donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentArtiesten in Suriname kunnen zich binnenkort officieel als ondernemer registreren

Artiesten in Suriname kunnen zich binnenkort officieel als ondernemer registreren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 mrt – Artiesten in Suriname kunnen zich binnenkort officieel als ondernemer registreren. In de nieuwe Surinaamse wet Bedrijven en Beroepen zal namelijk ook het beroep ‘artiest’ worden opgenomen. Dit omdat een artiest, volgens minister Stephen Tsang van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme, een ondernemer is die produceert. Hij zei dat afgelopen woensdag tijdens een meeting over de muziekindustrie in Suriname.

Een voordeel van de aanpassing van de wet is dat de artiest officieel als ondernemer geregistreerd kan worden en dan ook makkelijker naar de bank zal kunnen stappen voor een lening. HI&T is met de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) in gesprek over hoe artiesten zich aldaar kunnen registreren als artiest en een KKF-uittreksel kunnen krijgen.

De artiesten zeggen zeer ingenomen te zijn met de stap vanuit het ministerie. Ze vinden dat er vanuit HI&T een onafhankelijke vereniging in het leven geroepen moet worden om sturing te geven aan het beleid voor de muziekindustrie in Suriname. 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Dit is een goed begin voor de Surinaamse artiesten als ondernemers nog even inschrijven bij de Kamer van koophandel . een droom die nu eindelijk uitkomt voor de Surinaamse artiesten een goed begin in de muziek industrie.Suriname gaat vooruit toppie 😆


  Maak melding
 2. Heeft de mini-ster of de ster-mini ook aan gegeven dat dit ook betekent belastingplichtig zijn. Of gaan we ook voor deze groep een uitzondering maken.

  Advies aan de ster-mini laten deze ondernemers straks geen belasting betalen. Jullie willen de verkiezingen winnen. Wat is straks de Naai Dansie Partij waard als er geen bandjes straks zullen optreden tijdens NDP massameetings omdat ze boos zijn.

  Dus niet belastingplichtige ondernemers straks. Dan ding o waai a fraga go NDP. Formatie Saka punta blijft dan optreden.


  Maak melding
 3. Het belastings vraagstuk was ook aan de orde gekomen hoor.
  Toevallig heb ik ook naar het programma gekeken, want de “‘mini-ster'” had dat duidelijk uitgelegd aan de aanwezigen.


  Maak melding
 4. Den wani belasting fu den hahah. Mi ben denki meki poku fadon ondro kunst nanga cultuur. Te pokumang now ondernemer musu pai belasting. Haha den meki den pai now. Dalijk musu pand alla gowtu keti nanga wagi.


  Maak melding
 5. @Robbert
  Klopt als een bus wat je zegt. Elke onderneming in welke vorm dan ook is belastingplichtig. Benne benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Deze minister moet geen zak met suiker voor de zanggroepen en herrie bandjes voor de ogen houden. De Kamer van koophandel, hoop ik dat deze kapel genoeg is om ook deze ondernemers op hun plichten te wijzen. De betalingen die deze öndernemers gaan ontvangen horen via de bank te geschieden, zodat de belastingdienst inzage heeft in hun verdiensten. Geen handje contantje anders wordt dit niets.Alles hoor eerlijk te gebeuren. Dus heer Tsang hou deze gasten geen worst voor. Over geheel de wereld betalen deze herrie bandjes belastingen, dus zo ook in Suriname. Want de bandjes die naar het buitenland vertrekken ontvangen veel valuta waar geen cent belasting van betaald wordt. En zo worden zij stinkend rijk over de ruggen van de feestgangers. Elke show die er gegeven wordt door een artiest “öndernemers” hoort wettelijk belasting af te dragen. Dus vaste bankrekening waar de betalingen op gestort worden. Hoop dat dit goed gaat.

  Trouwens betaald money Hond ook belastingen over al het gestolen goud, want die noemt zichzelf ook al ondernemer????. Wat doet de belastingdienst met zulke gasten???


  Maak melding
 6. “Artiesten in Suriname kunnen zich binnenkort officieel als ondernemer registreren.”
  “Een voordeel van de aanpassing van de wet is dat de artiest officieel als ondernemer geregistreerd kan worden en dan ook makkelijker naar de bank zal kunnen stappen voor een lening”

  Belangrijker lijkt mij dat de aangekondigde wet er ook heel snel komt. En dat het niet weer de zoveelste verkiezingsstunt is van demento Bouterse. Je weet wel de mensen iets voorhouden en op het laatste moment zeggen “sory mensen wij gaan pas na de verkiezingen weer verder” en daarna is het weer slappe bana ting en “beuuu domme burgers mie naai onoe bakka adjing”.

  En dan de mogelijkheid voor leningen ?
  Banken geven leningen aan mensen met een vast contract en die moeten ook al een aantal jaren in vaste dienst zijn bij hun bedrijf.
  Verder moet je een onderpand hebben.
  Die tenminste evenveel waard is als de lening.
  Een perceel, huis, bedrijf of ander ontroerend goed.

  Met alle respect muziekanten in Suriname hebben niks te bieden als onderpand.
  Teveel mensen in dit land met een te kleine bevolking denken het te zullen maken in de muziek.
  Iedere muziekkant/zanger(es) in Suriname op een enkeling na, heeft muziek maken als bijbaan.
  Je kunt er gewoon niet van leven.
  Kijk maar naar Kasimex, South South West, en al die Suripop winnaars.
  Zij hebben een day-job voor hun broodwinning. Het muziekmaken is een side-job voor die mensen.

  Iets in de muziek beginnen is hetzelfde als een bedrijf opzetten.
  De bank wil dan een ondernemingsplan zien.
  Een inschrijving bij de Kamer Van Koophandel alleen is niet zaligmakend en zeker onvoldoende om een lening te krijgen.

  Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme, neem jou familie maar in de maling.
  Je weet zelf dat de mooie praatjes die Bouterse, Hoefdraad en de pinda hoofden bijgenaamd adviseurs van Bouterse verzinnen gewoon grote leugens zijn.
  Ze proberen de kiezers weer flink wat zand in de ogen te strooien met loze beloften over prut wetgeving.
  Stephen Tsang ga je maar heel diep schamen lummel.


  Maak melding
 7. Eindelijk heeft de Paarse regeringsclan E E N ARBEIDSPLAATS
  helpen scheppen in SRANAN !

  Na acht JAAR Paarse regiem, heeft de heer MONEY PUSPUSI,
  ZICH GEREGISTREERD ALS MUZIEKONDERNEMER !

  PS : Paars gaat eindelijk de Sranan-PRUDUCTIE OMHOOG KRIKKEN !

  NEKS NO FOUT !!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES