Ophef over luxe vakantie First Lady Suriname in Dominicaanse Republiek

99
De foto van de First Lady van Suriname op vakantie - Via Dagblad De West (c)
De foto van de First Lady van Suriname op vakantie - Via Dagblad De West (c)

In Suriname is er deze week ophef ontstaan over een vakantie van de First Lady van Suriname, Ingrid Waldring-Bouterse. De vrouw van de Surinaamse president zou met 40 personen voor een luxe vakantie in de Dominicaanse Republiek vertoeven. Bovenstaande foto en het bericht hierover werden gepubliceerd door de Surinaamse krant De West. Die schrijft dat op beelden die de krant onder ogen kreeg, te zien is dat een groepje zich op een jacht bevindt.

Kritiek komt van de politieke partij DA’91 die op Facebook reageert met de zin ‘Meer belastingen voor de burger en meer luxe voor de presidentiele familie.’ “Terwijl een gezin tegenwoordig niet eens naar TBL-Cinema’s kan gaan, permitteert de presidentsvrouw het zich om met veertig man op reis te gaan. De samenleving die zich geen klein uitje kan permitteren, moet toekijken hoe de familie Bouterse aan het genieten is” aldus DA’91-voorzitter Angelic del Castilho in de krant.

De wijze waarop deze vakantie wordt gevierd, staat volgens haar in schril contrast met de situatie waarin de samenleving verkeert. Ze vraagt zich af hoe serieus de problemen in het land worden genomen als er niet eens medeleven wordt getoond met het volk, dat steeds dieper wegzakt in de armoede.

Volgens Del Castilho zijn het typisch kenmerken van mensen die als dictators regeren. “Ze zijn de eigenaren van het land en houden rekening met niemand en voelen zich voor niets verantwoordelijk. Ik hoop, dat de samenleving beseft, dat terwijl zij acht jaar lang moet sparen om hun dak te verven of vernieuwen, de familie Bouterse flink aan het genieten is in dure landen.’’

99 REACTIES

 1. Dominicaanse republiek kan duur zijn maar dan moet je wel zoeken. Het meer en deels is cheap maar wel leuk. De foto maakt duidelijk wat ze zijn mensen die hun foto;s maken bij bootjes van iemand anders.

  Een weekje All inclusiv in deze tijd met vliegen uit Europa komt neer op ongeveer euro 800.
  Als ze een degelijke vakantie gevierd hadden dan had niemand een foto gevonden of kunnen nemen. Kort zegt CHEAP maar wel vervelend voor het volk dat pienaart.


  Maak melding

 2. qoute RobG :na heel hard te hebben gewerkt , genieten ze van een wel verdiende vakantie …….terwijl er een begrotings tekort is van SRD 8000.000.000,- niet te noemen buitenlandse schuld , en de steeds groeiende armoede van volk …die dat verdiend ….aldus MEN. ROBG
  gemodereerd

 3. Een vakantie in de Dominicaanse Republiek moet wel kunnen. Zolang maar geen belasting centjes er mee gepaard gaan zal het mij een zorg zijn. Gewoon doorgaan met ademhalen.


  Maak melding

 4. De arme surinamers …zij betalen miljoenen aan wegenbelasting en rijden over brokko brokko wegen ….en kijk wie geniet met de miljoenen aan rij en wegen belastingen…precies de coke familie bouta en ndp aanhang.
  Wij betalen en zij genieten.


  Maak melding

 5. robg , de dames verdienen dit echt ..ze zien er allemaal uitgewerkt en gestrest uit met hun guchi en armani horloges en brillen .iederen zet een beentje voor .zelfs die kleine man


  Maak melding

 6. Dit is spykers op laag water zoeken, deze mensen hebben ook recht op vacantie. we moeten niet laag by de grondt gaan worden zo,n vacantie is niet uit staats middelen betaald en heefd niks met begroting tekort temaken.is een prive aangelegenheidt


  Maak melding

 7. Inderdaad…goed zo…de surinamers hebben massaal op deze partijgasten gestemd…dus daarom kunnen zij genieten door allerlei luxe vakantie’s te vieren…en het domme volk staat(pienarend) erbij en kijkt ernaar.
  Nog 5 tog…!!!!!dan kunnen ze verder genieten.


  Maak melding

 8. Deze mensen hebben Kka met het Surinaamse volk dat moet strugglen om het hoofd boven water te houden.

  Een jaar geleden waren de dochters van de vermeende decembermoordenaar toch gaan shoppen in Parijs?

  Dus neks no Fout zouden DONG DONG DIA DAMSCO en zijn Tweelingzus WENDY zeggen.


  Maak melding

 9. 40 man is te weinig. Als boefdraad nu de wegenbelasting verdubbeld kunnen er volgende keer 80 mee. Wonnie boedhoe was als minister van financiën, kals eerste minister naar huis gestuurd door bouta omdat zij geen geld wilde overmaken naar New York waar de vrouw van de president haar verjaardag wilde vieren.


