dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieTwee overvallers, tipgever en 'bonuman' aangehouden na roofoveral op kledingzaak

Twee overvallers, tipgever en ‘bonuman’ aangehouden na roofoveral op kledingzaak

-

Does Travel - naar Suriname

De politie in Suriname heeft vier mannen aangehouden in verband met een overval, die zaterdagmiddag 30 maart werd gepleegd op een kledingzaak aan de Keizerstraat in Paramaribo. Het gaat om twee overvallers, een tipgever die werkzaam was in de winkel en een ‘bonuman’. Bovenstaande foto’s van het viertal werden zondagavond door de politie vrijgegeven.

De twee met vuurwapens gewapende overvallers knevelden de winkelier en zijn personeel en namen vervolgens een geldbedrag in Surinaamse dollar uit de kassa in de winkelzaak. Vervolgens gingen de criminelen naar de bovenste verdieping van het gebouw, alwaar de woonruimte van de winkelier is. In de woning troffen zij een groot geldbedrag in Surinaamse dollars, Amerikaanse dollars en Yen aan die ze ook wegnamen.

Dankzij een technisch hulpmiddel wist de politie de overvallers zichtbaar te maken. Door goed opsporingswerk van leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) zijn niet alleen de overvallers, de 27-jarige Kevin C. en de 27-jarige Durando Mac-N., maar ook hun tipgever Vincent A. en de 54-jarige ‘bonuman’ Wilfred H. aangehouden.

Die laatste bonuman is volgens de politie in het belang van het onderzoek aangehouden. Hij heeft namelijk voor het cultureel baden van drie personen een groot geldbedrag in Surinaamse dollars gevraagd en ontvangen. Het vermoeden bestaat dat het door hem ontvangen geldbedrag deel uit maakt van de buit.

Alle vier mannen zijn in verzekering gesteld. Een groot deel van het gestolen geld is al terug gevonden.

De overvallers werden vastgelegd mbv een camera.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

64 REACTIES
 1. Ik begin begrip en respect te krijgen vd mensen die de hindoestanen weg willen uit suriname. Bedankt dat jullie zoveel van hindustanen houden. Ai het gaat jullie goed. Jullie beginnen door ndp zelfstandige ondernemers te worden. Flink hoor. Opleiding: Weinig theorie veel praktijk. Brunswijk is jullie voor gegaan het resultaat is zichtbaar.


  Maak melding
 2. Zwaar straffen, niet opsluiten op kosten van de Gemeenschap maar hen dag en nacht onder toezicht laten werken.
  Deze criminelen moeten ervaren hoe hard mensen werken om hun bedrijf draaiend te houden.
  Die ” Bonu-oplichter” moeten zij het zwaarst straffen.


  Maak melding
 3. Tja men geloofd in Hokus Pokus maar helaas het heeft niet gewerkt ze zijn veilig in de armen van de wet dus heren het wordt logeren op staats kosten en zittingen achter gesloten duren ..of had de wet een een grotere Bonuman in dienst bikasie man de na opo ma man de na bilo’tu


  Maak melding
 4. Hoe Dom kan je zijn ?? als deze Hokus pokus waar was, ging Iedere jackpot van de staats loterij naar een of andere Bonuman, maar , sommigen zijn armer dan een kerk rat die op dieet is , en door armoede gedreven
  proberen ze geld bij de mensen te kloppen want nogmaals als die Bonuman zo geweldig was, zouden ze niet zijn gesnaaid, Er zijn wel andere Dimensies waar er volgens mij, entiteiten wonen , maar dat is onze wereld niet , en die bemoeien zich ook niet met onze wereld, (bron vermelding Genesis 6) voor alle duidelijkheid ik ben niet Religieus, en in kerken kom ik ook niet want de pastors hebben mij laten weten dat ze het klusje op zondag zonder mij wel afkunnen .. maar goed het volk moet onderricht worden om van deze flauwe kul af te stappen , en die Bonuman heeft zelf een bad nodig met brandnetels


  Maak melding
 5. Ik vraag mij af of suriname genoeg plek heeft in de gevangenis om al de criminelen op te vangen/sluiten want geboefte lai mang….
  En misschien kan de bonumang de rest van de gevangenen een goede “wassie” geven…voor een positieve voortzetting van hun leven.


  Maak melding
 6. Ik heb mijn eigen mening en idee als ik deze losers moet straffen, maar ben helemaal eens met jullie
  eens ( met de eerste acht forummers. ) Maar ben volkomen eens met het idee van @ Babylovesloly
  Alleén een klein aanvulling mijner zijds : de jongen die er werkt moet 3 kogels krijgen, 1 op elk oog en 1 tussen zijn ogen, je gaat je brood heer toch niet bestelen ??? Ik vind het jammer dat bijna alle criminelen kroeshaar hebben, onder de andere etnische groepen zijn er ook criminelen maar die zie je weinig in SB. Het zijn toch niet alléén kroeskoppen die het moeilijk hebben met de economische malaise in Su ???? Ik als een kroeskop schaam me dood voor deze soort genoten, wat mij betreft gelijk met de gelijk maken ! Ik probeer me te beteren maar als ik zulke dingen lees, dan kookt mijn bloed van ellende ! Gemakshalve ik ben geen crimineel, maar probeer mijn mede mens te begrijpen, dat bedoel ik hiermee ! Maar zulke dingen tolereer ik niet, ga werken met je luie flikker !!!!! Als deze nietsnutters vogel vrij verklaard zou worden in Su. zou het lekker opgeruimd zijn in het land !!!

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 7. Wat!! Zijn die Chinezen weer van die Creoolse ondernemers weer aan het roven geslagen

  Ik denk dat het is omdat de Chinezen de crisis voelen. Minder koopkracht bij de bevolking is. Hun inkomen gedaald is en ja ze moeten hun kinderen voeden. Er is geen werk en je moet wat als Chinees. Dus van je Creoolse broeders stelen. Die zijn het minst agressief in Suriname dus gemakkelijke prooi.

  Ik hoop ook niet dat iemand durft deze Chinezen in elkaar te schoppen zoals laatst een Creoolse ondernemer met een vrouw die tand pasta was komen stelen heeft gedaan.
  Die Chinezen hun kinderen moeten zich nu ook eenmaal ook kleden. En ja ook hun koopkracht is gedaald. En in protesteren hebben ze geen zin, want niet bhaiwa zit daar maar broeder Bouterse.

  IK HOOP NIET DAT DIE CREOLEN DIE CHINEZEN EEN AFTAKELEN. IK HOOP DAT HET ZELFREINIGEND VERMOGEN DAT EEN VOLK ZICH ZELF ONTDOET VAN Abangies dit keer niet werkt. Want eigenlijk behoren deze Chinezen tot de groep die massaal voor de onafhankelijkheid heeft gestemd, de coup ondersteund en voor de Chinese leider Bouterse hebben gestemd. Ze zijn net als Creolen, spaarzaam, rustig, niet agressief, ontwikkelingsgericht, hardwerkend en hebben een grote dosis geduld. Meestal hebben ze een kleingezin. Geen buitenvrouwen, zorgen goed voor hun kinderen. Zeer lieve mensen.


  Maak melding
 8. Ik kan mij niet voorstellen dat mensen nog geloven in bonumangs of vrouwen? Het is toch al eeuwen achterhaald dat het geldklopperij is? Mensen in schulden jagen. Famiriemang bonu of prei. Al die onzin kost alleen maar geld. Mensen met gezond verstand doen deze dingen niet. Geldverspilling.
  Iemand zei laatst nog tegen mij dat laaggeschoolden zich bezig houden met dit soort praktijken.
  Ik geloof er niet in. Wanneer men problemen heeft, moeten zij het op een andere manier proberen op te lossen en niet naar een bonu rotzooi gaan. Wintie pre allemaal van die onzinnige dingen. Mijn grootmoeder zei altijd, begin er nooit aan, want de enige die hiervan rijk wordt, is de bonumang zelf. Als je weg bent lacht hij in zijn vuistje van ai mie kies ding dong kaw. Mensen met een beperkt denk vermogen “kortzichtigheid” Deze gasten moeten voor 15 jaar de bak in. Ze willen niet werken want ze zijn goed in stelen en anderen die hard werken de vernietiging in helpen. Fa libie sma tang so. Is het jaloezie? Sommige blaka sma’s zijn goed ziek in hun hoofd. Hebben een psychiater nodig in plaats van een bonumang. Er is een spreekwoord No wang ingkrie bonumang machtie kang bigie moro die foe Gado. Schaamteloos gedrag


  Maak melding
 9. Wat een verrijking voor onze samenleving dit soort tuig van de richel. Nooit willen werken maar wel altijd de tranen laten hoe zwaar ze het hebben en dat ze steeds gediscrimineerd worden. Keer op keer bewijzen ze zelf waarom anderen heb liever niet willen.


  Maak melding
 10. Allemaal ”Loosers” die het land Suriname en daarmee de veiligheid naar de verdoemenis brengen. Met dank aan het huidige establishment. Er schijnt geen kruid tegen dit gespuis gewassen. Naarmate het zo blijft doorgaan, zal de kloof met de rest van de bevolking steeds groter worden. Ligt het aan de etniciteit? Ik denk het niet, gezien de pluriforme / verscheidenheid in de Surinaamse samenleving, echter de kleur van de neger is typerend in deze en lijkt verdoemd te zijn. Een stigma die in deze wel een rol van betekenis lijkt te zijn, wanneer je in HVB Santo Boma of bij Opa Doelie mocht gaan kijken. De vraag die mij rest is; Wat valt er dan hieraan te doen als de vooroordelen over de neger en het zwart zijn hier weg gelaten mogen worden, maar het deviant gedrag toch manifest is en aanwezig blijft. Ik vrees dat ik het antwoord hierop verschuldigd zal blijven, maar dat het niet slechts in de (her)opvoeding of in het strafrecht gezocht zal moeten worden. Het zou in ieder geval goed zijn, wanneer sociale wetenschappers zich over dit vraagstuk zouden kunnen buigen en de institutionele sociale stratificatie ook nader belichten.


  Maak melding
 11. Ha! Ha!Ha! Ha! H!a Ha! Creolen leren het nooit! Ze vreten van de baas en stelen ook van de baas!
  Als Hindustanen niet zouden zijn en dan wat het echt piena mi boi! Wat zou er gebeuren als je
  Suriname in twee deelt, een deel voor Creolen en een deel voor Hindustanen???????


  Maak melding
 12. DatraVisie@@#
  Mee eens!!
  Sur is nu al failliet. Kwart van de bevolking steelt en rooft en moord.
  Hoe ga je ze allemaal opsluiten.

  En niet te vergeten; de drugscriminelen…..


  Maak melding
 13. @ Pattaka,

  Dan zou het een hè zijn in de Hindostaanse deel.

  Want je zou de hardwerkende, spaarzame, rustige, criminaliteit schuwende, niet agressieve, ontwikkelinngs en scholing liefhebbende Creolen moeten missen. De bevolkingsgroep die een rolmodel voor andere groepen, hoe te werken aan een veilige Suriname moeten missen. Dat zou je niet willen, denk ik


  Maak melding
 14. J.Zwartmans@@#
  Jouw reactie vind ik wel heftig. Want dit ben ik echt niet gewend van jou. In eerdere collums heb je steeds de rechten van de criminelen verdedigd.

  Al met Al sari torie van een failliet State!!


  Maak melding
 15. *BREAKING NEWS:* Volgens de KPS is er vrijdagavond 29 maart 2019 in Suriname de eerste avond zonder roof of inbraak in 9 jaar geweest. Alle rovers waren in Ocer.

  Dank voor uw aandacht.
  Voorlichtingsdienst KPS


  Maak melding
 16. Kree na soso kree mi e kree ik snap je wel hoor. Ga in hun dorpen, ze hebben geen WC, ze schijten overal en daarom groeien de bomen harder.


  Maak melding
 17. Wanneer ik de meningen van de forumschrijvers volg kom ik tot de volgende conclusie. De gedachtegang bij iedere casus heeft verschillende interpretatie. Er komt erop neer dat ze verschillende pet op hebben. Neem b.v. de moordenaar die de gevangenis uitvlucht en bij overmeestering komt hij te overlijden, zie je dat de reageerders opkomen voor de belangen van de gedetineerde. Lees in vorige artikelen de bewoordingen op de wetsdienaren. En nu bij diefstal wordt weer zeer heftig gereageerd van…………….
  Waar er sprake is van internationale verdragen en dat de wetten van het desbetreffende land moet worden gehandhaafd, mag emotie geen rol spelen.

  Dus mensen wees competent met jullie meningen en blijf vooral geloofwaardig.


  Maak melding
 18. We moeten de zwarte gemeenschap niet over één kam scheren. De grootste deel is zeer vooruitstrevend. Kijk maar naar de hoge posten van de ministeries. Meer dan de helft zijn onze zwarte broeders die de functies bezetten. Ook de middenkaders (en adm.personeel)zijn in meerderheid van deze kleurlingen. In verhouding scoren de hindoestanen het laagst.

  Onze zwarte broeders zou ik willen oproepen om meer samen te werken met de bruine broeders hindoestanen. En vooral bij de komende verkiezing op de VHP te stemmen en samen zorg te dragen Sur vooruit te helpen. Dit is de enige oplossing voor deze failliet State.


  Maak melding
 19. Ik neem geen stap terug en het spijt mij dan ook NIET!! er is maar 1 oplossing om zulke taferelen te voorkomen in een mooi land als SU!! Geef hen allemaal een spuit!! Wie de volgende zijn, krijgt de zelfde lot!!

  WET VAN WIEP-DING!!!!

  DAT NA BUNG TORI


  Maak melding
 20. Surinamers stel je nu maar eerst zelf de vraag waar dit naar toe moet met onze samenleving. Bestraffen en/of (her)opvoeden biedt geen soelaas!


  Maak melding
 21. mensen….
  Ik blijf het zeggen, en ik wil niet steeds in herhaling vallen….
  Het ligt duidelijk aan de opvoeding van dit rassoort….
  En natuurlijk ook aan de waardeloze regering die de criminaliteit niet kan controleren….
  Maar ja, als de fucking regering zelf uit criminelen bestaat…. (vul maar zelf in )…..
  Zolang deze regering aan de macht blijft zullen deze praktijken zich voortzetten en ook nog verergeren….
  Voor alle duidelijkheid: ik ben geboren en opgegroeid aan de Christoffel kersten straat (Abrabroki)
  Dus ik ken deze rassoort door en door…
  Natuurlijk heb je er goeie tussen zitten, maar jammer genoeg is het niet veel…
  Ik blijf zeggen dat de criminaliteit deels aan deze regering ligt…
  Degene die een kronkel in zn hoofd heeft zitten mag weer op de ndp gaan stemmen….
  Het volk loopt al 8 jaar te huilen over de situatie in dit land…
  Snappen jullie nog steeds niet dat deze regering moet oprotten…
  Maar ja, dezelfde mensen die ndp gesteund hebben lopen 8 jaar lang te janken….
  Ik zou zeggen: gebruik je gezonde verstand en stem op een andere partij….
  Want deze drugscrimineel kan niks voor het volk doen….
  Hij maakt su meer kapot dan hem lief is….
  Begrijpen jullie me aub niet verkeerd…
  Ik spreek uit ervaring….


  Maak melding
 22. Heeee , kon de bonuman geen smeersel bedenken waardoor deze bastaarden of schoften onzichtbaar voor de camera waren ? De volgende keer als deze criminelen weer op boevenpad gaan moeten ze niet vergeten om de nachtcrème van hun gezicht af te spoelen.


  Maak melding
 23. @Ryan,
  Ik geef je gelijk, want de realiteit is veel breder dan wat men voor ogen houdt. In mijn optiek is het ook de institutionele sociale stratificatie, de polarisatie a.g.v sociale ongelijkheid die voornamelijk in het geding komt. Het is dus degelijk een politieke zaak, maar ook een andere keuze die men moet gaan maken, door deze huidige incapabele regering naar huis te sturen, wil je tot tevredenheid en veranderingen in de Surinaamse samenleving komen. Het zou ook goed zijn wanneer sociale wetenschappers zich over dit vraagstuk zouden kunnen buigen. Suriname kent een pluriforme samenleving maar vormt geen eenheid waardoor het bestuurlijk niet tot adequate oplossingen of duurzame veranderingen komt. Slechts chaos blijkt nochtans het resultaat.


  Maak melding
 24. Forumleden/Reageerders, Odi odi.

  Twee overvallers, tipgever en ‘bonuman’ aangehouden na roofoverval op kledingzaak.
  En waarom hebben ze hun gezichten een beetje onherkenbaar gemaakt?
  Wat voor PRIVACY bescherming voor deze CRIMINELEN.

  @Baba Sai heeft vaak gelijk over deze criminelen.

  @J. Zwartmans (Jacko), Fawaka man?

  Waar gaat Suriname heen met al deze schurken?
  Ze willen niet werken en gaan alleen op het criminele pad.
  En over die (bonuman) gesproken.
  Deze zouden ze tijdens het verhoor in een gesloten ruimte met wat Braziliaanse bijen opsluiten.
  Alleen zou het verhoor vervolgens via een microfoon worden afgenomen door de recherche.

  @Ryan 1 april 2019 at 14:34 heeft in deze ook gelijk.

  (sari tori)


  Maak melding
 25. Iemand hier noemt zichzelf een indiaan. Maar indianen bestaan niet want America is geen India.
  De eerste mensen op planeet Aarde met sluik haar is het Mongoolse ras. Ze heten naar het werelddeel waarin zij zich gevestigd hebben, Noord Amerikaan, Zuid Amerikaan,Indiaas, Aziaat, Europeaan, Australier en Eskimo. Maar in America zijn ze vervreemd van planeet Aarde en noemen zij zichzelf indiaan ofwel persoon zonder land. Je hebt je net als de Afrikaan laten betoveren met je eigen kracht.


  Maak melding
 26. Djakkie 1 april 2019 at 12:17
  We moeten de zwarte gemeenschap niet over één kam scheren. De grootste deel is zeer vooruitstrevend. Kijk maar naar de hoge posten van de ministeries. Meer dan de helft zijn onze zwarte broeders die de functies bezetten. Ook de middenkaders (en adm.personeel)zijn in meerderheid van deze kleurlingen. In verhouding scoren de hindoestanen het laagst.

  Opmerking
  Al die hoge posten daar zitten zij die hoodzakelijk geregeld zijn door anderen. Daaronder zitten zij die door de hogere posities zijn geregeld dorrdat zij een gunst hebben geleverd (bijvoorbeeld door sommigen een lat relatie en of een sex relatie)
  Dan heb ik het niet over ras of kleur maar over alle geregelde posities.

  Ja zelfs directie en RvC zij personen die geregeld zijn om belangen veilig te stellen.
  Heeft dus niets te maken met kunde en of intellect.


  Maak melding
 27. JK @@@
  Je laat me lachen hoor….
  Su heeft zoveel feestdagen….
  29 maart, en dat elk jaar zou erbij geplakt kunnen worden…
  Want op die dag heeft zich nergens criminele praktijken voortgedaan…
  Straks heeft su meer feestdagen dan werkdagen….
  Maar in jouw verhaal zit er een kern van waarheid in…..


  Maak melding
 28. Bonumang na wisimang. Zodra je alleen focust op geld en materialisme dan na wisi yu go suku. Heel simpel. Furu Sranan sma lobi wisi. Zolang die wisi wasi mentaliteit door blijft gaan dan blijft die negatieve energie.


  Maak melding
 29. Bonu….
  Wiesie…
  Obia….
  Allemaal afgoderij….
  Deze duivelse krachten zijn niet opgewassen tegen de kracht van onze lieve heer…..
  Fuck the devil….
  Ik zou iedereen aanraden om naar de kerk te gaan…
  En zich niet bezig te houden met afgoderij….
  Wij moeten de here aanbidden….
  En niet de duivel…..
  The mighty GOD is a living man…


  Maak melding
 30. In veel kerken zit ook duivels die mensen geld aftroggelen en waar pastors mensen wijs maken dat God ze bergen met geld gaat bezorgen. Dat is ook afgoderij en valse evangelie…

  Om niet te spreken over de valse profeten die hun lusten erop los laten gaan bij hun volgelingen. Zijn oplichters eerste klas. Jezus ben rij bigi wagi anga weri Armani pak fu omen dusun dalla?


  Maak melding
 31. @ Djakkie

  Dat is niet waar, mensen die schreef gaan hebben ook rechten, maar nu is de maat vol vandaar mijn reactie ! Het is gewoon klote daar in Su: het schijnt dat iedereén op rovers pad gaat, moord roof en doodslag is een gewone zaak geworden. En dat keur ik niet goed, deze soort lieden moeten gewoon keihard aangepakt worden !
  @ Fer. E
  Fa wakka mang, met mij gaat het goed niks te klagen, het weer wordt met de dag steeds beter en zo voel ik me ook prima !
  Ik groet @ Djakkie en mijn vriend @ Fer. E. a tang so brada´s horo un srefi bun !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 32. @NietAllesDatBlinktIsGoud , vergeet ook niet de grote pick UPS en Impalas waarin de pastors rondrijden. Hoe komen ze aan die grote auto’s en hebben ze het nodig ?


  Maak melding
 33. In de kerk is er sprake van een collecte….
  Je mag zelf bepalen hoeveel srd je doneert…
  De thee en koffie moet ook betaald worden…
  Of het nou 1 srd of 10 srd is maakt niet uit….
  Een ieder bepaalt zelf….
  Maar die ka bonumang gaat jou geld eisen….
  En misschien wel duizenden srd,s….
  En dan heeft hij je nog niet geholpen. …
  Want die krachten heeft hij niet…
  En die domme mensen maar erin trappen….
  Is allemaal voor de gek houderij….
  Oplichters zijn het…
  Mensen die in een bonumang geloven: veel succes


  Maak melding
 34. fer.E heeft groot gelijk….
  Die bonumang moet in een ruimte opgesloten worden met alleen maar Braziliaanse bijen erin….
  Inclusief microfoon….
  Wedden dat die hele ka bonu van hem in zn REET gaat….


  Maak melding
 35. Opsluiten en overdag gewoon in een fel gekleurde pak en aan elkaar getekend de binnenstad laten schoonmaken of opknappen. Dan doen ze ook nog eens nuttig werk en leren hun streken gelijk af.


  Maak melding
 36. Ze zijn gebalkt ,niet omdat ze ezels zijn ,en die balken . Wanneer gaat men in Suriname geloven dat die bonoe-shit enkel geld -uit-de-zak -klopperij is? Kisi den moi


  Maak melding
 37. A bakroe kies ding wreed. In plaats van a bakroe mik ding onzichtbaar a mik ding juist zichtbaar.

  A bakroe kier ding ien a film en beri ding gelijk.

  If mie na bonuman mi e krawasi a bakroe wreed en te ing sking opo marki wrief gi ing skin tigri piesje.


  Maak melding
 38. BigiSma@@#
  Mee eens.
  Ik moet wel heel voorzichtig zijn met mijn teksten, anders wordt mijn reactie afgekeurd door de provider en wordt die niet geplaatst. Zie overal van die kleurlingen werken en ze kunnen nog amper hun handtekening plaatsen. Hoe gaat dan Sur vooruit. Kijk naar de bevolking en het aantal van de ambtenaren dan is dat toch niet in verhouding. You absolutely right sir.

  Wanneer je ambtelijke stukken nodig hebt en je legt een bezoek af bij één van de loketten, moet je dan zien wat een afmattende weg is om die te gaan om voor elkaar te krijgen. Eindelijk na lang wachten ben je aan de beurt en wanneer je ze uitlegt wat voor document je wil hebben dan begrijpen ze geen fuck van. Heb je uiteindelijk de desbetreffende papieren dan zie je vaak dat er iets niet klopt. Geboorte datum niet juist of onjuiste letter of onvolledig in de naamsspelling. Wederom gaat er kostbare tijd verloren.

  Ik weet echt niet waarom ze het doen om tjoeku te vangen of zijn ze echt zo ongeletterd.


  Maak melding
 39. Als je naar de kerk gaat moet je zelf weten, daar zitten ook huichelaars en wisi mangs die zogenaamd vroom zijn. Ik weet dat ik niet mee doe aan die poppenkast van list, leugens, bedrog en misleiding. Hoe vromer de geest, hoe groter het beest.

  Terugkomend op het onderwerp, vaak komen mensen met het argument van ga werken en leer verder op school. Heel veel mensen die wel werken, komen niet echt rond van hun salaris. Die zijn dan weer genoodzaakt een 2e en 3e baan erbij te nemen om rond te komen.

  En wat betreft het verder leren, school kost ook geld. En al heb je verder geleerd, wil niet zeggen dat je bepaalde manieren af gaat leren. Er zijn ook zat hooggeschoolde criminelen die mensen dagelijks geld afnemen zonder geweld en zonder wapen. Dat iemand een das en net pak draagt en netjes kan spreken zegt op het eerste oog weinig over het karakter en de werkelijke motieven. Zie de vele gevallen van corruptie, nepotisme en zelfverrijking, daar zitten ook hooggeschoolden tussen…

  Wat ik eigenlijk wil uitdrukken is dat de politiek en het bedrijfsleven (kapitalisten) de mensen harder en dieper naaien dan deze eendagsvlieg criminelen…

  Bekijk het ook zo, een crimineel gaat vroeg of laat door zijn eigen collega’s ook genaaid of omgelegd worden of word opgepakt. Met die vuile politici en kapitalisten zit je JAREN opgescheept, zij houden de samenleving veel langer in een wurggreep.


  Maak melding
 40. @ djakkie

  Dat doen ze niet met opzet hoor. Aanstelling eis in Suriname is al lang geen opleiding meer, zelf geen beroepsopleiding maar lid zijn van een politieke partij.

  Daar waar er beroepsopleidingen zijn, telt niet je kennis maar je kennissen, vrienden, familie of mede partij genoten als je de opleiding haalt of niet.

  Ook je centjes tellen thans gelukkig mee. Tjoekoe dat is een toverwoord. Je moet het niet schrijven op je examen blad maar wel aanbieden.

  Het resultaat ook domme oerstomme personen op kantoren op scholen. Probeert u een leerkracht in het Surinaams onderwijs maar uit.

  Jammer dat het u overkomt. Maar geloof me zelf een pakket is niet tegen dommigheid, nepotisme en corruptie opgewassen


  Maak melding
 41. Wil je weten als je met een echte Kang Kang dja dja bonuman heb te doen.

  Neem dan een aansteker en hou dan drie minuten aangestoken aan bij de kruis van zijn broek. Het liefst zo dicht mogelijk tegen de anus. Luister dan naar het geluid die hij maakt.

  Aan de hand van het geluid kan je dan bepalen als je hem je Tori laat doen en hoe en waarmee je hem betaalt.


  Maak melding
 42. Bijna negen op de tien Surinaamse kinderen onder de veertien jaar krijgen thuis te maken met lichamelijke of geestelijke mishandeling. Geen enkel Caribisch land doet het zo slecht. Suriname kampt verder met een torenhoge schooluitval en erg veel tienerzwangerschappen. Sila Kisoensingh was tot enkele jaren geleden de enige neuropsycholoog van het land. In haar praktijk in Paramaribo behandelt ze jongeren met gedrags- en leerstoornissen. De afgelopen jaren probeerde ze met talloze lezingen haar landgenoten wakker te schudden.

  Die negen zijn kinderen van ndper’ s. bericht is van 2015.


  Maak melding
 43. @ Damsco

  BOUTA PAKT HUN TOCH WEL : ja inderdaad Damsco je hebt gelijk, maar niet de criminelen maar het volk van Su, en dat doet hij vanaf 1975. Was je ook bij OCER, en weet je wat OCER betekent ????
  Nee neem ik aan : wel Damsco, het betekent Opvangcentrum voor Clowns Ezels & Rovers !
  Jij bent daar toch ere lid neem ik aan, en vergeet je pillen niet en zuip wat minder want, je begint nu een beetje helder te denken !!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 44. PATAKA@@#
  WAT EEN BRILJANT IDEE.

  SUR OPDELEN IN HINDOESTAANS EN DE REST. IS DE ENIGE MOGELIJKHEID OM SUR VOORUIT TE LATEN GAAN.
  MET MEERDERE KLEURLINGEN SCHIET JE GEEN METER VOORUIT.

  WEET JE WIENS IDEE DIT IN HET VERLEDEN AL WAS. NAMELIJK DHR. RADHAKISOEN.
  TIJDENS HET BEWIND VAN PAPA LACHO MET NPS. IN DIE PERIODE WAS HIJ MINISTER VAN FINANCIËN.

  IK HOOP DAT WEDEROM IEMAND OPSTAAT EN NIEUW LEVEN IN BLAAST.


  Maak melding
 45. Suriname is niet opgedeeld maar allang VERdeeld onder verschillende families, multinationals en China. Dus dat hele gedoe over verdelen tussen Hindustanen en de rest slaat nergens op en gaat nooit gebeuren. Dan kun je net zo goed zeggen iedereen, behalve de Inheemsen, wegwezen want zij waren er het eerst…

  Mensen die etnisch denken zijn teveel bezig met hun eigen groep boven de anderen verheffen, terwijl niet het etnisch en religieus gezeur de wereld laat draaien, het is het kapitalisme en de vrije handel. Je weet wel VOC en WIC, de eerste multinationals. Bullshit walks but money talks and builds wealth for generations. De “gouden” tijden om te roven, moorden en plunderen…


  Maak melding
 46. @ Djakkie

  Dus je wilt de andere kleurlingen zoals de Javanen Indianen en Chinezen uitsluiten ???
  Het hele probleem is dit : we kunnen met elkaar naar bed, Neger Hindustaanse en andersom.
  Maar als het om de politiek gaat dan stuiten we op problemen, dat is juist het grootste probleem
  in Su !IK ben in Singapore en Maleisie geweest waar de bevolking ook gemengd is, is dat niet te bespeuren. Ze leven broederlijk naast elkaar en trouwen ook met elkaar, in Su is het gewoon niet mogelijk om het land samen op te bouwen. Wij hebben als natie geen eenheid, en de MPP regering van Su, namen de uitspraak van Stef Blok Minister van Buitenlandse van Nederland kwalijk. Op pleuren zou ik zeggen, ik zou nooit mijn excuses aanbieden als ik S.Blok was, het is gewoon een tastbare feit ! De Nederlandse regering is bij deze ook in debet gebleven !

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 47. Daarom deng djoeka no wan hindstani na macht omdat ze weten do ka foe tekie.gistr nog had k t hier over en kyk.deng djoeka brada foe mie ai bewys mie dat de no stop manga roof san foe deng.djoeka les no ka de no wani roko na so de wan libie roof tra sma sa ai roko tranga foe deng monie..tegenwoordig ben j ook niet veilig in j eigen huis om deze klootzak rovers.nog een beetje mek oom chan kong dan loto aw fas ien feng mars optyd..hahahahah.


  Maak melding
 48. tap a dek 2 april 2019 at 09:46
  Pataka met recht petaka neem een ticket als je geld heb tenminste en ga naar india dan zijn wij van je af dan lul je wat anders.

  Ja, en als Europa en Amerika hetzelfde zeggen over de Afrikaanse economische vluchtelingen dan zijn het in jouw ogen racisten. Toch ? Waarom moet Pataka naar India terugkeren ? Wie ben je om dit te zeggen ? Wie gaat jou van eten voorzien ? Ben je zelfvoorzienend met roverij en plunderen ?


  Maak melding
 49. Nu moet je niet te vrij worden pataka kijk zie en hoor dit en lees wat hij zeg creolen leren het nooit onder welke noemer is dat vul maar in dus dat .


  Maak melding
 50. Damsco hoe gaat het?/ je begint wat warm te worden!! en je ogen gaat heel langzaam maar wel open. niet slecht hoor!!!
  Tek a dey switi!!!


  Maak melding
 51. @djakkie
  wat jij over creolen zegt. denken zij in west-Europa over alle Surinamer. of je nou chinees, hindustaan of creool bent maakt niet uit. daar worden wij allemaal hard gediscrimineerd en slecht behandeld.
  je kunt een groep niet beoordelen op basis van wat 1 persoon doet.

  ik ken genoeg chinezen en hindustanen die niks uitvoeren in nederland of ze roven, stelen of verkopen drugs.
  helaas is dit een waarheid als je in nederland woont


  Maak melding
 52. Bonu werkt niet slechte Bonu man, loopt tegen lampie en stoot bolletje, moet met de bille bloot ligt zo in de sloot, stomme idioot ai ai ai bonu werkt niet, jammer he,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES