woensdag, april 24, 2024
HomeFotoTwee personen doodgeschoten bij drive-by shooting in Suriname

Twee personen doodgeschoten bij drive-by shooting in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Zondagavond omstreeks 22.30u lokale tijd in Suriname, zijn bij een zogenoemde drive-by shooting twee personen doodgeschoten. Dit zou gebeurt zijn bij pompstation Sol Torarica, beter beken als On The Run. Wat precies de aanleiding is, is nog niet duidelijk. Er is nog geen officiële informatie dus later meer. Er schijnt ook een voertuig in brand gestoken te zijn in een zijstraat van de Anton Dragtenweg. Het is niet duidelijk of deze twee incidenten met elkaar te maken hebben.

UPDATE 1: Het zou gaan om een man en vrouw die naast naast hun pick-up stonden te chillen toen een ander voertuig ineens kwam aangereden en een manspersoon het vuur op hen opende. Op de foto is te zien dat de vrouw dood naast het voertuig ligt en de man in de laadbak van het voertuig ligt.

De dader zou daarna weggereden zijn en het voertuig waarin hij zichzelf verplaatste in de omgeving morgenstond in brand hebben gestoken.

UPDATE 2: De man die zondagavond werd doodgeschoten in Suriname is de 49-jarige Surinaamse Nederlander Dennis G. De vrouw die met hem was en ook dodelijk werd geraakt is de 18-jarige Surinaamse Cadisha P.

Surinaamse politieagenten doen onderzoek op de plaats van het delict.

Bekijk een filmpje van de in brand gestoken auto hier:

https://www.instagram.com/p/BxGsoKXBRUP/?utm_source=ig_web_copy_link

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

60 REACTIES
  1. Met onberechte moordenaars aan de macht, dankzij oerdomme dwaze debiele idiote moordenaaraanhangers die in 2010 en 2015 krijsend bedreigend dwaas duivel ddb bezeten krijsten, we gaa noch voo veif is het land nu verworden een narcostaat, een failed state. Nog veel mjeer moord, bankroof en staatskas roof olv van de zittende paarse misdadig regiem is wat komen gaat als oerdomme ndp zombies in 2020 weer oerdom krijsend gaan stemmen voor veif. Daders en slachtoffers zijn ndper’ s.


    Maak melding
  2. Waar een klein land groot in is:
    >> geweld
    >> verkeersdoden
    >> coke transporten
    >> begrotingstekort te kort
    >> regering die zich niet verantwoord of antwoorden heeft.
    >> fabeltjes


    Maak melding
  3. Nou ja oeen situatie verwachte ik al,het hoefd niet per se maar vliegtuig in brand 1 dode cocaine spoorloos en nu dit,zou wel verband kunnen hebben heh,de pickup truck lijkt me wel een ford raptor,zijn er niet zo geweldig veel dus zal wel een bekend persoon zijn


    Maak melding
  4. Grootschalige drugshandel, corruptie, nietsontziende criminaliteit, moorden en wetteloosheid krijg je gratis bij als je voor de NDP stemt. Justitie en politie staan erbij, kijken er naar en kunnen verder niets omdat ze de middelen niet krijgen om goed te functioneren. De NDP vindt dat het goed gaat.

    Dit bedoelt Bouterse als hij zegt dat hij het land naar grotere hoogten zal opstuwen.


    Maak melding
  5. De slapeloze nachten die het volk werden toegezegd, worden nu waarheid. Hierbij een oproep aan het volk, : Stem nooit meer NDP als je wil dat Suriname welvarend en leefbaar wordt. dit krijg je als er alleen maar gelukzoekers en drugscriminelen de dienst uitmaken in een land.


    Maak melding
  6. De slapeloze nachten die het volk werden toegezegd, worden nu waarheid. Hierbij een oproep aan het volk, : Stem nooit meer NDP als je wil dat Suriname welvarend en leefbaar wordt. dit krijg je als er alleen maar gelukzoekers en drugscriminelen de dienst uitmaken in een land.


    Maak melding
  7. Ja, het resultaat van een mislukte coca transactie. Mensen die een deal of transport hebben doen mislukken hebben anderen aan de top heel boos gemaakt en moeten voor hun fout worden opgeruimd.
    Paramaribo, de volgende Medelin ?. Hoe dit probleem op te lossen? Simpel. Als Bouterse weg is, is dit probleem ook weg. Bye, Bye, Bouterse. De Surinaamse Escobar.


    Maak melding
  8. Het wordt tijd dat de president van de republiek suriname zijn zoon gaat vergezellen in het buitenland. Hierdoor zal er weer rust zijn in het land en kan iedereen overgaan tot de orde van de dag n.l keihard werken en zorgen dar suriname welvarend wordt


    Maak melding
  9. Het wordt tijd dat de president van de republiek suriname zijn zoon gaat vergezellen in het buitenland. Hierdoor zal er weer rust zijn in het land en kan iedereen overgaan tot de orde van de dag n.l keihard werken en zorgen dar suriname welvarend wordt


    Maak melding
  10. Na wan sari tori
    Weten we wat er zich vooraf heeft afgespeeld ?Nee ,het kan ook een vergismoord zijn.

    Dit is een schok voor zo een kleine samenleving.

    Ben benieuwd wat het onderzoek zal opleveren ?


    Maak melding
  11. Zal onze noodkreet wel worden gehoord?
    Er zijn helaas genoeg oerdomme surinamers die DB weer helpen in het zadel te blijven.

    Om een land te besturen moet je over bepaalde kwaliteiten beschikken. Ook nogeens hoog geschoold zijn, liefst universitaire opleiding hebben doorlopen.
    Helaas krijgen hoogopgeleiden GEEN kans in een politieke partij om een waardig functie te ambiëren. Ook op belangrijke overheidsfuncties en ministers zitten merendeels houthakkers. Vriendjes politiek en verduistering van gemeenschapsgelden is schering en inslag. Op een bevolking van 550.000 mensen heb je maar liefst 80.000 overheidsfunctionarissen(inclusief politie en leger). Hoe krijg je dan de economie van zo’n land aan de praat?
    Het is gewoon parasiteren op de gemeenschap en inkomsten uit natuurlijke hulpbronnen. Welke regering het ook komt kun je vergeten dat die de kar gaat vlottrekken. Het piepende verhaal zal hetzelfde blijven.
    TENZIJ TENZIJ TENZIJ
    – hoog opgeleide mensen tot het Kabinet en
    de regering toetreden
    – op belangrijke functies in het
    overheidsapparaat de juiste opgeleide
    mensen aan de slag gaan
    – ZWAAR WORDT INGEGREPEN OM HET
    OVERHEIDSAPPARAAT MET 2/3 TE
    LATEN INKRIMPEN EN HET SYSTEEM
    SLAGVAARDIGER TE MAKEN
    Doe je dit niet dan kun je de rest op je buik schrijven.

    Het is wel waar, wanneer de VHP de verkiezingen wint en een regering kan vormen, gaan de buitenlandse geldkranen open om Santokhi te helpen om een stevige basis te vormen om aan de macht te blijven.
    HET GROTE NADEEL IS DAT JE NOG MEER SCHULDEN GAAT OPBOUWEN.
    Als Santokhi slim is dan installeert hij een taksfor om de schuldenlast te saneren en af te lossen. Tevens al de lounge overeenkomsten met diverse landen en investeerders ontbinden.

    MAAR MAAR MAAR er is nog een betere mogelijkheid. Dat de geleerden en hooggeleerden in Sur verenigen en een nieuwe politieke partij oprichten met de boodschap, dat zij ervoor zullen zorgen dat met dit prachtige land De Republiek Suriname weer goed komt.

    NIET GESCHOTEN IS ALTIJD MIS.


    Maak melding
  12. Het wordt dat Bouterse weggestemd wordt, en dat hij zijn straf hier in Nederland komt uitzitten.

    Deze man heeft meer kwaad dan goeds gebracht voor Suriname, een land dat met al haar grondstoffen in potentie rijk en welvarend zou kunnen zijn


    Maak melding
  13. @Djakkie; geen speld tussen te krijgen. In jouw posting geef je exact de knelpunten in Suriname aan. Te veel domme stemmers die uit emotie en angst op de NDP stemmen. Te veel laagopgeleiden op te hoge positie, corrupte ambtenaren die van afpersen hun hobby van gemaakt hebben. Ik krijg de zweet in mijn handen als ik Bouterse in de VN zijn toespraak hoor, geloof mij velen vragen zich af wat die man daar doet. Natuurlijk is Bouterse sterk geïsoleerd geraakt door zijn openlijke gevlei met Maduro, drugscriminelen en met Hezbollah. Vroeg op laat (beter vandaag dan morgen hoop ik maar) zullen de Amerikanen hem afzetten.


    Maak melding
  14. Ik ben benieuwd wat de onbezoldigde en bezoldigde woordvoerders op deze site die oogkleppen hebben hiervan zullen zeggen, dan het gebeurt overal, of bij hun is het erger, zij doen het ook.
    Exact de dompraterij die de apen President hun geleerd heeft als argumentatief denken.
    Verder komen ze niet, dan de loze dromen herhalen, of zelf deze loze dromen, dromen terwijl leven in dit land geleid door deze apen en hun leiders en begeleiders een nachtmerrie wordt. Slapeloze nachten wenste de Apen President zijn kolonie. Op sommige plaatsen en buurten wordt zijn wens reeds voltooid.

    Een troost aan de Surinaamse bevolking is, dat met de volkstam die nu het land regeert, hun woordvoerders, goedpraters en bagalatiseerders Suriname geen vijanden meer nodig heeft. De sussers dat het niet zo is, dat het anders is, dat zij de schuldigen zijn enzovoort, enzovoort, hebt u nu reeds in uw midden al. Dit zijn de ware vijanden, die u leren geen angst te hebben, terwijl u wordt geleid naar de verdoemenis. Nazi leiders susten de Joden ook dat ze gingen douchen naar betere tijden gingen maar we weten het, loze praat, ze kwamen in gaskamers terecht.

    Vandaag vervullen vele goedpraters, mensen die ons vertellen dat het niet zo erg is, dat het elders hetzelfde of nog slechter is de rol van de Nazi’s. U wordt geëist terwijl u dagelijks kunt zien als u niet verblind was door uw eigen onderbuik gevoelens dat u in een hel terecht komt. Een hel met veel slapeloze nachten.


    Maak melding
  15. Recent heb ik nog geschreven dat Suriname geworden is wat het geworden is. Een drugs-, rovers- en moordhol.
    Omdat de NDP geen hooggeschoold kader is, komt van regeren met beleid en visie ook geen moer terecht. Bouterse zoekt het hooggeschoold kader binnen andere partijen. Hij heeft ze weggesnoept bij de VHP, de NPS, PL. Bij deze personen die zich hebben laten overhalen voor een hoge positie binnen de regering, zijn ook geen knip voor hun neus waard. Ook bij hen heeft geteld zo snel rijk worden. Het wordt niets meer met Suriname, tenzij het stemgedrag van Surinamers verandert.
    Er is nog een jaar te gaan voor de verkiezingen. Kunnen de overige partijen niet samen een sterke partij vormen om de NDP te verslaan.

    Reageerders als Wendy, Afiba zullen weer schrijven dat in Nederland of in andere landen ook moorden worden gepleegd, dus mag het in Suriname ook.


    Maak melding
  16. Surinarcos: hoe drugsbaas Bouterse van Suriname een narcostaat maakt.

    Een Colombiaans kartel bouwde in de Surinaamse jungle een haven voor drugsduikboten, terwijl president Desi Bouterse toekijkt. ‘Suriname is een criminele staat waar drugscriminelen tot de hoogste regionen van het landsbestuur zouden zijn doorgedrongen.’

    Op het eerste oog zou je die woensdagavond 28 februari 2018 maar weinig om hem geven. Het is een klein, ietwat gezet mannetje met donker haar, een lichtgetinte huid en bolle wangen. Zoals zovelen in tropisch Paramaribo is hij gekleed in een korte broek met daarboven een ruimvallend T-shirt. Op slippers en in straffe pas loopt hij langs de drukke Anton Dragtenweg. Zijn grijze Toyota heeft hij na een alarmerend telefoontje bij zijn woning laten staan. Hij moet onderduiken werd hem gezegd, zo snel mogelijk.

    Qua uiterlijk doet hij in niets denken aan de levensgevaarlijke topcrimineel die de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) sinds het onderzoek Operation Under the Sea uit 2011 in hem ziet. Toch hangt er in de Verenigde Staten tweemaal levenslang boven het hoofd van de 37-jarige voortvluchtige Colombiaan Fernando Pineda Jimenez, kopstuk binnen een omvangrijk Colombiaans drugskartel dat gespecialiseerd is in het bouwen van drugsduikboten. Hij wordt ver- antwoordelijk gehouden voor drie grootschalige cocaïnetransporten naar de VS van in totaal meer dan 20.000 kilo.

    De alarmbellen gaan dan ook direct af op het DEA-kantoor in de Guyanese hoofdstad Georgetown, als duidelijk wordt dat deze Jimenez samen met zijn landgenoot Luis Riasco (34) vrijelijk door Paramaribo wandelt. Uit zeer betrouwbare bron binnen het justitiële apparaat van Suriname, nauw betrokken bij het onderzoek naar de drugsduikboot, verneemt Nieuwe Revu dat Jimenez in Suriname is om de finale fase van de bouw van een zogenoemde narco-sub te controleren. De duikboot staat op het punt om met ruim 700 kilo cocaïne aan boord koers te zetten richting Spanje of Afrika. Straatwaarde: tussen de 150 en 200 miljoen dollar. Jimenez moet als specialist en afgevaardigde van het kartel zijn fiat voor vertrek geven.

    Hoewel men er vooralsnog van uitgaat dat de eind februari aangetroffen narco-sub de eerste is die in Suriname is gebouwd, beschikt de Surinaamse justitie over informatie dat eerdere niet in Suriname vervaardigde onderzeeërs het land hebben aangedaan voor transport van zeer grote hoeveelheden cocaïne. Geheel verrassend is dat niet. Drugsduikboten worden in de wereld van internationaal opererende drugssyndicaten al jaren geprezen vanwege hun vermogen om radar- en sonarsystemen te ontwijken.

    Daarnaast zijn ze relatief goedkoop (de bouwkosten zijn zo’n 1 miljoen dollar), de bouwtijd is slechts een maand, eenmaal op zee zijn ze door het gebruik van lichte materialen als fiber niet te detecteren en in tegenstelling tot vissersboten en vliegtuigen kunnen ze vele duizenden kilo’s drugs tegelijk transporteren. Maar er zijn ook nadelen. De bouw van een narco-onderzeeër vergt specialistische kennis, een groot team aan arbeiders en kan alleen plaatsvinden op een locatie waar uit het zicht van de buitenwereld een omvangrijke productiefaciliteit gebouwd kan worden.

    Het verklaart de keuze van het kartel voor Suriname. Het land is vier keer groter dan Nederland maar dunbevolkt, bestaat voor meer dan 80 procent uit oncontroleerbaar junglebos, heeft poreuze grenscontroles en het is internationaal bekend dat president Desi Bouterse vrijwel direct na zijn aantreden in 2010 alle drugsbestrijdingsdiensten van het land heeft uitgehold.

    Het narcotica-bureau INCSR van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken publiceerde in maart dit jaar dan ook andermaal een vernietigend rapport over de drugsbestrijding in Suriname. Het noemt de instituties zwak, doorspekt van drugsgerelateerde corruptie en ziet vanuit de regering-Bouterse maar weinig politieke wil om op te treden tegen de ieder jaar toenemende drugsdoorvoer vanuit voornamelijk Colombia. Het Amerikaanse onderzoeksbureau Centre for a Secure Free Society deed er nog een schepje bovenop en noemde Suriname in de publicatie Global Dispatch uit maart 2017 een criminele staat waar (drugs)criminelen tot de hoogste regionen van het landsbestuur zouden zijn doorgedrongen. Ook zou er volop worden samengewerkt met buitenlandse criminele organisaties.

    Al met al ideale omstandigheden voor een kartel dat, zo blijkt uit DEA-informatie in handen van Nieuwe Revu, het plan had om in het district Saramacca een permanente werf voor narco-subs te ontwikkelen. Uit diezelfde documenten blijkt dat de op zijn minst tien koppen tellende Colombiaanse organisatie van Jimenez eenmaal in Suriname voortvarend van start gaat. De dagelijkse leiding ligt in handen van de 56-jarige Colombiaan Quijano ‘Omar’ Lozada.

    Kort na aankomst, het is dan november 2017, laat hij een Colombiaanse vrouw met Surinaamse nationaliteit voor 190.000 euro een perceel van tien hectare aan de oever van de Saramacca-rivier kopen. Het perceel is drie kilometer diep, bosrijk en de ligging nabij de monding van de Atlantische Oceaan is perfect.

    Om een vaargeul te creëren waar de scheepswerf voor narco-subs moet komen, worden al snel grote aankopen gedaan. Er worden meerdere Toyota’s en graafmachines aangeschaft, net als telefoontoestellen, simkaarten, satelliettelefoons en gps-trackers. Zo snel mogelijk wordt er een communicatiesysteem opgezet voor zowel in Suriname als met het kartel in Colombia. De organisatie krijgt de beschikking over valse paspoorten, vrachtwagens, pontons, generatoren en vissersboten.

    Er worden riante huizen gehuurd aan de Commissaris Roblesweg en de Ramdjanistraat in Paramaribo-Noord. Ten westen van de stad krijgt het kartel de beschikking over een riante villa met zwembad die ooit toebehoorde aan de man die namens de regering-Bouterse verantwoordelijk was voor de ordening van de goudsector. Voor vele tonnen in dollars worden bouwmaterialen aangeschaft. Een uit de Colombiaanse stad Caucasia afkomstige vrouw die al enkele jaren in Suriname woont en het Sranantongo machtig is, fungeert als tolk voor het kartel. Een vrouwelijke kok met de bijnaam Margarita levert op de bouwplaats meerdere maaltijden per dag af, zodat er non-stop gewerkt kan worden. Er wordt een keurige administratie bijgehouden; alles wordt cash afgerekend, de bonnetjes worden bewaard.

    Omar gaat over de logistieke voorbereidingen en bivakkeert voornamelijk in de stad. Op de scheepswerf in het bos is Efrain Cardona Gonzales de hoofdverantwoordelijke, een zwaarlijvige 56-jarige Colombiaan die ook veel tijd steekt in het bepalen van de mogelijk te varen route naar Spanje of Afrika.

    De Colombianen zijn Suriname per vliegtuig via Aruba binnengekomen en beschikken allen al snel over een legale status. Uit in beslag genomen documenten blijkt dat Gonzales na zijn aanvraag op 17 augustus 2017 zijn verblijfsvergunning twee weken later al binnen heeft, opvallend snel in het bureaucratische Suriname. Omar en Gonzales vieren in 2017 samen kerst in Paramaribo. In een Star Wars-agenda houdt Gonzales allerlei coördinaten bij. Uit deze coördinaten blijkt dat het kartel de beschikking heeft over een illegale landingsstrip in Tibiti, een gebied ten zuidwesten van Paramaribo dat alleen per boot of vliegtuig bereikbaar is. Vlakbij de Tibiti-rivier en de Coppename-rivier hebben de Colombianen een sober basiskamp ingericht. Er staan meerdere jerrycans met avgas gereed, brandstof geschikt voor propellervliegtuigen.

    In dit omvangrijke stuk tropisch oerwoud vol met brulapen, ijsvogels en wilde zwijnen kunnen de Colombianen ongestoord duizenden kilo’s cocaïne het land invliegen. Het enige dat zij dan nog hoeven te doen is de drugs in de vissersboot laden en het stroomopwaarts naar de illegale scheepswerf of een geheime opslagplaats brengen. Het vermoeden is dat er tussen de tien en twintig drugsvluchten vanuit Colombia naar Tibiti hebben plaatsgevonden.

    Eind januari 2018 wordt de eerste fase van het project afgerond. Met behulp van graafmachines, pontons, duizenden liters brandstof en de inzet van een handjevol Surinaamse loonwerkers is een aanzienlijk deel van het perceel ontbost. Ook is een kanaal gegraven waar uit het zicht van de Saramacca-rivier een duikbootwerf met kampement is gebouwd. De Colombianen pakken door. Een maand later, het is dan eind februari, is de bouw van de eerste duikboot vrijwel afgerond. Via de Nieuwe Haven in Paramaribo worden twee zware duikbootmotoren geïmporteerd. Fernando Pineda Jimenez is dan al in Suriname.

    Een halfjaar eerder. Het is zondag 23 juli 2017 rond het middaguur als gemaskerde en zwaarbewapende leden van een arrestatieteam een islamitische slagerij aan de Van Idsingastraat in hartje Paramaribo binnenvallen. Het doelwit zijn de in Den Haag geboren en getogen broers Naser I. en Raoul A., allebei in het bezit van de Nederlandse nationaliteit en destijds respectievelijk 31 en 35 jaar oud. Onder toeziend oog van een zoontje van een van de mannen worden zij geboeid en gemaskerd meegenomen en in beperking gesteld. De verdenking is dat zij voor IS hebben geprobeerd mensen te ronselen in Suriname, Nederland en België. Daarnaast zouden zij een aanslag voorbereiden op de Amerikaanse ambassadeur in Suriname, Edwin Nolan.

    Direct na de inval doen in Suriname hardnekkige geruchten de ronde dat er witte agenten betrokken waren bij de arrestaties. Fransen of Amerikanen, wordt beweerd. Hoewel het Openbaar Ministerie in Paramaribo diezelfde dag nog benadrukt dat van betrokkenheid van buitenlandse inlichtingendiensten geen sprake is, blijkt het tegen- deel waar te zijn. Nieuwe Revu weet dat de arrestaties plaatsvinden op basis van informatie die de FBI deelt met de hoogste OM-baas, procureur-generaal Roy Baidjnath-Panday. Omdat Suriname geen ervaring heeft met terrorismebestrijding richt hij een speciale taskforce op, de Counter Terrorism Intelligence Unit (CTIU), bestaande uit negen specialisten uit verschillende geledingen van het Surinaamse politieapparaat.

    Zonder dat iemand het op dat moment weet, blijkt het de eerste stap te zijn naar het oprollen van het Colombiaanse drugskartel. Want hoewel op het DEA-kantoor in Georgetown niet veel later informatie binnenstroomt over het kartel, weigeren zij die te delen met de politieafdeling die daarvoor in Suriname bestemd is, de Narcotics Intelligence Unit (NIU). De angst is dat de inlichtingen eenmaal gedeeld met de autoriteiten op straat komen te liggen. Onze goed ingevoerde bron (naam bekend bij de redactie): ‘De DEA weet dat de NIU lek is. Ze hebben totaal geen vertrouwen meer in de top van de Surinaamse politie. Het hele apparaat is verziekt.’

    Bij hoge uitzondering wil onze bron meewerken aan een verhaal over de wereld van cocaïnehandel in Suriname en de volgens hem doelbewust gebrekkige bestrijding daarvan. De voorwaarden die hij op tafel legt zijn helder: volledige anonimiteit. We spreken hem meerdere malen op een afgelegen locatie in Paramaribo, ergens waar geen toehoorders zijn. De gesprekken mogen worden opgenomen, maar pas na meerdere toezeggingen dat de opnames te allen tijde geheim blijven. Of hij gevaar loopt? ‘Ik loop constant gevaar. Niemand binnen de regering zit op een gedegen drugsonderzoek te wachten.’

    Na maanden van intensieve samenwerking concluderen zowel de FBI als de CTIU dat de anti-terreuractie een succes is. De Amerikanen beschouwen het als een groot voordeel dat de CTIU rechtstreeks aan procureur-generaal Baidjnath-Panday rapporteert en geen deel uitmaakt van het in hun ogen corrupte politieapparaat. Baidjnath-Panday wordt gezien als een fatsoenlijke man waarvan bekend is dat hij op gespannen voet staat met de regering-Bouterse. Sterker nog: in juli 2017 zette Bouterse de OM-baas onder zware druk om ontslag te nemen. De president verweet Baidjnath-Panday dat hij de aanklager in het Decembermoorden-proces niet terugfloot toen hij de strafeis tegen Bouterse uitsprak.

    Het leidde tot een clash tussen Bouterse en het OM. Hoe sterk de vertrouwensband tussen beide diensten inmiddels is, blijkt uit een opmerkelijke stap die de FBI besluit te nemen: wetende van de informatie waarmee de DEA in hun maag zit, stellen zij in opperste geheimhouding de CTIU aan hen voor. De DEA vindt hiermee de dienst die aan de hand van hun informatie het drugskartel in Suriname kan oprollen en tegelijkertijd buiten de invloedssfeer van de ooit voor drugshandel veroordeelde president Bouterse valt.


    Maak melding
  17. @ Djakkie 6 mei 2019 at 09:30

    Djakkie mijn grootmoeder zei vaak nadat ze naar een politiek praatje op de radio had geluisterd:
    “Leri no poer don”

    Met andere woorden een hoogopgeleide cq persoon met een universitaire opleiding is nog geen garantie voor succes.

    Natuurlijk, je hebt mensen met kennis van zaken hebben, mensen die het ’s Landsbelang voorop stellen, mensen die visie hebben, mensen die vertrouwen scheppen, en investeerders die de regering vertrouwen en in het land Suriname willen investeren.
    Het belangrijkste is dat de Leider van het land samen met de VP en zijn ministers een team vormen en het geformuleerde beleid uitvoeren Dat niet iedereen zijn eigen weg gaat.
    In het verleden hebben we veel geleerden gehad (mr. coen Ooft, Jules essed, Mr. Bruma, Mr. Jaggernath Lachmon. maar ook in die tijd was het ook “pappen en nathouden”

    Het ambtenaren apparaat saneren is iets waar niemand zijn vingers aan durft te branden, wnat het gevolg is verlies van stemmen.
    Dat Santhoki de drive heeft om iets terug te doen voor Suriname(buersaal) is duidelijk. Hij keerde in de tijd van de Staatsgreep na de afronding van zijn Studie aan de Politie Academie terug naar Suriname om politiewerk te doen. Met zijn werk als minister in een kabinet met goede relaties met buitenlandse mogelijkheden heeft hij Suriname positief op de kaart gezet.

    Of dat hem een goede President maakt moet nog blijken. Veel zal afhangen zijn beleid (regeringsverklaring) en zijn regeerteam. Alle ministeries en overige overheidsinstituten zijn vol met aanhangers van de NDP dus hij het team zal veel weerstanden moeten overwinnen.
    Één ding staat vast slechter dan het nu is zal het wel niet worden.


    Maak melding
  18. Suriname als land verloren onder Bouterse als president en er komt geen eind aan.Het volk heeft gekozen voor deze situatie in het land.Niemand durft zijn mond open te doen anders word je net als in december 1982 doodgeschoten.Iedereen is bang zelf de rechterlijke macht durft het niet. Dat is mijn mening als Surinamer. In mei 2020 hoeven ze ook niet te gaan stemmen want het staat al vast dat Bouterse doorgaat met zijn activiteiten in het land.Ik schrijf dit uit eigen ervaring.Een idioot en moordenaar aan de macht is vragen om problemen dat is mijn mening.Een ongeschoolde man die president is geworden van mijn geboorte land had ik nooit verwacht.


    Maak melding
  19. Forza 6 mei 2019 at 11:03

    Jouw inzending leest als een roman. Ik heb al begin 2000 (toen ik nog vaak in Suriname bivakkeerde) gezegd dat Suriname hard op weg is naar de status van narcostaat. De aanwezigheid van veel Columbianen, Brazilianen, Turken en Marokkanen rechtvaardigde mijn standpunt. Ook zullen tussen die bendes een burgeroorlog ontketend worden. Het zal niet lang meer duren of het volk wordt het slachtoffer van de drugsoorlog. Mooi om te lezen dat de geheimere diensten van de USA en Frankrijk de intrigiteit van Suriname geschonden hebben om twee vermoedelijke terroristen te arresteren zonder dat Suriname hiervan op de hoogte was. Ook het oprollen van een drugslijn is heimelijk gebeurd zonder dat de grote baas Bouterse dit wist. Als USA wil kunnen ze Bouterse zo ophalen. No big deal.


    Maak melding
  20. Geen enkele buitenlandse inlichtingendienst of DEA zal serieus met Suriname samenwerken. Dit alles heeft te maken met de benoemingen binnen de Surinaame overheid apparaat. Bouterse heeft in 2014 een veroordeelde drugscrimineel benoemd tot hoofd van de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst CIVD. Het gaat om de oud-militair Hans Jannasch die betrokken was bij de exploitatie van een xtc-laboratorium in Paramaribo dat in 2003 door de Surinaamse politie werd ontmanteld. Dat zegt toch genoeg. Het drugsprobleem in Suriname kan opgelost worden mits Bouterse en zijn companen het veld ruimen.


    Maak melding
  21. deze man was aan het chillen met andermans vrouw.. dader is de echtgenoot..
    zo simpel kan het zijn… maar die boeren van telegraaf denken dat je in suriname op elk hoek cocaïne is te krijgen.. stelletje rand debielen.. voor al die vanden Heuvel.


    Maak melding
  22. En nog erbij in hartje stad hé. Men is echt voor niets en niemand meer bang. Zo achteruit is Suriname gegaan. Echt hoor Bouterse deugt voor niets. Maar ja…duivels leven altijd lang hé. Er is geen sprake van “beleid voeren” hier, want hij voert helemaal geen beleid!!
    Jammer hoor….jammer..
    Dit lijkt me meer een geval die te maken heeft in de relationele sfeer. En als dat zo is, dan wens ik de nabestaanden heel veel sterkte toe.
    En als het te maken heeft met criminaliteit, nou ja, dan heb ik maar 1 ding te zeggen: opgeruimd staat netjes.


    Maak melding
  23. Ze hebben in de periode van NF ook geschoten bij ’t Vat pp Pitty en consorten. Dit gebeurt niet zomaar. Is geplanned. Als je je met illigale peaktijkrn vezighoud dan moet je dit verwachten. Pas nog geschoten op de auto van Oemrawsingh die mer vroue en kind reed
    Was een drugscrimineel toch?? Je eigen keuze die je maakt. Snel rijk worden is snel doodgaan. Gebeurt dit in Su alleen?? Nee


    Maak melding
  24. @Wendy, als ik het stuk van Forza lees dan zie ik een groot verschil met het geval Oemrawsingh. Ik zie namelijk de inmenging van buitenlandse inlichtingendiensten om drugslijnen te ontmantelen en uit het artikel lees ik vooral de positie van hoge ambtenaren die het mogelijk maken om op grote schaal drugs naar Suriname te importeren. Ook lees ik dat de de investeringen in het beleid dat bedoeld is om drugs te bestrijden aanzienlijk verlaagd zijn. Dit doe je met een bepaald doel. En neen, het gebeurt overal met dien verstande dat de overheden harde klappen aan de georganiseerde misdaad uitdeelt. Is dit ook in Suriname het geval ? In Italië is de Maffia bijna uitgeroeid.


    Maak melding
  25. Langzaam aan komt de waarheid naar boven drijven.
    Het zal de ndp’ers koud op hun dak vallen, dat Bouterse wel degelijk bij drugszaken is betrokken en heel nauw ook. Heb altijd geschreven dat de hindustanen die in drugs handelen ndp’ers zijn.
    Die 3 jonge ex-vhp’ers zullen ook deel gaan uitmaken van de drugsbende, nu ze zijn overgelopen naar de NDP. Ze zijn nu al verloren voor de maatschappij.


    Maak melding
  26. Een hoop dom gel*l hier in het topic.

    Zonder de achtergrond te weten gaat men verhaaltjes verzinnen en meteen Bouterse erbij betrekken.

    Geen wonder waarom Surinamers als dom worden gezien.

    Wacht nader onderzoek af, ipv zelf een mofo koranti vol te “schrijven” cq roddelen…


    Maak melding
  27. Zal nog meer gebeuren.Makkelijk iemand afknallen vanuit je auto met donkere ruiten. Wordt toch niet verboden. Politie treed niet op wel RVB invoeren,


    Maak melding
  28. De man is een nederlander. Dacht zeker te komen schuilen in Su. Tegenwoordig kan je dat niet meer. Mathoera heeft altijd te kletsen over anderen en drugs. Haar man en Chan waren grootste drugsfiguren. Waar praat ze over?? Je ziet het. Haar dierbare zoon betaald het terug. Karma. Mens probeer niet Suriname zwart te maken. Praat over jullie eigen drugszaken.


    Maak melding
  29. WoW, Wendy kan niet dealen met de waarheid en zal alles op alles zetten om de aandacht van drugsdealer Bouterse af te leiden om anderen te beschuldigen.
    Wendy ik las een reactie op wereldnieuws.com dat de doodgeschoten man niet van hindustaanse afkomst is. Zijn initialen zijn vermeld: DG. In die reactie is de naam volledig genoemd:Danny Groenveld.


    Maak melding
  30. @ Wendy je reageert uit emotie. Niemand heeft er belang bij om Suriname zwart te maken maar de feiten liggen er nu eenmaal alleen is het voor jou moeilijk om die feiten te accepteren. Het lijkt wel alsof je alles op jezelf betrekt en grimmig reageert als men de drugsbusiness ter sprake brengt. Als jij zo om Suriname geeft , wat natuurlijk altijd het geval is als je in Nederland woont, help het land dan op te bouwen.


    Maak melding
  31. @ Wendy
    Er is in de NF periode ook geschoten bij het VAT. Dus nu mag het ook. Of dat het nu ook gebeurt, mag ook want het is ook in het verleden gebeurt. We moeten de stommiteiten van vroeger herhalen. Ook van anderen. Geef ons vandaag shit, want in het verleden gaf men ons het ook. Geef ons shit want daar krijgen ze het ook.

    Heb je nooit geleerd dat een mens uit z’n geschiedenis moet proberen te leren of dat je vanuit de fouten van een ander je moet leren. En niet je fouten van nu of van jou daarmee moet goed praten.

    Heb je wel nagedacht over hoe je argumenteert ?. Ik ga dit keer niet zeggen hoe. Vul maar naar het niveau van je intelligentie en zelf kritisch zijn in.

    @ Aan alle anderen. De president heeft ons slapeloze nachten beloofd. Als u dat nog niet hebt met alles wat op ons afgekomen is de laatste tijd en nu nog overkomt, Geef dan de president nog vijf. Omdat hij steeds groter denkt. Zal u dan geen slapeloze nachten krijgen maar nachtmerries.

    In die tussentijd adviseer ik u bid tot God, hij is uw schoonmaker om de shit dat gecreëerd wordt en u als pseudo slachtoffer naar kijkt voor u op te lossen

    Klaagt u met woorden op Social media. Via woorden heeft God de aarde verandert. Zegt u hetzij verandert in Suriname en u zult merken dat het verandert is. Want u bent God en doet de dingen via Social media.
    En gaat u vooral slapen.


    Maak melding
  32. Dit soort tragedie is helaas dagelijkse nieuws geworden in Suriname.
    De lijder van het land schiet ook burgers kapot…dus doen maar….


    Maak melding
  33. Omdat men klets over deze periode, over creolen, over alles maar het is niet 1 groep die drugs doet en ook niet in Su alleen. Maar omdat een bepaalde bevolkingsgroep denk dat blanken meer zijn dan wij Surinamers zeg im de dingen zoals ze zijn. Bouta mkt me geen moer uit. Leugenaars en vervalsers blijven bij mij verraders. Als ik over mathoera en chan praat mag het niet. Beek me de bek niet open als het over chan zn coke praktijken gaat


    Maak melding
  34. @Wendy
    Chan is ex-ere voorzitter geweest van de Cicad.Je wordt niet gekozen tot deze post als je een drugscrimineel bent.
    Zie je baasje bouta,die werd niet gevraagd voor deze post.
    En je kan ophouden met je nonsens over Chan.


    Maak melding
  35. @@Sam##
    Je hebt helemaal gelijk.

    Ik hoop van ganze dat ons gebeden en schrijven zullen worden gehoord en door iemand wordt opgepikt en iets mee gaat doen.

    Meneer Santokhi hoeft niet persé zelf president te worden. Laat hij maar lekker datgene doen waarin hij goed is. Belangrijk is dat hij ervoor zorg draagt, degene die hij tot president maakt, voldoet aan het profiel van een presidentschap. Naast een hoge scholing moet hij tenminste beschikken over een goede uitstraling, de rust zelve, goede articulatie, die mensen elkaar kan binden, het vermogen om overwicht te hebben, slagvaardig zijn, niet beinvloedbaar, het vermogen om op presidents niveau contacten te leggen met het buitenland. Uiteraard wordt hij hierbij bijgestaan door de minister van buitenlandse zaken.
    Het zijn maar ideeën.

    Het Nederlandse politieke systeem is dusdanig georganiseerd, dat het ene lichaam op de andere orgaan een controlerende functie heeft. In deze keten is een veiligheidssysteem ingebouwd van controle en uitvoering ter voorkoming van corruptie, manipulatie en vriendjes politiek.
    Ik snap dat het niet altijd waterdicht is, maar wordt voorkomen dat mensen gauw over de schreef gaan. Denk aan de algemene rekenkamer, integriteits vaststelling, periodieke rapportages die op hun mirites worden beoordeeld. En als slot op de deur voor de gehele politiek; het controlerende taak op het regeringsbeleid door ,,DE TWEEDE KAMER,,.

    Mocht heer Santokhi in 2020 de verkiezingen winnen, en de regering vormen dan wacht hem een zware taak om Suriname toekomst bestendig te maken.
    Uiteraard is het nooit te laat om een land opnieuw op te bouwen. Er zijn landen geweest met een nog slechtere financiële positie, maar zijn allemaal uit het dal gekropen. Kijk maar naar IJsland een aantal jaren terug. Was helemaal bankroet zonder natuurlijke hulpbronnen. Maar hun financiële postitie is sterk verbeterd met een positieve balans.


    Maak melding
  36. Ndper’ s zijn de meest verdorven inwoners die van dit land een failed state en narcostaat hebben gemaakt olv van de bij verstek veroordeelde drugsbaas en geldzuchtige trawanten.


    Maak melding
  37. @ Sam en Djakkie,
    Ook ik hoop van ganze harte wat jullie voor Suriname wensen.

    Alleen zal dat een groot scheepse sanering kosten van velen in het Landsapparaat.

    Systemen werken haast nooit als je geen mensen hebt die zich willen en kunnen voegen naar wat het systeem nodig heeft om goed te functioneren.

    In Suriname zitten teveel mensen voor wat betreft hun kennis, inzicht, motivatie en inspiratie niet op de juiste plek.

    Nog minder zijn vele deugdzaam of integer. Ze zijn vaak niet integer en er wordt vaak op hun door zelf niet integere mensen een beroep op hun gedaan niet integer te zijn. Vaak wordt integer gedrag zelf afgestraft. Ook door een deel van de bevolking, die liever leeft van MODO Prodo dan deugdzaamheid.

    Ik vrees ook dat hier het een harde dobber zal zijn om een omslag te maken. Deugdzaamheid heb je niet binnen 1 a 2 generaties gecreëerd.

    Maar laat mij niet pessimistisch zijn en hopen, dat ineens het licht wordt gezien en men niet kiest voor de ondergang.

    🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏


    Maak melding
  38. “Ze hebben in de periode van NF ook geschoten bij ’t Vat pp Pitty en consorten. Dit gebeurt niet zomaar. Is geplanned. Als je je met illigale peaktijkrn vezighoud dan moet je dit verwachten. Pas nog geschoten op de auto van Oemrawsingh die mer vroue en kind reed
    Was een drugscrimineel toch?? Je eigen keuze die je maakt. Snel rijk worden is snel doodgaan. Gebeurt dit in Su alleen?? Nee”

    Wendy, ik ken Pitti persoonlijk. Hij was een avondje stappen met zijn vriend. Ik kan je met 100 % zeggen dat je over deze torie uit je kaoulo nek lult. Houd je vieze bek als je niet weet waar je het over hebt. Je zit gewoon mensen hun goede naam hier te besmuren. NDP Hoer.


    Maak melding
  39. Vraagje. Waarom krijgen dit soort criminelen een visum. In andere landen worden ze niet toegelaten. Dit is iets voor de politiek. Hiermee hou je tenminste een deel van het tuig buiten het land.


    Maak melding
  40. @janmohal
    Heeft niets met visum te maken !

    Geen enkele regel wordt door deze overheid nageleefd,
    zelfs de Grondwettelijke regels niet !

    Wij kennen in Sranan geen enkele SCREENING, niet voor
    overheidsfuncties en niet voor politieke functies !

    Resultaat is een failliet Sranan met torenhoge zware criminaliteit !


    Maak melding
  41. Is @Wendy werkelijk …. a female … of … één van die HUFTERS { ik denk b.v. aan Damsco, RobG, …….. } die een andere “nick name” heeft aangenomen. Er zal heftig ontkent worden … want de LEUGEN en BEDROG zegeviert in de BERM PARTIJ = DE Nationale Dieven Partij.

    @ Wendy doet me sterk denken aan die Psychisch gestoorde HUFTERS voornoemd !!!!!!!


    Maak melding
  42. Iedereen zegt dat alle geld op is.er is niets meer…….maar waarom willen de oppositiepartijen toch de leiding over nemen en weten dat er geen geld is.dan hoe gaan ze Suriname met geen geld in kast weer opbouwen?gaan ze weer bedelen bij “Tata”?


    Maak melding
  43. Hoog opgeleid is niet per definitie de sleutel tot succes.
    Vanuit je hart en opoffering je ergens voor inzetten kan geen opleiding tegenop .
    Even een reactie op de schrijver over “apen”.
    Door deze denkwijze gaat de wereld naar de klote,
    Geen lering getrokken uit de nazi tijd , die dachten en deden dit ook.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES