dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenNatuurSuriname op Topontmoeting Caribische Staten in Nicaragua

Suriname op Topontmoeting Caribische Staten in Nicaragua

-

Does Travel - naar Suriname

De 8ste Topontmoeting van Staatshoofden en Regeringsleiders van de Associatie van Caribische Staten (ACS) heeft afgelopen vrijdag in Managua, Nicaragua plaatsgevonden. Het thema van deze Top ontmoeting was:Uniting Efforts in the Caribbean to Address Climate Change. Op deze Summit werd de president van Suriname vertegenwoordigd door de Minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle.

Deze ééndaagse Summit werd voorgezeten door de President van de Republiek Nicaragua, Daniel Ortega Saveedra. President Ortega heeft in zijn inaugurele toespraak, onder andere gewezen op het sterk verband tussen klimaatsverandering en de handhaving van vrede en veiligheid in de wereld.  Suriname heeft de noodzaak voor eenheid en samenwerking benadrukt, teneinde de effecten van klimaatsverandering te kunnen tegengaan.

Tevens werd het belang van klimaatfinanciering onderschreven. In dit verband werd het initiatief van Suriname, als het meest bebost land ter wereld, om de 1eConferentie van High Forested and Low Deforestation(HFLD) Developing Countries te organiseren op 12-15 februari 2019 aangehaald. De organisatie werd voorts opgeroepen het resultaat van deze conferentie, met name de “Krutu of Paramaribo: Joint Declaration on HFLD Climate Finance Mobilization”, te ondersteunen.

Intensivering van Zuid-Zuid partnerschappen, een sterk intraregionaal transport- een connectiviteitsbeleid, ter bevordering van toerisme en economische groei, alsook de betrokkenheid van jongeren in ontwikkelingsprojecten, zijn zaken die door Suriname zijn onderschreven als essentieel voor de relevantie en het voortbestaan van de ACS als organisatie.

Ter bevordering van de statutaire doelstelling van de ACS gericht op overleg, samenwerking en gecoördineerde aanpak van de prioriteitsgebieden betreffende handel, transport, duurzame toerisme en het mitigeren van de effecten van klimaatsverandering, werd het 2019-2021 Actie Plan ook aangenomen tijdens de onderhavige ontmoeting. 

Vermeldenswaard is dat deze Summit tevens in het teken stond van het vijfentwintig (25) jarig bestaan van de ACS, de behaalde successen op sociaal-, economisch-, en cultureel gebied en de te overbruggen uitdagingen in de Caribische regio, waarvan samenbundeling tegen de effecten van klimaatsverandering prioriteit geniet. Bij deze gelegenheid werd Barbados verwelkomd als de nieuwe voorzitter van de ACS Ministeriële Raad.

Deze Topontmoeting resulteerde in de aanname van een slotverklaring, waarin de Staatshoofden en Regeringsleiders zich hebben gecommitteerd gezamenlijke acties te ondernemen tegen de effecten van klimaatsverandering.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. Waarom is de Pres: niet zelfs gegaan, is hij bang dat het vliegtuig neerstort of zo ????
  Of heeft hij het druk met campagne voeren ivm,de komende verkiezing in 2020 ???
  Het grotendeels domme volk is toch niet al te moeilijk te paaien, éénmaal dom gehouden blijft dom tot eeuwig heid !!!
  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 2. Er worden ontiegelijk veel snoepreisje gemaakt, door Yildiz. Een ieder in deze regering maakt snoepreisjes om Suriname zogenaamd te promoten. De hoeveelste is het niet, die over klimaatsverandering en onze bossen en toerisme gaan praten in het buitenland. Onze bossen worden leeg gekapt en verkocht over de grens. Klimaatsverandering door dagelijks zware vervuiling gaat steeds door in ons landje. Toerisme bevorderen stop hiermee. Toeristen worden dagelijks beroofd. Onze poema’s, jaguars en tijgers en al het mooie die in onze bossen leven worden dood geschoten en verkocht of zelf opgegeten. Zelfs onze apen zijn niet veilig. Apenvlees wordt op de markten verkocht of zelf geconsumeerd. Alles wat beschermd moet worden wordt naar de geesten wereld geholpen. Voordat Yildiz onzinnige dingen gaat verkondigen met haar dikke vetklep in het buitenland moet zij eerst zorgen dat onze eigen kooi schoon is. Dus zorg eerst dat er geen vernietigingen plaatsvinden in eigen land, voordat je je scheur gaat opentrekken op een conferentie.So so njang monie. De zon schijnt op de foto en Yildiz heeft zwarte panty’s aan. Wat een afgang. Waarom gaat Bouta niet zelf??? Oooo neen, die kraamt enkel koeterwaals uit. Ook niet geschoold.Hij begrijpt zelf niet dat hij moet opstappen.


  Maak melding
 3. Er ontbreekt een moordenaar op de conferentie.Alleen zijn handlangster is aanwezig.Is hij bang om te reizen?
  Wij surinamers zijn anders dan anders wij adoreren moordenaars,drugsdealears,corruptelingen,enz,enz.
  Niemand moet ons niet kwakijk nemen we zijn gewoon zo en kunnen het niet helpen.We gaan in 2020weer massaal stemmen voor verdere ondergang.Ons motto blijft onveranderd.Neks no fout.


  Maak melding
 4. De Tigri is thuis gebleven, anders komen de konijnen op zijn piano spelen. Als dat gebeurt dan wordt hij boos. Dan gaat hij tandloos brullen. A mmp tigri verslaafd so so ka vreeveee ai lontoe a siekie tigrie. Fu roof a kondre.


  Maak melding
 5. Tandeloze circustigri DDB heeft huisarrest. Kan het land niet uit, zonder opgepakt te worden. Je zal maar zo een staatshoofd hebben, sta je wereldwijd voor lul.


  Maak melding
 6. De pikin ingi boi kan niets meer.Hij zit alleen maar konijnen piano bespelen.Zou geen gezicht zijn een oude man op het podium op een conferentie al maar door horen zeggen dat de konijnen piano spelen.
  Nu weten we hoe het afloopt met een moordende waka man als de dood nadert.Hij ziet konijnen piano concerten geven.


  Maak melding
 7. Suriname wordt flink gepromoot ja, want er zit nog voor 200 miljard US $ aan kapitaal in de grond volgense Ashwin Adhin.

  Dus het huid kan al verkocht worden voordat de beer geschoten wordt.

  In Nederland wordt je gewaarschuwd:
  Let op ! Geld lenen kost geld.

  De financierder verdient er dus aan. De NDP-regering leent op naam van het volk. De regering zal het geleende niet terug betalen maar het volk zal her terug moeten betalen met een hoge rente !


  Maak melding
 8. En hebben we daar beloofd dat we meer vergunningen gaan afgeven voor kaalkap.

  Meer vergunningen voor het over bevissen van onze rivieren.

  Meer gebruik van kwik toestaan door het niet handhaven van voorwaarden waaronder goudconcessies afgegeven wordt.

  Ongebreideld aanwezigheid van pesticiden in onze voedsel toestaan.

  Auto’s importeren waar deze vanwege vervuiling moeten verdwijnen uit het verkeer in bepaalde landen.

  Blijven beloven natuurlijk Loos om over te gaan tot groene energie.

  Loze beloften. We moeten onze geldschieters te vriend houden. China. Na so kreeg wie i kree. Mi Si Ka Ba.Bid tot je Almachtige dat je nog vijf jaar mag blijven, door toedoen van het domme volk. Het zal God lukken. Want in Suriname en bij God is alles mogelijk.
  Hallelujah broeder en zuster. Ik ben netjes gewassen Bisschop en voorganger, komt u vanavond. Dan kunt u komen.

  Awari Domries.


  Maak melding
 9. Dit is letterlijk een bijeenkomst van de armste landen in de wereld en geen 1 van ze is in staat een ander te helpen, niet op financieel gebied en ook niet economisch,ze kunnen elkaar met niks helpen.Vraag het maar aan bedelaar bouta van bedel land Suriname.Wij zitten bedolven onder de gemaakte schulden van bouta en onze nog te komen nakomelingen zullen alvast geboren worden met schulden die zij moeten aflossen zonder 1 koper cent ooit geleend te hebben.


  Maak melding
 10. Was Nijlie onze Nijlpaard van BuZa er ook. Of a skin Bing hebi en a klimaat Bing warang, zodat a sma oksel.

  Want van mij walmde in OCER a sani no de Ien a pakket..Zetten jullie deodorant. Of willen jullie dat ik ook fong fong krijg van die Chinees.

  M’n buurvrouw heeft al een pakslaag gehad omdat jullie geen tandpasta hadden gezet.


  Maak melding
 11. Damsco 1 april 2019 at 19:05
  BOUTA PRES VAN SU TOT 2030 !!!A MANG EH SETH A KONDRE KONG !

  Er is een spreekwoord. Aan een kind kan men al herkennen wat hij of zij later zal worden.
  Als in het begin, de start dus, het niet wil vlotten dan zal het ook later niet vlotten.
  Siinds het begin van zijn aantreden op 25 febr, 1980 was het al duidelijk dat ddb en roversbende, liegende waren om land en volk voorspoedig te maken. Anno 2019 zijn zij alleen en allen die hun zielen aan ddb hebben verkocht voorspoedig. Ongeloofelijk dat idiote oerdomme paar verworden Surinamers in 2010 hun zielen verkochten voor een bordje BB@R. Ook in 2015 was er geen enkele zegen van de ndp elie. Corruptie op corruptie. Zoon Dia opgesloten. Toch volhardden ndp paria’ s tot op heden te geloven, dat de duivel ddb , land en volk voorspoedig zullen maken.

  Oma en opa taki, we houden niet van scheldwoorden, maar voor ons zijn de namen, ndp of ndper, baas, of Bouta, scheldwoorden geworden, want na soso vloek ddb, roversbende en oerdeomme debiele ndp dwazen, yjarie gi volk en kondre, deng srefi vervloek deng srefi nanga a misdaadvloek ddb, dan vragen ze zich naief dom af eeeh….wat is er gebeeurd, maa hoe kan et dat eeh zoveel roof, moord, drugs, armoede, eeh is karma noh..is Holland schuld no. Op taki na oenoe eigi mpp bouta schuld.


  Maak melding
 12. Je leest al: NICARAGUA
  Die gasten hebben al zelf zo weinig te delen. Zie waar de meute staat; onder de bomen, want een fatsoenlijk vergaderzaal hebben ze niet. En fles water moet ze zelf mee nemen naar de vergadering.


  Maak melding
 13. @ Damsco

  Pillen en alcohol gaan niet samen, dus kijkt uit want je bent aan het hallucineren.
  speciaal voor jou Damsco : (OCER) Opvang Centrum voor Ezels en Rovers, daar ben je lid van no mi booi ????? Alle aanhangers van jou partij sporen niet, dus jij hoort erbij !
  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 14. @Boeboe bit Sjorie De zon schijnt op de foto en Yildiz heeft zwarte panty’s aan. Wat een afgang.

  Heel oplettend.
  Je bent erg boos en als ik het zo lees terecht, wat betreft de items welke je aanhaalt. Maar tussen al dit serieuze, dit detail. Ik kom niet meer bij….. 🙂 🙂


  Maak melding
 15. Koos@@@
  Verwach je dat de moordenaar su gaat vertegenwoordigen in het buitenland….

  Hij heeft het lef niet….
  Die minst capabele hielenlikkers van hem moeten su vertegenwoordigen…
  Verder dan OCER komt Hij niet…
  En als hij op apegapen ligt vlucht Hij even naar Cuba….
  Hij komt amper uit zn woorden….
  Want dan heeft hij teveel coke gesnoven….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES