dinsdag, februari 27, 2024
HomeFotoVIDEO: Kathedraal in Suriname voorzien van led-verlichting

VIDEO: Kathedraal in Suriname voorzien van led-verlichting

-

Does Travel & Cadushi Tours

De bekende houten kathedraal in Suriname heeft vanaf nu led-verlichting. LEDSUR heeft de verlichting aan de buitenzijde van de Sint Petrus en Pauluskathedraal in Paramaribo geplaatst. Dat schrijft Ledmagazine vandaag.

De Sint Petrus en Pauluskathedraal, geheel uit hout opgetrokken en gebouwd tussen 1883 en 1887, behoort tot de grootste van hout geconstrueerde kerken van Zuid-Amerika. In een korte video is te zien hoe de kathedraal er nu uitziet met led.

Bekijk hieronder de video:

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

21 REACTIES
 1. Mooi. Deze mensen verdienen het. Ze hebben naast kerken, scholen, weeshuizen, ziekenhuizen, bejaardenhuizen etc, etc gebouwd. Het zij ze vergeven dat er ook behoorlijk wat rotte appels ook tussen zaten. Al met al is het saldo van hun goede werken positief, in tegenstelling tot de handje klap en Hallelujah bewegingen van mensen zoals Mie sjie Dubai kaba, Paus Kardinaal Meije.
  Dit zijn de echte profiteurs. Het aantal goede daden van deze mensen voor de gemeenschap met hun door God gezonden Messias Bouterse is haast nihil.
  Het zijn voor een groot deel uitvreters. Potifars.

  Hun bijbel zegt te zijn tegen diefstal maar direct en indirect steunen hun leiders de leiders in dit land in hun zucht naar zoveel als mogelijk leegroof, het toepassen van list en bedrog.
  Met de kerkgangers van deze kerken als vrienden heeft God geen vijanden meer nodig en heeft Satan het bij voorbaat gewonnen.


  Maak melding
 2. Dit is een prachtig en geweldig initiatief. Heel mooi om te zien. Laten wij hopen dat Godshuis verlichting mag brengen voor ons volk. Nu de andere kerken nog. Nu kan het volk, de toeristen hiervan gaan genieten. Dus God heeft Suriname niet helemaal verlaten. Er komt licht in de duisternis.
  Ga zo door.


  Maak melding
 3. Ik bid elke dag dat Bouterse van het toneel verdwijnt en dat Suriname gered wordt uit de hand van de duivel.Het kan niet zo door gaan in het leeggeroofd land door Bouterse en zijn handlangers.


  Maak melding
 4. De kathedraal, een van de meest mooie bezittingen van Suriname. Wees er trots op en beveilig het eenmaal 24 uur.
  Het woord van God spreekt daar. Wie, schreeuwt om het bloed van Bouterse gaat bedrogen uitkomen. God zal hem juist beschermen. Het is een God van genade en vergeving. De mens niet. So, let the bells ring! Lighten up the leds!


  Maak melding
 5. @Alles voor loze beloften en een pakket,

  Het is diezelfde katholieke leider van jou en tevens hoofd van jouw hypocriete RK bisdom die een pact wil sluiten met de duivel van Suriname en wil praten over verzoening. Hou op en scheid uit met jullie hypocriet gedoe.


  Maak melding
 6. Heel mooi alles. Zelf ben ik trots op ons kathedraal, die gelukkig nu, een werelderfgoed is. Vandaar de onderhoud en al. Maar toch vraag ik dan af…..wie gaat de stroomkosten betalen?
  Gaat het wéér van onze belasting af?


  Maak melding
 7. @ Doe bye,

  Voorop gesteld ik ben geen katholiek. Maar ik begrijp dat de Bisschop dit doet om erger te voorkomen. Jij en ik weten dat Bouterse niet schroomt voor geweld. Met steun van z’n apen kolonie, kan het uitlopen tot zeer grote vormen van bloedvergieten.

  Ik zou kiezen voor de kans voor escalatie al dan niet gesteund door z’n apen.

  Maar ik kan mij indenken dat de Bisschop vanuit zijn optiek voor iets anders kiest.

  Wat wijsheid is weet ik niet.

  Ik weet alleen dat ik staande houd hetgeen ik eerder geschreven heb en je op reageerde.

  Overigens dank voor je zeer kritische reactie


  Maak melding
 8. @
  Pakiratigri, ja de makaak die ken ik Die herken ik in u.

  Dat ik graag over apen praat is dat ik mij echt kan amuseren om hun dommigheid en dat ook graag bespreek met anderen.

  En ja een mens moet nu eenmaal iets. In z’n vrije tijd ieder z’n ding heb ik u eerder in een comment gezegd. Waar u uw kennis over het steken van dingen in een reet gretig etaleerde.


  Maak melding
 9. Een aap is slimmer dan een mens. Zowel de aap die in India voorkomt en Afrika of Pakistan. Wat is dan het punt? Ik zal je de mond dichtsnoeren. Ik zal je leren om in het vervolg mensen met respect te behandelen. Dat doe je niet. Dus je hebt les nodig.


  Maak melding
 10. Zelfs een bericht over de verfraaiing van Paramaribo door middel van het aanbrengen van een mooie verlichting bij dit monumentale kerkgebouw, wordt aangegrepen om politiek te voeren en elkaar voor rotte vis uit te maken……

  Een hele goede actie, met een fantastisch resultaat. Complimenten aan de uitvoerders! Hopelijk wordt er nog veel meer gedaan om de stad de oude glans terug te geven.


  Maak melding
 11. @
  Pakiratigri, het kan hoor dat een aap slimmer is dan een mens, alleen merk ik het bij vele apen en hun soortgenoten niet.

  Maar ja soms schijnen dingen terwijl ze dat niet zijn.


  Maak melding
 12. Sjonge jonge jonge, je vraag je af waar Suries nou wel trots op zijn. Als mense nie eens een monumentaal pand waardere dan ken ik me voorstelle dat die Suries er een potje van make. Deze site is echt een scheld en rampen nieuws kant, echt geen waterkant. Was er gister nog, lekker gezellig kouwe Parbotjes en gezelligheid. Straks lekker geniete van zonsondergang bij de pier van Torarica kouwe Parbotjes, leuke dames. Lekkuh!


  Maak melding
 13. In het Huis van God, Allah zal het licht altijd schijnen, stap naar binnen daar is het echte licht om de donkere harten te verlichten.


  Maak melding
 14. binnenkort zal sandew h1jra van dekasur in zijn herschreven geschiedenis ons vertellen dat de kathedraal door zijn afgod bouta is gebouwd
  hopelijk verteldt hij ons ook hoeveel hij vangt om de enige surinaamse geschiedenis te vervalsen


  Maak melding
 15. Prachtig. dit mogen ze met meerdere gebouwen doen en ook de stad verfraaien om toeristen aan te trekken. Paramaribo lijkt op een broko pranassie, niet om aan te zien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES