dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBomb Squad, Brandweer, RBTP en DNV rukken uit voor bommelding in Suriname

Bomb Squad, Brandweer, RBTP en DNV rukken uit voor bommelding in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 mrt – Dit was de situatie zojuist aan de Van ’t Hogerhuysstraat in Suriname. Een groot gebied werd vanmorgen rond 10.00u afgezet. Manschappen van de Surinaamse Bomb Squad, Brandweer, RBTP en DNV zijn uitgerukt. Het is nog onbekend wat er aan de hand is. Het zou een training kunnen zijn maar dat is nu niet duidelijk. UPDATE: volgens de politie gaat om een bommelding bij een pompstation, maar bronnen zeggen dat het gaat om een oefening.

Volgens het Korps Politie Suriname zou er een bommelding gedaan zijn bij de SOL aan de van ’t Hogerhuysstraat alwaar momenteel alle bevoegde eenheden alsook de bom squad van het Leger maatregelen treffen. Ook de evacuatie in en rondom de omgeving is ingezet.

Volgens het Korps Politie Suriname is er sprake van een grote wegomlegging vanwege een bommelding. Speciale eenheden van de politie en de Motor Surveillance Dienst (MSD) zijn op dit moment, woensdag 27 maart, bezig een grote weg omlegging, in de omgeving van de Van ’t Hogerhuysstraat, te organiseren vanwege een bommelding.

De politie vraagt aan weggebruikers om gebruik te maken van de Idustrieweg Noord naar de richting van de Saronbrug om zodoende via de Hernhutterstraat hun weg verder te kunnen vervolgen.De Willem Campagne- en de Van ’t Hogerhuysstraat zijn geheel afgesloten.

Weggebruikers worden gevraagd gebruik te maken van alternatieve wegen tot dat er nadere instructies worden gegeven.

UPDATE: De bommelding die eerder op de dag is doorgespeeld via de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname betreft een vooraf georganiseerd worse case senario welke een simulatie is geweest van de SOL in samenwerking met alle bevoegde organisaties/diensten die op de plek moeten optreden. De bom squad van het Nationaal Leger heeft de bom geneutraliseerd en de wegen zijn weer opengesteld voor weggebruikers.

Filmpje hieronder:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. Belachelijk bepaalde commentaren in elk land is t zo dat elke bommelding serieus genomen moet worden Surinamers zien alles als een kiek als je nou fan bent van de huidige regering of niet reageer niet zo achterlijk want dat zegt genoeg over jezelf shit man dat mek oe ne gwa fesie toch mek tra kondre e laf unu nomo.


  Maak melding
 2. Drukte om niks we gaan maar over tot de orde van de dag !!!!!!!!
  De autoriteiten in Suriname zijn zo onbetrouwbaar dat ik gewoon niks meer van hen geloof of aanneem.


  Maak melding
 3. MAG IK DE AUTORITEITEN VRAGEN OM DIT SOORT ZAKEN NIET TE SIMULEREN.
  WANNEER HET WEL EEN BOM IS KUNNEN BURGERS DENKEN DAT HET EEN OEFENING IS.
  GEWOONTE KWEEK JE HIERMEE.
  JUIST MOET MEN ALERT ZIJN.
  EN NU GAAT MEN DENKEN, OH IS NEP IS EEN OEFENING.
  GEEN SPELLETJES MET VEILIGHEID.
  OEFEN OP DAAR TOE BESTEMDE TERREINEN.
  DE BEWUSTZIJN MOET ALERTHEID ZIJN EN ACTIE REACTIE.
  MEN MOET ASSERTIEF ZIJN.
  MET DIT SOORT LOOSALARM ZAKEN WORDT ER ONNODIG PANIEK GEZAAID EN MEN LIJKT TE SPOTTEN MET WERKELIJKE TERREUR DADEN.
  Dit kost ook geld, alle wegen zitten vast, mensen komen niet op tijd op afspraken. Anderen verliezen klanten en geld.
  TIME IS MONEY, DON’T WASTE IT.
  BLESS


  Maak melding
 4. @mokro;

  Je hoeft helemaal geen “Allah who akbar” te zeggen. Als je maar een klein beetje kennis over welk geloof dan ook, in deze de Islam zou hebben, zou je weten dat de Islam noch welk geloof dan ook, geen geweld leert.
  Als je zo over een geloof moet/wilt hebben, ga eerst kennis vergaren.

  Het is jammer dat je het nieteens wilt hebben over het artikel, maar gelijk en onnodig vingers gaat aanwijzen.
  Zielig met je.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES