Overleden jongeman (22) Afobakaweg viel in slaap en kwam op weghelft truck terecht

6
Overleden jongeman (22) Afobakaweg Suriname viel in slaap en kwam op weghelft truck terecht
Dit bleef over van de personenauto die de 22-jarige bestuurde.

PARAMARIBO, 24 feb – De man die vanmorgen, zondag 24 februari, omkwam bij een aanrijding met een truck op de Afobakaweg was volgens de politie slechts 22 jaar oud(*). Hij kwam met zijn auto op de andere weghelft terecht, waar op dat moment een grote truck reed. Zijn personenauto kwam daardoor nagenoeg frontaal in botsing met die vrachtwagen. De omgekomen bestuurder zou kort in slaap zijn gevallen en zodoende op de verkeerde weghelft zijn gekomen meldt het Korps Politie Suriname.

De vrachtwagenbestuurder, die in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs is, verklaarde aan de politie dat hij de personenauto plotseling op zijn rijhelft zag komen. Hij remde krachtig af maar kon desondanks de botsing niet voorkomen. Hij klaagde over pijn op de borst omdat hij met zijn bovenlichaam tegen het stuur van de vrachtwagen moest zijn aangekomen, aldus de politie.

In de auto van de 22-jarige reden nog twee mannen mee. Een daarvan raakte zwaargewond, was niet aanspreekbaar en is in kritieke toestand met de ambulance vervoert naar het ziekenhuis om medisch behandelt te worden. De andere klaagde over lichaamspijnen.

Die laatste mede inzittende heeft in een korte verklaring aangegeven, dat hij kort voor de botsing had opgemerkt dat de bestuurder vermoedelijk in slaap was geraakt. En dat nagenoeg op het zelfde moment dat hij hem wilde wakker schudden de botsing plaats vond.

(*) De man zou 32 jaar oud zijn volgens sommige berichten. De politie zou dat verkeerd op hun site hebben staan.

De truck in kwestie (foto’s binnen via mail)

6 REACTIES

 1. Het is wel niet makkelijk om een aanrijding te voorkomen, vooral met een truck en het is ook niet makkelijk om niet in slaap te vallen als je te moe wordt van het heen en weer rijden. ALS DE TRUCK CHAUFfEUR KLAAGT VAN PIJN HOE MEER ZAL HET ZIJN BIJ DIE MENSEN DIE IN DE PERSONEN AUTO ZATEN?????


  Maak melding

 2. Eentje is dood, een andere ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis en een derde kan nog na vertellen, net als de chauffeur van de vrachtwagen; nu gesnopen@Surinamer. Dat wil zeggen dat geen van ze de veiligheidsgordel om hadden. Precies, wat je van Surinamers in het verkeer zou verwachten..auto…bradie passie..rij kierie!


  Maak melding

 3. Aan de schade van het voertuig te zien moet door een van beiden met een behoorlijke snelheid zijn gereden. Aangezien de bestuurder van het personenauto in slaap viel is een voorzichtige conclusie dat de vrachtwagen harder reed dan is toegestaan. Triest pas 23 jaar oud.


  Maak melding

 4. Gisteren zaten er een paar hier af te geven op de truckchauffeur. Ik zei toen dat hij geen schuld had. Nu zie je het formele nieuws. Jullie moeten met feiten werken en niet met aannames. Als je nou zegt dat deze regering niet deugd dan neem ik het direct aan.


  Maak melding

 5. De 1000 en 1 ste geval van in slaap vallen achter het stuur, men leert het gewoon nooit af. Als je te moe bent stop gewoon aan de kant, overnacht! of laat iemand anders rijden. Men is niet van bewust dat je anderen levens op het spel zet, want om zijn lakse gedrag ligt er nu iemand in coma. Joe dede kba…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.