrasvelden met kurk en
  niet meer met vermalen vrachtautobanden. Dus gezondheid speelt geen issue hier.
  Een andere reden is dat grasvelden veel duurder zijn te onderhouden en dus veel
  belastinggeld kost. Een andere reden is dat gras bij intensief gebruik al snel een kale
  zandvlakte wordt en bij veel regen een modderpoel. Kijk in Nederland heeft bijna elke
  amateurvereniging een kunstveld zodat men het hele jaar door kan trainen. Ik ben het ermee
  eens dat in het betaald voetbal alleen van grasvelden gebruik moeten maken .
  Ik zeg knvb en Hollandia bedankt, en azijnzeikers jullie mogen reageren.


  Maak melding

 13. @Rbrown.
  je hebt helemaal gelijk. was een paar maanden geleden hier op het nieuws in nederland. kankerverwekkend.
  en ook zijn er meer blessures op kunstgrasvelden.


  Maak melding

 14. De manier waarop met zich op natuur gras en gewoon zand /of modder grond waarop het groeit is anders dan het kunstmatige ondergrond en het kunstgras veld is anders.

  De bal beweegt ook anders dan op natuur gras, stuiten enz. Ook de zolen van de voetbalschoenen heeft andere effect enz.

  Het voetballen op onder grond van zand en modder, met is het echte en mooie voetballen. Het rollen van de bal of slecht rollen van de bal er over heen. Dat hoort erbij, zoals ook andere weersgesteldheden, als wind, zon, hagel, sneeuw, regen, de temperatuur, kou, warmte, invloed hebben er op. Spelers die vies en nat worden van modder, in sneeuw.

  Men zal moeten uitkijken dat men te veel zaken ten nadele van het voetbalspel gaat veranderen, waardoor het niet meer het echte voetbalsport voor echte mannen op een gras veld wordt in wind en weer wordt, maar een sport voor mietjes.

  De speler.
  uitglijden, als de speler van de verdedigende partij een sliding maakt op de aanvallende speler met de bal en de aanvaller komt ten val, kan dit tot verwondingen raken van de huid, door onder andere glijden over het kunstgras.

  Ja onderzoek hoeft niet meer gehouden te worden, want alles over kunstgras en erop voetballen, sporten is bekend.

  Ook ten aanzien van het spel is er een verschil hoe het zich op gras en kunstgras tot uiting komt. Ook hoe spelers dat ervaren. kort gezegd: voetballen op kunstgras is gewoon niets.

  Echte mannen voetballen op grasvelden die op modder e/o zand gemaakt zijn en weergesteldheid en temperatuur tot zekere hoogten niet toe laat, bij extreem weersgesteldheid, temperaturen of de omstandigheden het dan niet toe laten.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 15. @Steenhard de Waarheid!! jij balkt als een ezel met de 5e poot, welke tussen de achterpoot hangt!!

  Het is niet NL die dat doet, maar jouw cheffie en bassie in Suriname die dat toelaat!! Dus denk even nog 5X


  Maak melding

 16. Die mongolen in Sur willen toch zelf de Hollanders nadoen. Ik kan moelijk de schuld aan Nederland geven.
  Ze zoeken het maar uit!!!!


  Maak melding

 17. Grote mond over uitbuiting door voormalige kolonisator maar zelfs voor een kunstmatig voetbalveldje de handen ophouden bij Nederland. Na bijna 50 jaar “onafhankelijkheid” kan Suriname nog steeds niet op de eigen benen staan en houdt liever de handjes op dan dat het land zelf iets produceert. En maar trots zijn …. ja waarop ?


  Maak melding

 18. @Wiep-ding,

  Holland weet dat die kunstvelden slecht zijn. Ze dumpen het gewoon in Suriname. De gezondheid van de Surinamers kan hen niks schelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.