  Maak melding

 10. Laat de domme NPD stemmers toekijken hoe de politieke elite hun in de maling hebben genomen. Eigen schuld dikke bult. Zielig voor de arme domme NDP,ers dit is het resultaat van hun stem gedrag


  Maak melding

 11. Ach laat me niet lachen om Da ’91 moeten niet zeuren. Zij doen aan goedkope propaganda. Hun bagger moeten zij maar zelf inslikken. In de maanden mei en juni zijn de prijzen / kosten voor vliegen naar en verblijf in de Dominicaanse Republiek aan de zeer lage kant omdat men in het laagseizoen zit. Vanuit Nederland kan men reeds voor € 350,- voor 9 dagen vertoeven. Dit is inclusief vliegticket, ontbijt/lunch en verblijf in een luxe hotel. Daarnaast kan men ook rekenen op kwantum korting als men met een grote groep mensen reist. Ook de prijzen voor de huur van een jacht liggen of een korte cruise liggen in deze periode aan de lage kant. Dus de randdebielen van Da’91 geven hun politieke frustraties de vrije loop. Geen kip lust hun waardeloze propaganda. Lezen is weten. Het internet zit vol met goedkope aanbiedingen naar de Dominicaanse Reupubliek en andere vakantiebestemmingen.


  Maak melding

 12. Het blijven wolven in schaapskleren. Enkele maanden geleden deelde de First Lady in het binnenland laptops uit aan de schoolgaande kinderen. Hierbij zei ze dat zij trots is op de Surinaamse jeugd en dat de jeugd zich moet blijven ontwikkelen. Ook konden zij altijd een beroep op de First Lady doen. Waarop ? Als ze haar nodig hebben dan is ze onbereikbaar en nu wordt dus duidelijk waar zij uithangt. De geschonken laptops waren natuurlijk opwarmertjes en om de schijn op te wekken dat zij het lot van de minder bedeelden aantrekt. In werkelijkheid worden die mensen als paria neergezet. Natuurlijk zullen er altijd mensen zijn die deze actie goedkeurt om de eenvoudige reden dat dit soort mensen geen hart hebben n totaal niet geïnteresseerd zijn in mensen die het zo moeilijk hebben om in hun levensonderhoud te voorzien. Deze mensen hebben alleen oog voor macht.


  Maak melding

 13. De geschiedenis van inwoners van de Dominicaanse republiek is goed om onder de loep te nemen. Er is er een soort bij die vanuit gaan dat ze heel anders zijn dan de afstammelingen van de Afri-slaven en Inheemse en andere soorten Dominicanen. Ook heb ik een paar van deze gastjes ontmoet en die er ook zo over denken, dat ze anders zijn dan andere Dominicanen of Caribische eilandbewoners.

  George Orwell, Animal farm
  In het vervloekte (paarse) paradijs/hel Suriname van ddb, schreef ddb overdag op 25 februari 1980, deze regel op het bord voor de Surinamers, Alle Surinamers zijn gelijk in het vervloekte ( paarse) paradijs/hel van ddb in Suriname.
  ‘S-nachts toen alle Surinamers sliepen, sloop hij naar dit bord toe van het (paarse) vervloekte paradijs/hel van ddb Suriname en veranderde deze regel, maar sommige Surinamers zijn meer dan andere Surinamers. De volgende dag wisten de Surinamers in het (paarse) vervloekte paradijs/hel van ddb niet meer wat ze zagen en mee maakten en moesten hun mond stijf dicht houden, anders zouden ze het wel merken. Zie de gevolgen ervan tot nu toe.

  De first lady en man van Su passen sindsdien deze regel toe in Suriname. Winkelen in Parijs in de duurste winkels en zich gedragen als God in het Koninkrijk, SLM-kist voor privé doeleinden gebruiken om naar het buitenland te gaan, grote feesten met drank, grote maaltijden, muziek en schaars geklede vouwtjes die met hun heupen draaien en schudden met hun billen op opzwepende muziek klanken, dikke Havana-sigaren roken en en de rook in de zaal blazen, dure whisky drinken, in dure zware auto’s en limousine in de rondte rijden in de straten van Paramaribo met bodyguards in zwarte pakken en donkere zonnebrillen op, die tot de tanden bewapend zijn, enz. enz. Neks No Fout. Mek Din Kon, Me Wakti Din!

  maduro van Venezuela is de beste vriend van ddb in Zuid-Amerika en zie hoe het leven in Venezuela is en bij het Venezolaanse volk. Zie ook goed welke kant het met Suriname opgaat sinds 25 februari 1980, 8 december 1982, 25 mei 2010, 25 mei 2015 tot heden.

  roodkapje is nu op de Dominicaanse republiek met gezelschap uit Su.

  Zie de armoede sinds 25 februari 1980 in Suriname. Surinamers zijn nu 3 x skeer geraakt, nu ook in 2019.

  Sranansma
  Wo ka!, Als het Su-volk dom wil doen en niet bij de Algemene Verkiezingen van de DNA op 25 mei 2020 voor de VHP en andere oppositie politieke partijen massaal wil stemmen en kiezen voor een andere koers omhoog voor Suriname nationale belangen en internationale belangen voor welvaart en welzijn voor de (klein)kids en zich zelf.

  Alle stemmen tellen en iedereen zal daarom moeten gaan stemmen voor als ze echt verandering willen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 14. Mooi gezelschap en genieten maar van een welverdiende vakantie met familie en vriendinnen. Een ieder betaalde voor zichzelf, echter is er in het gezelschap geen mooie blaka meid te bekennen. Die hadden waarschijnlijk geen geld om mee te gaan.


  Maak melding

 15. Hoeveel kroeshaar mensen zijn erbij op deze foto?

  De koershaar mensen die massaal achter ddb en familie staan, moeten goed kijken naar de foto kijken.

  Waarom stemmen jullie voor ddb, terwijl hij niets om jullie soort koershaar mensen geeft? Hij ziet jullie als stemvee, dom, lelijk, minderwaardig. Hij houdt niet van jullie soort of valt dat jullie niet op. De paarse koershaar mensen van de ndp kunnen maar beter voor hun eigen soort kiezen van andere politieke partijen, op kroesharige mensen die op hen lijken van andere politieke partijen gaan stemmen bij de verkiezingen van de DNA van 25 mei 2020

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 16. De familie Bouterse is een rijke familie, dus waarom zouden ze niet op een luxe vakantie kunnen gaan? Er zijn genoeg mensen in Europa en de Amerikaanse landen voor wie dat ook haalbaar is en dan hoeft men echt niet zo vreselijk rijk te zijn. Een goed betalende baan is genoeg.
  Een ander punt is wel dat men gezien de Surinaamse situatie wat discreet zou mogen zijn. Op vakantie gaan is één ding, arme landgenoten de ogen uitsteken met je rijkdom is ongepast. Dat is proletengedrag.

  Jammer voor mevrouw Bouterse dat haar echtgenoot niet mee kon gaan. Die heeft helaas levenslang en zit opgesloten in zijn gouden kooi in Suriname. Wellicht zal het hem plezier doen dat zijn echtgenote en verdere familie nog jarenlang het door hem vergaarde fortuin over de balk kunnen smijten en een leven van overvloed en uitspattingen op elk gebied kunnen leiden. Ja, de onafhankelijkheid heeft vrijheid en welvaart gebracht (voor sommigen).


  Maak melding

 17. Ik vraag me af waarom de vakantie van mevrouw Waaldring voor ophef zorgt.

  Ze ontvangt iedere maand belastingvrij een x-bedrag van de Staat dus zo een reis betalen lijkt me voor haar geen probleem.

  Heeft ze ook de reis betaald voor de andere reizigers??
  Ofwel is de reis van het hele gezelschap door de staat bekostigd?


  Maak melding

 18. Hans van den Broek 8 mei 2019 at 16:22
  Wellicht zal het hem plezier doen dat zijn echtgenote en verdere familie nog jarenlang het door hem vergaarde fortuin over de balk kunnen smijten en een leven van overvloed en uitspattingen op elk gebied kunnen leiden. ”

  Wat bovenstaande betreft vergelijk ik de familie Bouterse met de Koninklijke familie.


  Maak melding

 19. Afrikaanse toestanden ! Vroeger werd er gezegd dat de Hollanders Suriname leeg geroofd hebben maar wie zijn nu de rovers en de parasieten ? Ze komen niet uit Holland maar zijn de interne kakkerlakken die het land leegroven.


  Maak melding

 20. ddb onderdrukt de Surinamers en het zij dit soort mensen die daarvan de vruchten plukken en in rijkdom en weelde leven.

  Surinamers kijkt u goed naar de foto en vraagt u zich af waarom u voor deze man en zijn soort kiest.

  De hoogste tijd dat journalisten de naaste familie van ddb, het nageslacht duidelijk aan de Surinaamse samenleving tonen, ook hun vermogen en goederen, waardoor vooral de Afri-Su zich kunnen afvragen waarom kiezen we dit soort mensen die een luxe leven mogen hebben en leiden boven hun eigen Afri-soort? Het kolonialisme is toch voorbij, waarbij de witte man de zwarten als slaven zag? Het heeft er veel van dat de afri-su paarse kakkerlakken niet zien dat ddb het kolonialisme op ze toepast.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 21. Ze hebben zoveel gestolen die paarse criminelen, dat ze hun leven lang op vakantie kunnen, het geld wat deze snol ontvangt, is afkomstig van die moordenaar waarmee ze gehuwd is, en die op zijn beurt weer iedere dag, een greep uit de staatskas doet.


  Maak melding

 22. @ Omoe Snesie 8 mei 2019 at 16:13

  Die mooie blaka meid had misschien geen zien om zich met deze dames te identificeren of is misschien geen kudde dier.


  Maak melding

 23. Ik begrijp deze ophef niet. Als apen koningin kan men begrijpen dat het bij het beestje hoort.
  Luxe, vraatzuchtige, hebzucht, MODO Prodo. Daarvoor hebben haar mede apen haar man gekozen.

  Waar verwonderen ze zich over. Wisten zij niet wat ze deden. Kennen ze hun eigen aard en die van hun soortgenoten niet.

  MODO Prodo Prisierie, Dansi, Buiten mang, vrouw. Hebzucht, Lee en. Bedriegie.
  Dat na ding sani. Nanga ding SMA


  Maak melding

 24. Iedereen heeft recht op vakantie. Vanuit Suriname is de Dominicaanse Republiek relatief snel te bereiken en de tickets zijn niet zo prijzig als je vanuit Europa of Afrika daarnaartoe zou vliegen.

  Waarom mag de first lady niet op vakantie? Ze is toch ook een mens? Ieder mens heeft af en toe een vakantie nodig om te ontspannen. De first lady doet veel goed werk op scholen en voor arme gezinnen. Wordt daar niet naar gekeken?


  Maak melding

 25. zo dom zyn deze mensen niet, ze beseffen ook dat dit niet op staatskosten kan. dan wordt dit dus propaganda naar de laag geletterden en school verlater,s en die zyn er veel.maar zo dom zyn ze ook weer niet dat te beseffen. smaakloos Propaganda


  Maak melding

 26. Als het stem vee nog een keertje op NDP stemt, kunnen ze de volgende keer mee.

  Ik.zie geen reactie van Luciën, Wendy, Afiba, A no mi, en nog een aantal van dit soort kakkerlakken. Ik dacht dat Afiba en Wendy ook op de foto stonden. Maar jammer voor hun. Deze dames zijn een heel stuk knapper.


  Maak melding

 27. De factuur van haar vakantie zal later ergens in de boekhouding van de CBvS onder een ander onderwerp verwerkt worden.

  De vakantie zal nu wel bekostigd zijn door haar. Maar Ja, als ze weet dat ze dat bekostigde geld toch weer terug gaat krijgen met rente ja waarom dan druk maken. ALS JE DE VEE AAIT, DRUPPEL HET EMMER WEL VOL.


  Maak melding

 28. @JoJo

  Dus als ze de goedkoopste optie hadden geboekt zou het 40 * 800 USD = 256.000 SRD kosten!!
  Zelfs dan is het 43 maal de veel te hoge vergoeding die deze fist lady krijgt!!
  ..
  GEEN KATTENPIS DUS. Waar doet ze het van?? Ze zal echt niet de goedkoopste optie in het YMCA genomen hebben.
  ..
  Is echt jammer dat geen van die paarse kunnen rekenen of met geld omgaan.


  Maak melding

 29. voor die reis is er een fokker van flyaway gecharted ….tel uit je winst …..familie bouterse id rijk in su ..ze hebben de grootste aandelen in goed lopende bedrijven zoals ballas sardjoe ..yocohama . etc….en niet te vergeten ministery van financien


  Maak melding

 30. @RobG
  Je zit weer KA te verkondigen. De goedkoopste last minute kost op dit moment iets van 600 € maar daarvan zijn geen 40 plaatsen beschikbaar. Ook weten we allemaal dat er naast de reis veel handgeld doorheen gaat en dat de mini-bar door een maxi-bar vervangen wordt.
  ..
  Goed praten van wangedrag met heel domme postings is echt het stomste dat een idioot kan doen.
  ..
  De reis met alles er op en aan heeft zeker meer dan een half miljoen SRD gekost, Minstens 1 SRD per inwoner !!


  Maak melding

 31. De. First lady en haar witte vriendinnen hebben het verdient..immers.het is hard werken voor haar..allemaal pakketten uitdelen aan t arme domme volk het heel jaar door…nu ff chille denkt ze. .


  Maak melding

 32. Het is namelijk zo, dat bij wet is geregeld welke activiteiten wel en wat niet op staatskosten komen. De minister van financiën heeft de taak de huishouding te bewaken, zonder zijn goedkeuring vinden geen ongeoorloofde betalingen plaats. Mocht de minister onwettig handelen dan heeft de financiële controle dienst van de regering het recht om die ongedaan te maken, wat leidt tot terugbetaling van de kosten. Indien er aangifte wordt gedaan wegens het onrechtmatig handelen door de minister, kan de officier van justitie eisen tot in hechtenis nemen om redenen van malversatie en aanklagen voor strafvervolging.

  Maar ja, je weet hoe het gaat in een bananen Republiek. En al gaat heer Santokhi de volgende regering vormen, het zal hem geen worst schelen en zijn vingers gaan branden. Want men zegt;
  wie de bal kaatst kan die weer terug verwachten.😫😫😫


  Maak melding

 33. Op de foto zie je alleen witte vrouwen, de donkere domme NPD stemmers moet toekijken, ze zijn slaaf van pakketjes gemaakt en moet kei hard worden om een pot bronnebonnen te kopen.


  Maak melding

 34. Nog een keertje stemmen voor bouta……hij zal jullie verder verarmen terwijl hij en met zn familie lekker de belastingcentjes opmaken!!


  Maak melding

 35. “DA’91-voorzitter Angelic del Castilho zegt desgevraagd, niet ervan op de hoogte te zijn of deze reis bekostigd is met privé- of regeringsgelden.”
  ——————————————————————–

  Het hele verhaal staat of valt met deze zin. Ze weet dus niet hoe de reis tot stand is gekomen. Het betekent dat alles wat ze in het verlengde zegt, van nul en generlei waarde is. Het valt onder de noemer: roddel, dyugudyugu, stemmingmakerij, ophitsen van de bevolking en politiek willen scoren. Wist ze zeker dat de gelden regelrecht uit de staatskas kwamen, kon ze inderdaad met recht spreken. Die zekerheid heeft ze niet, dus mondje dichthouden.


  Maak melding

 36. NEKS NO FOUT, ER WORDT BINNENKORT

  EEN VAKANTIE VAN TWINTIG JAAR OPGELEGD !!!

  PS : KRIJGSRAAD LEGT DE LAATSTE HAND AAN HET

  STRAFVONNIS !!!!!


  Maak melding

 37. Laat mevrouw bouters met rust laat ze maar genieten van der vakantie ze heeft het zelf bekostigd en niet van de staat suriname voor de duidelijkheid dat weet ik want ik ben op de hoogte der van en ik ken de familie heel goed


  Maak melding

 38. Hoezo maak je er zo’n toestand van, ze is ook naar Parijs en Londen met haar gevolg gegaan en dan niet de koffers vergeten die er ook nog mee terug werden genomen, en iedereen pikt dat.
  Maar zoals je de meeste hersenloze Surinamers hoort roepen, Mi Lobi a mang. Dus stemmen maar weer op deze man en zijn koningin en zelf stront vreten want daar kiezen wij als Surinamer liever voor, en vooral meneer Bouta niet weg te stemmen. Lanti money is voor meneer Bouta en zijn prinses voor hun eigen privé.


  Maak melding

 39. Nou Ja,zijn jullie zeker?als t belasting geld is of hun eigen salaris .iedereen hier aan t raden .een ieder heeft recht op wat dan ook.Als wij/jullie vinden dat t belasting geld is ,dan moet er toch iets gedaan worden .maar nee alleen maar raden,klagen zonder te bewegen .kunnen wij Surinamers ermee stoppen ,show action .


  Maak melding

 40. Alibaba blijft thuis en de 40 rovers gaan op vakantie, en het volk kijken toe en tegelijk creperen ze van armoede ! Maar neks no fout ete fevie jari brada nanga sisa.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 41. Hans van den Broek 8 mei 2019 at 16:22
  ”Op vakantie gaan is één ding, arme landgenoten de ogen uitsteken met je rijkdom is ongepast. Dat is proletengedrag”.

  Beste Hans, gelijk heb je met jouw opmerking, m.i een indiscreet en schaamteloos tafereel dat thuis hoort in het familiealbum. Echter dit is de kwaal en wellicht een complex van de meeste zogenaamde prominente Surinamers. Laag geboren maar omhoog gevallen. De sociale status berust over het algemeen op het feit, om gezien te worden en te laten weten wie je bent en wat je hebt. Een mooi huis en dure auto’s en mooie dure kleding zijn de indrukken of de visite kaartjes die men al te graag achterlaat. Behoor je tot de ”mofina wan” en al heb je geen moer te makken, dan wordt de armoede overigens met opvallend veel goud behangen. En als je gestudeerd hebt en een titel draag, mag men dit ongevraagd ook weten. Ook als je ouders iets zijn geworden in de maatschappij en jij zelf een nietsnut bent, dan moet men weten met wie men te maken heeft.


  Maak melding

 42. Ik lees nergens dat zij betaald voor alles. Ik ben ook met groep mensen op vakantie geweest zodat de kosten minder zijn en het is gezelliger. Wie heeft het betaald?
  Ik wil betaling zien dat het van de staat is. Er zijn genoeg groepsreizen die mensen organiseren. Mensen moeten niet denken dat im mn pootjes op hou. Mi e wroko. Heb geen tijd om 24/7 op waterkant re klersen. Brengt geen geld binnen


  Maak melding

 43. Iedereen zit uit te halen naar DB. Maar vergeet niet dat een iedere land gebonden is aan wetten en regelgeving. En dat geldt ook voor suriname. Wanneer een president of ministers dan wel hooggeplaatsten misbruik maken van hun macht, heeft de volgende regering het recht om een onderzoek te gelasten via de interne rekenkamer. Wanneer uit rapportage mocht blijken van diefstal en onregelmatigheden die aan het licht komen, staat de mogelijkheid open om naar het OM te stappen. Wanneer het OM gelijk krijgt zal de rechter gelasten het onrechtmatig verkregen vermogen te confiskeren, dan wel te veroordelen voor volledige terugbetaling. En inderdaad zoals Djakkie schrijft zal mogelijkerwijs, wanneer heer Santokhi de wil heeft, een grondig diepgaand onderzoek te starten bij het ministerie van Financiën. Ik weet alleen niet over hoeveel jaren terug mag naar het onderzoek. Want bij deze instelling klopt weinig van de boekhouding. Miljoenen inkomsten van het goud komt nergens verantwoording in de boekhouding voor. Het lijkt alsof al die jaren niets is verkocht.
  Over de jaarlijkse begroting en de hiermee verbonden uitgaven laat heel veel steken vallen. Wat ik lees links en rechts in de media, dat suriname maar liefst 8000 miljoen SRD schuld heeft op de staatsbalans. Als dat inderdaad zo is, dan is het erger dan een failliet State. Ik ben bang dat een volgende regering van db funest zal zijn voor het land. Er blijft dan alleen maar nog gras over, omdat dit door moeder natuur wordt onderhouden.

  Hoe dan ook heer Santokhi zullen wij steeds moeten blijven herinneren en vinger aan de pols houden, voor een grondige diepgaande onderzoek naar de financiën van Sur en hoe heeft het zo ver kunnen komen.


  Maak melding

 44. En dan? Weet je wie dat betaalt? Als je dat niet weet, hou je bek dan dicht. Kom met bewijzen dat het belastinggeld is. Tot dan tap ie go-olo. Ik ben geen boutamang maar een jacht kan je ook huren of van een goed gesitueerde relatie lenen en die relaties heeft de familie wel. Wat een gelul allemaal. De mensen die altijd klagen over armoede hebben zelf 3 auto’s onder hun woning. En dan nog een 4e willen.


  Maak melding

 45. allemaal lulkoek van achterlijke jaloerse zeurpieten die wellicht vaker dan deze dames op vakantie zijn maar het gewoon niet kunnen hebben dat deze mensen ook een keertje (eens per jaar) van hun salaris genieten op een bevriend eiland in de regio. Er is niemand in Suriname die het slechter heeft dan voor 1975 en er is niemand meer in Suriname die naar nederland wil. Er zijn ook geen Surinamers, dus de in Suriname wonenden die ooit onze First Lady anders zullen bejegenen dan iemand die zo’n reis verdiend. Simpel omdat dat zo veel meer doet en – heeft gedaan dan haar voorgangers. De dames om haar heen kunnen misschien wel degelijk voor hun eigen reis betalen en dat is bij de reisburo’s na te gaan. Een beetje journalist checkt eerst de feiten voordat hij publiceert. Dit doet hij omdat hij stommerikken en oproerkraaiers geen podium geeft om onzin uit te kraaien zodat zijn medium niet gedown grade wordt.


  Maak melding

 46. Het zal mijn niet verwonderen als onderzoek jaren later uitwijst dat er vele miljoenen US-dollar naar belastingparadijzen via postbus firma’s voor het nageslacht veilig worden gesteld. Zou het daarom zijn dat deze hele clan daar bij betrokken is en voor dat doel daar is? Hoeveel van hen hebben diplomatieke paspoorten? Zogenaamd vakantie, maar het kan om heel andere belangen gaan.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 47. de troepen van boefi regime hebben zich aangemeld
  …voor hun is de waarheid de leugen .omdat wiens brood men eet wiens taal men spreekt …die gasten verklaren dat niemand meer uit het land wil
  …..die gasten leven duidelijk niet in de realiteit……..bezopen van alle rijkdommen door overfacturering en spookfacturen.


  Maak melding

 48. Klaas de Groot, lezen doet weten. Met leugen en bedrog komen jullie van de oppositie nergens. Mevrouw Bouterse en haar gezelschap mogen op vakantie gaan naar de Dominicaanse Republiek. De Dominicaanse Republiek is de goedkoopste vakantiebestemming in de regio. Een vakantie kost in Suriname vele malen duurder dan een vakantie in de Dominicaanse Republiek. LEZEN IS WETEN. De informatie is beschikbaar op het internet. Met goedkope propaganda komen jullie niet ver.


  Maak melding

 49. het is geen publieks geheim dat iedere regering zich schuldig maakt aan coruptie…… .maar wat er in Suriname de afgelopen 9 jaar heeft plaats gevonden is ongekend in onze geschiedenis …….. en het gaat maar openlijk door terwijl het land meteen bankroet kan gaan als grondstof prijzen instorten ……dit gaat dit boefi regime achterlaten voor de kinderen en klein kinderen van oprechte hardwerkende surinamers die op normale wijze een middel van bestaan verdienen


  Maak melding

 50. mica . ….we weten dat first lady een riant salaris heeft toekend gekregen door haar man ..en dat zij ook vaak de lotelij wint bij het ministrery van financien .

  haar man de baas heeft ook de us powerbowl loterij hewonnen van us$400.000.000,- vandaar dat geld geen probleem is voor een antal generaties “baas”


  Maak melding

 51. Tijd voor een zimbabwaanse revolutie. De fam Bouterse moet per direct achter tralies worden gezet hangende het onderzoek. Hoe hebben zij hun vermogen opgebouwd. De onderste steen moet boven komen.


  Maak melding

 52. de minachting het baarbarse het misgunnen het rassistische ,dat jullie hier uitkraaien ,zou dat ook door deze Familie komen? jullie schynnen achter elke boom een vyandt te zoeken.
  overdryven is ook een vak schynbaar of komt het door niet beter weten .er is meer te doen in Suriname dan jn te gaan op Prive’ aangelegenheden van deze personen,en dan nog een verkeerde voorstelling van zaken te geven ,een soort van Propaganda?


  Maak melding

 53. @Passant
  Voor die 9 jaren is mogelijk om door de rekenkamer een diepgaand onderzoek bij het min. van Financiën te worden ingesteld.
  Sur heeft nog een redelijk bijgehouden balans. Dus het is niet moeilijk om alle inkomende en uitgaande financiën te controleren en te toetsen op juistheid. Echter er ontbreken facturen van ontvangsten onder andere van de goudopbrengsten die nergens meer in de boeken voorkomen. In 2010 heeft de opositie opheldering hierover gevraagd aan de toenmalige minister van financiën. De minister noch de president heeft op deze vraag willen ingaan. Al de ministers van financiën in de afgelopen jaren hebben boter op hun hoofd. Voor een nieuwe Kabinet zal een hele klus worden om de onderste steen boven water te krijgen en de verantwoordelijken te gedagvaarden. Maar het is wel mogelijk indien de nieuwe Kabinet de wil heeft.

  @Koos
  Het is mogelijk om het gestolen geld c.q. vermogen op de buitenlandse banken terug te halen. Er zijn internationale afspraken door en met bankinstellingen gemaakt, dat voor leiders van landen en hooggeplaatsten, wanneer een verzoek voor informatie verstrekking binnenkomt, de persoonsgeheimhouding wordt opgeheven en de regering volledig omtrent de bank gegevens wordt ingelicht. Al zijn de transacties via allerlei bv’s gegaan, maar de digitale spoor is te volgen.


  Maak melding

 54. ik wil nog even dit schryven de meeste goed opgeleide Surinamers zyn nu op een leeftydt ,erkomen weer andere hoog op geleiden maar niet in grote getallen,de rest zyn school verlaters of ongeschoolden hier moet heel snel aangedaan worden, dit zyn de dingen waar men zich zorgen over moet maken en Discuseren
  Ministerie,s met een Ndp top en ambtenaren met een nps/vhp attude die de heleboel verlammen tegenwerkken laten we eerlyk zyn dat is toch de afgelopen (9)jr gebeurt hoe willen wy dan vooruit komen
  willen wy een beter sociaal maaschapelyk samen zyn? ik ben benieuwt
  Als men inderdaad zich zorgen maakt over de kansarmen dan had men samen gewerkt vindt ik,of zyn de politieke verschillen zo groot dat lands belang daar ondergeschikt aan is.aangetoon wordt dat alle politieke partyen op eigenbelang uit zyn en sommige op persoonlyk belang /Suriname hoeft niet een linkse of een rechtse politieke richting op want wy zyn niet van politieke belang dus alles kan ingezet worden voor landt en volk,ga daarvoor zeg ik dan


  Maak melding

 55. Firstlady? Me mars hoor ze is net zo ongeletterd als die eerloze hebzuchtige dagoebal man van haar. Een pres n firstlady moeten tenminste n afgeronde academische opleiding hebn als bagage en orientatie op wereldniveau. Dat zulke lieden hier de koning n koningin wiln uithangen schaadt ht imago vn ht land internationaal verder. Dat ze een salaris ontvangt vn d staat is al n mispunt n ze is even corrupt als haar koning tigri. Jullie prinses firstlady is enentjes firstlady tot na de komende verkiezingen n daarna mag ze terug nr haar baka djarie als lastlady. K wens jullie alvast kracht n sterkte by ht ontwaken uit jullie roes want let op ht komt eraan.


  Maak melding

 56. Zo vreet Maduro ook zijn buschauffeurspens vol in Turkije terwijl zijn bevolking van de vuilnisbelt naar eten zoekt. Zuid Amerika heeft nieuwe dictaturen die uit de achtertuin van de VS gewied dienen te worden.


  Maak melding

 57. Deze mensen hebben geen ka met het volk. Baas tak mi na gado pikin, sortu mpp. Godskind gaat het volk niet uitbuiten. Staatskast gaat eraan swa. Ingi no sab SA na bezuiniging, deng no sab san a dat. Soso PARBO bier dé na deng ede. De rijkste verslaafde van Suriname doet alsof CBS van hem is. Boete van telesur, ebs, swm zijn weer verhoogd en niemand heeft zijn Smul open gemaakt om dat te zeggen. Soso geniet deng wang geniet, laat die familie werken of deng na wang les beest.


  Maak melding

 58. opmerkelyk niemandt schryft over eigen verantwoordelykheidt,maar men heefd het steeds over een ander
  de gemeenschap wil geen verantwoordelykheidt dragen ,het is te makelyk om steeds de leiding de schuldt te geven.ik vraag me af ,mocht er een ander leiding komen en de situatie blyft het zelfde wat daar van de shuldt zou zyn.Onze volks mentaliteit mischien?


  Maak melding

 59. EEN DING WIL AAN “BAAS” DOORGEVEN : DING SREFI SMA PE YU PARKEER AL FUFURU MONI E GO KIRI YU !!!….NEKS NO FOUT .ZAND EROVER.


  Maak melding

 60. kenmerk van een dictator, terwijl het volk lijdt en rijdt, heeft de familie van de dictator zijn pleziertjes in het buitenland.


  Maak melding

 61. Laat die dame met rust, ze heeft het zelf bekostigd, een paar keer gebeigde opmerking,
  Maar waarvan? betaald van haar salaris als eerste in de geschiedenis van Suriname, presidentsvrouw, een aanstelling met salaris, van de eerste handelingen van Bouterse toen hij President werd. een riant salaris opgebracht door de belastingbetaler in Suriname voor een baantje als paketten verstrekster,
  En er dan goede sier mee maken op een Cararibisch eiland, decadentie ten top, indirect bekostigd door een pinarende Surinaamse bevolking van een land met gigantische schulden, walgelijk gewoonweg


  Maak melding

 62. Laats had ik een reactie geplaatst omtrent een onderwerp en ik kreeg de wind van voren en zelfs iemand met ma p*** p***. begon te schelden toen ik over hun ndp leider sprak…hier is het dan…ik hoor iemand hier zeggen als het maar niet onze belasting centjes zijn dsn is het goed…90% van rij en wegenbelasting is de vraag waar het naartoe gaat…die domme ndp massa slaapt en zal nooit wakker worden ook.
  weet je wat zo een vakantie kost…huur van hotel…eten.drinken..ook nog op zo een dure boot erbij…wou de first lady is wel rijk…aantal mensen die mee zijn gegaan…wat kost dat allemaal niet…de domme ndp masss heeft een stopwoord…het gebeurt overal…ja het kan maar vergelijk de ontwikkelde landen niet met suriname want die hebben zo dat geld weer in kas en nog heeft het volk goedkoop eten in de supermarkt ….olie domme ndp massa.


  Maak melding

 63. R.Brown snapt het nog niet.
  nps en vhp hebben nooit eraan gedacht om ons geld om te zetten naar srd.bouta komt en gooit het roer om…armoedige srd…ons virig geld was het beste.. tuurlijk waren er minpunten maaaaaaar dit…never…dit is het werk van een dictator..bouterse lijkt wel fidel castro…nederland mag hem nu wel oppakken…


  Maak melding

 64. Boy ga jij maar langs iedere reisbureau voor het volk om te achterhalen hoe of wat omtrent deze dure trip van miss bouterse.
  je leeft in de pyama tijd van ,het jaar 1900..😂😂😂


  Maak melding

 65. Diediebrieka jou reactie klinkt als een diploma van de hellenkeller school…je weet toch wat voor mensen daar op school kwamen?? een stel hersenen met een achterstand dat alleen maar van dom agressie en schelden weet…zielig
  Dus hellenkeller Diediebrieka😂😂😂😂😂


  Maak melding

 66. Goed zo klaas de groot mooie berekening.
  maar de ndp massa is zwak in rekenen..bespaar hen de moeite met al die cijfers…..😂😂😂😂


  Maak melding

 67. @ ndp bespotter

  Niks soso moksie.
  Kijk goed naar de foto. Er staan ook 5 Hindoestanen op de foto. Bouterse heeft minstens 1 Hindoestaanse stiefdochter.
  En je legt de nadruk op moksies. Zijn dat betere mensen dan de donkere?
  Het geboefte dat het land grote financiële schade toebrengt door corruptie en stelen van ’s landsgelden zijn deze moksie types.
  Voorbeeld?
  Bouterse, Ingrid, Abrahams, Van Trikt, Lilian Ferrier en al die figuren die zich hollands en blank wanen.

  Ja ook Hoefdraad. Die heeft gebleekte billen.
  Op de rest van zijn karkas wilde het bleken niet lukken.


  Maak melding

 68. Ik vind dat vele vn jullie kletse omdst het land in een crisis is mag men ni vrij zijn eeuwig hebe jullie een bs te zege inplaats jullie helpe Mt opbouwe


  Maak melding

 69. Zolang niet duidelijk is of deze vakantie van de first lady samen met 40 personen bekostigd is puit eigen middelen of uit staatsmiddelen, heeft het geen zin om kritiek te leveren.
  Aan journalisten de taak uit te zoeken uit welke middelen de groepsvakantie is betaald.


  Maak melding

 70. Kondremangs,

  Er zou een onderzoek moeten komen naar alle politici en consorten over hun vergaard vermogen en kapitaal vanaf 1975 en vooral de nadruk op de sergeanten na 1980. …..te beginnen bij de hoofdfiguur zelf. .DiDiBri
  Dan zullen we zien wie zich met gemeenschapsgelden verrijkt hebben op welke wijze dan ook. ….afpakken en achter de tralies. …
  Maar welke integere politicus en/of organisatie zou daarvoor geschikt zijn. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA .


  Maak melding

 71. Ndp mofina kunnen met moeite een taxi betalen om hun kinderen uit te brengen. Gelukkig ontnuchteren vele paarse dwazen en het ziet er niet fraai uit voor baas en roversbende na mei 2020, tenzij hij en roversbende middels verkiezingsfraude winnen. Kondre klarie troe troe.


  Maak melding

 72. Koers is gestegen vanwege de dollar dat betekend geen reserve van die dollar één reden is een luxe vakantie van deze familie UITBUITER. Dure spullen kom nog bij kijken.
  We hebben nog niets over eten. Tel hoeveel personen zijn met zo’ n vakantie gaat kan je nagaan hoeveel dollar dat is, ook nog in een dure hotel waar ze top eten klaar maken. Alles gedaan in die kamer. De dag dat weg zijn van die hotel, een tip voor room maide.


  Maak melding

 73. Gemeenschapsgeld voor 40 man familie en beveiliging. Wanneer Ingrid terug is komt zij weer pakketjes uitdelen als troostprijs. Zij had beter 40 oudjes van ons, uit een verzorgingshuis kunnen meenemen op vakantie. De oudjes gaan soms hier, bij Gods gratie een dagtripje met een busje om hun uit de ellende te halen, van de hele dag zitten te verpieteren in het verzorgingshuis. Mogen zij naar bloemetjes en bijtjes gaan kijken ergens op kleine afstand onder het genot van een stukje droog brood met een kopje slappe thee.

  Sarie Torie


  Maak melding

 74. President Bouterse en zijn familie plunderen Suriname helemaal leeg laat het volk zien wie ze hebben gekozen als president van het land. De grootste rover van Suriname. Het land is als failliet gemaakt door deze Satan en ,moordenaar en het gaat maar door.Die man is een ramp voor het land.Ik hoop dat ze in mei 2020 iemand anders kiezen als president van het land.


  Maak melding

 75. Ik heb een boodschap voor jullie donker getinten van Bouta himzelf en ik kan het weten dit is een boodschap die hij mij zelf heeft doorgegeven ik hou niet van jullie donker getinten, stop met het verheerlijken van deze moordenaar hij moet jullie niet.
  Vroeg of laat komen racistische kakkerlakken toch aan de macht.


  Maak melding

 76. Nex no fout, dominicaanse vrouwen komen bijverdienen in Suriname, gewoon een uotwisseling OLV first lady natuurlijk maakt ze 50 procrnt comissie.


  Maak melding

 77. Iedereen klaagt over de NDP, maar vele reageerders hier hebben er toen wel eerder op gestemd. Dus houden jullie je domme reacties hier maar buiten. Al genoeg aangetoond dat jullie geen hersens hebben. Die zijn in de loop der jaren echt niet beter geworden. Sukkels. Jullie hebben er zelf tenslotte voor gezorgd dat zij op vakantie kunnen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.