zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKort geding rij- en voertuigenbelasting (rvb) in Suriname afgewezen

Kort geding rij- en voertuigenbelasting (rvb) in Suriname afgewezen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 mrt – Het kort geding over het niet betalen van de rij- en voertuigenbelasting dat vandaag diende, is vanmorgen door de Kortgedingrechter in Suriname afgewezen. Anand Biharie, Stichting Centre for Public Affairs Suriname, ondersteund door Strei!, die de rechtszaak aanhangig hadden gemaakt gaan in beroep.

Biharie vindt dat de rechter de gronden onvoldoende gewogen heeft. Er is een verschil van inzicht, stelt hij tegen Starnieuws. Hij zegt dat zolang de zaak nog zal dienen in hoger beroep burgers de rvb niet hoeven te betalen. 

Het vonnis op papier wordt afgewacht, waarna beroep hiertegen zal worden getekend.

opening
Fernandes Express
BODO Party

25 REACTIES
 1. Elk individu met een klein beetje verstand kan zien dat dit een onterechte manier is van de Rij en Voertuigenbelasting.
  Via de verzekering,de government take en nu voor de 3e manier als ik het goed begrepen heb moet het arme volk gaan betalen voor n wegennet dat niet naar huis te schrijven is.
  Aai mi boi,dies tranga jere


  Maak melding
 2. Gewoon niet betalen, want tenslotte gaat dat geld naar een criminele paarse organisatie, laten deze criminelen zich maar bezig houden met drugstransporten.


  Maak melding
 3. Ik heb de samenleving sinds dag 1 gezegd dat het gaat om 3 machten, die niet aan elkaars besluit mogen en kunnen komen. Maar die domme Bihari en Neus die brengen de samenleving o een dwaal spoor. Nogmaals betalen jullie niet zoals deze domme mensen zeggen, da te wojo jagie, da wo sie soema serie. 🤣😂🤣😂🤣😂


  Maak melding
 4. Was te verwachten.
  Als de oppositie vanaf behandeling de mensen had opgeroepen dan zou ik zeggen : ik doe mee
  Ze wachten en wachten en als bijna iedereen heeft betaald komt een kleine partij die geen gewicht heeft met een rechtszaak.
  Ten minste geprobeerd maar de oude politieke partijen die denken, dit geld moet door rollen als wij in de coalitie komen te zitten


  Maak melding
 5. Toen bekend was dat de wet was goedgekeurd moesten mensen de straat op gaan. In die lange rijen staan en hopen dat die wet terug gedraaid zou worden was gewoon zelfkwelling in de brandende zon. Het mocht dan bedoeld zijn als een stil protest, maar is uitgelopen tot een zelfgekozen overgave en vernedering tegenover de machtshebbers. Iedereen weet nu wel wie het laatst lacht.

  Uw passieve houding is beloond met nog een financiële pakslaag.


  Maak melding
 6. Het is heel makkelijk om vanaf de zijlijn een ander te vertellen hoe het wel of niet moet. Schrijf een column in de krant en onderbouw dat goed zodat wij allen naar jou een waardering kunnen uitspreken. Succes.


  Maak melding
 7. De VHP gaat de motorrijtuigenbelasting terugdraaien als ze de verkiezingen winnen.
  Ook gaan ze de inkomstenbelasting afschaffen.En als de VHP wint kunnen we zonder visum naar Nederland.
  En de VHP zal er voor zorgen dat Suriname weer ontwikkelingshulp krijgt.
  Dus daarom mensen Stem VHP


  Maak melding
 8. Dit voert ons weer terug naar het feit dat de overheid best wel naar haar burgers geluisterd heeft in de vorm van een algehele besteding die in eerste instantie slechts tien procent bedroeg, nu volledig aan de wegenautoriteit vrijmaakt. Bijkomend is het mild optreden in eerste instantie tegen overtreders. Dat maak je niet mee in andere landen. Vanaf 1 januari dit jaar is in Nederland het lage btw-tarief verhoogd van 6 naar 9 procent. Je mocht lullen wat je wilde, het is je door de strot geduwd. Supermarkten pasten hun prijzen dienovereenkomstig aan. Het gevolg; drie procent verhoging van de overheid, plus het nodige percentage van de winkeliers. Ook de overheid in Nederland hevelt gelden van inkomsten over naar andere departementen.

  In Suriname zijn er interviews gehouden met de gewone burger die aangaf geen probleem te hebben met het betalen maar zich wel afvroeg waarom slechts tien procent gebruikt zou worden aan het verbeteren van de infrastructuur. Daar heeft de Surinaamse overheid wel naar geluisterd. Krijg het maar voor elkaar in Nederland. Inhoudende dat deze rechtszaak van mevrouw Neus elk realiteitsbesef ontbrak.


  Maak melding
 9. @Pakiratigri
  Je vergeet te zeggen, dat er een inkomstenbelasting verlaging tegenover staat in NL
  Mijn inkomen is omhoog gegaan, ik ben er dus iets beter van geworden
  wij moeten ons aanpassen aan normen van de Europese Unie
  dat is nu gebuerd


  Maak melding
 10. Surinamers nemen liever een 3e of 4e baan om het hoofd nog net boven water te houden ipv op te komen voor hun rechten.
  Liever gebukt onder het juk van de huidige onderdrukkers die al je waardigheid ontnemen om een menswaardig bestaan te behouden. Politici lachen zich krom om de domme massa die zich telkens laat opjutten en elkaar bevechten voor een stem op hun partij.
  Ze geven geen moer om de burger, hun boterham is al rijkelijk besmeerd met ingevlogen delicatessen waar de gemiddelde Surinamer de naam niet eens van uit kan spreken noch van heeft gehoord. Hun kinderen gaan naar privé scholen en zijn wel voorzien van studiebeurzen in het buitenland, terwijl uw kinderen het moeten doen met de schaarse middelen op de openbare scholen.

  Zelfs de Frans Guyanezen toonden meer strijd in de ongelijkheid binnen hun samenleving.

  Surinamers zijn nu zelfs te moe om op straat te gaan en werkelijk iets te DOEN…


  Maak melding
 11. Ja @Snelle Henkie en je bent snel , maar niet sneller dan de meerderheid die wel degelijk merkt dat zij erop achteruit is gegaan. De overheid gaat namelijk niet iets doen als het niet noodzakelijk is anders dan de inkomsten te verhogen. In het verlengde komt ze wel met een aanbod, maar dat aanbod is niet gelijk aan de verhoging ,want anders moet je wel goed gek zijn als overheid om verhogingen toe te passen. De individuele situatie kan verschillen per persoon . Misschien in jouw geval zoals je dat zelf aangeeft. Maar de meerderheid niet. Maar het gaat over Suriname en de regering daar, luistert wel naar haar burgers.


  Maak melding
 12. haha zolang het hoger beroep duurt hoef je niet te betalen. die vent is gek en leest dagelijks de fabeltjeskrant. hij weet dus inderdaad niets van het recht blijkt maar weer. je gaat gewoon keihard moeten betalen hoger beroep of niet. het maakt verder niet uit welke partij aan de macht is en wat ze met het geld doen. een wet is een wet en moet gewoon uitgevoerd worden. deze mensen willen blijkbaar anarchie. en zulke mensen kunnen het land als persona non grata eruit gezet worden voor zover het geen surinamers zijn.


  Maak melding
 13. Zyn die 28 zwynen vn d coalitie die nietswetend hun vinger in d lucht steken wanr d corrupte voorzitter zegt; we gaan over tot stemming. Zwynen gehuld in jas n das n diplomatieke pak


  Maak melding
 14. De Surinaamse regering zal haar bevolking blijven uitpersen.Men houdt ze aan een leiband d.m.v. brood,geld en spelen zoals in het oude Romeinse Rijk


  Maak melding
 15. ROY waar is die toverstok van VHP???????????????????????
  Ze willen gaan regeren omdat ze geld nodig hebben. Landbouwpercelen die ze verkavelen nadien en in euro verkopen.
  Oeps in Nickerie is er weer een rijstboer zijn drugs onderschept.
  Hun nood is hoog.
  Het hebben van meer dan 1 baan is normaal. Heb in USA gewoond en daar werkt niemand 7-11 zoals onze luie ambtenaren.
  Kijk hoeveel figuren de hele dag lanter flanteren in onze binnenstad. Wachten om geld te krijgen of bedelen.
  Ik ken Haïtianen die uit de wacht komen en dan planten. Ding no e dede


  Maak melding
 16. Het was een poppenkastspel om in bezwaar te gaan tegen het betalen v.d wegenbelasting!!! Deze regering krijgt de Suus straks ook in de beerput!!! En de SUUs gaan met alle plezier erin verzuipen!!! Sorry. Het zij zo!!!! nu straks nog 5!!! De laptop’s zijn er al, na lang verwacht te hebben!! Rommel lady!!!


  Maak melding
 17. @ Roy

  De VHP gaat de wegenbelasting afschaffen, en de belastingen verlagen!!!!
  Ik persoonlijk adviseert het volk om op de huidige overheid te stemmen,en gewoon je wegenbelasting, en je belastingen te betalen in s’landsbelang. Trouwens hoezo 2 of 3 banen. Moeder,vader en 2 volwassenen kinderen en 5 auto’s op je erf.
  Dus niet lullen. Auto’s die niet gekeurd,verzekerd en geen wegenbelasting betaald hebben ,in beslag nemen en vernietigen.
  Minder auto’s in het verkeer, minder aanrijdingen en milieuvriendelijk.

  Tjee


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES