maandag, juni 17, 2024
HomeFotoVerslagenheid bij Hindoes in Suriname na brand Bedevaartsoord Weg naar Zee

Verslagenheid bij Hindoes in Suriname na brand Bedevaartsoord Weg naar Zee

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 mrt – Grote verslagenheid vanmorgen bij de Hindoe gemeenschap in Suriname. Het bekende Bedevaartsoord Rameswaram te Weg naar Zee werd verwoest door een grote brand in de nacht van zondag op maandag. Deze begon iets voor middernacht. Volgens getuigen zou er sprake zijn van brandstichting.

Dat laatste is echter nog niet vastgesteld. Het onderzoek naar de oorzaak van de brand is gaande. De politie is ter plekke bezig om getuigen te horen. De Surinaamse site Starnieuws meldt dat verschillende personen hebben verklaard dat zwervers zich ophouden in de omgeving en verantwoordelijk zouden zijn voor de brand. 

Volgens de nieuwssite is er sprake van een enorme puinhoop en is alles met de grond gelijkgemaakt. Brandweercommandant Soebhan zei tegen ABC radio dat dit de tweede keer is dat het oord getroffen wordt door een brand.

UPDATE: Afgebrand gedeelte van bedevaartsoord zal snel herbouwd worden

Rameswaram is een Bedevaartsoord en Hindoe tempel in Suriname opgezet door de particuliere Stichting Bedevaartsoord. De tempel is uitgegroeid tot een bedevaartsoord voor hindoes uit binnen en buitenland en heeft zowel binnen als buiten indrukwekkende kleurrijke beelden van Hindoegoden:

De beelden bij de tempel – foto’s via exotischereizensuriname.nl

opening
Fernandes Express
Passion in concert

84 REACTIES
 1. Het is altijd jammer om dit soort berichten te lezen en als er sprake is van vermoedelijke brandstichting is dit bijzonder triest.
  Triest omdat er naast een gebouw waar mensen rust en troost vonden met alles erop en eraan verloren is gegaan.
  Hopelijk krijgt de Stichting steun uit binnen- en buitenland om alles opnieuw op te zetten.


  Maak melding
 2. De zwervers krijgen de schuld, wat lekker makkelijk is . Dat de boel in de fik is gestoken , dat geloof ik wel Maar dat zij daar schuldig zouden zijn , daar heb ik een hard hoofd in . Dit is het gevoel dat ik kreeg bij t lezen van de kop van t artikel , en ik krijg t gevoel ,maar niet weg.


  Maak melding
 3. Echt jammer, het is was dus een plek waar een rust van uitging, ook jammer is dat nu 1 van de “wel” onderhouden culurele plekken in Suriname hopenlijk tijdelijk verdwenen is,


  Maak melding
 4. Misschien in de fik gestoken door een niet hindoe, in NL worden ook moskeeën in de fik gestoken door ander gelovigen, mensen hebben geen respect meer voor een ander, laatstaan om het geloof !!
  Dat is heel triest, kijkt maar wat er in Nw Zeeland is gebeurt. Mijn ouders hadden me geleerd dat een Kerk Moskee Mandir en Synagoge Gods huis is, en dat ik daarmee respect moet hebben en tonen. En dat heb ik over gedragen aan mijn kinderen, en hun weer aan etc etc etc.!!
  Sari tori
  Jacko


  Maak melding
 5. Dit is verschrikkelijk. Welke idioot doet zo iets?? Nog even en ze steken alle kerken in ons landje in de fik.Wat een vernietigend ras is deze idioot geweest. Een bedevaartsoord in de fik steken? Dan moet je echt door de duivel bezeten zijn. Ik heb deze plek nooit zelf bezocht, was het wel van plan. Mensen die er geweest zijn, vertellen dan zij een rustig en vredig gevoel kregen vanaf de entree. Wat bezielt zo iemand. Dit is geen goed teken in ons landje. Een bedevaartsoord in de fiks steken??? Zondaren zonder zielen doen dit soort dingen. Maakt niet uit of binnen of buitenland weer mee helpt aan de opbouw hiervan. Het is dus overduidelijk dat God Suriname heeft verlaten en de duivel regeert.
  Sarie Torie.


  Maak melding
 6. Wat een vreselijk nieuws!

  Gewoon snel opbouwen en wat camera’s ophangen.
  Dit heeft niets met extremisme te maken.


  Maak melding
 7. Bij mijn weten is Suriname het enig land waar het bestaan van een kerk, Moskee, Mandir en Synagoge in een straal van 100 meter mogelijk is. Getuigen hebben verklaard gezien te hebben dat zwervers (ik spreek liever van daklozen) de mandir in brand gestoken hebben. Dat valt te betwijfelen omdat de Mandir door daklozen als opvangtehuis werd gebruikt. Ik denk eerlijk gezegd, maar het is een vermoeden, dat dit met de politiek en de naderende verkiezing te maken heeft. De dader moet in ieder geval zo snel mogelijk opgepakt worden en aan een streng verhoor worden onderworpen. Vandaag is het een mandir en morgen is het een moskee of kerk of synagoge en zo staat heel Paramaribo in de fik.


  Maak melding
 8. J.Zwartmans&&&&
  Ik lees graag jouw colums. Toffe reactie.
  Helemaal mee eens.

  En nu dat de moslims ook ten strijde trekken, om de radicalen van hun gemeenschap aan te pakken. Zelf beschermend en zelf optredend zal beter gaan werken. Dan bezeffen de anders denkenden tot inzicht en inkeer. Repressie van buitenaf werkt vaak averechts.

  Alle culturen en bevolkingsgroepen hebben het recht om op een waardige manier te kunnen leven. Ben je het niet eens op de leefwijze waar je naar toe bent gegaan, ga dan terug naar huis waar je je wel aan je trekken komt.

  Hindoeïsme
  Bij het hindoeïsme geloof is de tempel niet het belangrijkste. Dit is ontstaan uit historische gedachten gang. Het is meer een plek om te herdenken. Maar voor een goede hindoe is geen vaste plek gebonden. Waar hij/zij zich ook bevindt kan direct God worden gebeden, want God is overal al om vertegenwoordigd.

  TEMPEL
  Wanneer iemand toch met opzet brand heeft gesticht, zal ongetwijfeld hiervoor moeten boeten. Want brand stichten in Gods huis is ook brand stichten in je bhawiesje of vertaald in je gelukzaligheid.
  De straf wordt van bovenaf opgelegd.


  Maak melding
 9. Schandalig en dit in een land als Suriname waar een Tempel, een Synagoge en een Moskee naast elkaar in harmonie staan en de wereld om haar tolerantie, acceptatie, respect jaloers maakt. Schande aan de degene die deze laffe daad heeft begaan.


  Maak melding
 10. Alle brandhaarden van geweld in de hele wereld worden veroorzaakt door het geloof. Als er geen olie en geen geloof bestond dan was er ook geen oorlog.


  Maak melding
 11. Ik ben geen hindoe, maar dit gebeuren ligt me heel erg na aan het hart. De plek was favoriet voor een bezoek bij alle vakanties van mij en m’n gezin in Suriname. Een serene omgeving waar je echt tot rust kwam. En dan de beheerder die telkens weer met volledige toewijding ons rondleidde en daarna ons alle ruimte gunde om van de omgeving te genieten.
  We gaan dat missen bij het volgende bezoek aan Suriname in mei aanstaande.


  Maak melding
 12. Beelden doen niemand kwaad, waarom doen mensen beelden kwaad !!!!??????
  Als je niet in beelden gelooft prima, als mensen voor een beeld bidden prima, als mensen in een open veld bidden prima niemand zal je lastig vallen. Laat mensen tot rust in hun eigen wereld en beleving !!!
  Oceanen op de wereldbol zijn met mekaar verbonden ondanks dat ze verschillen namen hebben.


  Maak melding
 13. Heel erg, heb er geen woorden voor, ik persoonlijk, net als velen hier, geloof niet dat het iets te maken heeft met zwervers, mijn eerste gedachte toen ik dit bericht las; het zal wel weer iets te maken hebben met politiek, geloofhaat bestaat niet in Suriname, rasdiscriminatie wel. Er gebeuren te veel zaken nu in Suriname, zo opvallend allemaal; kijk naar het gedeelte wat er nu afspeelt en net zo kort voor de verkiezingen- erfpacht/grondhuur kwestie, weet je hoeveel mensen in Suriname hun gronden(huizen) verliezen: ook daar was mijn eerste gedachte een politieke stunt: onze zogenaamde VOLKSREDDER gaat het wel weer oplossen, en dan is hij een held, mensen raken hun percelen/huizen niet kwijt,weer een paar zetels erbij, dit probleem wordt niet opgelost binnen 13 mnd, dus wat denken deze gedupeerde: laat me op deze volksheld stemmen want als er een andere partij aan de macht komt, ga ik kunnen fluiten naar mn perceel/huis.


  Maak melding
 14. Eerst een duidelijke oorzaak bekend maken dan pas kan er conclusie getrokken worden.

  STEL dat het bewust aangestoken is door…………….wie dan ook.

  Hij/zij krijgt het terug op welke manier dan ook. Hij/zij wordt niet vergeven……..door heer boven.
  In dit geval wordt het niet vergeven…………………Omdat hij/zij bewust actief is geweest.

  Je wordt op een aangepaste manier teruggepakt.

  Voorbeeld: je geluk wordt afgenomen….. Je reageert niet snel op een verkeersongeluk(als je een auto bestuurd). dit zijn enkele voorbeelden.

  Daarom moet je eerst nadenken voordat je een handeling onderneemt.


  Maak melding
 15. @ Baboon,

  Het Hindoeïsme Vaidhak Dharma is niet uit te roeien !!!! Het is en blijft het oudste geloof.
  Velen hebben het geprobeerd uit te roeien door de temples op te blazen en de heilige boeken te verbranden, hardhandige bekeringen , verkrachtingen maar is niet gelukt en zal ook niet lukken !!!


  Maak melding
 16. Josip en Padre

  Bekeer jullie zelf tot de homo’s

  Hindoe is de meest vrede lievende geloof.

  Overal ter wereld wordt er gevochten omtrent geloof………..ISLAM. JEZUS…..

  Laat HINDOE met rust.

  Niemand valt jullie lastig

  Josip en Padre sluiten jullie aan bij de kindermisbruikers…..De Bischappen en de paters.


  Maak melding
 17. @Josip,
  In Afrika hebben ze angstwekkend uitziende godenbeelden.

  @Padre,
  Jezus heeft gestudeerd en gewoond in India en is er gestorven en begraven. Dus bekeer jij en je hele parochie je maar tot de Sanatan Dharma, de Levensleer waar Jezus voor stond en die hij zelf volgde en predikte aan de mensen.

  @Baboon,
  Het was een heilige plaats voor de Hindoes en geen pretpark.


  Maak melding
 18. @schipper,
  Kun je dan ook eens uitweiden wie tegen wie vocht en wie nu de macht heeft en wie de nieuwe machthebber wil worden? Zo niet, klets dan geen onzin.


  Maak melding
 19. Ik vind dit erg triest….ik voel het in me hart…tranen rollen op me wangen zo…wie is zo van steen gemaakt om bewust zulk handeling te doen.. God ziet het wel. De stichter zal denken dat hij/zij op deze manier het hindoe geloof vernietigd…nee hoor…hij/zij vernietigd hun zelf …God is in ons Hart..maar een Mandir is Gods huis…dat is de heilige en reinste plaats om te bidden…maar dit lijkt meer op een politiek gedoe…is wat mijn hart zegt. Dat zeg ik…is gewoon om een ander parrij te breken die in beelden gelooft…maar ze kunnen die partij niet breken hoor..God is en zal met ze zijn…diegene die dit gedaan heeft..Oh God geeft ze wat verstand..!!! Sterkte aan de hindoe gemeente en vooral de benadeelden…Jai Shree Krishna..


  Maak melding
 20. @Djakkie,

  De mosliminvallers in India en hun nakomelingen en bekeerlingen hebben zo’n 70.000 tempels in India verwoest. Wie zou hen dan moeten strafffen? Allah? Echt niet, want ze deden dit barbaarse werk juist om Allah te pleasen om een plek in de moslimhemel te bemachtigen.


  Maak melding
 21. Jaichand####
  Ik begrijp jouw stelling. Als je de Srimat Bhagwat Geeta heb gelezen, dan weet je wat Shri Krishen jee Arjuna heeft uitgelegd. Niemand ontkomt van zijn eigen gedrag. De wet van de natuur is meedogenloos. Voor je zonden zul je altijd moeten boeten.

  En waar het gaat om de bescherming van India;,;;;;;;;,;
  Jadaa Jadaa Hi Dharmayache
  Glanier Bhauti Bharathe
  Abhjuthanem a Dharmayache
  Tadh Aatjemanem Shriyaamahem☝☝


  Maak melding
 22. @NDPer uit Coronie
  18 maart 2019 at 13:19 ben het helemaal met je oneens. Hindoegeloof is niet vredelievend kijk maar hoe vaak India oorlogen gevoerd heeft met Pakistan en China. Kijk maar hoe vrouwen binnen het Hindoegeloof niets waard is, vrijbrief om vrouwen te verkrachten en daarna te vermoorden of kijk hoe niet Brahmanen gediscrimineerd worden, kijk naar de weduwen verbranding, kijk naar de bestorming door Hindoeterroristen van de Gouden Gurdwala in Amritsar, de bestorming en vernietiging van de Babri Moskee, de inval in Sri Lanka , de genocide in Jammu Kashmir en zo kan ik nog een lijst opnoemen. Hindoegeloof vredelievend ? Mijn mars papa !


  Maak melding
 23. Vandaag terroristische aanslag in Nederland Utrecht in de tram. 3 doden en verschillende gewonden. Nu is het dichtbij. Mensen moeten van de politie binnen blijven. Dader is man van Turkse afkomst. Zou het een wraak actie zijn in verband met wat er is gebeurt in Nieuw Zeeland.


  Maak melding
 24. C.A.Schipper@@@
  Ik ben volledig met je eens.

  Alleen is het verschil met het hindoeïsme, dat het hindoeïsme geen geloof is, maar een manier van leven. En op de wijze hoe je je gaat leven zul je na het verlaten van het fysieke lichaam worden beoordeeld voor het vervolg reis. Dus je leeft op die wijze of je leeft niet op die wijze. De keuze wordt volledig overgelaten aan jou.

  Juist verbied het hindoeïsme om een ander te laten bekeren. Een ieder heeft het recht om te leven zoals die wil leven.
  Ook verbied het hindoeïsme op welk manier dan ook een ander kwaad te doen of pijn te doen.

  Eén van de belangrijkste heilige boeken de Shrimat Bhagwat Geeta is ook vertaald in het Nederlands. Wanneer je dit boek heb gelezen, dan krijg je een betere indruk wat het hindoeïsme inhoud.


  Maak melding
 25. ‘Minderheden en vrouwen minder veilig in Pakistan’

  Met 433 doodvonnissen, vervolging van religieuze minderheden en wijdverspreid geweld tegen vrouwen is de mensenrechtensituatie in Pakistan het afgelopen jaar verslechterd….

  ‘Wat er ontbreekt is dat de staat kwetsbare groepen in de samenleving ook maar enige bescherming biedt’, zei Asma Jehangir dinsdag bij de presentatie van het rapport. Zij wees op de voortdurende discriminatie van minderheden en vrouwen.

  In de provincie Punjab alleen al zijn vorig jaar 888 vrouwen vermoord, van wie de meesten door echtgenoot, broer of ander familielid. Vrouwen worden bijvoorbeeld vermoord omdat zij met een ander trouwen dan degene die haar ouders hebben uitgezocht.

  In het rapport wordt ook bezorgdheid uitgesproken over een wijziging van de grondwet die beoogt een geheel islamitisch rechtssysteem in te voeren in Pakistan. De commissie vreest voor Taliban-achtige toestanden. In het buurland Afghanistan is de bewegingsvrijheid van vrouwen ernstig beknot. De grondwetswijziging moet nog goedgekeurd worden door de senaat. Maar volgens de mensenrechtencommissie is het geweld tegen vrouwen toegenomen nadat de wijziging was aangenomen door het parlement.

  Asma Jehangir bekritiseerde ook de pogingen van de regering van premier Nawaz Sharif snelrecht in te voeren. Ze doelde op de militaire rechtbanken die vorig jaar zijn opgezet in de zuidelijke stad Karachi, waar meer dan achthonderd doden vielen door etnisch en sektarisch geweld. Het hooggerechtshof heeft deze rechtbanken onwettig verklaard.

  Een religieuze minderheid die het zwaar te verduren heeft, zijn de Ahmedi’s. Zij beschouwen zichzelf als moslims maar mogen zich volgens de wet zo niet noemen. Honderden Ahmedi’s zitten gevangen of worden vervolgd wegens godslastering.


  Maak melding
 26. BaBaSai@@@
  Helaas weet je niets over het hindoeïsme. Ga eerst lezen de Shrimat Bhagwat Geeta van de nederlandse versie.

  Waarover heb je het. Pakistan, pakistan is Indiase grondgebied.

  China, china wilde zijn landsgrenzen verleggen. Ze hadden India zo binnen kunnen lopen, want India was militair niet zo machtig. Maar wat de Chinezen zagen in India kregen het bezef, nu rechtsomkeer, want ze begrepen gelukkig het ,,geloof,, en dat ze niet zouden kunnen ontkomen van hun begane zonden.


  Maak melding
 27. Militanten hebben dinsdag in Bangladesh een bejaarde hindoepriester gedood. De moord past in een lange reeks die het land de afgelopen maanden teistert.

  Drie motorrijders overvielen de 70-jarige Ananta Gopal Ganguly terwijl hij onderweg was naar een tempel ten westen van de hoofdstad Dhaka. Zij sneden zijn keel door.

  Zondag werd in Dhaka een vrouw gedood van een politieagent die deel uitmaakt van het team dat moslimterroristen opspoort. In de provincie Nahore, in het noorden van het land, werd een christelijke zakenman doodgestoken.

  In Bangladesh is het geweld door extremistische moslims de afgelopen maanden opgelaaid.


  Maak melding
 28. Op de eerste plaats zou ik willen weten waarom een paar randdebielen de volgende uitspraken doen.
  ”Hindoeïstische geloof,hindoe is de meest vredelievende geloof.

  Hindoeïsme is geen geloof maar een leer. Geeft alleen maar aan dat er ook ongeschoolden deel nemen aan dit forum.

  Waarom moet de islam bij gehaald worden . Is het nu al bewezen dat het iemand uit die richting het is. Hebben jullie ooit naar al de hangend elektrische kabels gezien tijdens jullie bezoek aldaar. Van een afstand kun je praatjes verkopen. Het is een feit dat de buitenwacht meteen hun stempel zetten als iets in Suriname gebeurt. Jullie verzieken de gebondenheid in suriname. Allemaal beterweters.

  tjee


  Maak melding
 29. @Baba Sai wil dat Hindoes niets leren uit hun geschiedenis en zich ook nu laten afslachten door christenen, moslims en communisten. Slecht nieuws voor Baba Sai, want sommige Hindoes hebben wel wat geleerd van de geschiedenis.
  Baba Sai weet blijkbaar ook niet dat toen er geen Yodendom, Islam en Christendom bestond, het Hindoeïsme – de Sanatan Dharma – er al was. Het was er sinds het begin van de Mensheid en zal er ook zijn tot het einde van de Mensheid. Christendom en Islam zullen vergaan vanwege hun bad karma, maar de Sanatan Dharma zal er altijd zijn.


  Maak melding
 30. O profeet, strijd tegen de ongelovigen en de huichelaars en wees streng tegen hen. Hun woning is de hel en dit is een kwade bestemming!I’ (Sura 66:9)
  Mijn nobele officieren vertelden me dat de bewoners van Hindustan ongelovigen en afgodendienaren waren. Uit eerbied voor het gebod van de almachtige Allah, gaf ik het bevel voor de expeditie tegen de ongelovigen…
  Toen zei de prins Mohammed Sultan: ‘In het ganse India liggen goud en edelstenen voor het oprapen, en er zijn zeventien goud en zilvermijnen, en mijnen waar diamanten, robijnen en smaragden, en tin, ijzer en koper en kwikzilver worden gedolven…….. en het hele land is aangenaam en verrukkelijk. Nu, aangezien de inlanders voornamelijk polytheïsten en ongelovigen, en afgodendienaren en zonaanbidders zijn, is het volgens de geboden van Allah en Zijn profeet, gerechtvaardigd om hun land in te nemen .’

  (Amir Timur, sprekende tot zijn legeraanvoerders) ‘Mijn reden om India aan te vallen is om een expeditie tegen de ongelovigen te ondernemen, en om de bewoners van dat land volgens de wet van Mohammed (moge de vrede en zegen van Allah met hem en zijn familie zijn) te bekeren tot het ware geloof, en het land te reinigen van het vuil van ongeloof en afgoderij; en opdat we hun tempels en afgoden omver mogen werpen en ghazi’s en mujahid’s zullen worden voor Allah.’


  Maak melding
 31. ImranKhan@@@

  Pakistan heeft niet bestaan. Het is Indiase grondgebied. India heeft om moverende redenen hun gegeven. Toen was er sprake van Oost Pakistan en West Pakistan.
  Maar Oost en West hebben in 1962 elkaar gevochten voor een aparte staat. Zo doende is Oost Pakistan Bangladesh geworden en West Pakistan werd Pakistan.

  Maar meneer Imran Khan. Denk even rustig na. Indiaas grondgebied was één Bharat Maa. En nu Bharat Maa ke chati tjier ke kabh Kahaa Sukh kareng gee. Kabhi Nahieng. Je verdeeld het lichaam van je moeder in tweeën en je je gelukzalig wil gaan leven. Kan dat? Naar mijn mening is dat niet mogelijk.

  Premier Modi van India heeft tegen de moslims gezegd; het is tijd dat jullie moeten terugkeren naar huis. Want de moslims zijn afkomstig van de hindoes, jij geeft hierover ook een brede uitleg.

  Kijk vandaag de dag waar India voor staat en Pakistan en Bangladedh zeer achter zijn gebleven.


  Maak melding
 32. Sorry maar men moet deze bedevaartsoord zo zoetjes aan gaan sluiten.
  Wegens de volksgezondheid kan dit niet meer in deze tijd,men moet met een lijk naar het crematorium.
  De overheid in Suriname moet deze poppenkast gaan sluiten,dit heeft niets met geloof te maken maar men speelt met de gezondheid van mensen.


  Maak melding
 33. @Djakkie ; ik heb bewust afstand gedaan van het Hindoe geloof of ideologie en wel meer in het bijzonder van de Arya Samaaj stroming en wel hierom. De Hindoe leer laat totaal geen ruimte over voor eigen ontwikkeling. Alles moet in het teken van status en aanzien staan. De Hindoeman moet arts of advocaat worden en de Hindoevrouw moet een voorbeeldige echtgenote zijn klaar voor het baren van kinderen. Binnen het geloof is er weinig wat wetenschappelijk bewezen kan worden en het is ook geen geloof dat bijdraagt aan de wetenschap itt het Joden, Christendom en de Islam. Behalve dat het een racistisch geloof is, is het ook een fascistisch geloof. Op Hindoescholen in India worden kinderen geleerd om bewondering te hebben voor Adolf Hitler en Nazi’s. Er wordt ook gewezen op de Swastika kruis die als embleem voor Nazi Duitsland gold. De achterlijke Hindoe terroristen hebben dit zelf omarmd als een teken dat het Hindoe geloof de enige ware religie is. En dan komen bepaalde monkolen hier een prietpraat houden dat Jezus in India geweest is om daar te leren. Wat een onzin zeg een profeet leert alleen van God en niet van racisten. Als het Hindoe geloof zo overweldigend zou zijn had Jezus zich zeker tot het Hindoe geloof bekeerd. Waarom deed hij dit niet ? Juist ja !


  Maak melding
 34. Hahahaha, bepaalde leeghoofden op dit forum zullen het nooit leren. Een Surinaamse zaak heeft niets met India en Pakistaan te maken idioot. Idioterie verkondigen is blijkbaar simpeler en makkelijker dan naar de realiteit van het gebeurde te kijken. Kortom: Een bedevaartsoord van Hindoes is in Suriname afgebrand, oorzaak niet duidelijk. Nader onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak is. Hier gaat en om en niet dat geleuter over India, Pakistan, Kasmir of wat dat hele shit mee te maken heeft. Indiërs en Pakistanen verachten Surinaamse moslims en hindoes omdat zij van mening zijn dat ze geen eigen indentiteit en cultuur hebben. Hier ligt er taak voor deze geloofbeleiders iets mee te doen, dan zich altijd te beroep op de nonsens overgewaaid uit India. Pakistan bestond toen niet.


  Maak melding
 35. @Baba Sai beweert: Hindoegeloof is niet vredelievend kijk maar hoe vaak India oorlogen gevoerd heeft met Pakistan en China. Kijk maar hoe vrouwen binnen het Hindoegeloof niets waard is, vrijbrief om vrouwen te verkrachten en daarna te vermoorden of kijk hoe niet Brahmanen gediscrimineerd worden, kijk naar de weduwen verbranding, kijk naar de bestorming door Hindoeterroristen van de Gouden Gurdwala in Amritsar, de bestorming en vernietiging van de Babri Moskee, de inval in Sri Lanka , de genocide in Jammu Kashmir en zo kan ik nog een lijst opnoemen. Hindoegeloof vredelievend ? Mijn mars papa !

  Punt voor punt commentaar:
  — Pakistan heeft India 4x aangevallen en zijn alle 4 keren verslagen door de Indiërs die in 1971 92.000 Pakistaanse krijgsgevangenen vrij lieten zonder iets terug te vragen.
  China viel India in 1962 aan, pikte een deel van Aksai Chin in, daarbij gesteund door Pakistan, die zgn strijd voor Kashmir maar zelf een deel van Kashmir aan de Chinezen heeft weggegeven.
  — Vrouwen in India worden verkracht, maar dat gebeurt met vrouwen van alle religies in India. In India hebben vrouwen van ouds her altijd hoge posities bekleed. Alle moslimmannen in India willen met Hindoevrouwen trouwen omdat de Hindoevrouwen vrij en aantrekkelijk zijn, vaker geschoold en niet dag in dag uit in sluiers moeten rondlopen zoals de moslimvrouwen.
  — De laagste kasten worden gediscrimineerd, niet zozeer door de Brahmanen, maar vooral door de Thakurs, de landbezitters, vanwege m.n. economische motieven. De regering heeft reserveringen op banen en scholing voor de laagste klassen waar zelfs de hogere klassen van de dupe worden. De Indiase moslims en christenen hebben het kastenstelsel ook overgenomen en discrimineren hun eigen mensen net zo hard als de Hindoes.
  — Weduwenverbranding kwam sporadisch voor, het was nooit een massale gebeurtenis. Een enkele vrouw werd vroeger gedwongen samen met haar man op de brandstapel te gaan, niet door de gemeenschap, maar door de schoonfamilie van de betreffende weduwe geworden vrouw. Maar het kwam ook voor dat weduwen spontaan op de brandstapel van hun man gingen zitten omdat ze niet wilden leven zonder hun echtgenoot. Nu komt het nauwelijks voor. Vrouwen die niet ‘genoeg’ bruidsschat meenamen werden van tijd tot tijd levend in brand gestoken, maar dit was het gevolg van pure hebzucht van hun schoonfamilies, want wanneer de vrouw dood was kon de man opnieuw trouwen en een nieuwe bruidsschat in de wacht slepen. Dit heeft dus temaken met individuele hebzucht en gebrek aan menselijkheid, net zoiets als die man die laatst in Suriname zijn vrouw/vriendin de rivier ingooide om het verzekeringsbedrag te kunnen innen.
  — “bestorming door Hindoeterroristen van de Gouden Gurdwala”: Nadat een Sikh terroristenleider zich in de Gouden Tempel had opgesloten met z’n medestrijders en heel veel wapens en munitie er had opgeslagen en ook schoot op mensen vanuit die tempel en mensen niet durfden te gaan om er te bidden, heeft het leger ingegrepen en de tempel bestormd en bevrijd.
  — “vernietiging van de Babri Moskee”. Deze tot ruines vervallen moskee, dat niet gebruikt werd, is een lopende conflict sinds zo’n 500 jaar. Op deze plaats was er een grote tempel gewijd aan de Hindoe God Shri Raam. De mosliminvaller Babur heeft deze tempel – op de geboorteplek van Shri Raam – vernield en precies daarop een moskee gebouwd. Sindsdien al eisen Hindoes dat die moskee daar weg moet. Sinds 135 jaar wordt die moskee niet gebruikt en is vervallen. Vervolgens hebben Hindoes zo’n 30 jaar geleden die ruïnes nog wat verder stuk geslagen. De rechtbank doet er al 70 jaar over om tot een uitspraak te komen aan wie het toebehoort, maar de zaak is nog lopende en men heeft vorige week een bemiddeling tussen de partijen gelast. Moslims hadden daarvoor altijd bemiddelingspogingen afgewezen.
  —Inval in Sri Lanka: de regering van Sri Lanka nodigde het Indiase leger uit een bestand tussen de Tamil Tijgers en de Sri Lankaanse regering in stand te houden, dit na vredesonderhandelingen. Dus van een inval spreken is pure kwaadaardigheid. Dit heette ook de IPLF, te Indian Peace Keeping Force, erkend ook door de VN.
  —- Genocide in Kashmir: ja, dat heeft plaatsgevonden in het gedeelte van Kasmir dat Pakistan heeft bezet. Ze hebben de oorspronkelijke bewoners verplaatst en er oudgedienden van het Pakistaanse leger gehuisvest. Het Indiase gedeelte van Kashmir kent meer rechten dan de Indiërs zelf. Zo kan geen enkele Indiase staatsburger grond en bezittingen kopen in Kashmir, maar mogen de Kashmiris overal in India wel grond en bezittingen hebben. De Pakistanen financieren iedereen die in het Indiase gedeelte van Kashmir voor aanslagen, oproer en onrust (willen) zorgen en beschieten constant de grensplaatsen. Dit doen ze mede in opdracht van China opdat het Indiase leger de vrijgekomen soldaten niet langs de grens met China kan stationeren.

  Zoals je ziet, moslims zijn meesters in het verdraaien van feiten en gebeurtenissen. Onder de Islam is dit een taktiek dat ’taqiya’ genoemd wordt: liegen en bedriegen en zelfs moorden ter bevordering van de Islam wordt als prijzenswaardig gezien. Precies zoals de heer @Baba Sai doet.


  Maak melding
 36. N.B: de reden waarom ik op de onzin van de heer @Baba Sai puntsgewijs van commentaar heb voorzien is om aan te geven dat vele moslims op deze site en andere sites voortdurend liegen en feiten verdraaien. Wees dus op uw hoede!
  De moslims gaan nooit bekennen dat ze misdaden hebben gepleegd en gaan ook nooit (op een enkele uitzonderaar na) terrorisme gepleegd door hun eigen broeders veroordelen. Ze gaan altijd smoesjes verzinnen en de schuld schuiven in de schoenen van anderen of hun geweld rechtvaardigen.


  Maak melding
 37. In plaats dat Jaichand en Babsai zich aanmelden voor /met financiele steun voor hun land en lotgenoten trachten ze te bewijzen wie van de twee het slimste jongen an de klas is.

  Het antwoord is simpel geen van beiden.
  Ze zitten vanuit den Haag uit hun nek te kletsen. Als het om creolen gaat doen ze niet anders. Beiden zijn gezakt voor het examen “surinamekenner”; voor vlijt en gezwets hebben ze een uitmuntend.

  BTW,
  Baba Sai wanneer ga je terug naar je Haïtiaanse familie in Suriname?


  Maak melding
 38. @Sam ook jij laat je niet onbetuigd als het om Hindoestanen gaat dus hou om met dat hypocriet gedoe van jou. En dat jij een fantast bent blijkt ook nu weer, leugenaar van de eerste klas, uit jouw opmerking dat ik in Den Haag verblijf. Jij verblijft in het buitenland en doet alsof. Mafkees.


  Maak melding
 39. Jaichand
  18 maart 2019 at 17:05. Je bent zelf degene die middels falsificaties mensen op een dwaalspoor probeert te zetten door te doen alsof alleen de Moslims misdaden in India hebben gepleegd. En de terreuraanslagen Dior Hindoeterroristen op Moskeeen en Kerken worden gebagatelliseerd door jou. Ik ben niet gek en heb jou ontmaskerd hoe geniepig de Hindoes zijn. Misschien dat jij het besmeuren met ontlasting van de mandir in Den Haag voor de geest kunt halen. De Hindoes wezen met hun vingers naar Marokkanen en O O O wat was de verontwaardiging toch groot onder de Hindoes. Na politieonderzoek bleek dat de dader van deze laffe daad een Hindoe extremist uit Delft was die in het verleden vaker de Moslim gemeenschap in diskrediet bracht. Zo schreef hij teksten uit de Koeran over en plaatste daaronder een isl. Naam. Zujn werkelijke naam Dewnanand probeerde hij geheim te houden. Deze Hindoe schurk en terrorist scheet zeven kleuren in zijn doti toen de politie zijn ziekelijke geest ontmaskerd had. Zo zijn Hindoes uitstekende toneelspelers. Daarom denk ik dat de brandstichting in scene gezet is door Hindoe extremisten.


  Maak melding
 40. Verslagenheid zou er niet alleen bij Hindoes moeten zijn maar bij alle Surinamers.
  Indien er inderdaad sprake is van brandstichting is het bijna niet voor te stellen wat er in de dader(s) moet zijn omgegaan om zoiets te doen. Dieptriest.


  Maak melding
 41. @Baba Sai,

  Ik zei het al eerder. Moslims gaan nooit, maar dan ook nooit toegeven dat ze gewelddadig zijn, ook al ziet de hele wereld het. Ze geven altijd anderen de schuld.
  Het verschil tussen Hindoes en Moslims is dat geweld bij Hindoes tegenover anderen sporadisch is, incidenteel is en bij moslims is het standaard. Jij bevestigt dit nogmaals: alleen moslims spreken de waarheid, verder liegt iedereen.


  Maak melding
 42. @jaichand kun je mij aangeven waarom er jaarlijks 25.000 doden in Mexico en eenzelfde aantal jn Columbia valt ? Komt dit ook door moslims ? Hoeveel doden vallen er noet dagelijks in Rwanda ? Ook door moslims ? Een hindoe zal nooit toegeven dat door toedoen van 1 Hindoe Suriname onafhankelijk werd en daardoor alle ellende veroorzaakt heeft. Neen liever geven ze de schuld aan de Creolen die zo graag naar onafhankelijkheid streefden. Ondanks dat het geloof volgens jou zo gewelddadig is, kent de Islam religie geen oorlogsgodin zoals bij de Hindoes Kali maai. Het valt wel mee die vredelievend geloof van jou.


  Maak melding
 43. De woning van beheerder van de bedevaartsoord te weg naar zee is afgebrand, de opslagplaats en een deel van de tempel als mede twee auto’s. Als we in tegenstelling tot de berichtgeving op waterkant met de update op srnieuw moeten geloven, dan is met het geheel afbranden van de beheerderswoning waar het vuur begonnen is. Aanpalend is de tempel die gedeeltelijk door de brand is beschadigd. Hopelijk geeft dit aanleiding tot de andere inbreng op dit forum.


  Maak melding
 44. Baba Sai , jij bent wel het schoolvoorbeeld van de intolerantie van de moslim ten aanzien van andere geloven, in een land waar juist de tolerantie van de geloven onderling als een visitiekaartje naar de bezoekers van Suriname, sorry voor de wel tolerante moslims , die ik gelukkig ook ken, Als jij zonodig de boel af wilt zeiken begin dan maar eens met je moslimbroeders die zonodig overal in de wereld terreurdaden plegen en grijp geen brand in een godsdiensthuis/ bedevaarthuis aan om de boel af te branden , vraag jezelf liever af waarom jij dat nodig hebt. getuigt in ieder geval niet van veel respect voor anders denkenden.


  Maak melding
 45. Komt de Surinaamse regering ook nog met verklaring i.v.m. de aanslag
  in Nederland of is de VHP de enige.

  In een verklaring spreekt politieke de VHP haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, met name die van Utrecht. Enkele dagen geleden sprak de partij over het feit dat Suriname een bevoorrecht land is waar alle geloven vreedzaam naast elkaar leven. De VHP veroordeelt dergelijke aanslagen op onschuldige burgers, zoals in Utrecht. “Ze hebben geen plaats in een geciviliseerde samenleving, waar dialoog en wederzijds respect de basis dienen te zijn voor een gezonde samenleving”.

  Lees meer: Hoofdverdachte schietpartij Utrecht aangehouden – DWT


  Maak melding
 46. Och och,
  @ boerki
  De bedevaartsoord heeft niets uit te staan met een crematie oord! En in godsnaam,; leg effe uitvoerig uit waar het gevaar is bij de crematie oord. Cremeren is trouwens afkomstig van blanken. Wij negers weten altijd álles zonder ons te verdiepen in iets.


  Maak melding
 47. Jaichand n babasai begraven jullie maar d strydbyl.over d gehele wereld is er nog nooit n bevredigend oplossing gekomn in ht geloofgekwel. Jullie zyn wel breed georiènteerd maar ht zinloze debat moeten jullie nou gaan inzien. De niet hindoe n islam nemen n fatoe op jullie


  Maak melding
 48. @@@. Jaichand..jij hebt een lange slaapwekkende verhaal opgeschreven.gaaaaaaaaap ! Reacties moeten kort en bondig zijn geen ellenlange gelul.anders wordt het het bekende karoewierfaja .oftewel veeeeel geschreeuw en weinig wol.


  Maak melding
 49. @ Hans
  18 maart 2019 at 19:26. Ben jij op de hoogte van de vele informatie over de aanslagen gepleegd in Islam. Landen waarover zeer vertrouwelijke documenten naar buiten gebracht zijn door ene Assange en Johnsdottir ? Bijna alle Westerse landen hebben terreurbewegingen gesponsord om aanslagen te plegen zodat Westerse belangen veilig konden worden gesteld; Shell betaalt miljoenen in Nigeria om de oliebelangen veilig te stellen; dreigt het mis te gaan dan betaalt Shell miljoenen om aanslagen te plegen waarbij honderden onschuldige burgers omkomen. Idem in de Congo en Zuid Afrika waar de fam. Beers miljoenen aan terreurbeweging betaalt om de goud en diamantbelangen veilig te stellen. Dus dat moslims overal aanslagen plegen is weerlegd door westerlingen als Assange en Jonhdottir. Laat je liever beter voorlichten dan hier onzin uit te kramen. En je weet toch ook van de oorlogsmisdaden die de Nederlanders in Ned- indie pleegden ? Heeft ooit een moslim op die laffe Hollanders een aanslag gepleegd ? Nog steeds steunt Nederland terroristen in Syrië dus de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet. So so ka ka sani!


  Maak melding
 50. Moslim houden niet van beelden en verwoesten die.

  Ik hoop niet dat dit hieraan de hand is tussen Moslims die Hindoestanen aanvallen.

  Mocht dit het zijn, dan moet dit onmiddelijk stoppen. Laat een ieder in zijn/haar eigen waarde. In Suriname wonen diverse etniciteiten met elkaar, naast elkaar en in hormonie en vrede met elkaar en hebben respect voor elkaar en waarderen elkaar.

  Eenheid In Verscheidenheid.

  IK hoop dat de politie de dader/s heel snel opspoort en vindt. Het zou goed zijn dat er bewaking 1 maar 24 uur per dag, 7 dagen per week, 52 keer per jaar. Men moet met zijn/haar poten van andermans spullen blijven.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 51. Baba Sai, als reactie op je laatste vraag, vandaag nogen wat dacht je van de moord op van Gogh en zo zijn er nog wel een paar te noemen , en moslims hebben helemaal geen westerse landen nodig om elkaar naar de strot te vliegen , sijieten en soenieten, kijk maar eens in Afrika waar de somaliers massaal moesten vluchten, omdat de enen moslim beter zou zijn volgens de leer dan de ander, en laat nu juist Nederland het land zijn waar de meeste syrische vluchtelingen zitten omdat deze anders over de kling gejaagt worden door jouw moslimbroeders van Assad, maar wat dat allemaal met het onderlinge respect voor elkaars geloofsovertuiging i.p.v. afzeiken wat haast wel een queeste van je lijkt te zijn is een raadsel of toch niet maar gewoon de verregaande arrogantie dat de islam het enige ware geloof zou zijn, de snotneus onder de godsdiensten en net als onder de mensen denken de pubers en adolesenten de wijsheid in pacht te hebben. waarin de overtuiging van de ander geen plaats heeft


  Maak melding
 52. Er was brand, jammer. Weer opbouwen en over tot de orde van de dag. Je kunt het niet terug draaien, dus je zult wel verder moeten.


  Maak melding
 53. @Hans
  18 maart 2019 at 20:52. Tot 1985 was er geen onderlinge haat tussen Sjieten en Soennieten. In de oorlog tussen Irak en Iran, waarin het Westen overigens Saddam de vrije hand gaf om gifgas te gebruiken, was de aanzet voor het ontstaan van de tweestrijd tussen sjieten en soennieten. 1400 jaar lang hadden wij totaal geen problemen met de Islam totdat het Westen het Midden Oosten platbombardeerde om de oliebelangen veilig te stellen. De rest van jouw reactie over Van Gogh enz laat ik voor jouw rekening. Van jou zal ik nooit over de aanslag op de Nederlander Pereira in Auckland horen want ja die aanslag werd door de Franse inlichtingendienst gepleegd en dan zwijgt Hansje Pansje. Of de aanslag op 4 Nederlandse journalisten in Nicaragua in 1982. deze aanslag is met medeweten van de Amerikanen gepleegd en dan ook hoor ik Hansje Pansje ook niet. Wie is hier de lulhannes ? Jij toch ?


  Maak melding
 54. natuurlijk ga jij niet in op de moord door een extremist op van Gogh, de drie vermoorden en de de vijf zwaargewonden in Utrecht, de voor een paar jaar opgerolde terruergroep in de Haagseschilderswijk en de nog recentelijk opgerolde terreuergroep uit Arnhem met hun IS vlaggen en en alla akhba , Huissen en nog wat plaatsen, dit is het heden en komt natuurlijk te dichtbij, gewoon je ogen voor sluiten, o ja hoe staat het ervoor met die twee baardragende broertjes uit Nederland die nu vast zitten in Suriname, maar dat komt je niet in de kraam te pas


  Maak melding
 55. Verkiezingen komen eraan. Dit is met opzet gedaan. Adhin was er gauw bij om te melden dat hij samen met hindustaanse gemeenschap dit oord zal herstellen. Hoopt op die manier kiezers te winnen. Platbranden Ok is door de ndp gedaan.
  Net als de mensen te laten pienaren eerst en dan voedsel pakketten verstrekken. Zullen nooit erachter komen wat er werkelijk is gebeurd.


  Maak melding
 56. Baba Sai,
  Mijn steun voor jouw betoog.
  Laat het maar voor wat het is, met idioten en schimmige personen als Jaichand moet je niet in discussie. Hersenloze typetjes, whahaha.
  De tijd zal het leren. God is voor iedereen en alles, dien Hem alleen. Bij Hem ligt ons oordeel.
  JAICHAND ga lekker slapen, dan “puntgewijs” onzin te kraaien, whahaha.


  Maak melding
 57. BaBaSai@@@

  Ik ga jou niet tegen spreken. Je bent vrij om welke geloof je het ook wilt aannemen. Dat is nauw juist het hindoeïsme. Het hindoeïsme verplicht maar ook verbiedt niets.

  Het hindoeïsme is een manier van leven. Je deelt je levenswijze volgens die wijze of je doet het niet. Dat is juist de vrijheid die het hindoeïsme biedt. Een ieder ander vertaling is gebaseerd op onjuiste gronden. Om misschien beter te kunnen begrijpen is het beste om de nederlandse versie van de Shrimat Bhagwat Geeta te lezen.

  Ook heb je de vrijheid om je mening te geven omtrent je denkwijze over het hindoeïsme. Ik en ook God mag jou dat niet verbieden. Uiteraard heb je op bepaalde punten gelijk. Maar dat betekent niet dat het op waarheid is gebaseerd. En misstanden in welke geloof dan ook moeten aan het licht worden gehouden terwille van de verbetering. Anders wat krom is wordt nooit rechtgetrokken.

  JEZUS
  Waarom beschrijft de bijbel niet waar Jezus een aantal jaren was gebleven?
  In zijn biografie wordt over het gehele leven neergepent met een zwart gat tussen in. Dit hebben de schrijvers met opzet gedaan. Door instituten die het hindoeïsme bestuderen staat vermeld; dat de ontbrekende jaren van Jezus in India heeft doorgebracht. Ze noemen ook een plaats waar Jezus begraven zou liggen.

  Katholieken bestuderen over duizenden jaren terug de geschiedenis en beschrijven het feilloos op. Waarom niet over dat zwart gat in Jezus levensjaren en zijn laatste rustplaats????????????


  Maak melding
 58. @Hans. Je lijdt aan een selectief geheugen en dit was mij snel opgevallen. Daarom koos ik uit talrijke laffe aanslagen gepleegd door niet Moslims een paar voorbeelden. Natuurlijk hoort daar ook de aanslag gepleegd door de Christenterrorist Van Vlist in Alphen aan de Rijn. Ook daarover hoor ik jouw afkeuring niet. En ik woon in Suriname daarom begrijp ik niet waarom ik ter verantwoording geroepen word voor iets dat in Nederland plaatsvond. Stel dat ik afstand neem dan is de volgende vraag van jouw soort of ik het ook meen. Met andere woorden er wordt aan mijn oprechtheid en integriteit getwijfeld. Bovendien ben je in mijn optiek een persoon die dwangmatig zijn gelijk wilt aantonen. Op mijn vragen weet je geen antwoord te geven maar jij verwacht wel dat ik met dezelfde stroom waarin jij vaart meega ? Me mars papa !


  Maak melding
 59. Djakkie
  19 maart 2019 at 02:31. He ? Wat vertel jij mij over de graftombe van Jezus in India ? Volgens mij is Jezus aan het kruis gestorven nadat Judas en Barbaras hem hadden verraden. Hoe is hij dan in India begraven ? Dit staat in een van de Christelijke boeken geschreven “De belangrijkste taak die Jezus in de wereld van de islam verricht heeft, is zijn voorspelling van de komst van de profeet Mohammed”. Dit zou dus betekenen dat de Islam door Jezus en God als enige juiste geloof gezien wordt. Waarom anders zou hij de komst van Mohammed aan zijn volgelingen bekend hebben gemaakt.


  Maak melding
 60. Wel gedurfd he dat er iemand hier is op de forum die beweert dat de Islam de enige juiste geloof is. Jezus had de komst van Mohammed voorspeld?? Sorry nooit die naam tegen gekomen in de christelijk geschriften. Gelukkig worden wij in deze tijd niet meer gedwongen om een bepaald geloof aan te nemen. Ieder mens is vrij te geloven waarin zij zelf willen en denken het ware geloof gevonden te hebben. Mooi toch!


  Maak melding
 61. @Baba Sai,
  Je kraait veel onzin uit. Noem me dan een land tegen wie de ‘oorlogsgodin’ Kali Mata oorlog gevoerd heeft.
  Suriname is niet onafhankelijk geworden door 1 Hindoe, maar door 25 creolen. Moslims vechten en doden andere moslims, zoals Saudi Arabië nu doet tegen Yemen. Het kan ze niet schelen wie ze doden, als ze maar kunnen doden.
  @Blaka boi,
  Ga eerst zoeken waar jouw god verbleef van z’n 11-de tot z’n 30-ste en naar welk land hij terugkeerde na z’n 33-ste. Mocht je een moslim zijn, wat ik vermoed, weet dan dat jullie profeet zich liet misleiden door de duivel, uitgedrukt in de welbekende duivelsverzen, waardoor hij ongeloofwaardig werd.
  @Damsco,
  Als jij een hekel hebt aan lezen moet je verder je commentaar maar beperken tot slechts 1 woord, jij uilskuiken!


  Maak melding
 62. @Deepika,

  Er is niks moois aan geloof. Geloof is zelfs erg zielig. Geloof houdt in dat je nooit zeker zult weten! Wie zeker weet, zal ook nooit zeggen dat hij/zij gelooft, maar dat hij weet. Vandaar dat de oudste Hindoeïstische geschriften heten, de Veda: Het Gekende!!


  Maak melding
 63. @Baba Sai,
  Je kraait veel onzin uit. Noem me dan een land tegen wie de ‘oorlogsgodin’ Kali Mata oorlog gevoerd heeft.
  Suriname is niet onafhankelijk geworden door 1 Hindoe, maar door 25 creolen. Moslims vechten en doden andere moslims, zoals Saudi Arabië nu doet tegen Yemen. Het kan ze niet schelen wie ze doden, als ze maar kunnen doden.
  @Blaka boi,
  Ga eerst zoeken waar jouw god verbleef van z’n 11-de tot z’n 30-ste en naar welk land hij terugkeerde na z’n 33-ste. Mocht je een moslim zijn, wat ik vermoed, weet dan dat jullie profeet zich liet misleiden door de duivel, uitgedrukt in de welbekende duivelsverzen, waardoor hij ongeloofwaardig werd.
  @Damsco,
  Als jij een hekel hebt aan meer dan 2 regels lezen moet je verder je commentaar maar beperken tot slechts 1 woord, jij uilskuiken!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES