zondag, april 14, 2024
HomeFotoAfgebrand gedeelte van bedevaartsoord in Suriname zal snel herbouwd worden

Afgebrand gedeelte van bedevaartsoord in Suriname zal snel herbouwd worden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 mrt – Op de foto een afgebrand busje bij het bedevaartsoord te Weg naar Zee, waar zondagavond brand woedde. Daarbij werden de beheerderswoning aan de Henry Fernandesweg, een vergaderruimte en een deel van de tempel verwoest. Volgens Starnieuws is de brand vermoedelijk in de buurt van het busje buiten het gebouw ontstaan.

Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Het is nog niet bekend wat de exacte oorzaak is van de brand. De woning is tegen brand verzekerd. De politie van ressort Kwatta en de afdeling Forensische Opsporing zijn belast met het onderzoek van deze brand, meldt het Korps Politie Suriname.

Intussen is gebleken dat de zaal waarin de levensgrote beelden stonden niet in vlammen is opgegaan. Een ‘meevaller’ voor het bedevaartsoord. Pandit Ramon Bajnath, voorzitter van de Stichting Bedevaartsoord, zegt aan Starnieuws dat het Godswerk is dat de beelden in de zaal bespaard zijn gebleven. 

Vanmiddag werd ook bekend dat het afgebrande gedeelte herbouwd zal worden. Deze toezegging deed Soeparmin Djojobesari van Djojo bedrijven groep vandaag bij een bezoek aan het afgebrande oord. Hij heeft daarvoor ook contact met vice president Ashwien Adhin die eerder op de morgen persoonlijk een kijkje nam. Adhin heeft ook aangegeven dat de regering haar steun zal bieden:

Bekijk ook een verslag van Apintie.tv die in gesprek ging met de pandit:

opening
Fernandes Express
BODO Party

13 REACTIES
 1. Het zou een heel grote schande en vernedering zijn voor de hindoestanen dat de grootste crimineel/moordenaar, vernietiger van Suriname ddb, ndp hun crematieoord naar weg naar zee één cent erin stoppen.

  Dat moeten ze niet toestaan. Het zou niet goed zijn voor het hindoeisme, de hindoestanen en zal een vloek tot gevolg hebben. Het slechte moet zo ver mogelijk van de crematieoord blijven.

  zie maar wat er onder leiding van ddb, ndp met Suriname gebeurd is vanaf 25 februari 1980 en nu nog bezig is. ddb, ndp is gewoon krabita (h)anoe. Idem Ashwin Adhin die met hem is gaan ondersteunen. U zult zien dat die vloek van ddb en adhin over deze crematieoord gaat komen als het wordt toegestaan. ddb, adhin moeten er zo ver mogelijk vanaf blijven.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 2. De Bedevaartoord mag geen politieke kleur hebben, en ook niet gesponsorde worden door mensen met een criminele achtergrond. Geld moet niet het kern zijn voor weder opbouw. Beste mensen laat aub de criminele afblijven met ons geloof.


  Maak melding
 3. Adhin deze was er als de kippen erbij om toezeggingen te doen. Vanaf jaren 8 0 zijn ze gewend alles plat ye branden bouterse en consorten . Verkiezingem naderen dus moeten ze de hindoes van wanica paaien op een of andere manier. Dus de fik erin om zogenaamd de helpende hand te bieden aan de hindoes met de weder opbouw. Ze doen niets anders. Eerst de mensen laten pienaren en vervolgens voedsel pakketten verstrekken.En dan de zogenaamde aanslag geerlings. Dit alles kijken ze af van venuzuela en niguaraga daar zijn deze methoden schering en inslag. Al bíjna 6 jaren niets doen aan de wegen en de waterleiding en nu opeens hoor je die weg en die weg wordt aangepakt deze plaats en die plaats waterleiding wordt inorde gemaakt.
  Niet dat de vhp nps pl en abop zaligmakend zijn want deze hebben ook op grote schaal geroofd van het surinaamse volk toen ze mee regeerden. Maar komt een dag dat al die gasten van deze partijen opgepakt zullen worden en alles van ze afgepakt zal worden zelf een baby wiegje.


  Maak melding
 4. Met drugsgelden van deze regering waar Adhin in zit de Beelden huisvesting bieden is de grootste vloek.

  Dit is een verkiezingsstunt.
  Zelf het geloof wordt door deze regering ingekocht en mensen monddood gemaakt.
  Die Ramon Baynath zit nu al te kwijlen.


  Maak melding
 5. De Surinaamse regering vertegenwoordigt de staat Suriname. Het is niet in hokjes opgedeeld. Het is niet een regering slechts voor de NDP of christenen. Het is ten eerste een Surinaamse aangelegenheid. Vervolgens kom je bij het Hindoestaanse bedevaartsoord terecht. Het in hokjes denken is niet bevorderlijk.
  Het betekent dat men niet vooruitkomt en alles door een politieke bril wil bekijken.


  Maak melding
 6. pakiratigri 19 maart 2019 at 06:02
  De Surinaamse regering vertegenwoordigt de staat Suriname.’

  In algemene zin zou je gelijk hebben dat een regering de Staat of het algemeen belang vertegenwoordigt.
  In het geval van de zittende regering heb je echter geen gelijk. Het is een regering met een President die zich nergens kan tonen en door geen enkel land wordt serieus wordt genomen.
  Deze regering vertegenwoordigt vooral haar eigen (privé) belangen en dat van een kleine groep vrienden, kennissen en familieleden.

  Het zou inderdaad een schande zijn als de politiek, dus ook de regering zich met de wederopbouw van het Bedevaartoord zou inlaten.

  De Stichting redt zich wel met particuliere steun.

  Stichting houd de regering aub buiten uw organisatie.


  Maak melding
 7. Sorry beste Sam,

  Het is niet van belang hoe je het brengt. De reële situatie, daar dien je rekening mee te houden. De reële situatie staat vlak voor je neus. Het is niet van belang, of relevant wat de president doet. Zijn legaliteit is er. De regering en natuurlijk samen met de gemeenschap die zij vertegenwoordigt, zorgt ervoor de zaak weer op te bouwen. Het bedevaartsoord verwerpt niet de geste van de regering en de gemeenschap. Wanneer iets op hoog niveau, daar waar het telt, beklonken wordt. Hoe kun je dan negatief daarover denken?


  Maak melding
 8. Adhin is er wel snel bij met het bieden van wederopbouw van dit bedevaartsoord.
  Er zal wel een addertje onder het gras zitten, dat later zijn venijnig kopje zal laten zien.


  Maak melding
 9. Vreemd dat het de 2 de keer brand, ondanks er zoveel mensen daar wonen.
  Er was ook gewaarschuwd dat men niet zo dicht bij moest bouwen. De zee had ze landaanwinst gegeven dus weg mangrovebomen en bedevaartoord opzetten. Vandaar alle ellende.
  Ze hadden ook de modder overstroming.
  Ik hoop dat ze het onderhouden want het was alles behalve netjes toen ik daar was. Ook een hoop Guyanezen die niet zulke goede praktijken daar uithalen.


  Maak melding
 10. Het bedevaartsoord moet zo snel mogelijk herbouwd worden zodat gelovigen weer een plek hebben waar ze naartoe kunnen om hun geloof te belijden. Het geloof is heel belangrijk en moet een centrale plaats blijven innemen in het leven van deze gelovigen. Goed dat de heer Adhin daar zijn best voor doet om een en ander in gang te zetten en zo gauw mogelijk te herstellen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES