Baby uit Suriname met speciaal vliegtuig voor medische behandeling naar Columbia

26
Baby uit Suriname voor medische behandeling met speciaal vliegtuig naar Columbia
Met deze air-ambulance is baby Wannes Boldewijn vanuit Suriname naar Columbia vertrokken.

De Surinaamse baby Wannes, die vanaf de geboorte niet zelfstandig kan ademen en dringend hulp nodig heeft, is vrijdag met een speciale air-ambulance vetrokken naar Colombia voor diagnose en medische behandeling. De kosten voor de uitzending inclusief de kosten van de air-ambulance voor baby Wannes en de moeder evenzo verblijf en voeding zijn voor rekening van de Staat Suriname.

Baby Wannes Boldewijn uit Suriname is iets meer dan een maandje oud. Hij is op 18 maart 2019 geboren en na de geboorte is ontdekt dat Wannes moeilijk zelfstandig kan ademen via zijn neusje. Na dagen en weken van een reeks onderzoeken hebben ze ontdekt dat een gezwel zorgt voor een beknelling in zijn luchtwegen. Er is besloten medische hulp in Colombia te zoeken

De air-ambulance, waarvan de kosten al gauw rond de 35.000 USD liggen, kwam speciaal voor dit doel naar Suriname. Het Staatsziekenfonds (SZF) heeft alle inspanningen gedaan om de vader met een lijnvlucht ook vandaag te laten vertrekken naar Colombia.

De afgelopen maand was baby Wannes vaak in het nieuws. Er was namelijk een actie ‘Help Baby Wannes’ in het leven geroepen om middelen in te zamelen om de baby te helpen:


26 REACTIES

 1. @Pieter wat wrang. Je bent slecht geïnformeerd. Het is gewoon een kind van ouders die niet stil gezeten hebben, maar actie hebben ondernomen, waardoor óók “gewone” SURINAAMSE burgers in actie zijn gekomen voor hen.

  Kan iets echt nooit positief zijn?


  Maak melding

 2. Maak het niet uit van wie dat kind is, die baby verdient en heeft recht om te leven. Sommigen doodden hun gezonde baby’s reeds of vlak voor de 1-ste adem. Net als de vluchtelingen over de Middellandse zee, niemand schonk aandacht aan dat probleem tot dat die ene 2jarige jongetje verdronken werd en aangespoeld op de kust van alanya/Turkije . Dat heeft de wereld op zijn kop gezet. Dat probleem in Suriname idd.


  Maak melding

 3. @Pieter ‘Van Legenhove’, ik ken in Suriname geen hooggeplaatste figuur die getrouwd is met een Belgische schone.
  De moeder van het kindje is namelijk een Belgische.
  En ook al was de baby het kindje van een hooggeplaatste, SO WHAT????? Ik had toch liever dat jij met die ademhalingsproblemen zat.


  Maak melding

 4. Het is nu de hoogste tijd dat de regering zich inspant, om de totale medische wetenschap van Sur te gaan hervormen en alle mogelijke faciliteiten ter beschikking te stellen, die nodig zijn om een ziekenhuis goed te kunnen laten functioneren. En uiteraard moeten medische specialisten en chirurgen uit het buitenland worden gehaald. Want de Sur regering heeft de hele sector laten verloederen. Geen voldoende gekwalificeerd personeel, geen medicijnen, gebouwen ziekenhuizen zijn verloederd, de benodigde apparaturen zijn niet aanwezig of verouderd. Er is heel wat mis, moet in zijn geheel op de schop. Zal ongetwijfeld 100 miljoen euro voor nodig zijn. Moet opnieuw van onderaf begonnen worden. Zonder expertise van het buitenland zijn zij dit niet in staat om voor elkaar te krijgen.

  Deze baby laat ook zien hoe groot de noodzaak voor is. En overigens vinden dagelijks doden plaats, omdat er geen goede medische zorg is en ook geen juiste medicijnen.

  Al jaren krijgen ze veel ondersteuning van België en in belangrijke mate van Nederland. Helaas blijft de Sur regering in gebreke om de gezondheidszorg sterk of nog sterker te maken. Maar dit tast ook hun persoonlijke zorg aan. Hopelijk worden ze nu WAKKER!!!


  Maak melding

 5. Dank aan een ieder die dit mogelijk hebben gemaakt. Hoop dat jullie kindje gezond en wel terug mag komen. Hoop dat we na de operatie en zijn herstel weer een filmpje van hem mogen zien. Beterschap kleine man. Heel veel liefde. Ouders : sterkte


  Maak melding

 6. Mooi actie van ouders. Hoop dat de baby goed komt, want die kind hoort gelukkig en gezond te kunnen leven.
  Goed bezig van Suriname regering om geld bijdragen, eigenlijk moeten ze dat blijven doen om een goede medische zorg investeren. Wat djakkie zeg, ben ik vooral eens.


  Maak melding

 7. Iedere ouder wil niets liever dan dat zijn kind een gelukkig mens wordt. Door je kind te koesteren, zijn eigenwaarde te helpen ontwikkelen en daarna stap voor stap los te laten. Dat is het fundament waarop het zelf verder kan bouwen aan en gelukkig leven leiden.

  Zo hoort het, een kind moet een kind kunnen zijn. Het kind moet genieten van zijn/ haar kinds zijn

  Ik ben een mens van deze tijd en wil vanuit mijn hart iets kwijt: iedereen van harte bedankt, voor uw hulp aan het kind en dierbaren. Ik bid voor het kind en wens dat het kind straks, in alle gezondheid, herenigd wordt met de familie.

  Nogmaals, hartelijk dank,

  De groeten,
  Ik wens iedereen veel liefde en vrede toe


  Maak melding

 8. Mijn gebed gaat uit naar baby Wannes en gezin. Met Godswil komt het goed!
  Mooie actie!

  @ Pieter, negative mind, negative life. Succes ermee!


  Maak melding

 9. Dit is een van de ergste nachtmerries van ouders dat je kind niet volledig gezond ter wereld komt. Voor deze actie trek ik meer dan graag de portemonnee open.
  Sterkte aan de familie en nu duimen voor een geslaagde operatie in Columbia.


  Maak melding

 10. @JK,

  En het is weer een………Hindoestaan,Javaan, Chinees, Indiaan?
  Zo absurd om telkens de etniciteit erbij te halen.
  Per slot van rekening zijn wij allemaal een mens toch?
  Waarom dan altijd dat gezeik over etniciteit?
  Fijn dat er medische hulp voor dit kindje beschikbaar is in Colombia.
  En een hele geruststelling voor de ouders dat deze regering de kosten op zich neemt.
  Een samenleving bloeit met gezonde weldenkende burgers. Aan racisten hebben we niets.


  Maak melding

 11. @@LEEK##
  Geheel mee eens.
  Dacht maar de minister van Volksgezondheid en Welzijn net zo. Die is minister geworden om het belang van het volk te behartigen en er op toezien voor een optimale gezondheidszorg en beleid te ontwikkelen voor stabiliteit. Maar deze gasten zijn niet kundig genoeg of zijn meer voor hun persoonlijk gewin.

  De Surie toeristen ondervinden ook veel last van dit slechte gezondheidszorg. Er zijn al tientallen terug naar Ned vanwege het ontbreken van een goede zorg en medicijnen.

  Ik hoop van ganze dat deze kind de ogen van hooggeplaatsten opent en wellicht de drijfkracht zal vormen voor een beter systeem. En zoals mijn vorige colega’s al hebben geschreven heeft een ieder kind het recht en dan vooral in de kinderjaren op een goede zorg. Zij zijn de toekomst en vervangers van de oude generatie. De ouderen zijn dit aan hun verplicht.

  Een gezonde bevolking heeft een hoger productie en brengt meer rust in de maatschappij. Dan worden de gezondheidszorgkosten automatisch opgebracht door de werkenden.

  MOGE HET GEZOND VERSTAND WINNEN.


  Maak melding

 12. Ik hoop dat deze jongetje na eventuele operatie volledig zal genezen met genade van onze Heer daar boven !!
  @ Pieter
  Je zal wel gelijk hebben, maar dat heeft de klein Wannes geen boodschap aan, ik hoop dat hij beter terug komt, en later als een goede burger wordt in de maatschappij.
  Bun tori
  Jacko


  Maak melding

 13. Jullie schijnheiligen, natuurlijk wens ik het kind ook het beste toe, maar jullie allen weten hoe het in Suriname toegaat. Daar is niet iedereen gelijk er wordt onderscheid gemaakt tussen de mensen die het hebben en diegenen, die het niet hebben. Niet iedereen krijgt deze gelegenheid. Ik heb er de afgelopen tijd genoeg mensen bij Twee-voor-twaalf gezien. Sommigen halen het niet eens in een uitzending te komen. Ik wens jullie allemaal succes met de kleppen voor ogen.


  Maak melding

 14. @Subliem, Ze hadden jou eerder uit de voeding moeten hebben gehaald. Want zo te zien is jouw aanwezigheid op deze wereld van nul en generlei waarde. Jij stopt misschien vannacht nog met ademhalen.


  Maak melding

 15. @Djakkie en Leek
  Jullie hebben groot gelijk. Het aller belangrijkste op deze wereld in elk land, is een goede,stabiele Gezondheidszorg voor geheel het volk,op het hoogste niveau. Dit is ver zoek ik Suriname. Waarom gaat Bouta en kompanen hiervoor naar het buitenland???. Een eerste stap is door de regering gezet om Wannes te helpen. Verdient een grote pluim. Hopelijk wordt de rest niet vergeten.

  Hoop dat onze lieve heer over Wannes waakt en zijn familie kracht en steun geeft in deze moeilijke situatie. Laat dit een eye opener zijn voor ons volk dat er met spoed nog veel moet gebeuren in ons land. Al die leningen en ambassadeurs die langs komen of die bezocht worden, snoepreisjes van onze gemeenschapsgelden, kunnen beter besteden aan onze gezondheidszorg drastisch te verbeteren op het hoogste niveau. Hopelijk wordt er niet gewacht tot ons volk langzaam aan het uitsterven is. Scholing en de nodige apparatuur, medicatie etc.

  Sarie Torie.


  Maak melding

 16. Alle Surinamers hebben recht op goede medische behandeling wat de oorzaak ook hoort te te zijn.

  Een regering hoort behoorlijk beleid te hebben en ook goed bestuur uit te voeren.

  Als de regeringscoalitie van ddb, hvb, bep dat niet kunnen dan tra was no dé, ddb moes gwe ( herhaling)

  Beterschap voor het kind toegewenst, hoe zou het voor velen andere zieken zijn? Zal er een dubbel dekker uit Colombia ze komen afhalen, omdat de medische zorg in Suriname een ramp is?

  Regeren is voor uit zien.

  Triest!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 17. Laten we hopen dat dit straks voor een ieder kan, die straks niet in Suriname geholpen kan worden en niet alleen voor hen die aan de bel kunnen trekken of worden gehoord.

  Dus ook voor Dika uit welk gedeelte van Suriname ook, die niet de autoriteiten kan bespelen of de pers.

  Dat dit zal binnenkort zal kunnen zal wel whishful thinking worden, gezien de malaise waarin Suriname verkeerd.

  Van mij mag dit, graag gebeuren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.