vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieParlementariër wil maatregelen overheid tegen verkeerscriminaliteit in Suriname

Parlementariër wil maatregelen overheid tegen verkeerscriminaliteit in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 18 mrt – NDP fractieleider in De Nationale Assemble André Misiekaba heeft de Surinaamse regering gevraagd om concrete maatregelen te treffen tegen verkeerscriminaliteit. Hij pleit voor het invoeren van een puntensysteem voor het rijbewijs zoals nu al het geval is in Frans-Guyana maar ok in Nederland.

Misiekaba maakt zich ernstige zorgen over het aantal verkeersdoden. De verkeersbarometer voor dit jaar staat op 18. De politicus rekent uit dat gemiddeld zes personen per maand het leven gelaten hebben in het verkeer. Als deze trend niet gestopt wordt, dan kunnen wij nu al weten hoe het zal eindigen eind van het jaar” zei hij tegen Starnieuws.

In Frans-Guyana is het aantal aanrijdingen drastisch verminderd. Misiekaba merkt op dat daar onder andere met het puntensysteem wordt gewerkt. Het rijbewijs van roekeloze rijders wordt ingevorderd. Ook nieuwkomers in het verkeer krijgen een sticker opgeplakt op hun voertuig, waardoor mensen rekening houden met hen. 

De regering is reeds met dit onderwerp bezig getuige een nationale verkeersconferentie, welke op woensdag 6 maart 2019 werd gehouden. Daar werd het Strategisch plan voor Verkeersveiligheid en Actieplan 2018-2021 gepresenteerd aan alle partners en belanghebbenden die meehelpen in de uitvoering van dit plan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

41 REACTIES
 1. Laat Misiekaba zijn eigen rasgenoten een beetje verkeersfatsoen bijbrengen, want het zijn deze criminelen die de openbare weg als racebaan gebruiken. Op de afobakkaweg en de weg naar Albina gebeuren de meeste ongelukken!!!


  Maak melding

 2. Misiekaba,..hoe kan je naar deze ndp idioot luisteren
  ?!
  Sjeesjes,hij kwam met de bouta amnestie gedoe en heden nog heeft het consequenties voor ons,voor Suriname!
  Donder op misiekaba!


  Maak melding

 3. EFFE TUSSEN NEUS EN LIPPEN DOOR,

  MET RACISME SCHIETEN WE NIKS OP.

  HET HEEFT ONS VANAF 1948 NIETS GEBRACHT.

  HET ZIJN NIET DE MENSEN VAN MISKABA DIE ZICH ZAT ZUIPEN EN ZWARTE MENSEN DOODRIJDEN EN VIA EEN OOM OF TANTE NAAR DENHAAG KUNNEN SLUIPEN.

  HET IS GOED DAT DE REGERING NADRUKKELIJK WORDT GEVRAAGD OM DE VERKEERSCRIMINALITEIT EN ROOFOVERVALLEN MET DRASTISCHERE INZET GAAT BESTRIJDEN.

  DIT KAN ZO NIET VERDER GAAN.

  ALLE SURINAMERS HEBBEN RECHT OP VEILIGHEID EN EEN LANG LEVEN.

  EN AL DIE RACISTEN DIE ZICH METDARU VOLSTOPPEN EN GAAN RIJDEN MOGEN DE POT OP.


  Maak melding

 4. Nu de verkiezingen naderen loopt deze zakka zakka moereschond misiekaba ,rond om genade te zoeken!
  Hij is de oorzaak dat crimineel bouta heden nog steeds de lijder is van Suriname met nare gevolgen voor ons!!


  Maak melding

 5. Ook in Nederland hebben ze een puntensysteem voor beginners die pas hun rijbewijs hebben. Maar het zijn de mensen die langer dan 5 jaar hun rijbewijs hebben die mensen elke dag dood rijden. Onder invloed van alcohol en drugs en haastigheid. Elke dag weer een verkeers dode in Nederland te betreuren. En dan die lage straffen hier.


  Maak melding

 6. Misiekeba denkt met een puntensysteem verkeersfatsoen te bewerkstelligen.
  Hij weet niet waarover hij praat. Kijk niet naar Nederland en Frans Guyana. Misiekeba moet meer kijken naar het madjo gedrag van de bestuurders. Anderen provoseren in het verkeer. Hard rijden de wegen als een racebaan gebruiken. Velen kennen de verkeersregels niet of lappen hun aan hun schoenzolen. Als zij maar als idioten het gaspedaal flink kunnen intrappen. Verkeersopvoeding. Meer verkeerspolitie die zonder pardon harder moet optreden.
  Rijbewijs en auto invorderen. Wordt er toch achter het stuur gekropen en betrapt achter slot en grendel smijten voor 2 jaar.
  Er gaat zo wat geen dag voorbij of een auto ligt op zijn kop of ergens in een sloot.
  De wegen worden zo naar de verdoemenis geholpen. Flitspalen plaatsen. Wegversmalling, drempels. Deze voorzieningen werken demotiverend om harder te rijden dan de toegestane maximum snelheid. Deze gasten zijn echt idioten op de weg, die dodelijke aanrijdingen veroorzaken. Bij sommigen is het zo glaasje op laat je rijden. Flinke straffen en boetes geven. Het dodental zal zonder deze maatregel flink oplopen. Het kan deze regering niets bommen. Een paar zieltjes minder kan geen.kwaad denkt men. Als no so dang. Het is sodom en gomora in het verkeer.


  Maak melding

 7. @Roy Kaikusi
  Suriname zit met een crimineel als lijder van Suriname en dat hebben wij te danken aan idioot misiekaba!
  En als jij denkt dat jou mensen de heiligsten zijn in Suriname..dan och,och,…waar woon jij want het schijnt dat je niks,nul,zero weet over Suriname.


  Maak melding

 8. Tis een goede set van die Miesi kakeba maar weer afkijken van Europa met name Nederland.Je kan ook beginnen door de relaties van deze moordenaars die alles kunnen regelen flink te straffen.Daar staat niemand bij stil.Relaties hebben als oom en tante bij de politie of hogerop die het ff voor je regelen dat is erger.
  @Ray u heeft gelijk.


  Maak melding

 9. De enige manier om de mensen verkeersfatsoen bij te brengen is:
  Handhaving. en dan kan via alcohol-, snelheid -, rijbewijs controle en dit 1x 24 uur op een veilige manier voor de dienstdoende agenten.

  Er zijn landen waar ook controle op drugsgebruik normaal is. zou voor Suriname ook kunnen gelden.

  Daarnaast zou het ook helpen als men tot een ordening van alcohol verkopende winkels komt en de winkeliers die mensen ondanks hun situatie maar inschenken sluiten. Zeg maar wijzen op hun verantwoordelijkheid.

  Dit geldt natuurlijk voor iedereen (dus ook politieagenten die in uniform staan te zuipen) en politici, leden van het kabinet van de president etc.


  Maak melding

 10. De mensen in Suriname moeten wel heel rijk zijn. Ze rijden hun auto over de kop of te pletter en de volgende dag kopen ze gewoon een nieuwe. Aan geld geen gebrek blijkbaar. Anders zouden ze niet roekeloos rijden en schade – dus kosten – aan hun auto riskeren.


  Maak melding

 11. EFFE TUSSEN NEUS EN LIPPEN DOOR!

  HALLO BAIWA, DEW, BETA OF RAM,

  WEES EEN KEREL EN NOEM JEZELF GEEN RAY.

  AAN JOUW GEKRAAI EN GEBABBEL MAAK IK UIT WIE EN WAT JE BENT.

  MET JOUW RACISTISCH GEDOE HELP JE NIET BIJDRAGEN AAN EEN BETER SURINAME.

  MIJN ADVIES: DRINK NIET ZOVEEL DARU MET COLA, DAN KUN JE TENMINSTE VERSTANDIGER PRATEN.

  TOON JE EEN RESPEKTABELE NAZAAT VAN EEN OF ANDERE TJAMAAAAAAAARRRRRR!!!!


  Maak melding

 12. @roy kaikoesie groenberg
  Arme kerel,je bent zo bekrompen van geest.Ik heb medelijden met je.,je hebt echt hulp nodig.Het lijkt eerder erop dat jij dronken bent.En, by the way,ik ben een trotse nazaat van de Chamars en Dalit uit India.Zie mijn broeders uit india,ze zijn arm en slapen langs de straten met een lege maag dag in ,dag uit.Maar kijk hoe goedhartig ze zijn….ze offeren het laatste dat zij hebben aan bedelaar bouta zodat jullie op een bed kunnen slapen met een volle maag.Dat. doen ze niet met hun nazaten in gedachten, hun nazaten redden zich wel zonder hun hulp,ze doen het voor jou en je soorten.
  En weet je wat de prijs van een chamar en dalit is…een heftige 1 miljoen dollar!!
  Kraai geen onzin dus en wees mijn broeders,dalit en chamars dankbaar dat zij de zorg van jou en jou soorten op zich nemen.Ze verzorgen jullie ,jij ondankbare…..


  Maak melding

 13. @ BULLEBAK..Ezel ..Ray die nog niet weet dat men met Racisme verkeerd bezig is in Suriname. Triest dat je zo íemand niets meer kan bijbrengen hij komt klaar bij het schelden op zwarte mensen .deze idioot is écht gestoord. Heeft zeker geen vrouw.


  Maak melding

 14. Waarom verkeerscriminelen wel aanpakken en een drugsveroordeelde meervoudig moordenaar belonen met het presidentschap met amnestie. Roei de criminaliteit bij de wortel uit, dus weg met die paarse Bouta-maffia.


  Maak melding

 15. Nu pas is deze aap uit zijn winterslaap wakker geworden en kijkt gelijk af van het westen om het wagelijke systeem in dat achterlijke land te willen verbeteren. In de afgelopen 8 jaar was deze lelijke aap bezig met het verkopen van gebakken Dubailucht, hogesnelheidstrein, vierstroken snelweg banen, ziekenhuizen en universiteiten in het binnenland, daarna had zich vastgebeten im de amnestiewet die de massamoordenaar en veroordeelde drugscrimineel op wiens hoofd 20 jaar gevangenis straf hangt te verdedigen. Vervolgens heeft hij zich bezig gehouden met een pleidooi dat een eenmaal asngenomen wet door het hoogste college van bestuur rechtsgeldig is en niet eraan getornd moet worden. In al die jaren vielen er jaarlijks tussen 60 en 70 doden in het verkeer. Nu komt deze achterlijke aap met een mededeling dat de verkeerscriminaliteit a la Europa aangepakt moet worden, wat orgineel zeg!


  Maak melding

 16. @Damsco
  Zit je te borrelen met kaikoesie?!
  Pannekoek dat jij bent,de goeden hoeven/moeten zich niet aangesproken te voelen!
  Het raakt jou in de billen omdat jij toevallig 1 van de slechterikken bent en je staat gelijk in vuur en vlam.En dan voel jij je genoodzaakt om op te nemen voor je broer ezel@kaikoesie.
  Mijn reaktie drijft je tot wanhoop zie ik…rustig ventje ,dit is niet het laatste.bespaar je wanhopige kracht…ga pannekoeken bakken..
  Dat zal je kalmeren.


  Maak melding

 17. In het buitenland wordt het verkeersongeval serieus genomen, maar in Surinames sinds NPD aan de macht is het niet gebeurt. Bijna alle wegen zijn geasfalteerd zonder een beleid van verkeersveiligheid, in de buitenwijk zie je geen drempels, en ook geen borden met een maximale snelheid. Er moet in het kader van verkeersveilig om de 200 m een drempels komen, rijbewijs intrekken bij zware overtreding. In Nederland heb je in binnenwegen een drempel en max. snelheid 50 km p/u en woonwijk max snelheid 30 km p/u. en ook een looppad en zelfs fietspad.


  Maak melding

 18. Acht jaren ndp en sindsdien is ook de criminaliteit in het verkeer toegenomen. Het gros der daders zijn zoals altijd ndper’ s, de allergrootse idioten die in het land rondlopen en rijden.


  Maak melding

 19. Geachte heer Misiekaba een beetje nagaan van wat feiten zal u leren dat op enig moment onder de Frontregeringen na de afbraak van Wijdenbosch de Politie beter ging functioneren, de wegen beter werden en het wagenpark verbeterde en het aantal verkeersslachtoffers spectaculair begon te dalen ondanks de grote groei in verkeersdeelnemers. De daling van verkeersslachtoffers zette nog enige tijd door onder de regering Bouterse Ameraali,

  Echter met de afbreuk van de overheidsorganisatie, het verslechteren van de wegen en het verarmen van de bevolking is het aantal verkeersslachtoffers weer spectaculair aan het stijgen.
  Beste heer Misiekaba ziet u het stijgen van het aantal verkeerslachtoffers ook als een onderdeel van de prestaties van de NDP als regeringspartij.


  Maak melding

 20. @Jojo,

  wij Surinamers hebben ook een eigen verantwoordelijkheid, roekeloos hardrijden, met drank op,
  geen voorrang verlenen, niet stoppen voor zebrapad. Dit is een mentaliteitskwestie.
  Wat de regering wel moet doen, fietsers, bromfietsers, voetgangers zoveel mogelijk scheiden
  van auto’s, waar dit niet kan 30 of 50 km zone instellen.


  Maak melding

 21. Ik ga er van uit dat in Suriname ook verkeersdeskundigen aanwezig zijn, die een plan van aanpak kunnen opstellen. Het lijkt mij moeilijker om mentaliteitsverandering bij verkeersdeelnemers te bewerkstelligen.


  Maak melding

 22. als de voorganger de passie preekt volk van su wordt weer belazerd eerst bubai en nu europees aanpak
  deze go olo lult gewoon uit zijn apen nek
  en ook al draagt hij een pak met strikdas hij doet me denken aan die ene gezegde van ” al draagt een aap een gouden ring het is en blijft een oerlelijk ding”


  Maak melding

 23. Ik ben het helemaal eens met een ieder die de verkeerscriminelen opruimt.
  Niemand komt met een idee maar lullen over dat van Misikaba.
  Jou kinderen en familieleden maken ook deel uit van het verkeer.
  Het zijn niet alleen de boslandcreolen maar ook de hindustanen die zich super asociaal gedragen. Ik woon in een straat en zie ze elke dag. Ook op Affobakkaweg gaan andere bevolkingsgroepen dood. Dus dat geven aan kleur is BS. Een hindustaan heeft Boerleider doodgereden.
  Het puntensysteem is niet iets van Nederland.
  Die RAY hoeft niet zo trots over zijn India te praten met hun verkrachters. De ene helft van India pinaart erger dan onze ratten. Ga je verdiepen in je India


  Maak melding

 24. Wat een hypocrisie. Is men binnen de NDP hoe vaak parlementariërs, mini- sterren, hooggeplaatste overheidsfunctionarissen, burgervaders getroffen worden die beschonken achter het stuur plaatsneemt.

  Naar mijn informatie luidt worden politie agenten gechanteerd hiervan geen PV op te maken. Wie dat riskeert ziet nooit meer iets van z’n actie terug en ontvangt nog een stevige reprimande van hogeren in rang.

  Het deugt al jaren niet met de moraal en ethiek van vele van deze gasten, hoewel voornaam binnen religieuze organisaties.

  Misie keba is een van de meest in het oog springende, die non ethische en morele acties het hardst ondersteund vanuit het parlement.

  Voor ethisch en moreel besef moet men niet zijn bij dit parlement. Helemaal niet voor vriendelijkheid tegen over wet regels en beginselen.

  Maar misschien ziet Misie-keba eindelijk het hallelujah licht en moet z’n pogingen niet direct neer gesabeld worden.

  Laten we hopen, dat hij zoals Saulus een Paulus wordt. Hallelujah.

  Kerk van Misie kabah. Wanneer gaan jullie trouwens scholen bouwen, ziekenhuizen, bejaarden of weeshuizen, zoals bij de Katholieken, EBG, Hindoes, Moslims. Of blijft het alleen bij Hallelujah op zondag. En profiteren van bestaande voorzieningen. Zonder bijdragen te leveren. Maar wel kritiek.


  Maak melding

 25. Meestal ben ik het niet eens met de heer Misiekeba omdat ik hem zie als spreekbuis voor het goedpraten van slecht beleid en het (ten onrechte) beschermen van leugenachtige ministers.Ook heeft hij bij voortduring voorstellen van de oppositie om criminaliteit in het algemeen aan te pakken weggewuifd en criminaliteit gebaggatelliseerd. Hij schroomde niet om mooie cijfers te presenteren die haaks stonden op het gevoel van onveiligheid bij de samenleving.
  Maar in dit geval heeft hij gelijk, al komt hij aan de late kant met zijn voorstel, maar…….liever te laat dan nooit. Het dodental in het verkeer in Suriname is echt heel erg verontrustend. En helaas zijn het vaak jonge mensen. Dit moet echt worden aangepakt, hoezeer ik ook tegen de politiek van de heer Misiekeba en zijn partij ben.
  Tot slot wil nog het volgende opmerken.
  Een van de definities van RACISME is: “de opvatting dat ras de belangrijkste bepalende factor is van menselijke eigenschappen of vermogens, en dat raciale verschillen de basis vormen van inherente superioriteit van een bepaald ras”.
  Me dunkt dat alleen loosers hierachter kunnen staan. Immers het is voor hun comfortabel om looser te zijn en je tegelijkertijd te verschuilen achter de vermeende superioriteit van je groep (ras).
  Persoonlijk kijk ik liever naar het individu, wat presteert iemand, hoe staat iemand in de samenleving, los van zijn/haar ras.
  Maar och ieder het zijne: Voel jij je superieur aan een ander simpelweg omdat je tot een bepaald ras behoort en je bent er gelukkig mee? Be my guest. Bedenk echter dat niemand zelf kan bepaen tot welk ras je gaat behoren. Dat bepalen degenen die jou hebben verwekt. Met andere woorden tot welk ras je ook behoort, het is toeval! Wat je persoonlijk in je leven bereikt dat hangt voor het grootste deel af van de wijze waarop je jou talenten, eigenschappen en vermogens hebt aangewend. Dta is wat werkelijk telt.


  Maak melding

 26. Goed voorstel van deze meneer Misiekaba. Superveel voorlichting over verkeersgedrag en verkeersregels zou goed moeten helpen denk ik zo tegen verkeerscriminaliteit, alcohol in het verkeer en ook voetgangers moeten heel goed en uitgebreid worden voorgelicht over de verkeersregels en het gedrag in het verkeer. Voorlichting via social media werkt het meest effectief denk ik zo maar ook verkeersvoorlichting via de televisie en de krant en op scholen en overheidskantoren en het bedrijfsleven en in woonwijken, in dorpsgemeenschappen zou ook goede resultaten kunnen opleveren denk ik zo.


  Maak melding

 27. Beter plan is iedere NDP stemmer / parlementarier cq landverrader gaan bestickeren. Daar komt het werkelijke gevaar vandaan. Dit zijn de gasten die de puinhopen hebben veroorzaakt.


  Maak melding

 28. Abrahams heeft eerst het geld dat beschikbaar was voor goede belijningen en verkeersborden ten eigen bate opgemaakt, verolgens heeft Parmessar ook zijn deel bij elkaar gegraaid.

  En op het Ministerie zijn we aan de vierde minister toe die het werk van de politie onmogleijk maakt en/of mensen met jaren lange ervaring wegens veranderde beleidsinzichten naar huis hebben gestuurd.
  E nu met jonge agenten die zelf niet deugen opgescheept zitten.

  Misikaba kan dan wel een goed voorstel hebben maar mijn vraag jullie is wie gaat de nieuwe regels handhaven?

  Waarom worden de bestaande wetten nu niet gehandhaafd.

  Misikaba weet dat deze nieuwe maatregels of wetten net als de begroting voorlopig niet behandel zullen worden door het Parlement.

  Hij strooit de bevolking zand in de ogen.


  Maak melding

 29. @ Forza
  Mentaliteit en opleiding zijn zeker de basis voor verkeersgedrag en gevolgen daar van.
  Echter voor of na 2010 zal er op dat vlak niet zo veel veranderd zijn. Voor 2010 was het gedrag op de weg ook beroert.


  Maak melding

 30. Beste oplossing is de auto’s op een snelheidslimiet verplicht zegen.

  Wordt binnenkort ook in Nederland ingevoerd.

  In een land als Suriname mag er niet meer dan 80 gereden worden, dus de auto’s sealen naar een beperkte snelheid van 70/80 p/u.
  Zo zal de verkeerd doden aantal drastisch om laag gaan.


  Maak melding

 31. Beste oplossing is de auto’s op een snelheidslimiet verplicht zegelen.

  Wordt binnenkort ook in Nederland ingevoerd.

  In een land als Suriname mag er niet meer dan 80 km p/u gereden worden, dus de auto’s sealen naar een beperkte snelheid marge van 70/80 p/u.
  Zo zal de verkeers doden aantallen drastisch om laag gaan.


  Maak melding

 32. In Suriname moet men de rijinstructeurs en de examinators opnieuw opleiden,ze geven te makkelijk een rijbewijs weg.
  Er zijn namelijk twee problemen,men rijdt te hard en niet opletten en dat is cruciaal voor het verkeer.
  Als auto bestuurder kun jij niet goed opletten en de auto niet goed beheersen mag jij geen auto rijden.
  Ik heb zelf mijn rijbewijs in Suriname gehaald,maar ik rij zelf niet meer in Suriname ,ik huur altijd een taxi.


  Maak melding

 33. Misjikeba is de leider van deze criminelen organisatie, daarom weet hij wat er gebeurd. Alles van hem is nederland en amerikaans systeem. Waarom komt hij niet met Zijn eigen idieën. Laat Suriname, Suriname blijven, maar geen copies nemen van andere landen. Eerder kon hij zijn mond toch opendoen om die verkeerscriminaliteit te dempen, maar nee, gewoon ie wan du stoer. Nu moet hij zijn mond opendoen waar al dat geld zijn. Misjikeba, baas ao luk ie nanga skir ai, ie sab san wan tak dat toh.
  Baas ao luk ie, tak tapi b?K, noso no GI smoel wroko!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES