Weer illegaal hout voor export in Suriname onderschept

15
Extra controle op houttrucks door politie in Suriname
Archieffoto (c) Waterkant/Bombelman.com - Politie in Suriname controleert houttruck.

De Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) in Suriname heeft gisteren weer een partij illegaal hout, bestemd voor de export, onderschept. Het gaat om een houtexportbedrijf dat in de omgeving van Powaka bezig was houtblokken in een container te laden voor export, meldt Starnieuws vandaag. De SBB noch de douane waren hierbij aanwezig. 

Volgens de Houtuitvoerwet is het laden van hout voor uitvoer slechts mogelijk is in aanwezigheid van de SBB en de douane. Overtreding van deze wet is een economisch delict en bij constatering zullen er maatregelen getroffen worden, liet de SBB recent nog weten.

Uit de controle van de SBB dinsdag is vast te komen staan dat er reeds een container was ingeladen zonder de vertegenwoordiging van de nodige autoriteiten. Deze container was reeds naar de Nieuwe Haven vertrokken voor verdere afhandeling. Na de constateringen van de SBB is er terstond assistentie van de politie  gevraagd en is de zaak overgedragen voor verder onderzoek aldus Starnieuws. (Archieffoto)

15 REACTIES

 1. Uiteindelijk zal de lading net als met de visserij toch wel richting China varen. Gedane zaken kennen immers geen keer en geld stinkt niet met deze corrupte regering. Meneer China is immers een machtig ridder en een machtig ridder is meneer geld.


  Maak melding

 2. Die boete moet zo hoog zijn dat het bedrijf gelijk opdoekt. De eigenaar moet ook 1 jaar de bak in. Er moet een voorbeeld komen voor de rest.
  Maar sommige van deze ambtenaren nemennwat centjes onder de tafel dus men denkt dat men alles mag.


  Maak melding

 3. De criminele winsten zijn groot, de pakkans is heel klein en de boetes worden zelden geind.
  .
  Blijkbaar kunnen dergelijke containers de Nieuwe Haven moeiteloos passeren??!!
  Is De Nieuwe Haven soms het criminele hoofdkwartier?? Moet die niet grondig doorgelicht worden.


  Maak melding

 4. @klaas de groot
  in nederland zijn dit soort praktijken dagelijks op het nieuws, dat we het normaal zijn gaan vinden.
  tientallen plofkraken.
  paardenvlees verkopen als koeienvlees. etc

  wanneer gaan surinamers normaal doen en inzien dat sommige dingen niet alleen in suriname gebeuren.
  wees eens positief over je eigen land en werk mee aan een betere toekomst.
  doe je eigen bijdrage in plaats van klagen.


  Maak melding

 5. Onder dit paarse corrupte criminele regiem waar onberechte moordenaars, drugscriminelen en misdadigers de macht uitmaken en aanbeden worden, door debiele idiote dwaze oerdomme ndp paria’ s, gaat het roven van land en volk nog groter worden, wanneer deze paars geindoctrineerde ndp zombies in 2020 wederom stemmen, op deze paarse roversbende vol criminelen met aan het hoofd de allergrootste crimineel sinds 25 febr. 1980, didibri. Wo ka, SurHaitBabwe wordt een voldongen feit.


  Maak melding

 6. Suriname in de uitverkoop. Vraatzucht, hebzucht, list, bedrog, corruptie en de neiging weg te kijken, goed te praten en vooral onderbuikgevoelens en soortgenoten loyaliteit heeft ons dit gebracht.

  Na ons de zondvloed. Daarvoor heeft het volk hun gezet. Dat zullen ze krijgen ook.

  Leve de president der apen
  Leve zijn gudu
  Schijt aan het overige die niet behoort tot zijn inner circle.
  Waai a fraga gie ding boerikie.


  Maak melding

 7. Het is duidelijk in wiens opdracht dit plaatsvindt. Niet alleen illegaal hout, maar ook illegaal laten vissen en andere zaken zijn schering en inslag. Zonder zijn toestemming beweegt geen blad aan een boom. En die ene persoon weet alles. Wij kunnen tieren en blairen maar zal helaas niet helpen.

  Hij weet dat wanneer hij de verkiezingen verliest, hij in een moeilijke parket komt te staan. Hij zal alsnog door het openbaar ministerie worden opgeroepen voor een afrondende relaas, gevolgd door strafeis en uitspraak Rechter.
  Daarom zal hij alles op alles zetten om zoveel mogelijk financiën binnen te halen om stemmen te kopen. Een andere optie heeft hij niet. Geloof mij dat er genoeg domme surinamers zijn die erin zullen trappen. Ze eten liever hun buik vol om vervolgens te kakken, dan in de toekomst te kijken om geen honger te lijden.


  Maak melding

 8. Het land wordt leeg geroofd. De Chinezen krijgen de macht. Ieder voor zich…..en alle corruptie wordt toegelaten.
  Je krijgt de president die je verdient.
  Diep treurig….heb er geen andere woorden voor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.