zondag, juni 23, 2024
HomeFotoBelfort: 'Chinese winkelier die vrouw mishandelde moet vervolgd worden'

Belfort: ‘Chinese winkelier die vrouw mishandelde moet vervolgd worden’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 mrt – Een Surinaamse vrouw, die een tube tandpasta zou hebben gestolen bij een Chinese winkel in Suriname, is daarvoor ernstig mishandeld door de winkelier. De mishandeling werd gefilmd en via social media verspreid. Parlementariër Belfort is niet te spreken over het agressieve gedrag van de man en wil dat hij vervolgd wordt.

Belfort noemt het verschrikkelijk wat de winkelier doet. Hij keurt het gedrag van de vrouw ook niet goed maar de manier waarop de winkelier de vrouw naar de grond trekt, slaat en op haar gaat zitten om haar vervolgens daarna ook nog in haar buik te trappen gaat volgens hem te ver. “Die vrouw mag die dingen niet nemen, maar je mag die vrouw ook niet mishandelen. Die Chinees moet vervolgd worden” aldus Belfort.

Hij roept de vrouw op om aangifte van zware mishandeling te doen bij de politie. Bekijk het filmpje hierover bij Apintie TV en oordeel zelf:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

71 REACTIES
 1. Verdienen de chinezen die ons hout,vissen,tijgers leegroven in dit land
  ook geen pak rammel.Die man die het heeft gefilmd en verder niets doet mag van mij ook een.Je ziet een man een vrouw mishandelen en het enige wat je doet is filmen.Wat een klootzak is dat.


  Maak melding
 2. Ik vraag me af of deze klote chinees, zo zou handelen als de dader een Neger was ! Wat die vrouw deed is niet goed te praten, maar om zo vernedert te worden is buiten is abnormaal. Het is jammer dat ik deze dame niet ken, anders zou ik haar een gros tandpasta´s plus tanden borstels sturen.
  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 3. Uiteraard moet de winkelier vervolgd worden. Dit zijn de gevolgen wanneer je voor eigen rechter gaat spelen. Maakt niet uit of het een vrouw was, de mishandeling is van belang. Voor eigen rechter spelen. Evengoed houdt hij de vrouw vast en belt de politie. Nee, voor eigen rechter spelen. Dit zijn de gevolgen wanneer de burger denkt het eigen recht in hand te nemen. Aan de hand van de beelden is het absoluut ontoelaatbaar. De vrouw had dood kunnen zijn als je plotsklaps in aanraking komt met de betegelde ondergrond. Het veert niet mee. O belang? Law law tandpasta? Gi wan brik .


  Maak melding
 4. Zowel de winkelier als de vrouw zijn schuldig.
  De situatie waarbij zelfs tandpasta gestolen wordt, wel dan deze situatie is gecreeerd door jou en de bouta bende.
  De surinamers moeten leren om geld te besparen voor tandpasta en noet te doneren aan bouta de bedelaar voor rij en wegenbelastingen.Ze krijgen niks ervoor en rijden op broko broko wegen als eerder.alles is the same.


  Maak melding
 5. Of het iemand gelooft of niet, maar je bent pas een dief als je zonder te betalen de winkel uit bent gegaan!!! en je bent gepakt!! De schele Chinees mag terug naar de Santo Boma zijn agressie gaan uiten met een forse boete voor mishandeling. Hopelijk heeft zij haar kindje binnen haar buik niet kwijt!!!

  A no bung tori


  Maak melding
 6. Mishandeling of niet, waarschijnlijk heeft hij die vrouw al vaker gadegeslagen op de videobeelden. Ik denk niet dat dit de eerste keer is, want dan zou hij anders hebben gehandeld. Vol ergernis over haar ndp wangedrag ( roven, stelen, bedriegen en vernietigen) kon hij zich niet meer beheersen, want toen hij haar aansprak zei ze net als baas en Boefdraad, eeh a no mie, na mi jeje, eeh neks no fout. Ndper’ s zijn net als ddb en roverheid, schaamteloze dieven.


  Maak melding
 7. De Chinese winkelier moet vervolgd worden, want hij mag het recht niet in eigen handen nemen. Hij had de politie moeten bellen zodat die de zaak verder kon afhandelen. Dit is mishandeling en Chinezen moeten zich gedragen in ons land want als het zo door gaat gaan er doden vallen.


  Maak melding
 8. @ Ray,
  ik had gedacht dat je slimmer was.

  De chinees mag geen eigen rechter spelen.. Hij mocht niet in de tas van de vrouw gaan snuffelen en haar zeker niet mishandelen zoals hij gedaan heeft.
  Hij is in overtreding en dient ook zonder dat de vrouw aangifte doet vervolgd worden.

  belfort geeft commentaar op deze zaak en niet over andere zaken.
  Over de doodgeschoten rovers is hij uitvoerig bevraagd. De mensen die toen hebben geschoten zijn onderdeel van het bevoegd gezag, de chinees niet.
  Degene die de vraag wel of niet vervolgen is de PG geweest. Dus richt je peilen maar op hem als je zo graag met de vinger wil wijzen.


  Maak melding
 9. Belfort heeft groot gelijk. Dit is inderdaad zware mishandeling. De winkelier had de politie moeten inschakelen en niet het recht in eigen hand nemen. De winkelier hoort de vrouw een flinke boete te betalen voor zijn daden. Een vrouw slaan is strafbaar. Dit is trouwens openlijke geweldpleging.Deze vrouw moet direct aangifte doen. Deze kung fu misdadiger hoort achter de tralies thuis. Stelen mag niet,hij had dit anders moeten aanpakken.


  Maak melding
 10. Alle lezers!! Volgens Wiep-Ding is iemand pas een dief, als je met (verstopte) spullen er vandoor gaat zonder af te rekenen en je bent gepakt!!! Zo zal de rechter ook beslissen naar mijn mening!!! en als jij je straf uit heb gezeten of de boete betaald, dan ben je geen dief meer!!!!!

  Wiep-Ding DE gratis advocaat van de mishandelde vrouw!!


  Maak melding
 11. De Chinees had moeten afwachten en kijken wat zij gaat doen!! Als zij niet zou afrekenen en weglopen, dan kon hij tot actie overgaan, maar haar aanraken??? Ik zou persoonlijk die handen van die klootzak afhaken!! al zou ik in santo Boma belanden!! Die idioot gaf haar niet eens de kans langs In de kassa te gaan en wie weet zou zij daar afrekenen. Naar mijn mening is zij GEEN DIEF. Zij was de winkel nog niet uit zonder te betalen!!!

  Dit maakt mij boooooos!!!!! Hij heeft haar gewoonweg mishandeld. hopende dat zij niet in verwachting was!!!!!!!


  Maak melding
 12. !! Jaco Mijn broeder, fawaka??? mi mati de ete. Ben terug van vak!!! Neen die vrouw heeft niks verkeerds gedaan hoor. Wie zegt dat zij gestolen heeft??? in mijn ogen niet. Zij is de winkel niet uitgelopen of de kassa voorbij gegaan zonder te betalen. Als zij iets ergens bij haar verstopt had, zegt nog niks!!! Zij was nog in de winkel en voor de kassa.


  Maak melding
 13. BELFORT HEET 100 % GEELIK
  DEZE CRIMINELE CHINEES EERST STRAFFEN EN HET LAND UITGOOIEN
  IEDER KEER ALS JE WAT KOOPT WORDT JE DOOR DEZE LUI BESTOLEN
  SURINAMERS HET WORDT TIJD DEZE KOEPARIES AAN TE PAKKEN ANDERS HEBBEN WIJ STRAKS NIETS MER IN SU
  HET WORDT ALLEMAAL VD CHINEZEN DE GROOTSTE PARASIETEN OP DE WERELD
  ER IS MAAR EEN MANIER OM DAT TE DOEN EN DAT IS MASSAAL TEGEN DE NJANG DAGOE PARTIJ TE STEMMEN
  ADHIN KOM MAAR OP ALS LIJST TREKKER VAN DEZE KANKERPARTIJ
  WE WAKTI JOE EN IF IE LASSIE KO KIBRIE EN HET BESTE IS UIT SU TE VERTREKKEN WANT JE ZULT JE H.M. FACE NERGENS MEER KUNNEN VERTONEN
  IK STEL JOUW OOK VERANTWOORDELIJK VOOR DE MISHANDELING VAN DEZE VROUW
  SURINAMERS ACCEPTEER DIT NIET VAN EEN KAOLO CHINEES
  HET ZOU JE MOEDER OF ZUS KUNNEN ZIJN
  DIT KOMT DOOR HET FEIT DAT DE NDP VAN ONS BEDELAARS HEEFT GEMAAKT . IETS WAAR ADHIN MEDESCHULDIG AAN IS
  VROUWEN IN SU OPKOMEN VOOR VOOR JE KONDREMANG
  WAAROM HOOR IK DIE MEVR ANOE KA GOPALRAI NIET
  OVER SANTOKHI HAD ZE EEN ARTIKEL GESCHREVEN HOE VROUW ONVRIENDELIJK HIJ TOCH WAS
  WAAROM TREK JE JE BEK NIET OPEN NU EEN VROUW ERNSTIG MISHANDELD WORDT EN DAT DOOR EEN SMERIGE VIEZE VUILE GORE CHINEES


  Maak melding
 14. Die Chinees moet zelfs het land uitgezet worden, je gaat niet in andermans land mensen behandelen als een dier. Je kan ook camera’s plaatsen om diefstal aanpakken.


  Maak melding
 15. Als men 15x eigen rechter mag spelen, zoals op 8 Dec. 82, en vervolgens door een laag en lafhartig volk tot president wordt gekozen met amnestie. Waar lullen we hier dan nog over.


  Maak melding
 16. Thuis draagt deze Chinees een rok en zijn vrouw een broek. Hij zag kans om zijn frustratie op een zwakke geslacht te botvieren. Ik kan het niet vaak genoeg herhalen; chinezen zijn ratten die alleen aan geld denken. Die mpp’s doen niets aan integratie, participatie en acceptatie. Wat ze doen is op hun hurken noodles eten en geld uit de zakken van de zwakkeren schudden. De rijken, zeg maar de nieuwe rijken van NDP gaan naar Choi’s. Deze vrouw was in overtreding en als de chinezen een inburgeringscursus in Suriname over Suriname, Surinamers en de rechtsorde hadden gekregen dan had deze laffe achterlijke spleetoog moeten weten, dat er van diefstal aangifte wordt gedaan en de politie op onderzoek uitgaat en de zaak aanhangig maakt. Voor eigen rechter spelen mag en kan niet. Drie gevallen in drie dagen: Bigi Pika ( militair doodgeslagen) Nickerie, man doodgeslagen door PA’s en nu vrouw vernederd en mishandeld door een meest lage menselijke soort; een Chinese gelukzoeker in Suriname!


  Maak melding
 17. Kijk. Belfort heeft gelijk. Maar de manier waarop hij het naar voren brengt is niet helemaal correct. Correct in de vorm van zware mishandeling door iemand die kennelijk in zijn vrije tijd te veel naar Bruce Lee en Jackie Chan gekeken heeft. Maar dat hij dan politieke partijen erbij haalt, doet afbreuk aan het verhaal. Hij mag niet de situatie aangrijpen om af te geven op een politieke partij. Hier gaat hijzelf zijn boekje te buiten. Ook in ‘rijke’ landen heb je dievegges.
  Praat dan uitsluitend over de mishandeling. En deze winkelier, wel Chinees, maar waarschijnlijk ook Surinamer, mag het wel gaan voelen. Niet op grond van het Chinees zijn ,maar het feit dat hij gepleegd heeft. Of hij buitenlander is weet ik niet. Maar in ieder geval een paste straf.


  Maak melding
 18. Ik kijk naar het filmpje en zit mijn nieren op te vreten . Hoe ver zijn we gezakt in Suriname dat we toestaan dat een chinees deze shit ongestraft uithaald.
  Het omgekeerde zou onmogelijk zijn, en was het wellicht 20 jaar dwangarbeid in een chinees strafkamp.

  De huidge leiders hebben door al die leningen afgesloten bij China hun achterban teveel macht gegeven.
  Wat denken deze spleetogen dat ze boven alles en iedereen in Suriname staan.
  Kom op man , winkel diefstal praat ik zeker niet goed maar zoveel geweld toepassen op een weerloze vrouw is waanzin. Ik ben heel netjes opgevoed maar had deze chinees wel opgezocht als ik in Suriname woonde. Iemand steelt geen tandpasta om er rijk van te worden.
  Armoede zal hier ten grondslag aan gelegen zijn.
  Ik ben echt ontdaan door de beelden.
  Als iemand op deze site of de redactie van waterkant deze vrouw kent A.U.B laat het weten.
  Ik doneer heel graag een bedrag aan haar en haar gezin.


  Maak melding
 19. 1)Het is belangrijk om iemand aan te merken als hij/zij echt een strafbare feit heeft gepleegd. De vrouw was inderdaad nog niet voorbij de kassa. 2)Iemand mag niet zomaar aan de ander zijn/haar lichaam komen , zonder toestemming. De vrouw kan aangifte doen voor aanranding/mishandeling, als zij dat wil. Die man heeft zonder toestemming aan haar gezeten. Als beveiliger weet ik hoe het hoort.


  Maak melding
 20. Sorry ,ik bedoelde een gepaste straf en de consequenties voor dit slachtoffer. Daar had Belfort het over moeten hebben. Dan kun je zeggen dat hij deze zaak vanuit een neutraal standpunt bekijkt.


  Maak melding
 21. Sma no sabi den mang disi mafia. Te yu furu ini China heri birti kiri yu. Dan te kon Sranan alla malla du sem. Te omu lasi musu pai Triads. Noso omu srefi kisi fong fong. Yu denki Chinesi luku skotu. Chinesi luku srefi nomo. Den mafia basi yu no sjie makkelijk, te yu sjie deng yu sabi direct. Habi bigi tatoo na den baka. Dati basi fu den mafia. 1 lesi mi sjie son wan man waka sondro hempi dan mi sjie tatoo heri baka furu. Den man dati kiri sma, no span nanga neks.


  Maak melding
 22. @Sam
  Ik had gedacht dat je slimmer was.Heb je ergens gelezen dan dat ik heb opgeroepen dat de chinees onschuldig is en daarom vrijgelaten moet worden?!.
  Njang ka!!
  Zowel de chinees als de vrouw ter sprake hier zijn schuldig.Iedereen hier ook jij denkt rechter te spelen.Laat de politie en de rechter hun werk .doen.
  Of moet ik specifiek aangeven dat de politie zijn werk moet doen en de toeschouwers geen scowtoe moeten spelen?!
  Echtwaar@Sam, is de situatie dan zo erg dat men tandpasta moet stelen?!
  Wat niet van jou is dan afblijven want dat is stelen.


  Maak melding
 23. In mijn tijd in Suriname hadden we geen tandenborstel, we gebruikten een twijgje van een struik maar we hadden wel tandpasta. Zijn de Surinamers niet meer creatief na de onafhankelijkheid?????


  Maak melding
 24. Ik denk dat de arme surinamers pas gehoord hebben van camera of cctv beelden.Misschien dat ze niet weten dat een camera niet alle beelden vastlegd maar bepaalde angles .Zo he je cameras die geconcentreerd zijn bij de lassa.,een andere misschien de ingang enz….
  Nu zie je maar een deel van het filmpje in beeld.wat zich vooraf heeft gespeeld weten wij niet.
  Maar surinamers kennende, ze zijn goed in het beoordelen zonder eerst te wachten op de feiten.Hopenlijk heeft de chinees ook camerabeelden vanuit een andere angle die klaarheid kunnen brengen.


  Maak melding
 25. Forumleden/Reageerders, Odi odi. Deze Chinees is ook een familielid van die smerige Chinese restaurant. Lees het artikel over de gesloten restaurant gevestigd op de hoek van de Fred Derbijstraat en Dr. S. Redmondstraat. Deze Chinese winkelier verbleef volgens informatie, eerst jaren illegaal in Suriname. Hij verkreeg middels een NDP pardonregeling, eindelijk een verblijsvergunning. Deze Chinese winkelier verkoopt ook reeds geruime tijd vervallen producten. Maar er wordt door de verantwoordelijke instantie niet gecontroleerd.


  Maak melding
 26. @ Witboi

  Je bent zeker in de stenen tijdperk geboren, dat twijgje wat je bedoeld ken ik, dat gebruikte de ouwe moesjes. Soms gebruiken ze houtskool en as.
  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 27. Hoho . Geen hetze tegen de Chinezen. Het gaat om een feit door een winkelier gepleegd tegen een overtreedster of vermoedelijke overtreedster. Zeg maar een dievegge. Het maakt niet uit wat ze gestolen heeft of heeft gepoogd te stelen. De mishandeling van de winkelier is buiten proporties. De winkelier is totaal over de schreef gegaan. Hij had andere keuzes op dat moment. De winkelier verdient een gepaste straf. De beelden spreken voor zich. Dat is het.


  Maak melding
 28. Voor surinamers die dat vertikken om te weten dat stelen een zonde is ..belfort moet zich schamen om dat te zeggen hij stimuleerd het stelen .


  Maak melding
 29. Ja de chinees vervolgen, symptoombestrijding dus, wanneer worden de feitelijke veroorzakers van dit soort gebeurtenissen, diefstal en roofovervallen door economische omstandigheden waardoor de bevolking geen cent meer te makken heeft, eens aangepakt, eze parasieten die Suriname leegzuigen, over wel heel leuke bankrekeningen bezitten en de bevolking opzadelen met gigantische schulden,


  Maak melding
 30. Die mensen werken hardt voor hun geld om toe te zien hoe men in hun winkel steelt en niet overgaan tot actie ..belfort heeft nooit een supermarkt gerund dus weet niet hoeveel een chinees investeerd om een winkel te runnen .je bent nooit handelaar geweest hou liever je kop.als hij nu al zo redeneerd dan wil ik niet weten wat hij gaat doen wanneer hij president van suriname zou zijn..


  Maak melding
 31. Je staat erbij, kijkt ernaar en filmt het maar. De filmer verdient een pluimpje… Het geweld dat is toegepast is buiten proporties voor een tube tandpasta.

  Moeten wij als consumenten ook als beesten tekeer gaan wanneer wij teveel hebben betaald voor bepaalde of bedorven produkten?

  Het doet mij denken aan een tafereel dat ik een antaal jaren terug zag. Een klant had melk gekocht en keerde terug met de melk in pannetje. Een heel gebekvecht en luid geschreeuw tussen klant en winkelier. Uiteindelijk smeet die meneer de, waarschijnlijk pori, melk tegen de muur van de winkel en liep weer weg. Die klant kreeg zijn geld niet terug…


  Maak melding
 32. Het zijn wellicht deze zelfde mensen die gezwaaid hebben met NDP vlaggen. Hun huizen paars hebben geverfd, gekozen hebben voor leiders waarvan ze de wandaden uit eerdere zittingsperiode kennen, die gedreven worden tot wandaden als gevolg van armoede, een vervanging voor aan waanzin grenzend economisch beleid. Als we niet oppassen weer voor deze criminele leiders zouden kiezen. Je kiest uiteindelijk voor iets wat je niet veroordeelt. Iets wat je goedkeuring op het moment waarop je stemt, maar ook later kan wegdragen.

  Het zijn de mensen die hebben gestemd voor leiders die ons land in de uitverkoop doen aan de Chinezen. Die zorgen voor massa immigratie van Chinezen.

  Chinezen, die met heel weinig winst per product proberen vooruit te komen. Die niet met lede ogen willen zien, dat ze bestolen worden. Niet het slachtoffer willen zijn van een rechtstaat die haast geen bescherming meer biedt voor bezit wat niet van een ander is.

  Deze Chinees verdiend eigenlijk een lintje, een bloemetje, een kadopakket.


  Maak melding
 33. =Feit is dat stelen NIET mag, dus dit zijn de consequenties. Ik hoor niemand iets zeggen over het feit dat de winkelier mogelijk vaker hiermee te maken heeft gehad. De winkelier werkt tenminste hard voor zijn geld.

  Wat voor opvoeding geeft deze persoon haar gezin???


  Maak melding
 34. Belfort vraagt aan vrouwen organisaties voor deze vrouw op te komen. De vraag is, is Belfort een vreemde in Paramaribo?.

  Hoe vaak zijn er geen protest bijeenkomsten georganiseerd. Het aantal mensen dus ook vrouwen waren op 1 hand te tellen. Hij zou moeten gaan kijken naar massa meeting bijeenkomsten met seki-go formaties, dan zal hij zien hoe druk deze bezocht zijn.

  Armoede Belfort, laat me niet lachen. Als dit het geval is, wil men het graag zelf hebben, gezien het te verwaarlozen protest.

  Als deze mevrouw echt in armoede leeft, zou ik graag willen weten hoe en hoe vaak zij dit kenbaar heeft gemaakt.
  Volgens mij kent ze gewoon niet het verschil tussen mijn en dijn. Wellicht zal ze na dit goed pakslaag weten. Ook weten dat je zelf moet opkomen voor verandering als iets knelt. Ik hoop niet dat het tot meer pakslaag moet komen. Maar ik vrees met grote vreze.

  Ik zal het niet doen, ik krijg naast loze beloftes een pakket uit Nederland. Oen seng kong, dan mie nafoe ros a snesie.


  Maak melding
 35. Voor het gerecht met deze Chinees. Vervolgen wegens zware lichamelijke mishandeling . Dit wat deze Chinees gedaan heeft,heeft gevolgen gehad voor een militair die dood geslagen is bij een aanrijding.
  Spelen voor eigen rechter.
  Dit moet meteen de kop ingedrukt worden.

  Tjee


  Maak melding
 36. @Sam
  Surinamers zijn niet gewend om wetten en regels te gehoorzamen.Belfort de moordenaar heeft executies uitgevoerd zonder bewijzen te tonen.Zijn wapen moest per direkt ingetrokken worden en hij moet vervolgd worden!Die man moet voor de rechter verschijnen zoals het hoort!Je gaat hem geen standjes maken en hem laten gaan.

  En nu van de chinees.
  mens wacht totdat bewijzen binnen zijn anders staan jullie wederom voor aap omdat jullie voorbarig zijn .Zie vb telegraaf die is ook voorbarig geweest en moet verontschuldigingen aanbieden. En we weten hoe het is afgelopen met de man die upside down was vastgebonden door de streetmaffia.
  Niemand beweert dat de chinees vrij gaat,hij moest de politie inschakelen en niet voor eigen politie gaan spelen.
  Maar zo te zien hebben surinamers problemen om hun emoties de baas te zijn.
  Gelukkig dat ze niet allemaal rechters zijn,anders zou je Suriname van de map vegen…


  Maak melding
 37. stelen betekent risico nemen. stelen betekent ook een actie en daarop kun je een reactie krijgen. als je een ondernemer bent en telkens te maken krijgt met dit soort lage dieven in je winkel dan kan soms de stop doorslaan. overigens wordt deze chinees nu hier breed uitgemeten. weet je hoeveel dieven zijn afgetakeld door buurtbewoners in Suriname ? Soms onschuldigen zelfs. laatst nog een blakka man mishandeld door een andere blakka mang en aan een touw opgehangen. wie wordt daarvoor vervolgd ? in suriname gaat het berg afwaarts. er is geen handhaving. dieven worden bijna niet vervolgd, omdat ze weten dat er geen zaak komt om een tandpasta, maar natuurlijk moet de chinees die doorslaat wel vervolgd worden. wat een waardeloze samenleving. tijd voor verandering. respect voor de politie en kruimeldieven een aantal dagen in de felle zon hard werk laten verrichten. anders zal men meer en meer recht in eigen hand gaan nemen.


  Maak melding
 38. Ia dit mijn geboorteland? Woorden schieten mij tekort. Bouterse : Mijn verzoek. Go Home en houd de eer aan jezelf want in 2020 gaan de kiezers jou wegjagen door niet op jou te stemmen. Je hebt mijn land echt veranderd en zeker niet in positieve zin. Ik herken mijn Suriname niet meer terug.


  Maak melding
 39. stelen, moorden, roven, oplichten, jang patoe, voedsel pakketten uit de container, waarvan de moordenaar de bas v-h land er alles van weet, staatskas leegroven, de s r d op hol geslagen het poep volk uit gebuit ,, dat heeft de lijder v/h land toch zelf gedaan.. nog 5 ..

  maar wie maakt zijn mond dan open ..

  het stront volk accepteert toch alles.. je sterft nog voor het academisch ziekenhuis al wachtende..

  2020 zal het wel leren hoe dan verder..


  Maak melding
 40. En wanneer die dieven de chinezen in elkaar meppen staat bigi mofo Bellie niet te schreeuwen dat zijn achterban moet worden opgepakt en veroordeeld.
  Belfort jij bent wel de laatste die zo iets moet zeggen.
  Hoeveel Chinezen zijn het sl;achtoffer van beroving en mishandeling?
  Hardwerkende mensen die ook hard werken om hun hoofd boven water te houden want lati verzorgt ze niet.
  Tot slot
  wat de winkelier doet is pertinent fout te noemen en niet goed te praten maar zeg er wel bij dat op pad gaan m te stelen niet hoort in je opvoeding


  Maak melding
 41. Ray 27 maart 2019 at 16:03

  Njang ka!!

  Echtwaar@Sam, is de situatie dan zo erg dat men tandpasta moet stelen?!
  Wat niet van jou is dan afblijven want dat is stelen.”

  Je bevestigt wat ik al dacht.
  Ik ben in ieder geval blij dat we 1 juli 1863 kennen en dat mens sinds dien geel lijfeigene meer zijn.

  De hele waarheid is volgens mij dat die man die vrouw heeft mishandeld. En juist in een land waar volgens jou geen regels en wetten worden nageleefd, wordt het tijd om dit een halt toe te roepen. Te beginnen bij deze chinees. Had je hetzelfde gepiept als die vrouw je zus of je moeder was??

  was je in het geval van Belfort erbij ? Ben je toen als getuige deskundige erbij geweest dat je zijn voorval met zoveel stelligheid vertelt??


  Maak melding
 42. Zou de vrouw die een tube tandpasta steelt ook tot de groep behoren die de chinezen beroven cq beroofd hebben??
  Of zijn we appels en peren met elkaar aan het vergelijken??


  Maak melding
 43. Hoe dan ook die laffe spleet oog moet opgesloten worden .en voor heel lange tijd .en KPS geen TJOEKOE’S nemen vieze vuile hond lafaard dat hij is


  Maak melding
 44. Sorry hoor mensen maar die Chinees moet vervolg worden en die klootzak die daar stond te kijken en filmen ook of voor hem een boete opleggen voor het niks doen dan maar lopen filmen


  Maak melding
 45. De juiste handeling was de vrouw stande te houden en de politie te bellen. Een citizen’s arrest is correct.

  De filmer was waarschijnlijk bang voor de kunfu rotte chinees.Hij hoefde de chinees alleen maar te zeggen te stoppen met zijn aanval en de politie te bellen.Ja, tegen de chinees moet een zware mishandeling aanklacht ingediend worden.

  Het valt me op dat de laatste tijd men met meer geweld heeft
  reageerd. In verkeer ongelukken worden de tegen partijen doodgeslagen.

  Zou het zijn dat de mensen het financieel moeilijk hebben en hun woede uiten op hun mede burgers? Het is de ndp die hun in armoede heeft gestort.


  Maak melding
 46. Lekker roepen om berechting !

  Roep om berechting massamoordenaars, roep om berechting
  van diegenen die vier ongewapende verdachte rovers in
  hun voertuig hebben doorzeefd, roep om berechting van alle
  penitentiaire ambtenaren die een gevluchte gestrafte hebben
  doodgeslagen, roep om berechting van politieman die bij een
  vreedzame demonstratie en vakbondsman hebben mishandel
  en in een pick up hebben gesmeten,roep om berechting van
  alle corrupte politici en hun handlangers,

  en roep ook om berechting van deze man die overspannen
  is vanwege de vele diefstallen, maar het recht niet in eigen
  hand mag nemen !

  PS : EN VOORAL GEEN NEP-ONGRONDWETTIGE-AMNESTIEWET
  VOOR MASSA-MOORDENAARS MEDE-ONDERTEKENEN OF
  DAARMEE INSTEMMEN !!!


  Maak melding
 47. Een Chinees die een Surinaamse vrouw mishandeld. Moet terug naar zijn eigen land. Paspoort innemen. Daar is het leven heel anders als in Suriname. Bij zulke gevallen krijg je levenslang of voor een vuurpeloton


  Maak melding
 48. Suriname suriname….het word met de dag erger en erger….het lijk wel alsof een vloek over suriname heerst…wat een verval. Iedereen doet maar. Het is de wet van de sterkste.


  Maak melding
 49. Die chinees had niet geslagen als die vrouw zich had gedragen. Er lopen hier nog steeds figuren rond die dieven zitten te verdedigen. Ik heb ooit eens zelf meegemaakt dat een junkie mijn autoradio eruit aan het halen was in Amsterdam dan. Uit boosheid die man een paar flinke klappen gegeven en in de gracht gegooid. je raad het al. de dief liep lekker buiten en ik zat op buro. Overal waar Nederlands recht van toepassing is daar is het een grote slappe bende en hebben veel soort van criminelen een paradijs leven. De dieven verdedigen ook vaak sommige ndp-ers, terwijl iedereen de veren van de gestolen kip nog aan hun mond ziet kleven. Een man slaat nooit een vrouw. De chinees had anders moeten handelen, maar in suriname worden dit soort dieven bijna niet vervolgd. wat moet je dan als ondernemer ? je winkel maar laten leeg jatten? het grappige van de meeste reacties is ook nog dat omdat die chinees die vrouw tegen de grond heeft gewerkt hij door hen wel eens eventjes flink aangepakt zou worden. dan wie speelt nu voor eigen rechter? Omdat de chinees slaat ga jij weer die chinees slaan. domme actie domme reactie zo is het altijd geweest. ga jij op dievenpad dan kun je zelfs een kogel ontmoeten. dan moet je maar gaan werken voor je geld. genoeg werk, maar dit soort lage types wil niet werken. stel je eens voor een auto wassen in de zon. of groenten verkopen op de markt. nee hoor dit tuig gaat STELEN. lekker makkelijk. tek wan kans. neks no fout. en dan is de dader nu opeens die chinees ? Dus niet die vrouw maar die chinees moet vervolgd worden ? is echt triest nu in suriname. de dommerikken hebben duidelijk de overhand. ben benieuwd naar wat voor bestuur we weer gaan krijgen. vermoedelijk weer soep met balletjes.


  Maak melding
 50. Een exminister van justitie had toch gezegd dat de winkeliers hun goederen mochten verdedigen?
  De Chinees heeft dit goed onthouden en wacht niet tot de dievegge de winkel uitloopt maar pakt haar gelijk aan. Misschien had hij de politie gebeld maar die komen niet voor 1 of 2 tubes tandpasta.
  De winkeliers (lees Chinezen) zijn ook moe dus moest deze vrouw een voorbeeld zijn..
  Is het vogelvrijverklaren van dieven wel ingetrokken? Heeft de winkelier dat geweten?
  Zoveel ministers van justitie, zoveel vragen allemaal!
  Waar is de tijd gebleven dat je lekker kon chillen op je balkon zonder dievenijzer om je hele huis?


  Maak melding
 51. De mensen rechtenorganisaties moeten alle hindoestanen en chinezen uit suriname wegjagen. Ze laten zich te makkelijk beroven. Het zijn wrede mensen. Stelen roofovervallen criminaliteit moet gepromoot worden.. Suriname is alleen voor ngers of niet werkende mensen bedoeld.


  Maak melding
 52. Deze aanhouding is buiten proportioneel, je mag voor die vrouw gaan staan haar belemmeren om de winkel te verlaten en de politie bellen maar je mag geen fysiek geweld gebruiken om een paar tandenborstels en een tube tandpasta. Het land is vervallen in een decadente staat !!!!


  Maak melding
 53. Belfort opsluiten ja. Chinees heeft gelijk. Je moet met je poten van ze spullen blijven. Surinamers jatten en hebben grote bek die moet je timmeren en opsluiten.


  Maak melding
 54. Dit vrouw moet een aangifte doen. Je moet zo zien wat kan het jou nog schelen. We hebben je film al gezien.
  Een man kan en mag een vrouw niet mishandelen.


  Maak melding
 55. Ik vraag me af of mensen hetzelfde zouden reageren als dit tafereel in een “beschaafd” westers land zou plaatsvinden. Dan waren alle actiegroepen op pad gegaan tegen de winkelier en hij zou vervolgd worden voor zware mishandeling.

  Feit is dat de winkelier die vrouw zwaar heeft mishandeld. Had die vrouw een wapen in de hand en ze liep die winkelier tegen het lijf aan, dan kon ik enigzins nog begrijpen dat hij zichzelf wilde verdedigen.

  Het is echter moeilijk om te kunnen beoordelen wat er verder nog speelde puur op de filmopname alleen. Je weet niet wat er allemaal vooraf speelde en tot deze escalatie heeft geleid.

  Tegenwoordig zijn veel mensen verhit en is het beste om zulke situaties te voorkomen. Je kunt niet inschatten wie wel of niet met een wapen rondloopt en om het minste geringste je leven of vrienden en familieleden kwijt moet raken om nonsens.


  Maak melding
 56. En hebben wij iets nog vernomen vanuit DNA ? Ben benieuwd of dit nog aan de orde zal komen. Welke instanties hebben zich trouwens ook verder over de situatie van deze vrouw in kwestie gebogen. We geven commentaar op deze site maar er zijn genoeg voorvallen bekend waarbij er niets gebeurt. Kritieken worden geuit maar de excessen worden niet opgepakt en daar blijft het bij. De individualisering in Suriname is reeds lang toegeslagen en dat maakt dat je niet voor de andere meer opkomt. Hoe laf mag je dit nog noemen en jezelf toch Surinamer noemen. Schande en nogmaals schande is mijn betoog. Men zal bij zichzelf te rade moeten gaan of dit zo zou mogen blijven.

  Ik ben van mening dat het moreel verval op het conto komt te staan van deze huidige en corruptieve incompetente regering, die het volk steeds meer in armoede dompelt. Aan de andere kant durft men geen kritiek te uitten tegen de chinezen, omdat men ondertussen mond dood zijn gemaakt vanwege de gunsten en leningen van China. Daarbij wordt bij het onthalen van deze chinezen de rode loper uitgerold, want meneer geld is China en China is immers een machtig ridder en een machtig ridder is doorgaans meneer geld. Het zou overigens goed zijn om de voorbeelden na te gaan, wat deze Chinezen in Afrika uitspoken en te zien hoe de zwarte mensen daar onmenselijk en discriminerend worden behandeld. Ook geen werk van de chinees krijgen en verplicht worden om de Chinese taal te leren. Suriname is nu aan de beurt en zal onder het mom van de zogenaamde win/win situatie uiteindelijk het zelfde lot zijn beschoren, wanneer de Chinezen de grootste bevolkingsgroep zullen worden. Let wel, diegene die betaald is ook diegene die uiteindelijk bepaald. Thans gebeurt dit reeds achter de schermen van het huidige establishment, echter het geld maakt hun blind om beter te weten. Het arme volk heeft met hun corruptieve handelingen en met list en bedrog slechts het kijken na. Het paard van Troje is al binnen en dat gaat ten koste van de eigen Surinaamse identiteit, het gevolg een grote kloof tussen de ”have’s en de have nots” en verguizing van het sociaalgevoel. Sarie torie !


  Maak melding
 57. Chinese winkel.
  Chinese winkelier.
  Maar……Surinaamse vrouw!

  Had het niet moeten zijn:
  Surinaamse winkel.
  Surinaamse winkelier.
  Surinaamse vrouw.


  Maak melding
 58. @ Wiep – Ding
  Ik ben vaak eens met je en steun je ook, maar het feit dat deze dievegge het tandpasta in haar tas heeft gestopt dan was haar bedoeling om deze niet te gaan betalen ! En de pokke chinees mag haar niet slaan, hij had beter de politie erbij moeten halen. Als deze dame mijn zus is zou ik haar ook straffen op mijn manier, en de pokke Chinees ook maar op een andere manier !
  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 59. De bezem door su,de kaarten schudden en opnieuw beginnen,die winkelier moet voor de rechter wegens zware mishandeling en dat vrouwtje wegens diefstal !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES