zaterdag, februari 24, 2024
HomeFotoAutomobilist belandt in goot en blaast meer dan viermaal toegestane alcoholpromillage

Automobilist belandt in goot en blaast meer dan viermaal toegestane alcoholpromillage

-

Does Travel & Cadushi Tours

Een 42-jarige autobestuurder belandde afgelopen zondag met zijn auto in de langs de weg lopende trens. Hij kwam met de schrik vrij en bleek heel diep in het glaasje te hebben gekeken. Bij een alcohol test blies hij 980 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. Het toegestane alcoholpromillage in Suriname is 220 microgram.

Dit kwam naar voren toen hij ter ontnuchtering werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij aan een blaastest werd onderworpen. Na zijn ontnuchtering, is hij heengezonden. Het dossier ter zake is voor verdere afhandeling opgestuurd naar het Surinaamse Openbaar Ministerie.

De politie van het ressort Livorno heeft het rijbewijs van de 42-jarige autobestuurder ingevorderd.

De bijbehorende foto is gemaakt van een soortgelijk ongeval welk ook op zondag jl. plaatsvond aan de Hannaslustweg.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

16 REACTIES
 1. 1 ding kunnen Surinamers heel goed. Weten dat iets niet mag en gevaarlijk kan zijn, maar gewoon schijt hebben aan je omgeving en doen wat je wilt…


  Maak melding
 2. Het lijkt erop “glaasje op laat je rijden”maar niet heus. Vrije verkoop van alcohol moet verboden worden in de winkels. Chinezen en andere winkels op alle hoeken van straten verkopen alcohol. Sommigen hebben geen vergunning hiervoor. De Chinees schenkt op verzoek van de alcoholist zoveel als hij wil alcohol in, zolang die maar betaald. Hier moet nu een eind aankomen.


  Maak melding
 3. Automobilist belandt in goot, blaast meer dan driemaal toegestane alcoholpromillage
  De politie van het ressort Livorno heeft het rijbewijs van de 42-jarige autobestuurder Rattankoemar O. ingevorderd.

  De wetsdienaren deden na de melding dat een auto in de trens aan de Pandit Paltan Tewarieweg was beland, de locatie aan voor onderzoek. Ter plaatse werd Rattankoemar, die met de schrik vrijkwam, aangetroffen.
  ———

  De man bleek diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij moet door tot nog toe onbekende redenen de controle over de besturing van het voertuig hebben verloren. De auto heeft materiële schade aan de voorzijde.

  Rattankoemar werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij aan een blaastest werd onderworpen. Hij blies 980 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht.

  Na zijn ontnuchtering, mocht hij het politiebureau verlaten. Het dossier is voor verdere afhandeling opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.
  ——
  Lees en huiver!!!! Zo gaat het in Suriname weleens aan toe

  Column: Geeft u me een bier
  01 May, 13:53

  Dat was een plotselinge wending en tegelijk openbaring tijdens het goed beluisterd opbelradioprogramma ’90 seconden’ van zaterdag 27 april. Het programma van Radio 10 had als thema ‘het in beslag genomen bedrag van 19.5 miljoen euro uit Suriname door Nederland’. Als het programma iets meer dan een halfuur oud is, belt een mevrouw en vertelt dat ze in het verkeer als chauffeuse haar mobiele telefoon gebruikt heeft. De politie betrapt haar. De agent zegt haar niet te zullen bekeuren maar wil als tegenprestatie van haar wel een bier. De mevrouw geeft de agent SRD 20 en hij stapt vrolijk in de politiewagen en rijdt verder met nog enkele collega’s. Dit telefoontje zou het verder verloop van het programma bepalen, maar het leidt ook tot een openbaring over de manier van denken van enkele bellers.

  Een verontwaardigde beller vindt dat deze mevrouw ondankbaar is. Ze is gemazzeld. Weet ze hoeveel ze zou moeten betalen als ze bekeurd was en nu vroeg de politie ‘slechts’ om een bier. In plaats van blij te zijn bespreekt ze die agent nu publiekelijk. Het was hartverwarmend dat er behoorlijk tegengas kwam van andere bellers.

  Het is de vraag of hier sprake is van ‘misbruik van bevoegdheid’ of dat het erger is dan dat. De agent bezit/bezat niet de bevoegdheid in deze aangelegenheid om aan de overtreder een bier te vragen. Als de agent een biertje lust moet hij dat uit zijn salaris betalen. Maar daarnaast besteelt deze agent de Surinaamse Staat. Wij als samenleving krijgen minder geld in kas. Maar ook helpt hij – als politieagent – de verkeersregels degraderen tot wassen neuzen; regels waarmee je kan marchanderen. Hij maakt wetgeving tot een farce. Voor niemendal hebben we al die wetten als ze niet gehandhaafd worden.

  Ik vroeg mij af of degenen die het gedrag van de politieagent goed probeerden te praten wel door hebben dat zij daarmee corruptief handelen propageren. Het begint met een bier, maar wie weet waar het eindigt. Maar bovendien wordt u door het geven van steekpenning partner in crime. Indien deze bellers wél het corruptief gedrag van bewindslieden bekritiseren, dan is er sprake van een dubbele moraal?

  Ik ga niet voorbij aan de recente uitspraak van mevrouw Krishna Mathoera, dat bij bijna 60% van alle overtredingen, waar de politie heeft geverbaliseerd mensen vrijuit gaan en er niet wordt gehandeld. Dit kan politieagenten mismoedig maken, maar het kan nooit als rechtvaardiging dienen dat de politie op de boemtour gaat. Overigens draagt mevrouw Mathoera ook werkbare oplossingen aan.
  Legio zijn de voorbeelden van ‘zachte Staten’, waar de politie haast niets voor de burger wil doen zonder te vragen om steekpenning. Willen we uiteindelijk zo een korps in Suriname?

  Eind jaren 70 vertelde een goede kennis van mij over haar ervaring in Indonesië. Haar fototoestel was gestolen. Ze reclameerde bij de politie. Na de noodzakelijke gegevens opgenomen te hebben vroeg de agent voor alle duidelijkheid of het de bedoeling was dat de politie op zoek ging naar het toestel. Na bevestiging was de wedervraag van de agent: “Hoeveel geld bent u bereid alvast vooruit te betalen?”. Verbouwereerd werd toen gevraagd: “Wat bedoelt u? In Suriname en in Nederland was ze dat – tot dan toe – niet gewend.

  Wanneer er gesproken wordt over corruptie weet men al snel de dader aan te wijzen. Het is dan steevast een functionaris uit een bepaalde beroepsgroep. Onvoldoende staat men erbij stil dat er bij corruptie tenminste twee personen of partijen betrokken zijn. Degenen die de corrupte handeling pleegt en de persoon of partij die bereid iets te geven voor de corruptieve handeling. Burgers zouden moeten weigeren extra te betalen voor publieke diensten of in te gaan op een verzoek steekpenning te betalen.

  Als het de regering ernst is om corruptie te bestrijden dan zou de overheid moeten zorgen voor een instituut waar klachten over corruptieve functionarissen zouden kunnen worden gemeld. De integriteit van het bestuur van een land hangt uiteindelijk af van het collectief integriteitsbesef van de bevolking. Het leiderschap in een land is een weerspiegeling van waarde en normen die gelden in die samenleving. Ambtenaren, onderwijsgevende, mediawerkers en welke andere beroepsgroepen dan ook zijn het product van hun samenleving. Wij als individuen zullen uiteindelijk bepalen hoeveel corruptie er in ons land zal zijn.

  Het is te hopen dat de personen, die afgelopen zaterdag probeerden met hand en tand het gedrag van de politieman goed te praten of er tenminste begrip voor hadden, hun denkwijze willen heroverwegen
  Corruptie begint in het denken.

  Hans Breeveld


  Maak melding
 4. Voor hetzelfde geld had hij een paar mensen kunnen dood rijden : ik mag het niet wensen maar, ik had liever dat hij zichzelf dood had gereden !!! Dan was er een eigenwijze alcoholist minder op de weg, mensen die met een slokje auto gaan rijden, moeten voor goed hun rijbewijs inleveren.
  Gewoon ( invorderen ) wordt men toch betrapt achter het stuur, dan langdurig de bak in !!!

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 5. Hoho, wacht even
  Deze man is onschuldig.
  Hij reed op een mooie zonnige dag naar huis. Toen hij eenmaal thuis was heeft hij zich tegoed gedaan aan wat alcohol. Dat mag.
  Hij reed niet toen hij gedronken had. Zijn auto stond stil in zijn garage en toen heeft hij wat genuttigd.
  De een woont in een statig huis, de ander slaapt in de HEERENstraat en de ander woont in een trens


  Maak melding
 6. Twee redenen waarom men zich kennelijk niets aantrekt van de verkeersregels en in de goot beland of anderen morsdood rijdt.

  !. Als het programma iets meer dan een halfuur oud is, belt een mevrouw en vertelt dat ze in het verkeer als chauffeuse haar mobiele telefoon gebruikt heeft. De politie betrapt haar. De agent zegt haar niet te zullen bekeuren maar wil als tegenprestatie van haar wel een bier. De mevrouw geeft de agent SRD 20 en hij stapt vrolijk in de politiewagen en rijdt verder met nog enkele collega’s. ”

  2. Ik ga niet voorbij aan de recente uitspraak van mevrouw Krishna Mathoera, dat bij bijna 60% van alle overtredingen, waar de politie heeft geverbaliseerd mensen vrijuit gaan en er niet wordt gehandeld. Dit kan politieagenten mismoedig maken, maar het kan nooit als rechtvaardiging dienen dat de politie op de boemtour gaat. (zie kolum)

  Reactie Korpsleiding:
  Als dat wat de vrouw vertelt heeft op waarheid berust, is de reactie van de korpsleiding het volgende:

  “De korpsleiding ontkent niet dat onder politieambtenaren deviant gedrag voorkomt. Daartegenover staat dat de korpsleiding tegen elke vorm van deviant gedrag onder het politie personeel optreedt en wel zonder aanzien des persoons.”


  Maak melding
 7. @ Sam.. Boi je moet een boek gaan schrijven wat een verhaal. Veel letters weinig verhaal of inhoud. Als ik je kende zou ik alleen op bezoek bij je komen als ik ongesteld ben. Mischien dat dat het ijverig inozelig schrijven van je tempert. Zoals ik dat bij veel van me mannen doe.


  Maak melding
 8. @ Hilly Rudge. 2 mei 2019 at 21:27

  Aan de paar woorden die je tot mij gericht hebt kan ik je zeggen, dat ik bijzonder blij ben dat ik je niet ken, dat ik je nooit zou willen leren kennen en al helemaal niet zou uitnodigen cq als gast in mijn woning zou willen ontvangen.
  Het ga je goed met de vele mannen van je.


  Maak melding
 9. Pico
  Jij inspireert anderen dus dacht ik hieraan
  Meestal woont een crimineel (rover / overvaller / moordenaar etc) in een wijk die doorgaans als gevaar;lijk wordt beschouwd.
  Tegenwoordig wonen mensen met dezelfde hebbelijkhede van een crimineel in paleizen en bezitten grote sommen geld verkregen uit buitgemaakte bedragen.


  Maak melding
 10. Er wordt al jaren gepraat en gemekkerd over het probleem met alcohol. Waarom niet de hele branche VERBIEDEN en OPDOEKEN?
  Wat een HYPOCRITIE. Ach en wee schreeuwen, maar de show gaat door. Omdat de meeste verantwoordelijken verslaafd zijn aan dit spul.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES