woensdag, mei 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameVHP installeert kern te Magentaweg in Suriname

VHP installeert kern te Magentaweg in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 mrt – Afgelopen woensdag heeft de ondervoorzitter van de Surinaamse partij VHP, Asis Gajadien, een kern geïnstalleerd in het ressort ‘De Nieuwe Grond’ aan de Magentaweg, in het district Wanica. Verschillende sprekers hebben het goed opgekomen publiek toegesproken.                                                                         

RCT voorzitter van de Nieuwe Grond, Krishan Thakoer, benadrukte dat de situatie in land steeds erger wordt. Volgens de heer Thakoer gaan er nog steeds winkels en ondernemingen dicht, dus het verhaal van dat er meer winkels en ondernemingen bijkomen verwijst hij naar het rijk der fabelen. Hij haalde ook aan dat de rij- en voertuigenbelastingen doorberekend zullen worden in de prijzen van goederen en diensten, dus de mensen die geen auto’s hebben, betalen ook voor de rij- en voertuigenbelasting.

De heer Shiraz Boedhoe sprak over de Naschoolse opvang en het voedingsproject van deze regering. Volgens hem gaat de regering weer komen met deze populistische projecten om de verkiezingen te kunnen winnen. Hij gaf aan dat we niet moeten vergeten dat regeringspartijen en loyalisten van de NDP betrokken waren bij deze projecten en dat zij miljoenen hebben verdiend middels corruptie. 

VHP ondervoorzitter Asis Gajadien, gaf te kennen dat we nu meer dan ooit alert moeten zijn over de misleidingen van deze regering. Deze regering gaat weer met populistische projecten komen. Ze gaan weer huizen beloven en na de verkiezingen gaat het volk weer met de gebakken peren zitten. Deze regering doet steeds aan misleiding, ze vertelt de samenleving dat als de VHP 28 zetels gaat behalen zij met niemand gaan werken. Dat is helemaal niet waar, de VHP gaat met alle Surinamers werken. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

26 REACTIES
 1. De in grote aantal aanwezige van Magentaweg lijken niet meer te denken dat lantie hun problemen voor ze gaat oplossen.
  Ze zijn in ieder aanwezig om te horen van de kern van Magentaweg en omgeving voor ze kan betekenen.
  Een goed teken. Of ze ook op de VHP zullen stemmen moet nog blijken er is nog een lange weg te gaan en
  de geldmachines draaien op volle toeren.


  Maak melding
 2. De VHP is on the move. Ain’t no stopping us now. We benne benieuwd. De laatste alinea van Gajadien is weliswaar niet kloppend. Hij heeft het over projecten die de huidige regering opzet om (volgens de VHP), het volk een rad voor de ogen te draaien. Huisbouw projecten en dergelijk. Een huis om in te wonen onder welk voorwendsel dan ook, blijft een huis om in te wonen. Het is ten bate van het volk. Geldt ook voor watervoorziening, elektriciteit, medische voorzieningen, tegemoetkomingen aan mensen met een beperking en wat dies meer zij.

  Voor mijn part houden ze elk jaar verkiezingen en niet om de vijf jaar. Dat is een mooie stimulans om gelijk honderd procent aan de slag te gaan. Maar een huis blijft een huis. Het is niet zo dat als de VHP aan de macht komt, een huis dat gebouwd is door de huidige regering, met de grond gelijk gaat maken en tegen de bewoners gaat zeggen; we bouwen een ander huis voor je. Dus wat de regering nu doet, scheelt alleen maar een slok op een borrel voor de VHP mocht deze huidige regering het veld ruimen.


  Maak melding
 3. Blij te mogen zien dat de VHP een multi etnische partij aan het worden is.Dit is een goed teken voor Suriname en een slecht teken voor de NDP.
  De NDP is zijn achterban duidelijk vergeten of heeft niet gedaan wat ze beloofd hebben. Bye Bye NDP., de grote verliezer in 2020. Bouta: had toch de eer aan jezelf gehouden door op te stappen man. Nu gaat het volk jou wegsturen. Mijn fles champagne staat al koud. Ik ga genieten en drinken op jouw vertrek.


  Maak melding
 4. @pakiratigri,

  Met alle respect voor uw reactie maar volgens u de laatste alinea van Gajadien niet kloppend.

  Ik ben van mening dat uw hele reactie van begin tot eind niet kloppend is. Vooral de laatste alinea. Kunt u deze alinea onderbouwen?


  Maak melding
 5. Vele jongeren aldaar zijn niet te spreken over het huidig paars rovend corrupt crimineel wanbeleid van didibri en duivelse trawanten. Lokoe noh, ene Steven taki, wi dja kong sjie in dati oenoe ma en pa sa beng stem in 2010 en 2015 tapoe ndp, dong dong dong. Wi dati beng bribi ma en pa datie ddb werkelijk leki fa a taki en beloof in 2010 en 2015, vooruitgang en voorspoed, ai go tja kong. Maar sinds dong ndp sma stem in 2010, na soso ddb, familie, friends, paarse poepvliegen, parasieten en stinkend corrupt rijke elite adviseurs kon gudu. Boefdraad bai wang paleis voor meer dan U$. 1.000.000,- Baas zijn kinderen en kleinkinderen gaan helemaal in Parijs shoppen in de duurste winkelstraten, dan zijn er ook nog vele politieke hoerenlopers en hoereerders zoals, het verworden paars juweeltje, mr. dr Misnaairam, en die drugscriminelen w.o Boroe en gang hebben van dit land olv de allergrootse moordenaar, bij verstek veroordeelde drugscrimineel en staatskasrover, een narcostaat gemaakt. Johan, een javaan zie ook, lokoe no efoe wi stem ndp in 2020, dan na 100, kondre e trong wang FAILEDSTATE. Evelien gaf ook haar zegje, me ma heeft gestemd op de ndp, maar al een jaar lang verwenst ze ddb en alles wat de ndp is en voor staat. Sandra die met haar was, zei; ik heb nooit in de ndp geloof gehad, want alleeen oerdomme dwaze debiele idioten doen dat. Daarom zijn wij hier en als we terugblikken toen Venetiaan de macht had en Santoki al die criminelen de baas was, dan willen we die periode weer hebben. We hebben de duivel ddb de kans gegeven om land en volk te ontwikkelen ten goede, omdat we geloofden in zijn beloften, die nu leugens zijn gebleken. Astrid kwam ook luisteren en zei, Bawta na werkeleijk wang didibrizoon in mensengedaante want de duivel is van beginne een moordenaar en leugenaar. Hij deed en doet wat zijn vader de duivel doet. Zo ook bij Dino en Romano.


  Maak melding
 6. De foto bij het artikel geeft wel aardig weer dat het niet alleen hindoestanen zijn, wat velen beweren, die zich tot de VHP aangetrokken voelen, aleen vraag ik me wel af dat dezelfden voor een bordje rijst met b.b. weer in Ocer zitten, gevoelig als ze zijn voor nog meer loze beloftes.
  Het lijkt er trouwens verdacht veel op dat Pakiratigri een beetje een het wankelen is wat betreft zijn voorheen standvastigheid in zijn overtuiging dat de NDP de aankomende verkiezingen wint, gezien zijn uitspraak. scheelt alleen maar een slok op de borrel voor de VHP mocht deze regering het veld ruimen, hij sluit het niet meer uit dus, neemt een slag om de arm


  Maak melding
 7. @ Hans,
  Goed gezin. Het zijn overwegend creolen en djoekas

  Chan weet dat hij een ieder nodig is die zich Surinamers voelt, de tijd van hindoestaanse, creoolse, djoeka etc partij behoren tot het verleden.

  VHP=Verenigde Hervormings Partij is geen Verenigde Hindoestaanse Partij meer.
  Alleen sommige hindoestanen hier op waterkant weten het nog niet.


  Maak melding
 8. VHP is wel alleen voor de hindustanen. Een jaar of 2 geleden gingen VHPers langs de deur om mensen te werven. Op een lijst hebben ze de achternamen van de bewoners staan. Ze klopten bij mijn nichtjes aan die een hindustaanse achternaam. Bij het zien van de meiden(dogla) werd gevraagd of ze echt zo heten. Aan het gezicht van de wervers kon men zien dat ze verbaasd/teleurgesteld waren. Trouwens Bouterse heeft als rechterhand wel een hindustaan. Voordat mensen gaan blèren dat ik pro Bouta ben, geen denken aan. Vaak wordt er geroepen dat men met een bordje BB met R gelokt wordt, wat is het deze keer? Een kopje dahl!!!Alle partijen deugen in mijn ogen niet. Één pot nat zijn ze.


  Maak melding
 9. Ik vind Santhoki wel ee toffe peer. Voo mij mag hij wel president worde, alhoewel ik slecht ben georienteerd op de Su politiek.

  Alleen moet hij religie/filosofie niet gaan mengen met politiek.
  Ook moet hij voorzichtig zijn met die Rotary Club.
  Want de man die het gesticht heeft, is niet de echte stichter. Want de echte stichter was een vrijmetselaar.


  Maak melding
 10. Mix Chick, ik denk ook dat het etnisch belang nog niet helemaal uit die partij is. Dat heeft zn tijd nodig.
  Doch, we moete allemaal blij zijn met de huidige verandering/proces.


  Maak melding
 11. Asis Gajadien en Santokie hoezo kernen in het ressort ‘De Nieuwe Grond’ aan de Magentaweg geïnstalleerd?
  De VHP had nooit interesse in zulke wijken. Dus wijken waar er nauwelijks Hindoestanen wonen. De redenering zal zijn dat elke stem een stem erbij is.
  Krishan Thakoer is niet representatief voor ‘De Nieuwe Grond’ maar hij wil wel de stemmen namens de VHP in dat gebied opstrijken. Weer de bekende belazerij.
  ‘De Nieuwe Grond’ wordt als melkkoe voor VHP stemmen gebruikt.
  Krishan Thakoer zal bij winst in dit ressort weer een extra “ja-knikker” worden die de VHP misschien een meerderheid in de assemblee zal helpen bezorgen.
  Zo heeft de VHP in meerdere resorten waar ze voorheen geen brood in zagen een aantal “Krishan Thakoer” achtige figuren geïnstalleerd. In het ressort waar ze geïnstalleerd zijn fungeren ze gewoon als stemmen verzamelaar.

  Net als de NDP beloften wordt het ook weer nepotisme en volksverlakkerij met de VHP.
  En wat kunnen wij van de andere partijen verwachten?
  Eigenlijk géén hol. Nul komma nul.
  Elke dumbo die zich bij een politieke partij weet in te likken wordt assemblee lid, minister, districts commissaris, bank directeur… vul maar in.

  Als jij, je bij de NDP inlikt kun je ook de vage functie van persoonlijk adviseur van Bouterse verkrijgen.
  Dus dagelijks is er voor de liefhebbers volop te likken.


  Maak melding
 12. Als de VHP teveel verneegert, dan richten we een nieuwe Hindoestaanse partij op. Er is niks mis mee dat Hindoestanen zich vertegenwoordigd willen zien door een Hindoestaanse partij. De NPS, NDP, DOE, ABOP enz. zijn allemaal partijen voor de belangen van de creolen en boesboesie creolen. Ze komen nooit op voor achtergestelde Hindoestanen en hebben ook nooit thema’s die Hindoestanen aanspreken.


  Maak melding
 13. MixChick&Benny@@@@@,

  Ik den dat jullie niet voldoende zijn geïnformeerd over de VHP. Eerst betekende het inderdaad Verenigde Hindoestaanse Partij. Juist daarom om meer het nationale allure te geven heeft papa Lacho de naam van de partij veranderd in Vatan Hitkari Party. Door vertaald in de Verenigde Hervormings Partij. Kijk papa Lacho eerste vrouw was ook een mix. Hij heeft vaak samengewerkt met de NPS. En altijd heeft in zijn regeerperiode een zwarte als president gezeten. Om het belang van de zwarten veilig te stellen heeft hij de oude systeem van het kiesstelsel in stand gehouden.
  Namelijk; kieskring 2 district Suriname thans district Wanica woonden de meeste hindoestanen. Daar heb met de hoogste aantal kiezers 1 zetel. Zo doende konden de hindoestanen nooit aan de macht komen. Kijk boven naar de groepsfoto, dan lijkt het alsof er geen hindoestanen meer wonen in district Wanica. Het zijn toch allemaal onze gekleurde landgenoten op de VHP bijéénkomst aanwezig.
  Maatschappelijk zijn er nooit problemen geweest tussen hindoestanen en creolen. Alleen tijdendens verkiezingscampagnes werden tweedracht gezaait door de politieke partijen. En na de verkiezingen, allen aten weer uit één bordje. Wanneer de creolen Santokhi aan de macht willen hebben, moeten zij op de VHP hun stem uitbrengen. Dan heeft de hindoestaan een keertje de kans gekegen om te laten zien wat zij in hun mars hebben. Zonder de creolen kan dhr. Santokhi de overwinning op zijn buik schrijven.


  Maak melding
 14. Jaichand@@@

  Ik begrijp jou frustratie. Eens dacht ik ook net zoals jij. Maar ik kwam erachter dat je op deze manier de samenleving nooit kan verbeteren. Een beetje concurrentie is gezond maar dan op het politieke vlak en niet op basis van geloof, ras of kleur. Dat zal Sur helpen vooruit te komen.
  Door de jaren heen is er veel veranderd tussen creolen en hindoestanen. Ze zijn dichter bij elkaar gekomen. Begrijpelijk dat het tijd zou vergen omdat het totaal twee verschillen culturen zijn. Het is toch prachtig om te zien, dat zoveel verschillende bevolkingsgroepen in Sur en dat zij in staat zijn naast elkaar te leven.

  Het is niet alles rozengeur en maneschijn, let vooral op de roversbenden, maar steeds op de proef worden gesteld om de rust te bewaren.


  Maak melding
 15. Asis Gajadien en Santokie hoezo kernen in het ressort ‘De Nieuwe Grond’ aan de Magentaweg geïnstalleerd?
  De VHP had nooit interesse in zulke wijken. Dus wijken waar er nauwelijks Hindoestanen wonen. De redenering zal zijn dat elke stem een stem erbij is.
  Krishan Thakoer is niet representatief voor ‘De Nieuwe Grond’ maar hij wil wel de stemmen namens de VHP in dat gebied opstrijken. Weer de bekende belazerij.
  ‘De Nieuwe Grond’ wordt als melkkoe voor VHP stemmen gebruikt.
  Krishan Thakoer zal bij winst in dit ressort weer een extra “ja-knikker” worden die de VHP misschien een meerderheid in de assemblee zal helpen bezorgen.
  Zo heeft de VHP in meerdere resorten waar ze voorheen geen brood in zagen een aantal “Krishan Thakoer” achtige figuren geïnstalleerd. In het ressort waar ze geïnstalleerd zijn fungeren ze gewoon als stemmen verzamelaar.

  Net als de NDP beloften wordt het ook weer nepotisme en volksverlakkerij met de VHP.
  En wat kunnen wij van de andere partijen verwachten?
  Eigenlijk géén hol. Nul komma nul.
  Elke dumbo die zich bij een politieke partij weet in te likken wordt assemblee lid, minister, districts commissaris, bank directeur… vul maar in.

  Als jij, je bij de NDP inlikt kun je ook de vage functie van persoonlijk adviseur van Bouterse verkrijgen.
  Dus dagelijks volop likken.


  Maak melding
 16. Het volk heeft nu een gezamenlijke vijand, en dat is NDP met zijn roversbende. Een volkspartij als VHP maakt kans om de verkiezingen van mei 2020 te winnen, ook al moeten ze met NDP een regering vormen.


  Maak melding
 17. Hendrik, mense als Jaichand die zulke apatische en haatdragende ideeen etaleren komen nogal voor in NL. Ze zijn vaak niet opgegroeid in Su, maa hebbe wel ee sterke band mee.
  Toen ik nog in Su woonde in 70 er jaren, waren de Hindoestanen vd stad al goed ingeburgerd. Zij gedraagden zich heel anders dan de niet-stadse, de zgn boitie-koelies zoals ze weleens werde beschimpt.

  De boitie-koelie had in die tijd ee vreseljk irritant gedrag tegenover de stadscreool. Hij stelde zich altijd etnisch op, zoals je vriend Jaichand hier. t Verbaast me zeer booi, dat er nog van deze type gasten rondlope.

  Daarom wist elke hindoestaan toen zelf, dat t beter was dat er niet een hindoestaan aan de macht kwam. Geen enkele hindoestaan klaagde in die tijd daarover.
  De corruptie die er bij de NPS was , beperkte zich tot vriendjes/familie , doch niet tot etniciteit.
  Maa goed, heel fijn dat de integratie aardig is gevorderd.


  Maak melding
 18. Mensen, deze Santhoki is NIETS waard, Hij is een oplichter, een man die samen met de PG een grote hoeveelheid coke liet verdwijnen en achteraf bleek dat hij zelf een wit neusje aan overhield.

  Deze Santhoki en de de hele NF VHP bende stellen niets voor. Deze man en al zijn vrienden en familie’s kunnen niet wachten om de staatskas zsm leeg te plunderen. Mensen, iemand als Santhoki moet verbannen worden uit het Surinaamse politiek. Santhoki heeft onschuldigen laten doodschieten, laten verdwijnen, rechters gemanipuleerd O.A. rechter Anandkumar Charan ofwel Boertjata insiaan.


  Maak melding
 19. Resto jy behoort duidlyk tot d paarse roversbende n kontjelikkers.jy vertelt aln mr verhalen die je hier n daar op jw zwerftocht hbt opgevangen zonder ht op waarheid t toetsen .


  Maak melding
 20. 25 mei 2020, 26 mei 2020
  Hup VHP, Hup! We worden Kampioen!

  Leve:
  – Vooruitstrevende HervoringsPartij (VHP).
  – Het Bestuur van de VHP,
  – De Voorzitter van de VHP Chandrikaperkash Santokh i (CS),
  – de leden van de VHP van Oost – West, Noord – Zuid in Suriname,
  – de VHP kernen met de toekomstige rr- en dr- en DNA leden in het hele land,
  – de nationale en Internationale doelen van de VHP en Samenwerking, met andere progressieve politieke partijen van Suriname en daar buiten.
  – Veiligheid, criminaliteitbestrijding, Orde, Rust, Vertrouwen, normen, waarden, respect, principes, samen hard werken, werkgelegenheid, goede scholing vanaf de basisschool tot de universiteit, welvaart en welzijn, samen delen, ook in zeer moeilijke tijden
  – VHP Voor Eenheid En Kracht
  – VHP redt (de) Suriname/rs
  – VHP voor (de) Suriname/rs
  – VHP voor de juiste koers en juiste richting voor betere tijden voor de Surinamers en de republiek Suriname
  – de Surinamers,
  Time4Change!
  CS4Pres!

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Vooruitstrevende HervormingsPartij ( VHP) Tranga in Sranan, Me Taigie!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 21. @Hendrik,

  Maar als ik de reacties van creolen en hindustanen lees, dan heb ik juist het idee dat deze 2 gemeenschappen niet nader tot elkaar zijn gekomen.
  Het is zo wat elke dag bij elk onderwerp schelden op elkaar.


  Maak melding
 22. Jaichand 8 maart 2019 at 20:55
  Als de VHP teveel verneegert, dan richten we een nieuwe Hindoestaanse partij op. Er is niks mis mee dat Hindoestanen zich vertegenwoordigd willen zien door een Hindoestaanse partij. De NPS, NDP, DOE, ABOP enz. zijn allemaal partijen voor de belangen van de creolen en boesboesie creolen. Ze komen nooit op voor achtergestelde Hindoestanen en hebben ook nooit thema’s die Hindoestanen aanspreken.”

  Had verwacht dat je domme discriminerende geest en denken veel eerder naar boven zou komen drijven.
  Nu is het eindelijk zover.

  Heb je wel gehoord van verbroedering?
  Van de handen ineen slaan om de problemen aan te pakken.

  Natuurlijk mag jij je Vereenigde de Hindoestaanse partij oprichten maar veel zetels zal je niet halen en aan de zijlijn staan kijken.


  Maak melding
 23. Ik wil bijna nie gelove dat mensen als Jaichand echt bestaan. Hij kan ook iemand anders zijn. Soms moet je internet niet zo serieus neme.

  En de mense die hier rascistisch ruzie maken, zijn maar zeldzaam; moet je geen aandacht aan geven.


  Maak melding
 24. En toch hft jaichand hlml gelyk.hy is niet racistich bezig mr hft aln mr zyn misnoegen geuit.d hindustaan is deccenialang ht meest ondergewaardeerde bevolkingsgroep in sur mr mt kunst n kunde lukt ht hun om mt hun hoofd boven d anderen uit t steken n dat wekt jaloezie n afgunst op. DE WAARHEID MOET EENS GEZEGD WORDEN AL ZYN JULLIE NIET EENS.KOELIMANG STILL GOING STRONG N KEEP GROWING .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES