Minister Financiën stelt onderzoek in bij Surinaamse Post Spaar Bank

29
Minister Financiën stelt onderzoek in bij Surinaamse Post Spaar Bank
SPSB directeur Ginmardo Kromosoeto.

De minister van Financiën in Suriname, Gillmore Hoefdraad heeft een onderhoudt gehad met de Centrale Landsaccountantsdienst, (CLAD) en het accountantskantoor Luchman. Dit vond plaats op maandag 6 mei 2019. Naar aanleiding van dit gesprek, heeft de minister instructies gegeven een onderzoek in te stellen, naar de bedrijfsprocedures bij de Surinaamse Post Spaar Bank (SPSB).

Begin deze maand maakte vakbondsleider Robby Berenstein bekend dat er mogelijk op grote schaal gesjoemeld wordt met overheidsgeld, dat op een speciale bankrekening van het ministerie van Financiën bij de SPSB wordt gestort. Volgens SPSB directeur Ginmardo Kromosoeto en de Centrale Bank van Suriname (CBvS), zou er geen sprake zijn van financiële malversaties bij de bankinstelling.

De recente berichtgevingen over SPSB hebben de aandacht van de minister. De resultaten van het onderzoek zullen worden gerapporteerd aan de directe en de indirecte toezichthouders van de SPSB.

29 REACTIES

 1. Onderzoek naar eigen gerommel terwijl de directeur in functie is en dr CBvS al conclusies getrokken heeft. Onderzoek door afhankelijke partijen. Duurt of heel lang zodat alle bewijs onduidelijk wordt. Of de onderzoeksvragen zijn zodanig dat het antwoord al duidelijk is.


  Maak melding

 2. Inderdaad Jojo, hoe doorzichtig komt dit over, terwijl die directeur gewoon kan blijven zitten, omdat deze natuurlijk lid is van die paarse criminele bende, stelt ėėn van de grootste boeven Boefdraad een zogenaamd ondezoek in, waarvan hij van te voren de uitkomst al kent.


  Maak melding

 3. Het een grote boeven, criminele bende met gemeenschapsgelden. Waar zij goed in zijn is liegen, bedriegen en de boel bestelen. Waarom hebben deze mensen zulke hoge functies?? Een bank die zijn zaken niet in orde heeft, gelden die verdwijnen, gegevens die worden weg geschrapt om de boel te verdoezelen. Hoefdraad die maar loopt te lenen en zijn eigen zakken en die van zijn familie loopt te vullen. De hel is hier op aarde, ze zijn bezig hun eigen wrede lot te bezegelen. Hopelijk laat dit niet al te lang op zich wachten. Deze hele regering en de onbetrouwbare zogenaamde bankdirecteuren en onderdanen moeten ontslagen worden. Geld is des duivels vooral wanneer je het van een andere steelt. Stelen en hebberigheid is een chronische ziekte, alleen de dood kan deze ziekte genezen.Onze gemeenschap is aan het bloeden.
  Mensen kunnen aan lager wal vallen, door dit soort activiteiten.
  Sarie Torie


  Maak melding

 4. Voor de goede orde destijds is Kromosoeto als minister zogenaamd ontslagen door Bouterse. ( juni 2013). Eea had te maken met malversatie en corruptie. Hoe is het mogelijk dat zo iemand bank directeur kan worden. Kan iemand mij dit uitleggen ?


  Maak melding

 5. Jawa Kromo gaf als minister concessie op 90.000 hectaar van Bruynzeel aan Gopi en zijn vriend Sew Atjon zonder vragen te stellen. Deze man heeft het land in de uitverkoop gedaan. De NDP kan je aansprakelijkstellen voor de duistere praktijken. Ook het gesodemieter bij de bank kun je gerust op de paarse conto schrijven. Maar goed de suri’s doen straks een plas en gaan over tot de orde van de dag.


  Maak melding

 6. Het onderzoek zal eerder gaan hoe alles zo snel mogelijk recht te praten dan wat er mis is gegaan en wie de verantwoordelijken zijn; het zijn net apen die met een scheermes aan het dollen zijn!


  Maak melding

 7. Het verbaast me dat BOEFDRAAD … NIET … NOT … het mislukt product van de Spinazie Universiteit @RobG … don don Dia @Damsco en oedoeloso @Wendy …. een gerenomeerd paars trio … gevraagd heeft de ” vermeende ” malversaties op de Postspaarbank te onderzoeken.

  BOEFIE … what happen with you ???? You lost your mind ???? genoemd … gerenomeerd trio … voelt zich gepasseerd, gedesavoueerd en beledigd !!!!!!! Pas op … straks verlaten ze de Nationale Dieven Partij … om na een maand met hangende pootjes terug te keren.

  LANG LEVE DE CORRUPTIE BESTRIJDING !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 8. De uitslag is al bekend, de president heeft alles in de kiem gesmoord en alles is weer bij de orde van de dag.
  Dus jongens gaan jullie maar verder. en ik wens jullie slapeloze nachten.

  Volk wat moeten we hiermee??? doorgaan??? of wegstemmen.
  Het is aan jullie…..


  Maak melding

 9. Leerling …. SPSB directeur Ginmardo Kromosoeto …. wil zijn Meesters van de Nationale Dieven Partij overtreffen. Zijn motto is: mi kan sori unu dat’ mi hebi moro unu !!!!!!!

  LANG LEVE DE CORRUPTIE BESTRIJDING !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 10. Als Suriname gered moet worden, dan zouden alle ambtenaren, ministers en presidenten en bankdirecteuren die ooit met corruptie te maken hebben gehad, of daar een aanleiding voor hebben gegeven gelijk hun functie’s moeten neerleggen en de gevangenis in moeten gaan. Al hun vermogen en gronden die ze bezitten zou de staat in beslag moeten nemen.

  Alleen zijn er aantal obstakels 1 wie gaat dit ooit doen. 2 Santo Boma is daar te klein voor. (Dat is niet zo erg. Soort zoekt soort op) 3 Er blijft amper een ambtenaar, minister, president of bankdirecteur over.


  Maak melding

 11. @ Jk … inderdaad zijn er een aantal obstakels … na mei 2020 moet een GROTE SCHOONMAAK plaatsvinden … zonder aanzien des persoons …. TRAFAS’ NO DE …. willen wij vooruitgang boeken.

  Het KAF moet van het KOREN gescheiden worden !!! TRAFAS’ NO DE !!!!!!!!!!!


  Maak melding

 12. @Mul,

  Ik ben het helemaal met je eens. Maar ik ben bang dat het erg moeilijk wordt en wordt gemaakt.

  De corruptie zal niet als sneeuw voor de zon verdwijnen.


  Maak melding

 13. Corruptie wet aan genomen maar hoe dan door wie is het door de popen kas parlement mi mars papa weg met ndp nu rovers in de post
  spaarbank dus dat . stink van zo heb je me niet .


  Maak melding

 14. “Bij het aantreden van de regering Bouterse-Ameerali in augustus 2010 was Kromosoeto minister van Arbeid, Technologie en Milieu. Bij de eerste reshuffeling van ministers in mei 2012 verruilde hij dit departement voor het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer. Daar moest hij in juni 2013 plaats maken voor Steven Relyveld.

  Kromosoeto zegt weer toe te zijn aan een echte baan. Dat hij geen bancaire achtergrond heeft, hoeft volgens hem geen probleem te zijn om de functie van bankdirecteur te vervullen. “Ik heb in mijn carrière toch wel de nodige ervaring opgedaan in zowel de private als de publieke sector waar vaak zware financieel-administratieve taken bij hoorden. Ook ben ik een paar keer minister van Financiën ad interim geweest”, legt hij uit. Er is volgens hem dan ook geen sprake van een politieke benoeming, reageert hij desgevraagd.

  De Postspaarbank is een van de banken die leningen verstrekt voor huizen uit het woningbouwproject van deze regering. Kromosoeto hoopt vanuit zijn nieuwe functie een bijdrage aan dit programma te kunnen leveren.”

  Kromosoetoe is bewust op deze post geplaatst om genoemde onregelmatigheden toe te staan.
  Ook bij de CVBS werken mensen die in de bancaire wereld gefaald hebben en of geen kennis van zaken hebben op hoge, zeer hoge positie en de Hankrinbank evenzo. Verwachtte iemand dat het goed zou/zal gaan met de Suriname??


  Maak melding

 15. Kromosoetoe is dus ook een bankrover.Hij gebruikt een andere model dan die Brunswijk hanteerde.Soso rovers!Die juka met geweld die pae met zijn pen en papier.


  Maak melding

 16. Sommige politici hebben helaas geen HART voor Land en volk !

  Men is boosaardig bezig tegen Land en Volk !

  Opa un ai, jaggi deng laggi corrupte fromu-mang !!!

  PS : Vervolg eb bestraf deze boeven en pluk ze kaal !


  Maak melding

 17. Een staatsbank die als huisbankier vd staat acteert maar vermoedelijk nog nooit 1 goedgekeurd jaarverslag van een gerespecteerd (internationaal) accountantsbureau kan overleggen.

  Of vraag ik iets onkan?


  Maak melding

 18. Rovers, boeven, oplichters, fraudeurs is wat de nationale Dagoes partij in zich heeft. Alles waar deze misdadig vervloekte partij zich mee bemoeid is gedoemd misdadig en corrupt te verworden. Oma taki, de stichter is een misdadige afgod, ook zijn zoon en zgn stiefzoon, zijn naaste trawanten en het gros van zijn aanhangers, zijn ook misdadig vervloekt en misdadig verdoemd. Opa taki ai dja na Abra Broki na paarse schering en inslag nsinds 2010, djaso e teri, het recht van de snelste en sterkte in de misdaad. Oma taki, maar ook aan de top, te beginnen bij baas en de hierarchie die onder hem volgd. Echt een bende criminelen in smoking of das. Ndp staat voor nog meer berovingen van lan, volk, instituten en gelukkig ook eigen oerdomme debiele idiote ndp dwazen.


  Maak melding

 19. Hahahaha, hier gaat de rat aan de muis zeggen dat hij niet aan het stukje kaas mag komen. Wat een klucht.
  Dit kan alleen in een bananen republiek geleid door apen

  Kenmerk ze vreten alles gezamenlijk met hun soortgenoten leeg.


  Maak melding

 20. Het is te hopen dat de klokkenluiders keiharde bewijs hebben, waardoor dit schandaal als een bom in de Surinaamse samenleving in slaat en de bevolking dit niet pikt en dat als er een rechtszaak komt kopstukken voor jaren de gevangenis in gaan.

  Deze case het Surinaamse Volk dan laat zien hoe zogenaamde ophoog gevallen kopstukken omgaat met de vele miljoenen van Suriname en in weelde, rijkdom leven en hun ogen open gaan.

  Hopelijk dat de klokkenluiders geen halfwas werk hebben geleverd, maar kwaliteit werk hebben geleverd, om te laten zien hoe deze ndp-kliek vreet naar pot doet, neks no fout bij de SPSB.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 21. Enkele zeer moedige vakbondsleiders trachten enige
  openheid te brengen in zeer DUISTERE Bankzaken !

  De pres en financien hebben deze man, ondanks vele
  onderbouwde bezwaren, als directeur bij de SPSB geplaatst !

  De vakbondsmensen lopen gevaar, omdat ook de positie van
  de leiding van financien ernstig in het geding is !

  Hopelijk zijn alle bewijsstukken al naar het buitenland gemaild,
  waardoor de maffia in Sranan klem wordt gezet en de dreiging
  tegen personen wordt geneutraliseerd !


  Maak melding

 22. Wanneer laat Gillmore Boefdraad bij zijn eigen ministerie onderzoek starten, naar de financiële status van het min van financiën over de afgelopen 9 jaren. Ik weet zeker dat hij zichzelf in de val zal laten lopen. Mogelijk dat hij de aandacht van zijn eigen handelen laat verleggen naar elders. Het is allemaal tuig en een boeven bende.


  Maak melding

 23. Van Trikt is R.A. dus hoort hij te weten dat bij een fraude onderzoek standaard enkele punten worden ingezet alvorens een fraude onderzoek kan plaatsvinden.
  Zo is het van belang dat
  1- een onpartijdig orgaan het onderzoek leidt.
  2- bij zo een organisatie is het noodzakelijk om een accountantskantoor de opdracht te geven die daartoe de nodige ervaring in heeft om de geruchtenstroom in te dammen
  3- De betrokkenen worden gelijk om nonactief geplaatst om belemmering van het onderzoek tegen te gaan (ze worden niet ontslagen)
  4- De accountant die het onderzoek leiden zal moet carte blanche worden gegeven in het onderzoekveld en de reikwijdte daarvan
  etc etc
  Dit alles kan men opzoeken in de reglementen van de NBA waar de heer van Trikt staat ingeschreven als registeraccountant.

  Tot nu toe heeft hij van Trikt één belangrijke regel overschreden namelijk dat de verantwoordelijken noch in operationele dienst zijn


  Maak melding

 24. Het feit dat volgens krantenberichten “zeker drie medewerkers op non-actief zijn gesteld” is voor mij een aanwijzing dat de klokkenluider niet iets uit zijn duim heeft gezogen?

  Wat betreft het onderzoek heb ik geen al te hoge verwachtingen. Men heeft bewust iemand die eerder wegens fraude als minister moest aftreden en ook de ballen verstand heeft van bancaire zaken de functie van Directeur gegeven. Dat is de kat op het spek binden en vragen om moeilijkheden en die hebben ze ook gekregen..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.