dinsdag, mei 28, 2024
HomeFotoBelangrijke ader voor de ontwatering van Paramaribo-Noord aangepakt

Belangrijke ader voor de ontwatering van Paramaribo-Noord aangepakt

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 feb – Het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) in Suriname, is momenteel bezig de Sluiskreek op te halen. De Sluiskreek is een belangrijke ader voor de ontwatering van Paramaribo-Noord. Vinodh Bissesar, waarnemend Coördinator Open riolering van de afdeling Ontwateringswerken, geeft aan dat deze werkzaamheden op donderdag 14 februari 2019 zijn gestart en volgens planning binnen 12 werkdagen afgerond zijn.

De Sluiskreek sluit aan tot de Anton Drachtenweg, is 3300 meter lang en ongeveer 20 meter breed. De lozing langs de Rubenstraat, de Pommerakstraat, de Nachtegaal- en de Leonardo Da Vincistraat zijn reeds opgehaald. De lozingen langs de Bazaltstraat en de Picassostraat zullen volgens planning in de komende weken ook opgeschoond worden. Het hangt allemaal af van de heersende weersomstandigheden in Suriname.

In sommige delen van de lozingen zijn koelkasten en huisvuil aangetroffen. Bij het betrappen van personen die zich schuldig maken aan deze handelingen zullen er zeker maatregelen volgen tegen hen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Als het uitvoeren van werkzaamheden door de daarvoor aangestelde overheidsdienst [b]nieuwswaarde ? [/b] heeft is het met de werking van die 10.000 plotselinge spookambtenaren in hun spookvacatures behoorlijk slechter gesteld dan al eerder aangetoond.
  Laat staan dat het WANBELEID hier een positieve bijdrage aan heeft geleverd.
  Of het zou moeten zijn dat er een zo veelste bungelende waarnemend coordinator is aangesteld.
  Maar hoe dat positief is te noemen zal Para weten.

  Begroting gemiddeld in de afgelopen jaren een ruime 5 miljard.
  Ingediende spookbegroting voor 2019 15 miljard
  De bevolking wordt hier wel een heel dikke zelfbetaalde sigaar ontnomen.
  Wegkijken is colloboreren.


  Maak melding
 2. En wij leven een jaartje verder werkzaamheden op gestart 14 februari 2018, werkzaamheden nemen 12 werkdagen in beslag om afgerond te worden. Wij leven nu 19 februari 2019?? Een nog steeds bezig, Hoezo dan?? Hopelijk wordt al het bagger na het opschonen grondig verwijderd.Wij kennen reeds jaren onze klimaatsveranderingen namelijk, de grote en kleine regentijd zowel de kleine als grote droge tijd. Openbare werken gebruiken jullie je hersenen en zorg ervoor dat de lozingen ten alle tijde een vlotte doorgang heeft. Het handelen heeft veel weg van als het kalf verdronken is dempt men de put. Overstromingen hoeven niet te ontstaan wanneer men vroeg tijdig een planning maakt en hiernaar handelt om veel wateroverlast te voorkomen. De bevolking die eraan mee werken om oude koelkasten en hun oude rommel in de sloten deponeert, zelf hun rotzooi weer laten verwijderen en een fikse boete laten betalen. Plaats camera’s die alles vastleggen vastleggen. Sommige mensen zijn bewust bezig ons land te vervuilen. Er wordt trouwens ook nergens meer over gepraat over vuil verbrandingsovens. De bevolking zoet houden met praatjes en beloftes die niet gerealiseerd worden. Sarie Torie.


  Maak melding
 3. Opdrachtnemer voert werkzaamheden uit voor 100 srd , maar factureert voor 250 srd (voorbeeld)

  dus 150 srd gaat naar NDP dat is voor verkiezingscampagne geld(staatsgeld).

  zo gaat het al jaren.

  Daarnaast gaat NDP frauderen bij verkiezing……………..stembiljetten extra laten drukken

  dit heb ik vernomen uit betrouwbare bronnen.

  VHP let hierop. Anders is het zonde van al je energie om de bewoners te overtuigen.

  Stemburo extra bewaken….naar fraudeurs………………..


  Maak melding
 4. BoeboeBitSjorie@@@
  Mee eens!!!!!

  De sluiskreek bestaat al ettelijke jaren. Toen was het nog schoon en het water had een vrije doorvoer. Maar door de jaren heen is het dichtgeslibt en begroeit met moerassen. Logies wanneer je het niet onderhoud gaat de doorvoer van het water blokkeren. Al 9 jaren lang bij een regen komt de regio onder water te staan.
  Waarom nu pas begonnen met de schoonmaak???
  Zaten ze al die jaren te slapen.

  Wel nee, er werd nooit geld vrij gemaakt voor onderhoud van het afwaterings systeem van de regio. Mij is verteld dat in het verleden bedrijven zijn geweest voor het onderhoud, en tot heden niets betaald hebben gekregen. Bedrijven zijn eraan kapot gegaan door dat het ministerie van openbare werken, werkzaamheden uitgevoerd voor afwaterings systemen, aanleg wegen, onderhoud straatbermen etc. nooit zijn betaald.

  Dit is een politieke stunt in het licht van de aankomende verkiezingen. En daarna is het weer einde oefening. Van de 150 trenzen zijn er dan 10 schoon gemaakt. De kiezers weer in de maling genomen.


  Maak melding
 5. Ik heb zo´n schoonmaakt gezien Parbo Noord om precies te zijn Pater weidmannstraat.
  Vanaf de Wilhelminastraat tot de Dougglasstraat hebben ze een week over gedaan.
  Er waren drie kerels bezig met harken en brush cutter, om het gras en andere rotzooi
  bij elkaar te harken ! Het gras lieten ze aan beide kanten van de sloot staan, het gevolg
  is heel duidelijk juist, het is precies van wal naar sloot ! Maar in dit geval is van sloot naar
  wal, en die blijft daar weken maande liggen voordat er weer een ploeg komt om het op te ruimen !
  In tussen is het weer wortel gaan schieten dus, weer uit elkaar harken die zooi.
  @ rakram
  Het woord onderhoud bestaat wel in het woordenboek, maar ze weten niet wat dat betekent !!!!
  Het woord werkwoord hebben ze er uit gehaald, want dat is een doorn in het oog voor velen in Su.
  Sari tori

  Jacko


  Maak melding
 6. boeboe: Voor de rest van je verhaal, daar kan ik me helemaal in vinden! Jammer i.d.d. dat we het toe moeten schrijven aan het “charme offensief” van paars.
  Structureel en preventief onderhoud hebben ze niet van gehoord.


  Maak melding
 7. Men haalt onkruid uit een kanaal en met spreekt over ontwatering Paramaribo Noord. Als het probleem zo eenvoudig was, behoefde Paramaribo- Noord nooit bij regenbuien onder water te lopen.

  Er zijn vele oorzaken die er zorg voor dragen dat Paramaribo – Noord onder water is in het regenseizoen, oa:
  – Paramaribo – noord ligt in de zeer lage kustvlakte, dichtbij zee,
  – De Surinamerivier en de getijden eb en vloed,
  – slechte onderhoud van de kanalen door Paramaribo-noord,
  – ontbreken van dijken, inpoldering van de woon-leefgebieden van mensen,
  – voldoende pompgemalen,
  – Gebieden in Paramaribo- noord die als waterbekkens ingericht zijn om water uit de kanalen naar toe te laten stromen en op te vangen tijdens vloed in de Surinamerivier en vloed voor de kust van Pararmaribo- Noord en bij eb in de Surinamerivier en voor de kust van Paramaribo-noord weer leeg te laten lopen. Gevolg is dat de woon-en leefgebieden of polderingerichte wijken in noord ( waar aan het ontbreekt) droog blijven bij vloed,
  – deskundige personen als het gaat om dijkmeesters, voldoende goede sluizen, om toezicht te houden op de waterstanden, onderhoud van de kanalen, enz
  – goede en juiste informatie over weer en klimaat, de waterstanden,

  Anders gezegd Paramaribo – Noord of de hele kuststrook van Suriname waar mensen wonen, plaatsen zijn, landbouwgebieden of economische activiteiten zijn, zijn niet goed ingericht tegen de invloeden van het regenseizoen.

  Paramaribo dat ook in de lage kustvlakte ligt zal altijd onder water lopen, omdat het niet voldoet aan inpoldering, dijken, kanalen, sluizen, pompgemalen, plaatsen die bestemd zijn om water bij vloed of tijdens het regenseizoen naar te laten stromen en bij eb weer leeg te laten lopen. Bij het bouwen van Paramaribo heeft met daar geen rekening mee gehouden. Er waren wel grachten in het verleden, maar door de toename van de bevolking, dicht maken van deze grachten, de infrastructuur niet goed is ingericht, is er geen sprake van waterbeheer en onder controle hebben van hemelwater, vloed in de rivier en voor de kust van Suriname.

  Gevolg alles loopt tijdens het regenseizoen onder water.

  Oplossing is een degelijke studie en eerst een studie doen, alvorens overal (in de kust) plaatsen in te richten, rekening houdende met de seizoenen, eb en vloed, weer en klimaat en ook uitbreiding van de plaatsen in de toekomst. Inpolderen, dijken, sluizen, pompgemalen, gebieden bestemd voor waterbekkens om water op te vangen, goed weer en klimaat kennen. Niet overal vol bouwen, geen grachten dempen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 8. Ik zie nog genoeg sluizen en kreken die helemaal dichtgegroeid zijn. Eventjes word er opgeruimd en na een tijd weer niks. Same old shit.


  Maak melding
 9. Staan zelfs twee grote watergemalen (lees: waterpompinstallaties) in Paramaribo-Noord, maar het regenwater blijft op straat liggen tijdens het regenseizoen en het overtollige regenwater stroomt niet via de afvoerputten weg.


  Maak melding
 10. @bouta burki: helemaal waar, maar oud nieuws over een gang van zaken die inmiddels normaal is geworden.

  En tsja … als we alleen maar dagublad en koelkasten verwijderen en niet uitbaggeren, dan hebben we er hier in Noord nog altijd niks aan.

  Me mars papa!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES